Gtx 9xx Club

poruka: 9.120
|
čitano: 953.571
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Gtx 9xx Club

Činjenica je da su i5 i fx procesori naknap

fx zbog slabih jezgri a i5 zbog nedostatka par njih :)

ali eto zato nam je tu i7, sjecam se svog i7 3770k gurao je dvije hd 7950 ulra ocane fenomenalno e sad...

koji racku su ti procesori tako poskupili? ja sam i7 3770k novog u ducanu i to instaru prije 2 godine platio 2200kn, imam negdje i izvid iz tekuceg kad ono sada najjeftiniji kosta 2999kn... 

na kraju krajeva cijena na njusci i to onog sa garom ne bi trebala za taj proc biti veca od 1500 kn nikako...

da pitam, ocu li prodati fx-a? mogu dobit cca 1400 kn za proc i plocu pa prec na i7 ovaj stari i7 2600k ili i7 3770k, malo me nervira taj silni ipak prisutni bn...

e da bez obzira što ću prec na intela. meni je amd u srcu :(

Poruka je uređivana zadnji put pon 27.7.2015 9:51 (toxic).
Moj PC  
4 0 hvala 0
14 godina
Re: Gtx 9xx Club

Cjenkam se upravo s likom za 3770k, previše traži bez obzira što ima garanciju. Nije da ću u previše igara osjetiti napredak, a ne dam 800kn za upgrade s i5 na i7 zbog Battlefielda 4 i šta još uopće ima koristi od hyperthreadinga.. Crysis 3 kojeg sam prešao i nemam veliku potrebu opet.

17 godina
buljo781 kaže...

Cjenkam se upravo s likom za 3770k, previše traži bez obzira što ima garanciju. Nije da ću u previše igara osjetiti napredak, a ne dam 800kn za upgrade s i5 na i7 zbog Battlefielda 4 i šta još uopće ima koristi od hyperthreadinga.. Crysis 3 kojeg sam prešao i nemam veliku potrebu opet.

ja imam veći problem

ne mogu nigdje naći ploću za z77 ili z68 :(

za proc imam keš ili obrnuto..

na kraju cu kupit sve novo i haswella

14 godina

Javi se Stjepku :)

12 godina
Gtx 9xx Club

Probao sam malo visi OC od ovoga za gaming i ide bome fantasticno ali witcher 3 nema sanse na ovom OCu bez crvenih mrlja povremeno po ekranu.....

Unigine Heaven Benchmark 4.0FPS:

75.1

Score:

1892

Min FPS:

28.1

Max FPS:

163.5

SystemPlatform:

Windows NT 6.2 (build 9200) 64bit

CPU model:

Intel(R) Core(TM) i5-2500K CPU @ 3.30GHz (3299MHz) x4

GPU model:

NVIDIA GeForce GTX 970 10.18.13.5338 (4095MB) x1

SettingsRender:

Direct3D11

Mode:

1920x1080 4xAA fullscreen

Preset

Custom

Quality

Ultra

Tessellation:

Extreme
Powered by UNIGINE Engine
Unigine Corp.© 2005-2013
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
toxic kaže...

Činjenica je da su i5 i fx procesori naknap

fx zbog slabih jezgri a i5 zbog nedostatka par njih :)

ali eto zato nam je tu i7, sjecam se svog i7 3770k gurao je dvije hd 7950 ulra ocane fenomenalno e sad...

koji racku su ti procesori tako poskupili? ja sam i7 3770k novog u ducanu i to instaru prije 2 godine platio 2200kn, imam negdje i izvid iz tekuceg kad ono sada najjeftiniji kosta 2999kn... 

na kraju krajeva cijena na njusci i to onog sa garom ne bi trebala za taj proc biti veca od 1500 kn nikako...

da pitam, ocu li prodati fx-a? mogu dobit cca 1400 kn za proc i plocu pa prec na i7 ovaj stari i7 2600k ili i7 3770k, malo me nervira taj silni ipak prisutni bn...

e da bez obzira što ću prec na intela. meni je amd u srcu :(

A brate, sada ce DX12 pa budemo vidjeli kakava ce biti situacija po pitanju bottlenecka. Evo i ja imam priliku preci na i7 3770k i neku slabasnu maticnu, ali mi se ne prelazi nikako. Sabertooth i FX me slusaju odlicno, a sve to sam novo kupio i masno platio. Jos sve ima skoro 3-5 godine garancije. Na BF4, onaj iscrtani GPU/CPU graf pokazuje da imam mali bottleneck, a grafa ne ide ispod 93%, tako da ga j... 

MEGATAMA kaže...

Probao sam malo visi OC od ovoga za gaming i ide bome fantasticno ali witcher 3 nema sanse na ovom OCu bez crvenih mrlja povremeno po ekranu.....

75.1

Score:

1892

Min FPS:

28.1

Max FPS:

163.5

SystemPlatform:

CPU model:

GPU model:

SettingsRender:

Direct3D11

Mode:

1920x1080 4xAA fullscreen

Preset

Custom

Quality

Ultra

Tessellation:

Extreme
Powered by UNIGINE Engine
Unigine Corp.© 2005-2013

Na koliko si je digao? Ma trazi stabilan clock u Witcheru i uzivaj. Ja je ne bih mogao drzati na nekom clocku a da znam da se rusi u jednoj igri, bez obzira sto je stabilna u svakoj ostaloj.

Poruka je uređivana zadnji put pon 27.7.2015 13:45 (Almin94).
12 godina
Gtx 9xx Club

Almine stabilan za witchera mi je 1501mhz a samim time i za sve ostale igre posto je witcher najgori za overclock stabilnost.

Digao sam jezgru cini mi se +205 i vram +500 za ovaj bench iznad sto sam postao.....

Evo probao sam jos mrvicu dic i konstantni boost je 1538mhz a temp u benchu 69c

ovaj put je score.....

FPS:

75.6

Score:

1903

Min FPS:

28.5

Max FPS:

163.5

Poruka je uređivana zadnji put pon 27.7.2015 13:54 (MEGATAMA).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

@mega 

Jel to sa max voltazom klok ili samo powerlimit? 

Probaj Wolfenstein Old Blood za test OC, meni se ruši na svim osim na default clockovima. 

Btw, ako vam grafa throtla tj obara clock za 13 ili 26mhz, probajte sa max voltazom i max powerlimit,na g1 to pomaže i nece downclockat ni na max temperaturi. 

Mada realno na g1 powerlimit moze slobodno ostat i na default jer ima i vise neg dovoljno headrooma.

Ne znam kako je kod msi, al strix je tu pusiona. 

Ako ne vjerujete meni, pitajte Stjepana 

Poruka je uređivana zadnji put pon 27.7.2015 18:03 (Imperator01).

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Gdje je strix pusiona? Asus ima najveci defaul p.limit, moja je sve obradila na 1520/2150mhz samo s power limitom koji je kod asusa na 120%!lp
Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
17 godina
Stjepanj kaže...
Gdje je strix pusiona? Asus ima najveci defaul p.limit, moja je sve obradila na 1520/2150mhz samo s power limitom koji je kod asusa na 120%!lp

ja sa g1 i pl 112% ne mogu niti prismrdit ovim rezultatima

11 godina
neaktivan

Naravno da ima najveći p.limit kad ima najmanji tdp. 

Pa strix sa 120% p.limta nemre povući koliko g1 sa 60%, onako od oka računica. 

15 godina
neaktivan
Imperator01 kaže...

@mega 

Jel to sa max voltazom klok ili samo powerlimit? 

Probaj Wolfenstein Old Blood za test OC, meni se ruši na svim osim na default clockovima. 

Btw, ako vam grafa throtla tj obara clock za 13 ili 26mhz, probajte sa max voltazom i max powerlimit,na g1 to pomaže i nece downclockat ni na max temperaturi. 

Mada realno na g1 powerlimit moze slobodno ostat i na default jer ima i vise neg dovoljno headrooma.

Ne znam kako je kod msi, al strix je tu pusiona. 

Ako ne vjerujete meni, pitajte Stjepana 

Necu sada radi throttlanja od 13MHz dizat napon bezveze. Nek obara, ne znaci mi nista. Koji god clock postavim, uvijek ce downlockat tih 13MHz, bilo da je na stock ili na 1540MHz.

12 godina
Gtx 9xx Club

Imperatore to je sa +20 na voltazu.Inace nisam niti sanjao da ce mi grafa radit stabilno na 1500mhz i to uz takav minimalan utjecaj na temperature...Ova serija je uistinu nesto posebno i drukcije od grafa koje sam imao do sada....

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

Extra je grafa mega, jos da je nisu uheabali sa memorijom gdje bi joj bio kraj. 

Almine, nesto sam citao na overclok.net da dodatna voltaza kroz softver zapravo i ne radi i da karta vuče uvjek koliko joj treba, tj. koliko je dopusteno kroz bios. 

A i da radi, sta joj znaci 0.087mv, jer kad obori clok za jednu stepenicu obara i voltazu, pa moze da bude nestabila ako ganjas da izvuces zadnju kap. 

Probaj sa max voltazom, pa ces vidjeti da ne obara clock. 

Poruka je uređivana zadnji put pon 27.7.2015 19:07 (Imperator01).

0 0 hvala 1
12 godina
Imperator01 kaže...

Extra je grafa mega, jos da je nisu uheabali sa memorijom gdje bi joj bio kraj. 

Almine, nesto sam citao na overclok.net da dodatna voltaza kroz softver zapravo i ne radi i da karta vuče uvjek koliko joj treba, tj. koliko je dopusteno kroz bios. 

A i da radi, sta joj znaci 0.087mv, jer kad obori clok za jednu stepenicu obara i voltazu, pa moze da bude nestabila ako ganjas da izvuces zadnju kap. 

Probaj sa max voltazom, pa ces vidjeti da ne obara clock. 

Shadow of Mordor koji je najzahtijevniji naslov sto se tice vrama i propusnosti mi se bolje vrti na overclockanoj 970 nego sto se vrtio na overclockanoj 290 tri-x tako da je u konacnici i vram postao nebitan,bar na 1080p za vise reze je mozda druga prica.

11 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

Moja trix je kod buraza, pogurao sam ga malo. 

Mozda su nesto radili sa driverima,(ima nvida dovoljno prljavih trikova za optimizaciju) nisam igrao mordor, beze mi igra. 

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

Imperator01

Daj mi molim te nadji to za napon na overclock.net. Ako je tako, onda je to super. Imaju li kakvih dokaza za to? Kod mene uredno ocitava napon u MSI Afterburneru i GPU-z, cak i onda prilikom povecavanja istog na +87mV. Pa sada ne znam sta je sa tim tvrdnjama na oc net

Sto se tice VRAM-a, stvari su sredili za deset. Nema nikakvih problema ni na 1440p uz Antialiasing. Vecinom ide do 3500MB, a ponekad i do 3900-4000MB bez problema.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

Btw testirao sam +87mV i opet se desilo throttlanje u unigine heavenu. Dok je grafa na 1530MHz bez overvolta, u Witcheru 3 throttla na 1518MHz, a sa overvoltom ostaje stabilno na 1530MHz. Pokusao Unigine Heaven na 1550MHz i +87mV, medjutim tu se desilo throttlanje. Eben li je ovaj Boost 2.0 od Nvidije...

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Gtx 9xx Club

Logicno je da s overvoltom throttle-a jos ranije jer si ranije na power limitu.

Moj PC  
3 0 hvala 0
12 godina
Almin94 kaže...

Btw testirao sam +87mV i opet se desilo throttlanje u unigine heavenu. Dok je grafa na 1530MHz bez overvolta, u Witcheru 3 throttla na 1518MHz, a sa overvoltom ostaje stabilno na 1530MHz. Pokusao Unigine Heaven na 1550MHz i +87mV, medjutim tu se desilo throttlanje. Eben li je ovaj Boost 2.0 od Nvidije...

Ja sam u Heavenu postigao 1525mhz stabilnih na jezgru i to nije max sto se tice stabilnog boosta bez downclocka koliko vidim......ova grafa bi trebala zavrsit u Vojnikovim rukama da vidimo gdje je max :) :)

17 godina
MEGATAMA kaže...
Almin94 kaže...

Ja sam u Heavenu postigao 1525mhz stabilnih na jezgru i to nije max sto se tice stabilnog boosta bez downclocka koliko vidim......ova grafa bi trebala zavrsit u Vojnikovim rukama da vidimo gdje je max :) :)

Ljudi ja ne shvaćam...

samo dignete power limit i ono bez pardona Vam je stabilno na 15xx mhz i 2000 memorija?,

meni heaven prođe sa +150mhz gpu plus 500mhz memorija i to je to sa povećanjem power limita

ali probao sam se igrati i sa mv izgleda da je memorija na limitu i tu nema pomoci dakle plus 500 je maksimum kod mene i end of story, iako nisam uspio niti gpu clock puno dici ma sto radio..

Poruka je uređivana zadnji put uto 28.7.2015 10:17 (toxic).
12 godina
Gtx 9xx Club

Ja sam za sad stabilno odvrtio 210+ na jezgru i 500+ na vram.Sad se bas igram sa OCom i benchevima :)

EDIT:

Boost na tim postavkama konstantnih 1538.5mhz ,max temp 67c.

Odvrtio sam Heaven na 8xmsaa da usporedim sa Vojnikovim Stryx rezultatima,evo score.

64.1

Score:

1615

Min FPS:

25.9

Max FPS:

134.5

SystemPlatform:

CPU model:

GPU model:

SettingsRender:

Direct3D11

Mode:

1920x1080 8xAA fullscreen

Preset

Custom

Quality

Ultra

Tessellation:

Extreme

Poruka je uređivana zadnji put uto 28.7.2015 10:32 (MEGATAMA).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
ansha kaže...

Vidis da lik iznad kaze da nece throttlati sa overvoltom.

13 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

evo sutra nam stize i win 10.

neko voli, neko mrzi standardno.

no ono sto mene zanime je direct X12 koji doalzi i neke sitnice koje sam vidio da bi trebalo podrzavati, prjie svega split screen rendering za multy GPU sisteme.

4 grafike da rendaju ekran zajedno mozda konacno bude rjesenje svih SLI scaling problema, mogu malo sanjati hehe.

no, da li je neko mozda malo vise vremena imao pa proveo po youtube, forumima i okolo, sta se od mogucis poboljsanja moze ocekivati relaticno brzo nakon izlaska win 10?

http://www.modsrigs.com/detail.aspx?BuildID=34436
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Almin94 kaže...
ansha kaže...

Zato sam i komentirao, nema logike da mu ne throttlea s overvoltom ako je power limit isti, moze samo throttleat jos ranije.

14 godina
mirkoj kaže...

no ono sto mene zanime je direct X12 koji doalzi i neke sitnice koje sam vidio da bi trebalo podrzavati, prjie svega split screen rendering za multy GPU sisteme.

4 grafike da rendaju ekran zajedno mozda konacno bude rjesenje svih SLI scaling problema, mogu malo sanjati hehe.

no, da li je neko mozda malo vise vremena imao pa proveo po youtube, forumima i okolo, sta se od mogucis poboljsanja moze ocekivati relaticno brzo nakon izlaska win 10?

Dok ne počnu izlazit DX12 igre (mislim da će prve bit Fable Legends i Gears of War Ultimate), teško da ćeš osjetit kakvo poboljšanje. W10 je super sam po sebi, no ne bi pravio veliku razliku između njega i W8.1. Ništa bolje, ništa lošije. Jedino eto taj famozni start meni se vratio, al jednako sam ga koristio na 8.1. Više se može napravit s desnim klikom na njega nego lijevim.

11 godina
neaktivan
ansha kaže...
Almin94 kaže...
ansha kaže...

Zato sam i komentirao, nema logike da mu ne throttlea s overvoltom ako je power limit isti, moze samo throttleat jos ranije.

Meni sa max p.limit i max voltazom ne trotla, dok bez voltaze obara clock cim dodje do 66c.

Satima mogu vrtjet loop heavena i na temperaturi od 72 nije došlo do obaranja clockova. 

G1 ti nece trotlat zbog powerlimita, nije to strix.

http://www.overclock.net/t/1516121/gtx-970-comparison-strix-vs-msi-gaming-vs-gigabyte-g1

15 godina
neaktivan
Imperator01 kaže...

Meni sa max p.limit i max voltazom ne trotla, dok bez voltaze obara clock cim dodje do 66c.

Satima mogu vrtjet loop heavena i na temperaturi od 72 nije došlo do obaranja clockova. 

G1 ti nece trotlat zbog powerlimita, nije to strix.

http://www.overclock.net/t/1516121/gtx-970-comparison-strix-vs-msi-gaming-vs-gigabyte-g1

Throttla a power limit nizak. Fakat ne znam kako ovo ustabiliti i ima li potrebe. Sa +87mV dobijem stabilan clock na nekih 1530MHz (iznad opet throttla), a stock mogu dobiti nekih 1515MHz, tako da dizanje napona ne predstavlja skoro nista. Jedino ako je tacna ova prica da karta i sa +87mV vuce onoliko koliko joj treba u loadu, onda bih ostavio "overvoltano".

16 godina
odjavljen
mirkoj kaže...

Ništa. DirectX12 za korisnike ne znači puno i neće značiti još dosta vremena. Da bi iskoristio bilo što od DX12, trebaš kompletan novi renderer, a za ozbiljnije stvari, potpuno restrukturirani dio enginea koji se bavi bilo čime u doticaju s renderingom. Već izašle igre nitko neće prepravljati za DX12, a ni igre koje su sad u izradi, uglavnom neće koristiti novi DX. Da bi uopće imali razloga za DX12, veći broj korisnika mora imati i Win10 i DX12 kartice. Eventualno možda ugledaš novi benchmark i neku od igara kao early adoptere negdje tijekom 2016, vrlo vjerojatno oko izlaska nove generacije kartica.

17 godina
Tonči kaže...
.Već izašle igre nitko neće prepravljati za DX12, a ni igre koje su sad u izradi, uglavnom neće koristiti novi DX. 

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice