Gtx 9xx Club

poruka: 9.120
|
čitano: 953.543
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
odjavljen
Re: Gtx 9xx Club
MEGATAMA kaže...

OGROMNA prednost serije 9 naspram cak i gtx 780ti je 4gb vrama i koliko god neki tvrdili da je 2gb vrama dovoljno za nekakav future proof to nije istina.Prije mozda nekih mjesec dana u temi gtx 770 klub sam savjetovao ekipi da uzimaju verzije sa 4gb sto je naislo na otpr i "noz" nekih clanova ali cinjenica je da sto vise vrama to je grafa vise future proof tako da bih ja radije uzeo gtx 970 nego gtx 780ti bez obzira sto je ova druga jaca.

Mislim da si nešto pomiješao, jer 780Ti ima 3GB VRAM-a. To je sasvim dovoljno i za trenutne zahtjeve u 4K rezoluciji. 8GB nije potrebno, ali 6GB je itekako za nove naslove i one koji će tek doći. 4GB je okej, ali i dalje nedovoljno za naslove koji stižu, a već sada traže 6GB.

Sve što napišem moj je osobni stav i ne odražava nužno stav Bug d.o.o.
14 godina
Gtx 9xx Club
za velike rezolucije ok je imati malo više vram-a, 3-4gb je dovoljno. do 1080p i 2gb je dovoljno.
Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Gtx 9xx Club

Nije samo rezolucija u igri; stižu igre kojima treba VRAM za mnogo drugih stvari i kojima su 3 ili 4 GB malo. 980 serija će, srećom, uskoro imati 8GB modele.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Gtx 9xx Club

Još uvijek ne postoji igra koja treba više od 2GB rama na grafičkoj kartici za skroz ugodno igranje. Pri tome mislim na midium/high postavke za teksture, nikakao ultra postavke koje su i tako namjenjen UHD rezolucijama za koje su i tako slabe sve grafe sa 2GB rama. Na 1080p rezlouciji, za koju su i dalje grafe sa 2 GB rama savim optimalne i tako se ne vidi razlika u forsiranju ultra tekstura. Dok će za 1080p rezoluciju trebati višeod 2 GB rama postoječe grafe sa više od toga će vjerovatno biti lagano ili skroz zastarjele. Tko kupuje sada naravno da mu je daleko bolje kupiti sa 4GB varam ali mijenjati brzu grafu sa 2 gb za neku sa više...ma dajte molim vas, bez obzira na ove "strašne" najave {#}

Moj PC  
3 0 hvala 0
12 godina
Iwan7SeVeN kaže...
Iwan7SeVeN kaže...

Jel neko zna dal se isplati kupovati ova INNO3D GTX 970 pošto nigdije nemogu naći review. Neznam do koliko se clocka, dal je tiha i dal je učinkovita pošto bi sljedeći tijedan kupovao a vidim da gigabytovu i msi-ovu nemaju nigdije.

ITKO?

Nije baš recenzija 970-ice, ali čini mi se da je Inno3D koristio isti PCB za nju kao što je i koristio za GTX 760.

Inno3D GTX 760 HerculeZ 2000s (recenzija na ruskom)

Koliko vidim, razlika između te GTX 760 i GTX 970 je u drugačijim ventilatorima, kućištu od ventilatora i korištenoj memoriji (GTX 760 - SK Hynix, a GTX 970 - Samsung) dok mi se hladnjak čini jednak kod oba modela.

PCB GTX 760 (stražnja strana)

PCB GTX 970 (stražnja strana)

Hladnjak GTX 760

PCB GTX 760 (prednja strana)

High def. fotografija GTX 970 1 / 2 (prednja strana)

Na ovim fotografijama se može vidjeti sličan raspored komponenti (kondenzatora, priključaka, lemova...).

Na recenziji ima i Inno3D GTX 760 HerculeZ 2000 s većim hladnjakom i PCB pločom koja donosi osjetno niže temperature dok ovaj model 2000s ima temperature nešto niže od referentnog modela.

Iako se ne radi o jednakim čipovima i memorijama, mislim da se može zaključiti da hlađenje na Inno3D ima karakteristike nešto bolje od referentnog hlađenja, ali nije na razini Gigabyte-ovog ili MSI-ovog i vrlo vjerojatno se radi o nekoj vrsti 4+2 fazne regulacije dok je kod MSI-a i Gigabyte-a 'pravih' 6 faza što utječe na OC.

Poruka je uređivana zadnji put pet 3.10.2014 11:59 (kiwi_91).
16 godina
odjavljen
XXX kaže...

Još uvijek ne postoji igra koja treba više od 2GB rama na grafičkoj kartici za skroz ugodno igranje. Pri tome mislim na midium/high postavke za teksture, nikakao ultra postavke koje su i tako namjenjen UHD rezolucijama za koje su i tako slabe sve grafe sa 2GB rama. Na 1080p rezlouciji, za koju su i dalje grafe sa 2 GB rama savim optimalne i tako se ne vidi razlika u forsiranju ultra tekstura. Dok će za 1080p rezoluciju trebati višeod 2 GB rama postoječe grafe sa više od toga će vjerovatno biti lagano ili skroz zastarjele. Tko kupuje sada naravno da mu je daleko bolje kupiti sa 4GB varam ali mijenjati brzu grafu sa 2 gb za neku sa više...ma dajte molim vas, bez obzira na ove "strašne" najave {#}

Rezolucija tekstura i kompleksnost geometrije trebaju VRAM, a nemaju puno veze s rezolucijom koju rasteriziraš na ekran. Postoji granica kod koje hoćeš ili ne vidjeti razliku na nekoj udaljenosti od plaina, ali rezolucija tekstura nema veze s rezolucijom o kojoj govoriš.

Postoje igre koje trebaju više i da, to ovisi o svim parametrima, od tekstura, rezolucije, geometrije, efekata i sl.

17 godina
Gtx 9xx Club

Ma vec su se pocele desavati takve igre... I tu ne govorim o Shadow of Mordor koja za HD teksture zahtjeva 6GB RAM, vec i igrama poput watch dogs koji na 1440p zahtjevaju vise od 3GB (pa 780Ti zadaje ljudima probleme) i slicno.

Pjavljuju se ti naslovi iz ovog ili onog razloga. 2GB je dovoljno trenutno, 4Gb isto... A opet radi mogucnosti "next gen" konzola da alociraju svoji 8GB RAM kako god zele, dosjetili su se da mogu radit sulude zahtjeve poput 6GB vec sada, da bi gurali ljude prema kupnji konzola - samo graficka kartica na PC-u sa dovoljno RAMa kosta vise nego cijela konzola - novi argument prokonzolasa.

Iskreno mislim da ce GTX 970 sa 8GB VRAM biti teski marketinski trik i da ju ne treba cekat, pogotovo sto ce biti puno skuplja, a bez ikakvog razloga, ali kao i sve ostalo - tko voli ken izvoli.

Moj PC  
2 1 hvala 0
14 godina

Ta sranja izdavača i forsiranje da igra "treba" 6GB ili 4GB Vrama su tu isključivo zato da se forsira stalno mjenjanje hardware-a a ne zato što je potrebno toliko Vrama da se napravi lijepa igra. 

16 godina
odjavljen
itomic009 kaže...

Ta sranja izdavača i forsiranje da igra "treba" 6GB ili 4GB Vrama su tu isključivo zato da se forsira stalno mjenjanje hardware-a a ne zato što je potrebno toliko Vrama da se napravi lijepa igra. 

Odakle taj zaključak?

14 godina
Tonči kaže...
MEGATAMA kaže...

OGROMNA prednost serije 9 naspram cak i gtx 780ti je 4gb vrama i koliko god neki tvrdili da je 2gb vrama dovoljno za nekakav future proof to nije istina.Prije mozda nekih mjesec dana u temi gtx 770 klub sam savjetovao ekipi da uzimaju verzije sa 4gb sto je naislo na otpr i "noz" nekih clanova ali cinjenica je da sto vise vrama to je grafa vise future proof tako da bih ja radije uzeo gtx 970 nego gtx 780ti bez obzira sto je ova druga jaca.

Mislim da si nešto pomiješao, jer 780Ti ima 3GB VRAM-a. To je sasvim dovoljno i za trenutne zahtjeve u 4K rezoluciji. 8GB nije potrebno, ali 6GB je itekako za nove naslove i one koji će tek doći. 4GB je okej, ali i dalje nedovoljno za naslove koji stižu, a već sada traže 6GB.

Reci mi barem jednu igru,koja ce u potpunosti pojest,pa barem 5GB ? 

13 godina
neaktivan
MEGATAMA kaže...

Ma koja je 1024MB prednost. To je jedno podesevanje nize u 2 igrice. Ako zafali memorije i ako krene neki bas next gen on ce ici na 5-6GB potrebe.

Ovako 3.5GB ce se provuci i ovi sa GTX780Ti i GTX980 manje vise isto. 

NVIDIA nije mogla da stavi 6GB na GTX780Ti naprosto zbog Titana. Sto se mene tice dobili smo premiju, 300e jeftiniju kartu fabricki klokovani modeli brzi od Titan Black.

Sada samo zavisi od developera. 

I ja cekam tu kartu kao i svi vlasnici GTX780Ti, 512bit 8GB i najmanje 50% jace od TITAN Black. E sa time mozes komotno da obezbedis sebi 2560x1440 G-Sync monitor i da ne mislis 2-3 god da promenis.

Ovako sada GTX980 je fantasticna karta za 550e, nikad bolje performance, dobili su prakticno Titan Black performanse i jace malo pola godine kasnije za 550e. Ali na duze staze 256bit i 4GB ...

AMD izlazi sa 512bit 8GB to je sigurno I jos 30-40% brzom kartom od R9-290X.

17 godina
Gtx 9xx Club

To sigurno znas ili nagadjas? Jer sve sto se zna o R9 3xx seriji je... nista. Trebala je izac za mjesec dana, cinjenica da je odgodjena za Q1 2015. (trenutno) znaci da AMD nema konkurenta GTX 9xx seriji spremnog za shipping.

Moj PC  
2 2 hvala 0
13 godina
neaktivan

Pa mislim da je logicno ako vec postoje R9-290X 8GB za oko 600-650e da ce AMD izbaciti najmanje 30% jacu kartu od R9-290X, a ne bi me cudilo i da referentno izdanje ima 8GB.

Oni pregovaraju nesto sa Hynixom koliko sam cuo. Mnogo najboljih modela R9-290X kao sto su Matrix Platinum itd dolazi sa Elpida memorijom, neki sa Hynix.

Sta vi mislite da ce izbaciti 20% jacu kartu od GTX980 koja ce da ima 256bit i 4GB. Nema sanse.  

A sto je neko rekao da je ASUS skuplji na Balkanu to stoji. Meni nije jasno kako prodavnice neke smeju da drze cenu za R9-295X 1650e kada AMD ide sa reklamom i nizom cenom.

To je sabotaza prodaje onda. U Nemackoj sam video cene za XFX i Powercolor R9-295X cak i za 850e dok Balkan drzi staru cenu i prakticno gubis celu kartu ako kupis.

16 godina
odjavljen
eVGA-011 kaže...
MEGATAMA kaže...

Ma koja je 1024MB prednost. To je jedno podesevanje nize u 2 igrice. Ako zafali memorije i ako krene neki bas next gen on ce ici na 5-6GB potrebe.

Ovako 3.5GB ce se provuci i ovi sa GTX780Ti i GTX980 manje vise isto. 

NVIDIA nije mogla da stavi 6GB na GTX780Ti naprosto zbog Titana. Sto se mene tice dobili smo premiju, 300e jeftiniju kartu fabricki klokovani modeli brzi od Titan Black.

Sada samo zavisi od developera. 

I ja cekam tu kartu kao i svi vlasnici GTX780Ti, 512bit 8GB i najmanje 50% jace od TITAN Black. E sa time mozes komotno da obezbedis sebi 2560x1440 G-Sync monitor i da ne mislis 2-3 god da promenis.

Ovako sada GTX980 je fantasticna karta za 550e, nikad bolje performance, dobili su prakticno Titan Black performanse i jace malo pola godine kasnije za 550e. Ali na duze staze 256bit i 4GB ...

AMD izlazi sa 512bit 8GB to je sigurno I jos 30-40% brzom kartom od R9-290X.

GTX 780Ti nije ništa sporiji od Titana BCK (obje sam koristio). Kao što je R9 290X bila konkurencija 780Ti, tako je konkurencija i 980, jer 980 nije brža kartica, niti je namijenjena tome da konkurira 780Ti karticama. AMD i dalje ima prednost zbog cijene i 4K performansi, čak i na 4GB modelima, ne trebaju im 8GB.

Nisam siguran koliko AMD može napraviti kad izađe 980Ti i Titan 3. Titan ionako nije konkurencija igračem sektoru, ali 980Ti će biti opasan za 290X. Vjerujem da je nekakav 390X u pripremi.

Rhodin kaže...

To sigurno znas ili nagadjas? Jer sve sto se zna o R9 3xx seriji je... nista. Trebala je izac za mjesec dana, cinjenica da je odgodjena za Q1 2015. (trenutno) znaci da AMD nema konkurenta GTX 9xx seriji spremnog za shipping.

Kako sam gore rekao, situacija se nije promijenila s 980-tkom, jer ništa što donosi 980 ne jede prostor 780Ti.

14 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

stigla u adm inno za 2700kn {#}

http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=15439

xfact
Poruka je uređivana zadnji put pet 3.10.2014 18:02 (=xfact=).
Moj PC  
3 1 hvala 0
13 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

Nove konzole imaju 8 GB RAMA koje developeri mogu iskorištavat kako god žele (bez obzira da li je za gpu il neki drugio dio tipa cpu i sl.) ali od tih 8, 2GB odpadaju na OS. Tako da ostane 6GB. E sad da li će baš svih 6 biti primarno za GPU...

Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
Gtx 9xx Club

Pa nece sigurno uvijek, ali postoji ta mogucnost i developeri ce ju ocito iskoristavat da bi se privukli kupci konzola - kao sto sam rekao, trenutno konzola kosta manje nego graficka sa 6GB VRAM-a za PC, a igre imaju nude pune graficke mogucnosti samo sistemima sa 6GB VRAM, odnosno uglavnom konzolama.

To ce osigurat dodatne kupce konzolama slijedece 2-3 gone, dok 6GB VRAM ne postane standard za PC.

Mislim... to je uglavnom marketinski trik, ali uvjeren sam da ce palit neko vrijeme.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Tonči kaže...
Postoje igre koje trebaju više i da, to ovisi o svim parametrima, od tekstura, rezolucije, geometrije, efekata i sl.

Daj konkretan primjer koja to igra nije ugodno igriva na full hd rezoluciji sa high detaljima i midium teksturama na GTX 770 2GB grafi? Ne postoji ni jedna igra, čak ni u najavi koja bi trebala više od 3-4 GB vrama za UHD teksture.

Ako se netko još boji neka pročita ovo

http://www.hcl.hr/vijesti-otkriveni-i-minimalni-sistemski-zahtjevi-za-the-evil-within-11964-17.html

majstori pobrkali sistemski sa grafičkim ramom {#} i odmah se neki tresu od muke {#}

Poruka je uređivana zadnji put pet 3.10.2014 19:09 (XXX).
13 godina
protjeran
XXX kaže...
Tonči kaže...

ja jos nisam naisao na igru da mi pozdere svih 3gb vrama pri 1080p/ultri postavkama a nema igre koju nisam igrao:)...maximalno sto sam vidio prek 2,5gb su bili bf4 i skyrim s 2k/4k texturama...ostale igre nisu vrijedne spomena!lp

Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
12 godina
Tonči kaže...

Nisam siguran koliko AMD može napraviti kad izađe 980Ti i Titan 3. Titan ionako nije konkurencija igračem sektoru, ali 980Ti će biti opasan za 290X. Vjerujem da je nekakav 390X u pripremi.

svašta si ti ovdje napisao, a pogotovo mi je blesavo ovo da će 980ti biti opasan za r9 290x, kad već i jedna 970 dere 290x u većini igara i košta manje

290x je pored gtx 970/980 prošlost i teret u skladištu, jedino treba vidjeti što će amd ponuditi u novoj seriji

16 godina
odjavljen
XXX kaže...

Mislim da nisi shvatio moj komentar pa preporučam da ga pročitaš ponovno.

picajzla0707 kaže...
Tonči kaže...

svašta si ti ovdje napisao, a pogotovo mi je blesavo ovo da će 980ti biti opasan za r9 290x, kad već i jedna 970 dere 290x u većini igara i košta manje

290x je pored gtx 970/980 prošlost i teret u skladištu, jedino treba vidjeti što će amd ponuditi u novoj seriji

Svašta što? Možeš li izdvojiti?

I da, jer govorimo o high-endu, gdje je 290X još uvijek kartica s performansama na 4K rezolucijama brža od 780Ti, a pritom otprilike jednaka s 980 za bitno manju cijenu. 

AMD se ne mora bojati 980 ili 970, već eventualno 980Ti, a i to je upitno kad ćemo vidjeti.

16 godina
odjavljen
Rhodin kaže...

Pa nece sigurno uvijek, ali postoji ta mogucnost i developeri ce ju ocito iskoristavat da bi se privukli kupci konzola - kao sto sam rekao, trenutno konzola kosta manje nego graficka sa 6GB VRAM-a za PC, a igre imaju nude pune graficke mogucnosti samo sistemima sa 6GB VRAM, odnosno uglavnom konzolama.

To ce osigurat dodatne kupce konzolama slijedece 2-3 gone, dok 6GB VRAM ne postane standard za PC.

Mislim... to je uglavnom marketinski trik, ali uvjeren sam da ce palit neko vrijeme.

Nije marketinški trik, nego razvoj tehnologija s teksturama. Bit će takvih sve više, zasad su dvije koliko znam.

14 godina
Tonči kaže...

I da, jer govorimo o high-endu, gdje je 290X još uvijek kartica s performansama na 4K rezolucijama brža od 780Ti, a pritom otprilike jednaka s 980 za bitno manju cijenu. 

AMD se ne mora bojati 980 ili 970, već eventualno 980Ti, a i to je upitno kad ćemo vidjeti.

290x se ne može mjeriti sa 980 nikako. gubi i od 970 od koje je skuplja. još kad usporediš tdp od 290w vs 145w, jasno da se amd mora bojati

17 godina
Gtx 9xx Club

Pa sve 5, ako postoji realan razlog za toliko VRAM-a... ali postoji li doista?

Ja Shadow of Mordor nisam osobno igrao, ali nijedan gameplay video, nista do sada vidjeno, usporedbe grafike izmeju PS4 i PC, nisu pokazali grafiku koja je superiorna onome u AC. Mozda ti imas neki drugi podatak, mozda mozes sa nama podijeliti neki detalj koji opravdava potrebu za trostruko VRAMa naspram igri poput AC, crysis i slicno, ali ja to naprosto ne vidim.

Ono sto ja vidim je ili slampavo programiranje ili namjerno podizanje potrebe za VRAMom da bi se opravdala kupnja konzola u ovom trenu.

Sabirnice su i dalje dovoljne da nema potrebe bas sve drzat u RAMu... ili ima... ali nisam jos naso nikakav dokaz da se to nije moglo drugacije izvest ili da je u igri nesto toliko "next gen" u grafici da bi imala realno takve potrebe.

govorimo o grafici na 1080p... dakle nesto sto se i dalje smatra da je 2-3GB sasvim dovoljno.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

ja nabavljam monitor 4K rezolucije,i imam naravno nabavku grafe u planu(ćak i dvije možda),i čisto me zanima jer mi je kolega kojeg poštujem predložio SLI dvije 970,a gdje nabavljam monitor je čovjek reka da je bolje uzet jednu jaču,sad jel to ta 980(5k kn) ili nešto drugo,ne znam,ali me zanima za igranje na 4K monitoru,šta bi bilo najbolje,i naravno da nije cifretina od koje boli glava tipa,jer kažu da trebaju dvije zvijeri za igranje na takvom monitoru,da je jedna premalo...ja san iskreno konta prvo bio 290,pa dodat još jednu(kao prije par mjeseci i izlaska GTX 9xx serije),polovno bi to riješio negdje za 4,5k kn...ali sad je prijedlog dvije 970 aktualan(5,5 do 6k kn)i jer ste ih redom svi popljuvali ovdje(290-tke)...čak sam bio razmišlja izvana nabavit 780ti(4k kn) i poslije gledat još jednu nekad(jer je dotična ZOTAC imala 5 godina gare)...a imam I7 4770k na asrock Z97 killer(pa sam pomalo zabrinut kako bi dvije funkcionirale na njoj),ali i to ću nekad promijenit za te X99 i DDR4 i slično...monitor je ASUS PB287Q...dakle,šta je najisplativije i najkvalitetnije rješenje??i jeli jača SLI 970 od jedne 980??

CF 290 san stavio reda radi,sorry na upadu u ovu temu,čitam dosta(sve) šta pišete,ali nikako ne kontan tu neku "jačinu",a iskreno,za početak ću igrati nešto tipa NBA2K15,PES15,BF4 i slično,sport i ratna koja tu i tamo,nisan neki gejmer,iman doma XBOX360...i nije u dan,pomalo i nigdje mi se ne žuri...ali svaka informacija je dobrodošla...hvala unaprijed,lp:)

i recimo da bi neki prognozirani max budget bio do 6k kn,več preko toga je iskreno previše,samo za grafu(e),dakle ako bi bilo moguće nači SLI 780ti do te cifre,bili to bilo neko bolje rješenje??pa ću staviti i to u POLL,jer smatram da bi cijena mogla ići dolje možda...ali 8k kn je previše(i to izvana),kod nas je skuplje...a SLI 980 bi bio negdje 9-10k kn,pa nije u obziru...znan i ja da bi to bilo najbolje {#} ...

5 CF 290/x
24 SLI 970
3 780ti
1 980
0 SLI 780ti
Poruka je uređivana zadnji put pet 3.10.2014 23:51 (johnyaces777).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Gtx 9xx Club

http://wccftech.com/mantle-arrives-sniper-elite-iii-enables-r9-290-beat-gtx-980/

O ovome sam pricao kad sam rekao da u testiranja serije 9 naspram 290/x nisu uzeli u obzir mantle.....

Moj PC  
2 4 hvala 0
16 godina
odjavljen
zuper kaže...
Tonči kaže...

290x se ne može mjeriti sa 980 nikako. gubi i od 970 od koje je skuplja. još kad usporediš tdp od 290w vs 145w, jasno da se amd mora bojati

Koristio sam i 290X i 295X i 780Ti i 980 (MSI GAMING OC 4G). Najbrža od tih kartica u 4K rezi je 290X (Sapphire TriX) i jeftinija je od 980 4G. 780Ti je jednako brz. TDP je nebitan, iskreno. Nečujne su sve. Zašto bi tebi TDP bio važan? Imaš ih 4 komada? Tada je važan, da...

Rhodin kaže...

Pa sve 5, ako postoji realan razlog za toliko VRAM-a... ali postoji li doista?

Ja Shadow of Mordor nisam osobno igrao, ali nijedan gameplay video, nista do sada vidjeno, usporedbe grafike izmeju PS4 i PC, nisu pokazali grafiku koja je superiorna onome u AC. Mozda ti imas neki drugi podatak, mozda mozes sa nama podijeliti neki detalj koji opravdava potrebu za trostruko VRAMa naspram igri poput AC, crysis i slicno, ali ja to naprosto ne vidim.

Ono sto ja vidim je ili slampavo programiranje ili namjerno podizanje potrebe za VRAMom da bi se opravdala kupnja konzola u ovom trenu.

Sabirnice su i dalje dovoljne da nema potrebe bas sve drzat u RAMu... ili ima... ali nisam jos naso nikakav dokaz da se to nije moglo drugacije izvest ili da je u igri nesto toliko "next gen" u grafici da bi imala realno takve potrebe.

govorimo o grafici na 1080p... dakle nesto sto se i dalje smatra da je 2-3GB sasvim dovoljno.

Nemam više živaca kad vidim komentare o podizanju zahtjeva da bi se prodale kartice....

Ukratko: da sad izbace kartice sa 16GB VRAM-a, igre bi to mogle iskoristiti. Da, trenutno nema igara koje koriste 16GB VRAM-a, ali to je zato jer nitko ne radi igre za hardver dvadeset godina u budućnosti, nego za prosjek (ne high-end, PROSJEK) sada. Razvojni timovi provode ogromno vrijeme pokušavajući nagurati ogromne svjetove trikovima u skučenih par GB VRAM-a, streamanjem, LOD-anjem, fejkanjem, tajlovima... Kako kaže frend, jedan materijal danas 2048x2048 albedo+normal mapa+depth mapa+roughness+specular+emissive+matID+ambient occlusion+diffuse... ima 100MB. Samo jedan materijal kakvih ima na stotine u običnoj sceni bolje igre.

Svi bi realističnu grafiku, detalje, al' ne bi da troši RAM. Ima jedna seksualna poslovica u tom stilu...

14 godina
Gtx 9xx Club

Kak TDP nije važan? Ja ni pri ludoj pameti ne bi uzimao nešto što ima slične performanse, a duplo veću potrošnju. Ajd da je 10-20w, ali ovdje je preko 100w razlike. I gtx 970 je prava konkurencija 290x, a ne 980. Gtx 970 koja je jeftinija od 290x. Prema techpowerup-u, 980 je 10% jača od 290x u 4k

Moj PC  
3 1 hvala 0
11 godina
johnyaces777 kaže...

ja nabavljam monitor 4K rezolucije,i imam naravno nabavku grafe u planu(ćak i dvije možda),i čisto me zanima jer mi je kolega kojeg poštujem predložio SLI dvije 970,a gdje nabavljam monitor je čovjek reka da je bolje uzet jednu jaču,sad jel to ta 980(5k kn) ili nešto drugo,ne znam,ali me zanima za igranje na 4K monitoru,šta bi bilo najbolje,i naravno da nije cifretina od koje boli glava tipa,jer kažu da trebaju dvije zvijeri za igranje na takvom monitoru,da je jedna premalo...ja san iskreno konta prvo bio 290,pa dodat još jednu(kao prije par mjeseci i izlaska GTX 9xx serije),polovno bi to riješio negdje za 4,5k kn...ali sad je prijedlog dvije 970 aktualan(5,5 do 6k kn)i jer ste ih redom svi popljuvali ovdje(290-tke)...čak sam bio razmišlja izvana nabavit 780ti(4k kn) i poslije gledat još jednu nekad(jer je dotična ZOTAC imala 5 godina gare)...a imam I7 4770k na asrock Z97 killer(pa sam pomalo zabrinut kako bi dvije funkcionirale na njoj),ali i to ću nekad promijenit za te X99 i DDR4 i slično...monitor je ASUS PB287Q...dakle,šta je najisplativije i najkvalitetnije rješenje??i jeli jača SLI 970 od jedne 980??

CF 290 san stavio reda radi,sorry na upadu u ovu temu,čitam dosta(sve) šta pišete,ali nikako ne kontan tu neku "jačinu",a iskreno,za početak ću igrati nešto tipa NBA2K15,PES15,BF4 i slično,sport i ratna koja tu i tamo,nisan neki gejmer,iman doma XBOX360...i nije u dan,pomalo i nigdje mi se ne žuri...ali svaka informacija je dobrodošla...hvala unaprijed,lp:)

i recimo da bi neki prognozirani max budget bio do 6k kn,več preko toga je iskreno previše,samo za grafu(e),dakle ako bi bilo moguće nači SLI 780ti do te cifre,bili to bilo neko bolje rješenje??pa ću staviti i to u POLL,jer smatram da bi cijena mogla ići dolje možda...ali 8k kn je previše(i to izvana),kod nas je skuplje...a SLI 980 bi bio negdje 9-10k kn,pa nije u obziru...znan i ja da bi to bilo najbolje {#} ...

od toga svega kaj si nabrojal samo 980 sli skalira oko 60+ fps u vecini naslova a i one ne drze vodu u hardcore naslovima tipa crysis i metro...uzmi u obzir da next gen igre tek dolaze na velika vrata{#}

na neke ljude je grijeh lupit ignore tipku...komedije su kažu božanstvene...
16 godina
odjavljen
zuper kaže...

Kak TDP nije važan? Ja ni pri ludoj pameti ne bi uzimao nešto što ima slične performanse, a duplo veću potrošnju. Ajd da je 10-20w, ali ovdje je preko 100w razlike. I gtx 970 je prava konkurencija 290x, a ne 980. Gtx 970 koja je jeftinija od 290x. Prema techpowerup-u, 980 je 10% jača od 290x u 4k

Klasa: 290X, 780Ti, 980

Klasa niže: 970, 780, 290

I potrošnja 980 baš i nije kakva misliš da jest i kako se piše o njoj.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice