Gtx 9xx Club

poruka: 9.120
|
čitano: 953.668
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Gtx 9xx Club

pa po tvom trenutnom setup-u niti nema potrebe prelazit sa 770 za sad na bilo sta, jer kratica ti je ok za 2k rezu {#}

Poruka je uređivana zadnji put ned 9.11.2014 17:59 (4mal).
Moj PC  
8 1 hvala 1
13 godina
Gtx 9xx Club

Evo da javim par kratkih crtica o MSI Gaming 4G GTX 970

clockana je na: 1585 MHz Core, 7950 MHz memorija

Heaven 4.0 Benchmark je bio oko ~15xx score na stock, a skoro 1750 nakon clocka

do 60 stupnjeva ventici se uopce ne pale, a iznad 60 jos uvijek je skroz necujna (odnosno puno jace se cuju ventici od kucista). temperatura nije presla 70 stupnjeva cak niti uz gore navedeni clock u Heavenu.

nema nikakvog coil whinea.

velika preporuka :)

EDIT: clock je bez ikakvog diranja voltaže i sa power limitom na 100%, znaci isla bi i vise bez vecih problema

Also pokreće Shadow of Mordor sa DSR 4k na 40-50 fps, bez DLC Ultra tekstura posto sumnjam da mogu vidjet ikakvu razliku na svom uzasnom 1680x1050 monitoru :P (i da, planiram kupit novi kad stigne bozicnica :) )

Poruka je uređivana zadnji put pon 10.11.2014 13:47 (Minneyar).
Moj PC  
13 0 hvala 9
13 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club
ASUS Z97-AR | i7 4790K 4.8GHz | 8GB Corsair Dominator Platinum 1866MHz | Gigabyte GTX 970 | Corsair AX850 | Samsung SSD 850 PRO 256GB + HDD 1TB | Corsair H100i | NZXT H440 |

8 0 hvala 1
13 godina
Gtx 9xx Club
Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opeko i na peticu puše
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Gtx 9xx Club
15 godina

haha, izgleda kao da je borg asimilirao kućište. {#}

Guns don't kill people... lasers do
14 godina
Sentry kaže...

To je primamljiva cijena jako, moram priznati ali nista dok AMD neizbaci svoju novu seriju...ovaj prijelaz na 900 seriju mi nikako nije opravdan za sada. Prezadovoljan sam sa gtx 770 trenutno :)

Tako sam i ja. Bi-nebi na 980 mozda isao ali sam odlucio preskocit ovi seriju jer mi je 780tka trenutno dovoljna. Vidjet cemo sta AMD nudi,ali sumnjam da bi se vratio na njega vise. Cekamo dalje seriju,3 ? 

:)

15 godina
neaktivan

Upravo tako kolega ;).  Kad bude nesto stekalo onda cu znati da je vrijeme za promjene. Jos pogotovo u tvom slucaju se radi o gtx780..pih..to mi nebi bilo na kraj pameti mjenja, Zvijer. Ja osobno pikiram novi samsung ssd i skylake krajem 2015. godine :). 

Poruka je uređivana zadnji put uto 11.11.2014 14:18 (Sentry).
12 godina
Gtx 9xx Club

http://us.download.nvidia.com/downloads/cool_stuff/demos/Setup-Apollo11.exe

Evo za ekipu sa maxvellicama tech demo da probaju :)

Moj PC  
1 0 hvala 2
16 godina
drahic kaže...

Tako sam i ja. Bi-nebi na 980 mozda isao ali sam odlucio preskocit ovi seriju jer mi je 780tka trenutno dovoljna. Vidjet cemo sta AMD nudi,ali sumnjam da bi se vratio na njega vise. Cekamo dalje seriju,3 ? 

:)

Ja sam prešao sa Gainward GTX780 na ASUS STRIX 980 i preporodio sam se po pitanju temperature / buke :) dan i noć razlika.. S druge strane što se tiče perfomansi, ajde bolje je, ali ništa ekstremno - usudio bih se reći nekakvih 20-30% posto uvrh glave, ovisno o situaciji.

Moj Portfolio - http://3docean.net/user/tomislavn
14 godina
protjeran

4 0 hvala 2
16 godina

Ako je info "legit" bit će pravi pogodak od kartice :)

14 godina
protjeran
mrsmith kaže...

Ako je info "legit" bit će pravi pogodak od kartice :)

A slušaj, sumnjam da bi netko kao što je techpowerup izbacio vijest koja nije koliko toliko provjerena... 

Još da ne bude preko 2000 i puna šaka brade{#}

battlelog - Volume_CRO
Poruka je uređivana zadnji put sri 12.11.2014 13:00 (Volume).
12 godina
neaktivan

Po meni 9 serija najbolja a i najskuplje procijenjena sto mi se nesvidja. Najveca greska kod 6 serije je cijena. A da ne govorim za titan... Al grafe su odl!

IpL Support
13 godina
protjeran
Gtx 9xx Club
Sto je najgore i bude jer gtx970 kosta 2700, pa prema tome 960 ispod 2000kn nece biti sigurno, jer pak gtx770 za te pare ne postoji!lp:(
Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Stjepanj kaže...
Sto je najgore i bude jer gtx970 kosta 2700, pa prema tome 960 ispod 2000kn nece biti sigurno, jer pak gtx770 za te pare ne postoji!lp:(

Možda i neće jer je 960-tka najavljena tek za prvi kvartal 2015. (ako se ne varam) tako da nije teško za očekivati da bi cijene 970-tke mogle ići dolje dotad, a gtx 770 u isto vrijeme polako nestajati s tržišta

battlelog - Volume_CRO
16 godina
odjavljen
Gtx 9xx Club

Stigla Inno... coil whinea nema, buke od ventova nema... dosta bolje nego sam očekivao.

Moj PC  
7 1 hvala 2
16 godina
Tonči kaže...

Stigla Inno... coil whinea nema, buke od ventova nema... dosta bolje nego sam očekivao.

To je ono 'ladno i gadno čudo :) GZ!

12 godina
neaktivan
Tonči kaže...

Slike od ove grafe u slike vašeg hardwarea ?

To je ona sa bočnim coolerom jel tako ?

16 godina
odjavljen
Gtx 9xx Club

Da, odvratna je zapravo, ali, radi pa... Vidjet ćemo je li tiša od MSI-a. Sliku teško, već je u kućištu, a gnjavaža mi je to dizati, otvarati. No, svakako je odvratna.

Moj PC  
4 0 hvala 0
13 godina
Gtx 9xx Club

Na nekoliko stranica sam naletio na ovo:

Asus ROG Poseidon GTX 980 s hibridnim hlađenjem

http://www.kitguru.net/components/graphic-cards/anton-shilov/asustek-readies-geforce-gtx-980-graphics-card-with-hybrid-cooling/

Vjerojatno će to biti najjača  (i možda najtiša) 980 kartica?

Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opeko i na peticu puše
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
Minneyar kaže...

* * *

do 60 stupnjeva ventici se uopce ne pale, a iznad 60 jos uvijek je skroz necujna (odnosno puno jace se cuju ventici od kucista). temperatura nije presla 70 stupnjeva cak niti uz gore navedeni clock u Heavenu.

* * *

Šta je "Coil Whine", ako je to ovo: http://en.wikipedia.org/wiki/Coil_noise ili ovo na objašnjenom videu: 

onda te grafičke sa tim problemima na neki način "pjevaju", i ja bi na taj način pobudali jer mene zanima...

Tonči kaže...

* * * Vidjet ćemo je li tiša od MSI-a. * ** No, svakako je odvratna.

... samo tišina pa ako može još malo informacija. Ja ne bih 980-tku (prejako mi je to za 2 x 1280x1024, jer ako se šta igra igra se samo na jedom monitoru) nego 970-tku ili nadolazeću 960 ili 950.

Dakle zanima me, kao što je gore kolega rekao, ventilatori se ne pale koliko sam dobro razumio, pri normalnoj uporabi (ne igranje igara).

12 godina
protjeran
Gtx 9xx Club

stigla nova verzija MSI 970  tvornički OC , malo skuplja od verzije "gaming" , drukčiji hladnjak ...

MSI GTX 970 OC 4GD5T

1 0 hvala 0
13 godina
Envy kaže...
Minneyar kaže...

* * *

* * *

Šta je "Coil Whine", ako je to ovo: http://en.wikipedia.org/wiki/Coil_noise ili ovo na objašnjenom videu: 

onda te grafičke sa tim problemima na neki način "pjevaju", i ja bi na taj način pobudali jer mene zanima...

Tonči kaže...

* * * Vidjet ćemo je li tiša od MSI-a. * ** No, svakako je odvratna.

... samo tišina pa ako može još malo informacija. Ja ne bih 980-tku (prejako mi je to za 2 x 1280x1024, jer ako se šta igra igra se samo na jedom monitoru) nego 970-tku ili nadolazeću 960 ili 950.

Dakle zanima me, kao što je gore kolega rekao, ventilatori se ne pale koliko sam dobro razumio, pri normalnoj uporabi (ne igranje igara).

Evo ti 3 primjerka coil whinea na toj kartici. To su bili prvi primjerci izgleda, a i ovisi o napajanju/ ostatku konfiguracije/ ne znam cemu. Međutim to nema veze sa MSI verzijom vec potencijalno pogađa SVE kartice serije 9xx. Ugl. moja je skroz tiha i na full loadu, i da, ventici se ne pale ispod 60 stupnjeva.

13 godina
neaktivan
josip-kr kaže...

stigla nova verzija MSI 970  tvornički OC , malo skuplja od verzije "gaming" , drukčiji hladnjak ...

MSI GTX 970 OC 4GD5T

Sigle i Gigabyte G1 kartice {#} Aleluja

Narucio jednu iz Alza shopa, zadnji detaljcic, jedva cekam!

Isplatilo se pricekat, jucer navecer ih je bilo 2-3 komada, i ujutro "Not available", infarkt sam dobio

jer sam mislio da ih opet nece biti mjesec dana, eto vratim se doma i ima ih koliko hoces, najbolja kartica po meni.

ASUS Z97-AR | i7 4790K 4.8GHz | 8GB Corsair Dominator Platinum 1866MHz | Gigabyte GTX 970 | Corsair AX850 | Samsung SSD 850 PRO 256GB + HDD 1TB | Corsair H100i | NZXT H440 |
16 godina
Minneyar kaže...
* * *

Evo ti 3 primjerka coil whinea na toj kartici. To su bili prvi primjerci izgleda, a i ovisi o napajanju/ ostatku konfiguracije/ ne znam cemu. Međutim to nema veze sa MSI verzijom vec potencijalno pogađa SVE kartice serije 9xx. Ugl. moja je skroz tiha i na full loadu, i da, ventici se ne pale ispod 60 stupnjeva.

Koliko sam shvatio problem nije samo kod GTX9xx (iskren da budem prvi put čujem za ovo zujanje), nego relativno kod oba proizvođača, eto na mom videu je izraženo ako se ne varam 7970 od AMD-a.

Ali to što si sada rekao za tvoju karticu miluje mi uši. Ukoliko kupim nekoliko Noctua ventilatora (dolaze u obzir samo oni od 80mm koji imaju ULV adapter tj. obični 150 omski otpronik koji Noctuu pretvara u nečujnu ventilator. 7dB je bukvalno nečujno 5 cm od ventilatora, da biste ikakvo "šamaranje" vazduha čuli, morate doslovce par milimetara nasloniti uho od samog ventilatora) postoje li šansa da na GTX970 postavim neki pasivan ventilator tipa ovog Artic Cooling Accelero S1 Plus da li će doći do pregrijavanja šta misliš? Ili da čekam GTX960 pa da njega postavim ovo čudo od 40€?

13 godina
Gtx 9xx Club

Mislim da nema sanse za pregrijavanje. Moja je overclockana maksimalno dokle ide i svejedno ne prelazi 70 stupnjeva pod full loadom, znaci ima jos 10 stupnjeva fore prije nego si izvan comfort zonea.

Moj PC  
2 0 hvala 1
12 godina
Gtx 9xx Club

Radio sam neke testove, sto Benchamrka, sto potrosnje....

Procesor je oc na 4.0Ghz sa turbo boostom na 4.2GHz...

3D MARK 13:

OC grafa 1544/4001 Mhz

-> 10553  Graphics Score: 13604  potrosnja se kretala oko 300-340w, a max: 347,8W

Stock 1405/3506

-> 9707  Graphics Score: 12276  potrosnja se kretala oko 290-315w, a max: 318W

Sa ovim OC , dobio sam oko 6 FPS-a... Treba imat na umu da voltazu grafe nisam ni pipnuo. Ima jos dosta prostora za OC

Kombustor:

Test je trajao po 10 min - istovremeno je radio OpenGL 4 test i Direc3D 11+ Post-FX + AA x8 MSAA (slika 1) 

OC grafa 1544/4001 Mhz

->Potrosnja oko 370W-380W a max: 383,4 W  ...maximalna temperatura: 66C

Stock 1405/3506 Mhz

-> Potrosnja oko 335W-343W a max: 355,3W .... maximalna temperatura: 62C

Heaven OC grafa 1544/4001 Mhz:

Slika 2 -> potrosnja struje 294-303W a max: 318,2W

Slika 1 Slika 1
Slika 2 Slika 2
Moj PC  
6 0 hvala 1
12 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

Da li ima nekih novosti,specifikacija, informacija u vezi cijene i datuma izlaska gtx 960???

Moj PC  
1 1 hvala 0
13 godina
Gtx 9xx Club

1504 MHz!!{#}

1405 MHz base clock???{#}

Koji je to model??

EDIT;bate miili evo gleda ekipa na OCnu gura ove G1 preko 1600MHz!!{#}

AUDIOFIL
Poruka je uređivana zadnji put pet 14.11.2014 21:39 (volegradele).
Moj PC  
1 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice