Gtx 9xx Club

poruka: 9.120
|
čitano: 953.491
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
Re: Gtx 9xx Club

Ima i puno jeftinijih laptopa. Nisu svima bitne max. postavke kao tebi i nije svima stalo do bf4 mp i crysisa kao tebi.. Gamer entuzijast kao ti naravno da nema sta gledat laptope. Imas za 7k kod nas laptope sa IPS, i7 i s kojima se mozes solidno naigrat na 1080p, najbrutalnije naslove kao te koje si naveo sigurno ne iznad 30fps za te pare (ali ne niti ispod 20fps za te i cak manje pare) , ali za vecinu igrica to ide na 1080p preko 30fps da. Vidjet cemo hoce li nove 970m/980m pogurati takve laptope u jeftinije vode.

Naravno da ako je nekome primarna funkcija racunala gaming da uopce nema sta gledati laptope, nadam se da nisi valjda zakljucio da na to mislim.

Puno ljudi kad gleda laptop usput zeli da se moze i cim bolje naigrati na njemu, o tome pricam.

Mislio sam na to kako te Maxwell grafe dobrim dijelom utjecu na trziste laptopa i za istu cijenu zamjenjuju Kepler laptop grafe, a dosta su jace od njih (vise nego je to slucaj kod desktopa) ili u slucaju high-end laptop grafi puno efikasnije.

Btw. isprike za offtopic..

Poruka je uređivana zadnji put sri 8.10.2014 3:04 (The_Fichek).
17 godina

I koja je onda trenutno najbolja GTX 970? Strix, Amp Extreme, MSI, Gigabyte G1?

17 godina
neaktivan
itomic009 kaže...

Da se razumijemo, odlične su to grafe ali daleko od toga da su performanse genijlane i da je nekakav osjetan napredak.

Normalno da je osjetan napredak. Pogledaj GTX 980, koje performanse uz TDP od 165W. Sad zamisli kakve performanse bi mogla imat Maxwell kartica sa TDPom od 250W(GTX 780Ti). A i kakve veze imaju visok takt i napon ako je potrošnja mala? Po meni će maxwell zasjati tek prelaskom u niži proizvodni proces, iako je i ovako samo promjenom arhitekture pošteno zapaprio situaciju, što nije mala stvar.

13 godina
neaktivan
Penryn kaže...
itomic009 kaže...

Da se razumijemo, odlične su to grafe ali daleko od toga da su performanse genijlane i da je nekakav osjetan napredak.

Normalno da je osjetan napredak. Pogledaj GTX 980, koje performanse uz TDP od 165W. Sad zamisli kakve performanse bi mogla imat Maxwell kartica sa TDPom od 250W(GTX 780Ti). A i kakve veze imaju visok takt i napon ako je potrošnja mala? Po meni će maxwell zasjati tek prelaskom u niži proizvodni proces, iako je i ovako samo promjenom arhitekture pošteno zapaprio situaciju, što nije mala stvar.

Joj ja kada pomislim na to odmah trljam ruke. Prvo ce stici predjelo GM200 osetno jaci... a onda glavno jelo...profesionalac namenjen za modeliranje.

Zamisljam ovako 4000 CUDA, 512bit 8GB i verovatno najvise 8+8 pin. Mada na takvoj karti sve prognoze mogu biti pogresne i moguce da ce totalno da se izgubi mala potrosnja Maxwella sto meni ne smeta.

Ja imam vremena da se strpim. Pazljiva selekcija tacno odabranog modela GTX780Ti doprinela je da nijedna GTX980 out of box nije jaca od moje out of box, samo klokovani modeli.

GTX780Ti Matrix Platinum je prestignut za malo sa referentnom GTX980.

17 godina
Gtx 9xx Club

Super su mi rasprave sto ce biti kad ce biti.

Dakle AMD je odustao od releasea R9 3xx serije koja se trebala desit negdje u ovo vrijeme (unutar mjesec dana) iz kojekakvih razloga. Moja pretpostavka je da nisu imali realnog konkurenta GTX 9xx seriji, ali neka svak donese svoje zakljucke. Odgadja release za pocetak slijedece godine, najavi sve i svasta (u 3 mjeseca ce napravit kompletno novu seriju koja ce jest sve trenutno na trzistu za dorucak - kako neki kazu r9 390X ce biti skoro ko CF r9 290X - znaci oko 60-80% jaca kartica maltene preko noci) i dio vas ocekuju revoluciju u gaming svijetu. Samo cekam da mi netko jos napise da bi takva kartica mogla kostat oko 400$ i ne moram dalje ni sudjelovat u ovoj temi.

Sa druge strane vec se raspravlja o Maxwelu na nizem proizvodnom procesu koji bi, sa malo vecim chipom, nizim proizvodnim procesom i vecim brojme shaddera, za istu cijenu trebao poduplat performanse GTX 9xx serije.

Dajte malo razmislite o nekim stvarima... Pomak ce postojat, to je sad vec evidentno. AMD i nVidia ce vjerojatno trosit manje sa istim ili jacim performansama treutnih kartica, ali pomaci ce opet bit unutar 10-15% svako toliko, nece preko noci sa maltene istom tehnologijom poduplat performanse.

Istina, vjerojatno ce TDP kartica bit blizi 250W pa mozda i 300W, ali nece performanse ic 100% gore zbog toga, to je jedino sto je gotovo sigurno.

Moj PC  
10 0 hvala 3
15 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

Šuška se da bi trebali izbacit gtx 960 isto ovaj mjesec šta kažete jel bi mogla završit između 770-780 il sam ja

preveise optimistican.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

Nvidia postpones release of GeForce GTX 960 graphics card 

Ako su glasine tačne onda bi nividija svoju mid-range karticu trebala izbacit tek naredne godine, tj. početkom 2015.

Poruka je uređivana zadnji put sri 8.10.2014 17:03 (kenan.M).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
12 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

ja san laik,ali bih želio dodat da večina vas stvari gelda iz "svoje" perspektive,i zaboravlja naravno u kojem i kakvom svijetu živimo danas,i da se te performanse ne pojačavaju na "duplo" ponajviše iz financijskih razloga,što je vidljivo također iz pustih izbacivanja kojekakvih "novih" modela i revizija,stoga bi neki slijedeći zaključak bio realan,nisu oni tamo radi vas,nego više vi radi njih,tj. oni namjerno ne pojačavaju koliko mogu,več gledaju to iz financijskih aspekata da firma izvuće veču korist i samim time,bude "jača" i recimo živi duže...dakle,da će se desiti čuda,vjerovatno 99% da neče,jer NJIMA to nije u cilju..i nije kao prije 50 godina vrijeme,pa npr. kad si kupio TV od recimo EI Niš,pa je radila uredno,možda uz sitne popravke slijedećih 30 godina...danas prave stvari da "izvuku" lovu,a ne da naprave kvalitetan i dugotrajan,ili recimo vrhunski proizvod,več se naprosto kalkulira i to debelo na račun potrošača...stoga,o tome ovisi kave izlaze kartice i s kakvim performansama,pa ne treba sad očekivati nekakve "gigantske" skokove,jer to jednostavno ne drži vodu,barem po meni...stoga realnost je od 10-30 % nekakav max...jer ce radije izdati 3 serije kartica nego odmah jednu od 100 % napretka...

Moj PC  
9 0 hvala 4
17 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

No dobro, ako odgađaju 960tku i nove Radeonke onda nemam žurbe za kupovanjem nove grafulje.. Moja 760tka još sve novo vuče na max detaljima (u 1080p).

Primamljiva mi je ova 970tka, ali cijene su mi malo visoke (ako padnu na oko 300€ onda da).

Lijep pozdrav ;)
Moj PC  
2 0 hvala 0
12 godina
Gtx 9xx Club

Kaj je da je, treba pricekat novu AMD seriju definitivno...jer poznavajuci crveni tabor, izbacili budu nekakve divlje grafe sa 5-6Gb vrama sa nizim cijenama da mogu konkurirat Nvidiji. A onda bude i Nvidia morala smanjit cijene svojim modelima. 

Moj PC  
3 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Sandro HR Zagorje kaže...

Kaj je da je, treba pricekat novu AMD seriju definitivno...jer poznavajuci crveni tabor, izbacili budu nekakve divlje grafe sa 5-6Gb vrama sa nizim cijenama da mogu konkurirat Nvidiji. A onda bude i Nvidia morala smanjit cijene svojim modelima. 

slazem se ,no nevjerovatno je koliko ljudi (neupuceni itd) briju i dan danas da kod grafickih kartica vise rama znaci brze i jace...{#}{#}:)lp

Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
13 godina
Gtx 9xx Club

mislim da sam se odlucio za ovo

http://www.ebuyer.com/663848-msi-gtx-970-gaming-twin-frozr-v-4gb-gddr5-dual-dvi-hdmi-gtx-970-gaming-4g

ispadne 2650 kn, tolko nece kod nas bit jos mjesecima bojim se. free shipping too.

pitanje je jel ima netko iskustva s narucivanjem otamo i jel ima ikakve sanse za neke dodatne troskove?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Gtx 9xx Club

Sve je to super, ali ne vidim da dostavljaju izvan UK.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Sandro HR Zagorje kaže...

Ako nemas dovoljno cuda / shadera, ropa i bita sabirnice, od Vrama nemas neke koristi u igrama, (primjerice GT 630 4GB je nekoliko puta slabija od HD 7850 1GB iako 7850 ima 4 puta manje v rama) a ovo vezano za pad cijena nvidie isto bas nestoji jer ljudi jednostavno zele nvidiu (nezele amd) i to je to, oglasnici su dobar primjer, gdje je nemoguce prodati hd 7970 r9 280x za 1200 1300 kn dok za tu lovu idu gtx 760 ko tople kifle a koja je kategoriju ispod po performansama, tako da pad cjena n vida kartica zbog amd-a treba uzeti sa rezervom.

BF3 / BF4 ESL
16 godina
odjavljen

Kako znaš da tako dobro idu? Inače, ja sam prodao 3x 7970GHzEd po 1700kn nedavno...

Sve što napišem moj je osobni stav i ne odražava nužno stav Bug d.o.o.
12 godina
Gtx 9xx Club

Ja nisam reko ni u jednom trenutku da grafa sa vise vrama brza i jaca od one koja ima manje. Onaj tko tako tvrdi, nema pojma!

Ono sto sam htio rec je da crveni tabor izbacuje grafe sa vise vrama te jednakih performansi ali i manjim cijenama da mogu konkurirat nvidiji. (npr. gtx 780 3gb vs AMD R9 290 4GB i GTX 780 TI 3gb vs AMD r9 290x 4gb)

Vjerujem da ce tak biti i sad...a opet s druge strane meni pase da cijene nvidia grafickih kartica padnu. Kad se sjetim da je cijena ASUS gtx 770 sa 3k kn pala na 2500kn. Zato velim , dobro je pricekat i strpit se 2-3mj i vidjet sta donosi AMD i garantiram da ce cijene Nvidia grafe pasti....

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Tonči kaže...

Kako znaš da tako dobro idu? Inače, ja sam prodao 3x 7970GHzEd po 1700kn nedavno...

Daj tonci ne kenjaj;), u oglas si ih stavio brat bratu prije pola godine...i onaj tko ti je dao nedavno za to vise od 1300kn ak su imale garu je idiot!! I tu si ih na bugu prodavao ak se ne varam za 1700-1900kn nisam siguran ispravi me jer bilo je davno:)lp
Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
Poruka je uređivana zadnji put čet 9.10.2014 14:00 (Stjepanj).
13 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

Stjepanj neš onda ni ti dobit 1600kn za svoju 7970{#}

Puno njuškalo R9 280X za istu lovu (čak i novih zapakiranih) ili čak 200, 300kn manje sa garancijama od još godinu i pol dana.

Poruka je uređivana zadnji put čet 9.10.2014 14:17 (lolipopmen).

3 1 hvala 0
16 godina
MagazinRS - Ništa
Protis - Inno3D za 20 dana
Links - Palit za 10 dana
Centro - Inno3D za najmanje tjedan dana
Lieber tot als rot
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
Tonči kaže...
Stjepanj kaže...
Tonči kaže...

Daj tonci ne kenjaj;), u oglas si ih stavio brat bratu prije pola godine...i onaj tko ti je dao nedavno za to vise od 1300kn ak su imale garu je idiot!! I tu si ih na bugu prodavao ak se ne varam za 1700-1900kn nisam siguran ispravi me jer bilo je davno:)lp

Pa upravo sam napisao to što si ti napisao, LOL... WTF? Osim ako te ne muči ovo "pola godine"... da, meni je to nedavno, ali možda nije svakome...

https://www.dropbox.com/s/1xtnoxv9rh81enr/Screenshot%202014-10-09%2014.16.20.png?dl=0

kako ti tonči trolaš ovu temu, pa to nije istina... doduše, dovoljno suptilno da prođeš ispod radara uspavanih moderatora

dakle, ti si prodao svoje radeonke prije pola godine (odnosno nedavno) i sad to ovdje na temi 9xx nvidia navodiš kao neki relevantni podatak, pa prije pola godine se pojma nije imalo da će jedna nvidija ovako pokopati amd sa cijenama, jer za manje od tri soma kuna dobiješ noviju, podjednako jaku, ako ne i jaču, duplo štedljiviju i hladniju gtx 970, što je SADA pokopalo radeonke tipa 290/290x i slične, koje SADA ludo puše na cijeni, dakle SAD ne nedavno ili prije pola godine kad si ti svoje prodao za neznamkoliko i kad su ljudi davali više od četiri soma kuna za 290x

i sad imaš 290x u trgovinama po četiri i pol soma kuna, samo ne znam tko će im to kupiti

trolololo

Moj PC  
7 3 hvala 0
11 godina
neaktivan
Tonči kaže...

Idu

zato sto sam ih prodavao i dobio ponude u zamjenu za r9 280x bez nadoplata na sto naravno nisam pristao, nije stvar u performansama nego u trzistu ljudi moji... oglasnici su puni amd-a 7950 7970 280 280x itd a o 7870 i 270/x netreba ni govorit.

7870 / 270 - 800kn

7950 / 270x - 900kn

7970 / 280 -1000/1100kn

7970ghz / 280x - 1200/1300

Ako po ovim cjenama prodas super...

BF3 / BF4 ESL
16 godina

Ja sam jedva prodao 280X DualX za 1250kn 6mj staru sa 12mj garancije, ljudi su vecinom nudili 1050-1100kn...

EDIT: Zna netko jeftin dućan s hardverom u Frankfurtu?

Lieber tot als rot
Poruka je uređivana zadnji put čet 9.10.2014 17:25 (8ax).
15 godina
neaktivan
8ax kaže...

Ja sam jedva prodao 280X DualX za 1250kn 6mj staru sa 12mj garancije, ljudi su vecinom nudili 1050-1100kn...

Ja stavio gtx 760 u nedljelju za 1200 kn do danas mi se javilo nekih 15 ljudi :P niko se nije pokusavo ni

cjenkat LOL.

11 godina

jel se to meni čini il je jedina kartica iz teme već u oglasniku....{#}

http://www.njuskalo.hr/graficke-kartice/asus-geforce-gtx-970-strix-oglas-12989569

na neke ljude je grijeh lupit ignore tipku...komedije su kažu božanstvene...
12 godina
neaktivan

Ne čini ti se. Okusio sam što ovaj manji čip nudi tako da vjerojatno idem na veći i na 4K monitor.

...but once you get locked into a serious hardware collection, the tendency is to push it as far as you can.
14 godina
Gtx 9xx Club
Cekaj, nije valjda dati jedini osim mene imas gtx 970 na cijelomforumu?
Moj PC  
0 2 hvala 0
11 godina
Vojnik kaže...

Ne čini ti se. Okusio sam što ovaj manji čip nudi tako da vjerojatno idem na veći i na 4K monitor.

hmm...4k tema opet ovaj put ću preskoćit komentare...{#}

na neke ljude je grijeh lupit ignore tipku...komedije su kažu božanstvene...
13 godina
ZGamer kaže...

jel se to meni čini il je jedina kartica iz teme već u oglasniku....{#}

http://www.njuskalo.hr/graficke-kartice/asus-geforce-gtx-970-strix-oglas-12989569

{#}

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
11 godina
neaktivan
voyager kaže...
8ax kaže...

Ja stavio gtx 760 u nedljelju za 1200 kn do danas mi se javilo nekih 15 ljudi :P niko se nije pokusavo ni

cjenkat LOL.

Naravno, realno je za nekih 1300 jer kako sam gore napisao ljudi jednostavno zele nvidiu, (intel ista stvar) ja u kuci uz ovaj laptop imam 670 amp u kompu za igre (cura igra candy crush uglavnom), a nebi tu grafu mjenjao ni za 290, eto tako stvari stoje iako je 290 stepenicu iznad - 

Vojnik kaže...

Cjena od 2900kn je previsoka, iako se radi o Asusu ipak je previse, realno je oko 2500kn -

Gtx 980 je preslaba za 4K pa makar to bio i G1 model na 1500+ mhz Core Gpu

BF3 / BF4 ESL
Poruka je uređivana zadnji put čet 9.10.2014 20:10 (Steve Jobs).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice