Gtx 9xx Club

poruka: 9.120
|
čitano: 958.918
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Re: Gtx 9xx Club
Tonči kaže...
4mal kaže...

cekaj tonchi ti oces rec da 970 u SLI nije dovoljno za 4k60p LOL 

ja tak igram AAA igre 3 mj. skorom... naravno uz ugaseni AA 

4K i 60 FPS? Nije dovoljno, naravno. Koje igre igraš tako? Možda nešto starije, ali sumnjam da ćeš tako igrati Crysis 3, Metro LL, BF4 ili Thiefa. Probao sam.

Kaj ne mozes smanjit druge postavke da bi dobio 60 fps u 4k?

10 godina
neaktivan

Coil whine se javlja pri većem broju frejmova, tipično za loading screenove. I ja imam isti problem. Ako ti smeta, koristi neki program sa kojim lockaš broj frejmova, nešto tipa RivaTuner.

Ako se dobro sjećam, Nvidia je navela da coil whine može biti razlog reklamacije, ali nekako sumnjam da bi kod nas to prošlo.

12 godina
AngryBird kaže...

Jel normalno da čujem čvrčanje iz grafičke, al samo pri pokretanju igre (pretpostavljam da je coil whine) ? Tijekom igre čujem samo ventove...

I dali se može reklamirat zbog toga ?

Da je coil konstantan mogao bi reklamirat a ovako cisto sumnjam,meni osobno to nebi smetalo da je tako samo u startu.

17 godina
Gtx 9xx Club

Stjepanj bash si 

naravno da mozes sa konpenzacijom se nekim algoritmima 

Moj PC  
0 2 hvala 0
13 godina
protjeran
4mal kaže...

Stjepanj bash si 

Kaj buraz? pa i ja vrtim na 4k s low detaljima...ali koga to zanima...testovi i svi benchevi ako nisi naucio do sad  se rade i vrte na maximalnim postavkama! pa prema tome ako netko kaze da vrti na 4k onda se valjda podrazumijevaju najveci detalji...u suprotnom prica sam s sobom...LP

Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
15 godina
4mal kaže...

ok ove koje si naveo nije 60 lock negdje 45-60 ali meni to i dalje ok te solidno 

al dobro to su igre koje sam vec odigrao po par puta pa me nezamara isto ...

da ali glavno da cijelo vrijeme po forumu prodajes kako vrtis sve na 60 fps-a..  dvije  980 tke  po testovima ne vrti sve na 60 fpsa, ali glavno da 2 970 tke vrte taj TVOJ setup na 60 

EDIT: umjesto da stisces TD radje dokazi da sam u krivu i da ipak stojis iza svojih izjava podlozenim nekim dokazom a ne samo pisanjem kako TVOJ setup vrti sve na 60 fps-a

Prodajem Logitech G700 i G110
Poruka je uređivana zadnji put ned 25.1.2015 19:49 (zagy15061984).
17 godina
Gtx 9xx Club

lol igram max out sve ali bez AA i nekih osvljetljenja kaj moram crtat , MP ne igram tako da me kifla boli za to

a ove igre koje je on naveo su stari naslovi koje su dan dns ubojice , no svaka novu AAA igru igram lock 60 , kaj ti nije jasno 

da ali su kloknute ....

Poruka je uređivana zadnji put ned 25.1.2015 19:48 (4mal).
Moj PC  
0 1 hvala 0
12 godina
Stjepanj kaže...
4mal kaže...

Stjepanj bash si 

Kaj buraz? pa i ja vrtim na 4k s low detaljima...ali koga to zanima...testovi i svi benchevi ako nisi naucio do sad  se rade i vrte na maximalnim postavkama! pa prema tome ako netko kaze da vrti na 4k onda se valjda podrazumijevaju najveci detalji...u suprotnom prica sam s sobom...LP

Pa koga briga za benchmarkove? Meni je bolje smanjit shadows i kvalitetu trave na 4k nego igrat sve na max u 1080p. Visoke texture i rezolucija je meni osobno prioritet kaj se tice gpu usage.

13 godina
protjeran
Gtx 9xx Club

a ja vjerujem da uglavnom vecinu igara vrtis lockano na 60+fps-a! jedna 970 vrti svaku izdanu igru na najmanje 30fps-a average pa prema tome lako se izracuna sta rade dvije...vise manje!

steelman kvalitetu trave nikako nevalja smanjivati!LP

Poruka je uređivana zadnji put ned 25.1.2015 19:52 (Stjepanj).
Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina

joj da ne pricaj gluposti kojem idiotu treaba forsanje mssa na 8 x u 4k rezi pa to nemre ni titanice u tri sli prozvakat posto na istom niti nereba radi visoke rezolucije 

13 godina
neaktivan
MEGATAMA kaže...
AngryBird kaže...

Jel normalno da čujem čvrčanje iz grafičke, al samo pri pokretanju igre (pretpostavljam da je coil whine) ? Tijekom igre čujem samo ventove...

I dali se može reklamirat zbog toga ?

Da je coil konstantan mogao bi reklamirat a ovako cisto sumnjam,meni osobno to nebi smetalo da je tako samo u startu.

Hvala bogu, nije konstantno. valjda taj coil nije tako loš znak, čujem da zna bit učestal kod puno grafickih

15 godina
Gtx 9xx Club

nije mi jasno da priodajes maglu po forumu.. jer ponavljam da 2 gtx 980 nisu dovoljno jake da vrte 60 fps-a u navedenim naslovima pri 4k rezi... ili oprosti sto sam te uvrijedio mozda su tvoje neka mutantirana verzija

Moj PC  
0 4 hvala 0
17 godina

tako nekako hw je jak samo SLI kao i CF ne skalira dobro kod svih igri jednako dok se na postavi SLI profil, kako igre izlaze tako idu i driveri sa njima sto je postalo standard 

neda mi borit sa vjetrenjacama  tako da L.P 

Poruka je uređivana zadnji put ned 25.1.2015 19:54 (4mal).
15 godina
Gtx 9xx Club

ja pricam gluposti??

evo ti pa se uvjeri..

dok si imao r9-tke s oprostenjem srao si po nvidii a sad kada ti neko prilozi da nisi u pravu nedas se pokoriti..al dobro

prodavaj maglu i dalje.. ovdje ti je crno na bijelu u testu,ali ti ocito imas modificirane grafe

Poruka je uređivana zadnji put ned 25.1.2015 19:57 (zagy15061984).
Moj PC  
0 2 hvala 0
12 godina
4mal kaže...

tako nekako hw je jak samo SLI kao i CF ne skalira dobro kod svih igri jednako dok se na postavi SLI profil, kako igre izlaze tako idu i driveri sa njima sto je postalo standard 

neda mi borit sa vjetrenjacama  tako da L.P 

Tocno to. Ti likovi kaj govore da ne moze pokretat 4k su isti ti koji stave overall quality na ultra i onda se cude kak im je los fps. A ne kuze da su s tim ukljucili antialiasing na max.

17 godina
Gtx 9xx Club

pa da kad su budale ovi sa tih testova razumijem 1080p all max out sve to stoji , ali na 4k fakat nereba forsat sve i opet izgleda bolje ljepse i texturnije od 1080p 

Poruka je uređivana zadnji put ned 25.1.2015 20:00 (4mal).
Moj PC  
4 0 hvala 0
12 godina
Gtx 9xx Club

Ima hrpa ekipe koja sumnja da je nvidia ista sluzbeno izjavila i da oni jos istrazuju situaciju sa gtx 970,ovo je sa sluzbenog foruma od nvidia moderatora koji daje odgovore na upite korisnika itd.

https://forums.geforce.com/default/topic/803518/gtx-970-3-5gb-vram-issue/?offset=720#4432672

Moj PC  
0 0 hvala 2
15 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

Meni je u najmanju ruku čudno da ljudi koji su izmislili grafičku karticu vode borbe sa forumašima diljem svijeta...

Ja sam novi vozač s malo radnog staža, široka mi kola a uska garaža...
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Zekat kaže...

Meni je u najmanju ruku čudno da ljudi koji su izmislili grafičku karticu vode borbe sa forumašima diljem svijeta...

mislis ljudima koji su kupili njihove proizvode?

12 godina
Stjepanj kaže...
Zekat kaže...

Mislis polu-proizvode

Sami sebi smo najveci neprijatelji
12 godina
nicky.sl kaže...
Stjepanj kaže...
Zekat kaže...

Mislis polu-proizvode

Ma nemoj tako nicky na nVidia pa oni su pojam za grafe

http://valid.canardpc.com/hwx19k
12 godina
Gtx 9xx Club

Dzizus sad se javljaju i vlasnici drugih nvidia serija da im testiranje ne odgovara deklariranim vrijednostima,prvenstveno vlasnici gtx 660 grafa.....u to cisto sumnjam.

Inace smatram nvidiu odlicnim proizvodjacima cipova,gtx 670 pe oc mi je uz ovu grafu perfektan primjerak ali ovakav potez sa gtx 970 nisu trebali povuc.

Poruka je uređivana zadnji put ned 25.1.2015 21:46 (MEGATAMA).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Gtx 9xx Club

Nemojmo sad zapocimat fanboy rat jer to bi se oteglo u nedogled a i triba priznat postoje Nvidia i AMD na jednoj strani i mi kupci korisnici njihovih poluproizvoda, sad je na udaru Nvidia sutra ce bit AMD al cinjenica je da nas i jedni i drugi muzu ko krave muzare i s vrimena na vrime nam prirede ovakvo sto.

Sami sebi smo najveci neprijatelji
Moj PC  
7 0 hvala 2
15 godina
Gtx 9xx Club

Na kraju ispada da problema izgleda uopće nema. Cuda bench je mogao adresirati samo prvi chunk memorije, a nakon toga je testirao sistemski ram(?). Kako, zašto, ne znam ni ja. Uglavnom od tud veliki drop u BW. U igrama takvih problema nema jer driver odrađuje posao i po potrebi se koristi svih 4GB bez značajnog usporenja. tis over, lez go home ppl.

1 1 hvala 0
13 godina
nicky.sl kaže...

cinjenica je da nas i jedni i drugi muzu ko krave muzare i s vrimena na vrime nam prirede ovakvo sto.

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
15 godina
neaktivan
Almin94 kaže...

Kako onda Assassis Creed Unity kod mene koristi 4GB bez fps dropa ili stutteringa (DSR 2560x1440; 4xMSAA, odnosno 4xMFAA)? GPU usage ostaje stabilan. Znam vrlo dobro sto je nedostatak VRAM-a. GPU usage nije ni blizu 99% nego štuca svake sekunde. To sam iskusio sa GTX770 zbog cega sam istu prodao.

Takodjer, frend sa GTX980 u igri Ryse son of Rome, koja je sigurno jedna od najosjetljivijih igara na nedostatak VRAM memorije, ima usage oko 3800MB VRAM-a na istom mjestu gdje ja sa svojom GTX970 imam 3560MB. Ali stvar je u tome da ja NEMAM nikakvog stutteringa i pada frejmova, sve je perfectly smooth. 

Kako sve ovo objasniti? Ne znam, niti mogu znati.

Kako se onda objasnjava to da Assassins Creed Unity iskoristava 4GB VRAM-a bez FPS dropa? Niti jedna nova igra nema fps drop, za koju znam da koristi iznad 3.5GB vram memorije. GPU usage takodjer ostaje stabilan bez oscilacija. U cemu je onda stvar?

Poruka je uređivana zadnji put ned 25.1.2015 23:19 (Almin94).
17 godina
Gtx 9xx Club

Ne bi trebalo praviti poređenje malo ispod 3.5GB vs preko 3.5GB. Pad badwidtha se dešava čim se pređe 3GB, tako da bi trebalo napraviti poređenje ispod 3GB i što bliže 4GB.

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Gtx 9xx Club

Jel netko probao novi bios za gtx 970 g1 gaming ?

http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=5209&dl=1#bios

Cini se da su stavili kontrolu ventilatora,posto je u idle prilicno bucan i radi na 1600rpm sto nema potrebe.

1. Release for HYNIX Memory
  2. NVIDIA Source BIOS Version: DP:84.04.31.00.B8, DD:84.04.31.00.B7
  3. Base Clock/Boost: Clock:1178/1329MHz
  4. Memory Clock:7010MHz
  5. Improve compatibility with some monitors
  6. Modify fan duty in MS-DOS mode

Moj bios je 84.04.2F.00.80

Koji bios bi trebao staviti ?

Mexx
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
nicky.sl kaže...
Stjepanj kaže...
Zekat kaže...

Mislis polu-proizvode

Mislis na AMD-ove poluproizvode koje oni nazivaju karticama? Iste te koje referentni cooleri nemogu ohladiti ispod 90 stupnjeva? To sam i mislio...

I knew a man who once said : Death smiles at us all. All a man can do is smile back.
10 godina
chingy-os kaže...

Jel netko probao novi bios za gtx 970 g1 gaming ?

http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=5209&dl=1#bios

Cini se da su stavili kontrolu ventilatora,posto je u idle prilicno bucan i radi na 1600rpm sto nema potrebe.

1. Release for HYNIX Memory
  2. NVIDIA Source BIOS Version: DP:84.04.31.00.B8, DD:84.04.31.00.B7
  3. Base Clock/Boost: Clock:1178/1329MHz
  4. Memory Clock:7010MHz
  5. Improve compatibility with some monitors
  6. Modify fan duty in MS-DOS mode

Moj bios je 84.04.2F.00.80

Koji bios bi trebao staviti ?

Ja neznam ni očitat takav broj biosa samo sam otvorio VGA Bios utility od gigabytea i vidio da imam F10 pa neznam isto tako koji bi nadogradio.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice