uf da samo znas ali vec mi guraju gtx970 pod nos za iste pare
Znam kako je, i sam sam takav...sve što je lijepo kod mene ne potraje
uf da samo znas ali vec mi guraju gtx970 pod nos za iste pare
Znam kako je, i sam sam takav...sve što je lijepo kod mene ne potraje
Evo da se uclanim i u GTX 7xx club:
MSI Gtx 780 Lightning
Jel to ona PRAVA kolega? Namjenjao si se kartica vjv da ni sam ne znaš koliko, bar sad si miran neko vrijeme?
EDIT: nisam se pohvalio u ovoj temi, već skoro punih 6 mjeseci ponosni vlasnik Asus GTX 770 DC2OC 2GD5 kupljeno od kolege Sandro HR Zagorje. Izdao sam svoj omiljeni crveni tabor (AMD) i prešao u zelenaše i nisam požalio, driveri izlaze s svakom novom većom igrom na što je crveni tabor dugo kaskao. Grafa fino vrti FC4, nisam clockao niti išta prčkao. Hlađenje odlično!
Koiko si ju platio onda? Ja sam svoju GTX 760 prodao i nadoplatio 200 kn za ovu zvijer . Čovjek je tražio 1800 ali spustio je na 1500 prije par mjeseci kada je dolar već krenuo divljati.
Koiko si ju platio onda? Ja sam svoju GTX 760 prodao i nadoplatio 200 kn za ovu zvijer . Čovjek je tražio 1800 ali spustio je na 1500 prije par mjeseci kada je dolar već krenuo divljati.
1600kn, frendu prodao Sapphirovu 7850 za 600kn + 1000kn nadomirio od plaće.
jel netko zna u cemu je problem tj zasto mi je power target i dalje na maximalnih 109% a ne 300% kad prebacim na LN2 bios, jer sam tako ogranicen na "samo" max cca 1300mhz(core)? u pitanju je lightning model, jer vidim da neki primjerci tako rade po defaultu kad se stavi na 3 bios(ln2)! moja ne!
Niti na mojoj 760 hawk nejde na 180% kao kod nekih rewieva. Pa imaš pobogu otključani napon, kaj će ti onda power target?!
Pogledaj an overclock.ner tutorial za voltage unlock, nafrlji 1,35V i peglaj kolko hoćeš.
Niti na mojoj 760 hawk nejde na 180% kao kod nekih rewieva. Pa imaš pobogu otključani napon, kaj će ti onda power target?!
Pogledaj an overclock.ner tutorial za voltage unlock, nafrlji 1,35V i peglaj kolko hoćeš.
kakve hawk serija ima veze s lightning? no bez obzira nasao sam gdje je problem(ocigledno su to napravili s s hawk modelima), nvidia je sluzbeno zabranila stavljanje ln2 biosa na preko 109% te kartice koje su dosle 100% otkljucane su bile prvi modeli samo za recenzije! jer doticni bios nije za prosjecnog korisnika koji bi lako sprzio karticu "igrajuci se OC boga"
posto su joj sve zastite pogasene! steta za mene!lp
kakve hawk serija ima veze s lightning? no bez obzira nasao sam gdje je problem(ocigledno su to napravili s s hawk modelima), nvidia je sluzbeno zabranila stavljanje ln2 biosa na preko 109% te kartice koje su dosle 100% otkljucane su bile prvi modeli samo za recenzije! jer doticni bios nije za prosjecnog korisnika koji bi lako sprzio karticu "igrajuci se OC boga"
Otključavanje power limita na 300% ćeš dobit jedino ako staviš "skyn3t-ov custom" bios !
LP
Otključavanje power limita na 300% ćeš dobit jedino ako staviš "skyn3t-ov custom" bios !
LP
Stjepanj ulozio xxxx kuna u konfu, a uzme h81 maticnu XDDD
LP
Stjepanj ulozio xxxx kuna u konfu, a uzme h81 maticnu XDDD
ajd dobro ima i tu istine
Ima itekvave veze jer koriste obje voltage controler koji omogućuje otključavanje.
http://www.overclock.net/t/1425102/updated-ab-b18-team-skyn3ts-unlocked-ncp4206-voltage-llc-mod-tool
To si pročitaj i sve ti bude jasno.
Niti ti treba power target, niti custom bios niti niš. Staviš AB na msi standard mod, ubaciš u cfg potrbni text ovisno o voltage controleru i to je to. Imaš napon do 1,3V što ti je dovoljno za klokanje na zraku.
Ima itekvave veze jer koriste obje voltage controler koji omogućuje otključavanje.
http://www.overclock.net/t/1425102/updated-ab-b18-team-skyn3ts-unlocked-ncp4206-voltage-llc-mod-tool
To si pročitaj i sve ti bude jasno.
Niti ti treba power target, niti custom bios niti niš. Staviš AB na msi standard mod, ubaciš u cfg potrbni text ovisno o voltage controleru i to je to. Imaš napon do 1,3V što ti je dovoljno za klokanje na zraku.
I sta ce kad udari u power limit?
Da bih ovo gore funkcionisalo, potreban je custom bios sa povecanim tdp limitom, imao sam gtx 780 i znam kako radi.
ma leo pusti curice... radi takvih su i zakljucali grafe
! koda oni znaju sto bi s tdp od 300%...
Zašto kod mene na 760 onda nikad nejde preko 78% tdpa? Ajd to objasni...
Imao sam na gaming tdp 145% pa nmije niš pomoglo kad grafa nejde prek 78%. Niej ona išla, nejde ova.
Stjepane možeš li opaliti Valley na ExtremeHD presetu na svojoj konfi i default taktovima grafe? Nešto me oko rezultata zanima, da vidim sa svojom downclockanom 780Ti i starim i5 procom, ali isto na 3.6ghz. Čisto relaciju da neku imam.
Stjepane možeš li opaliti Valley na ExtremeHD presetu na svojoj konfi i default taktovima grafe? Nešto me oko rezultata zanima, da vidim sa svojom downclockanom 780Ti i starim i5 procom, ali isto na 3.6ghz. Čisto relaciju da neku imam.
evo, sve "štok"
LPTnx, pomoglo. Ja sa memorijom na 6ghz dobivam oko 2680-2700 bodova, i to na svom procu.
Hm, pokušati ću izgurati na 6400, rušilo mi se zbog defektne memorije ranije, do cca. 6200mhz je sve bilo u pravilu ok.
Bitno mi je bilo bar na jednom primjeru vidjeti kako se drži stari i5 procesor, ali na istom taktu, i 780Ti, ali downclockana, vs. Lightning 780.
Nije loše, zadovoljan sam.
EDIT: Evo i slike, i taktova grafe.
procesor neam veze s ovim testom koji je teski gpu bound, mojoj gtx780 gpu usage pada tek kad jezgre spustim ispod 2ghz imas jos koju igru mozda da ima bench u sebi?
jer ono cpu od 300kn s grafom od 5000kn u 2014/2015g
Ha čuj, jeftino sam ju dobio (cca. 1000kn sa poštarinom), ima taj kvar koji ima sa memorijom, a sve što sam probao od igara jednostavno leti. Pogotovo vs. R9 280X koju sam imao prije nje. Uzmi u obzir još da sam na FHD monitoru, i mogu se komotno mirno igrati još 2-3g.
A što se procesora tiče, na 3.6 - 4.0ghz je još uvijek vrlo solidan vs. novi i5 procevi (stock).
Ne vjerujem da bi tu bilo drastičnog pomaka u avg frejmu, možda bi min fps porastao, ne bi bilo dropova eventualno, ali u avg-u, ne znam, možda sam u krivu, volio bi to vidjeti.
Imam ti Hitmana Absolution, ne znam da li on ima bench, nisam obraćao pažnju na to LOL, igra me zanimala .
EDIT:
Ok ovo je interesantno. Našao sam
video na netu, s tim da je moja grafa za čitav ghz downclockana na memoriji i sa i5 750 na 3.6, imam veći avg fps, min je još igriv, a max fps mi je gotovo duplo manji (to je valjda zbog proca, horor jbt
Postavke. Nešto tu ne štima, kako mu je max fps gotovo duplo veći, a ja imam i min i avg?
jer ono cpu od 300kn s grafom od 5000kn u 2014/2015g
Ma baš mu se ti javi.. prvo si imao ok i7 proc ali lošu grafu a sad loš proc a ok grafu. Pa daj složi to više jednom kako treba..
samo ok? reci da je Asus 280x Top losa grafa je smjesno, valjda si mislio na preslaba?
samo ok? reci da je Asus 280x Top losa grafa je smjesno, valjda si mislio na preslaba?
Pa u odnosu na GTX780 je, lošija/slabija, kako ti draže..
No da ne idemo dalje u offtopic, odvrti cinebench sa tim i5 haswellom i on nek odvrti na nekakvih 4.2GHz i vidjet ćeš da mu nećeš bježat puno. Toliko o 300kn procu, praktički si sam sebi rekao da imaš preslab proc.
smjesan si, da bi to njesra prismrdio haswellu i5 na bjednih 3,6ghz potreban je overklok od 70%lol
We"ve got some kind of vilification and glorification here. Oj Steep why do you underestimate that rock solid i5?
smjesan si, da bi to njesra prismrdio haswellu i5 na bjednih 3,6ghz potreban je overklok od 70%lol
E jedva cekam, da mi stigne u pon memorija, proc ide na 4,2++, ovisi o temeperaturama sa hyper t4, ti svog na stock stavi. Da ja to vidim koliko je moj q9550 losiji od stock i5.
Cisto me zanima 10 godina stara tehnologija vs haswell D;.
E jedva cekam, da mi stigne u pon memorija, proc ide na 4,2++, ovisi o temeperaturama sa hyper t4, ti svog na stock stavi. Da ja to vidim koliko je moj q9550 losiji od stock i5.
Cisto me zanima 10 godina stara tehnologija vs haswell D;.
Ovo i mene zanima, koliko su Inteli različiti po generacijama, iako je nešto takvo već bilo u Linus videima, "Are all Mhz created equal?" gdje su usporedili Q6600 sa 5960X koji je bio spušten koliko je trebalo da test bude fer. Nažalost ne mogu linkat jer je na Vesselu, a mislim da se registracija plaća. Još uvijek nisu izbacili video na YouTubeu.
><, rekao sam na stock speedu, ne overclockanom... I tko zna sto je ovaj u videu radio jeli koristio 2 razlicita sistema, koji ram je koristio, koju maticnu, sto je jos radilo u pozadini? Nikakve informacije osim jedne igre.
Ja stavljam ovu memoriju sutra: http://www.hcl.hr/vijesti-ocz-4gb-reaper-hpc-edition-kit-najbrzi-ram-na-svijetu-1805-23.html
+ Maximus 2 Formula, + q9550 ide preko 4,2 makar mi temperatura 80 bila sa hyper t4 xd. Samo da vidim hocu li se pribliziti tom stock haswellu imalo.
><, rekao sam na stock speedu, ne overclockanom... I tko zna sto je ovaj u videu radio jeli koristio 2 razlicita sistema, koji ram je koristio, koju maticnu, sto je jos radilo u pozadini? Nikakve informacije osim jedne igre.
Ja stavljam ovu memoriju sutra: http://www.hcl.hr/vijesti-ocz-4gb-reaper-hpc-edition-kit-najbrzi-ram-na-svijetu-1805-23.html
+ Maximus 2 Formula, + q9550 ide preko 4,2 makar mi temperatura 80 bila sa hyper t4 xd. Samo da vidim hocu li se pribliziti tom stock haswellu imalo.
Sretno ti bilo.
Moze :P, sutra cemo vidjeti. Lik je poslao u cetvrtak iz osjeka memoriju pa to ide u zagreb pa onda tek zadar, trebala bi biti sutra kod mene uglavnom... javim rezultate.