GTX 10xx (Pascal) klub (2016)

poruka: 15.735
|
čitano: 1.557.420
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
odjavljen
Re: GTX 10xx (Pascal) klub (2016)
planety kaže...

Malo je offtopic ali postavio sam pitanje na pravom mjestu na forumu i nakon 7 dana nitko mi nije znao odgovoriti pa pitam ovdje jer vidim da dosta spominjete memoriju pa će valjda netko znati. 

Pitanje je: Ako imam 8 utora za četvero-kanalnu memoriju i popunim 6 utora sa 8GB kako se to očitava? Dvo-kanalna 32GB ili 48GB četvero-kanalna  ili nekako drugačije?

Ovisi o ploči, ali radit će ti po principu minimalno dostupnog. Četverokanalna ne, jer za to trebaš 4 ili 8 slotova punih. A pitanje je hoće li ti uopće raditi sve (iako mislim da hoće).

toxic kaže...
Tonči kaže...
nicky.sl kaže...

Tonči čemu TD ??? oli sam nešto krivo reka ?

Pa... što je "teški BN" i "čega" točno? i5 na 4GHz, ako je bilo koja od posljednjih nekoliko generacija, nema baš nikakvih problema s 1080.

Kojeg i5? i5 750 može isto kucat na 4ghz, korisniku foruma uopce ne piše koju i5-icu ima i obe tvrdnje su kme

Primjer fx 8320 gtx 970 testirali smo bf4 (znam glup primjer ali nema veze) moj fx 8320 je kucao na 4.5ghz

kolega je imao ja baš mislim eywa gtx 770 i i5 neki dobiovao je jednak ili bolji fps na istim tockama.

Ovo je BN kojeg može imati bilo koji proces s gtx 1080.

Osjecas se glup jer si mogao iste performanse imati s slabijom grafom.

GPU usage na 60% i slicno bi mogla biti cesta pojava u MP naslovima s gtx 1080 na 1920 x 1080 rezi

Većina modernih igara (a i starih) nema problem s procesorom na 1080, jer je još uvijek GPU najsporija komponenta. Neću se zakleti, ali gotovo sam siguran da ćeš teško naći igru s maxanim postavkama koju 1080 može gurati brže nego joj moderniji i5 može isporučiti podataka. K tome, u slučajevima kad je i5 nedovoljan, i7 jednostavno nije neko rješenje, jer i7 (ne-Extreme) nema više jezgara, ima samo HT koji ne može iz ničega stvoriti performanse. Smisao HT-a je da tamo gdje je jezgra neiskorištena uzme to vrijeme i iskoristi ga paralelizacijom zadataka. S obzirom da zanemariv broj igara može koristiti više od 3-4 jezgre, HT rijetko ima priliku raditi, a pogotovo s obzirom na činjenicu da čak i kad je slučaj da igra zna koristiti više jezgara, one 4 prave su već jako iskorištene pa je dobitak zbog HT-a manji. Ako zamisliš "snagu" procesora cijevi od vode fiksne protočnosti, HT je samo dodatni ventil na svakoj cijevi za slučaj da kroz prvi ventil ne prolazi maksimalna količina vode, ali ne proširuje samu cijev, tj. njenu protočnost.

Što se tiče problema koji ansha ima, konzultirao sam se s frendovima/kolegama i donekle sam pogriješio ako DeusEx (vjerojatno jer je moderna igra) dio resursa alocira samo na VRAM-u, i dalje se ne bi smio srušiti kad mu ponestane prostora, jer će driver krenuti u RAM. Barem bi morao. Postoji situacija kad u kombinaciji s greškom u igri i nezgodnom greškom u driveru može doći do rušenja, naravno.

prodajem jednu od mašina
Poruka je uređivana zadnji put sri 4.1.2017 20:31 (Tonči).
9 godina

kako god okreneš uvik je negdi bottleneck , bilo cpu ili gpu 

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
dabar_solta_V2 kaže...

kako god okreneš uvik je negdi bottleneck , bilo cpu ili gpu 

Naravno. :) No, najčešće na GPU-u, osim ako se baš ne trudiš ili imaš dvije Titan X (Pascal), kojima je usko grlo CPU već na 1440 i to 8-core na 4,5GHz.

prodajem jednu od mašina
14 godina
protjeran
Stjepanj kaže...

a ja sam utukao u testiranje 1500 sati, kaj cemo sad? "ss" koje sam stavio su bili nekakav prosjek pa sam sam lupao "ss", znaci bilo je nekad i 50, a i 90...ako imas gtx 1070 i sandy na 4.6ghz slobodno zbencaj i stavi rezultate, ja sam probao na 4 primjerka!LP

Onda žali bože svih tih sati jer pričaš gluposti, ne samo u ovoj situaciji već općenito. Na ni jedno pitanje mi nisi odgovoria već standardno opet pišeš gluposti i pribacuješ priču čim skužiš da sam sebi skačeš u usta

Smiri malo taj ego i pristani pljucati po svemu i svakome...

11 godina

Kaj je sutra predstavljanje od nvidie,malo gledam kaj je dns na repertoaru i prvo na kaj naletim je vibrirajuće ženske hlačice..wtf  gadget ...vibrira kada korisnik treba skrenuti u urbanom naselju/žena i povezane su sa gps-om preko mobitela... to će biti kaosa po shoping centrima 

https://i.redd.it/e18f8931ul5y.gif
Poruka je uređivana zadnji put sri 4.1.2017 21:39 (ZGamer).
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Tonči kaže...
planety kaže...

Malo je offtopic ali postavio sam pitanje na pravom mjestu na forumu i nakon 7 dana nitko mi nije znao odgovoriti pa pitam ovdje jer vidim da dosta spominjete memoriju pa će valjda netko znati. 

Pitanje je: Ako imam 8 utora za četvero-kanalnu memoriju i popunim 6 utora sa 8GB kako se to očitava? Dvo-kanalna 32GB ili 48GB četvero-kanalna  ili nekako drugačije?

Ovisi o ploči, ali radit će ti po principu minimalno dostupnog. Četverokanalna ne, jer za to trebaš 4 ili 8 slotova punih. A pitanje je hoće li ti uopće raditi sve (iako mislim da hoće).

I ja sam mislio ali nije tocno, pogledao sam manual od svoje ploce i od jedne asrockice i moja kaze da je i sa 6 dimm-ova u quad channelu a asrockica kaze da bilo koji broj dimm-ova izmedju 4 i 8 je isto quad channel...

13 godina

Da ta priča o BN o kojoj Stijepan priča je besmislica,još najbolje da ću igrat na low postavkama i 720p monitoru i jaukat kako mi gpu nije u 99% a imam 250 fps,pa se onda ćudit zašto grafa nije na max!!Govorit danas da i5 6600K je BT 1070 je apsurdno!!

Kao što je Leopard St rekao bitno da imaš zadovoljavajućo fps je najbitnije!!

AUDIOFIL
Moj PC  
4 1 hvala 1
13 godina
protjeran
volegradele kaže...

Da ta priča o BN o kojoj Stijepan priča je besmislica,još najbolje da ću igrat na low postavkama i 720p monitoru i jaukat kako mi gpu nije u 99% a imam 250 fps,pa se onda ćudit zašto grafa nije na max!!Govorit danas da i5 6600K je BT 1070 je apsurdno!!

Ovo sve govori.

As it stands, what we have with Kaby Lake desktop is effectively Sandy Bridge polished to within an inch of its life, a once-groundbreaking CPU architecture hacked, and tweaked, and mangled into ever-smaller manufacturing processes and power envelopes. Where the next major leap in desktop computing power comes from is still up for debate—but if Kaby Lake is any indication, it won't be coming from Intel.

Death closes all: but something ere the end, Some work of noble note, may yet be done, Not unbecoming men that strove with Gods....Come, my friends, Tis not too late to seek a newer world
14 godina
protjeran
volegradele kaže...

A zato san mu i napisa šta san napisa... Inače pratim ove teme, ali ne sudjelujem toliko osim kad krene s takvim pizdarijama da više ne mogu izdržati komentirati 

Stjepan nemoj mislit da pokušavam kenjat po tebi bezveze il da te ne podnosim, dapače drag si mi, al nekad stvarno pretjeruješ 

13 godina
protjeran

tko je spomenuo 6600k? lol, i7 2700k sam zamjenio s 6600k i sve je poletilo na 99%...daj citajte! prosjecni gpu usage na FullHd-u je bio oko 70% s 2700k, dodajte cca 25% brzi cpu i dobio sam tocno ono sto sam ocekivao! gtx1070 je na cca 90-99% usagea konstantno s 6600k na istom taktu(s 6700k je 99% alltime)!lp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Stjepanj kaže...

tko je spomenuo 6600k? lol, i7 2700k sam zamjenio s 6600k i sve je poletilo na 99%...daj citajte! prosjecni gpu usage na FullHd-u je bio oko 70% s 2700k, dodajte cca 25% brzi cpu i dobio sam tocno ono sto sam ocekivao! gtx1070 je na cca 90-99% usagea konstantno s 6600k na istom taktu(s 6700k je 99% alltime)!lp

Cek nisi rekao da je i7 6700K BN 1070 i 1080??Daj ne moj da moram kopat po forumu!!A za i5 (bilo koji ) govoriš od kad si na forumu da je BN!!

AUDIOFIL
9 godina
protjeran

Ako vas ima budnih, evo traje vec neko vrijeme Nvidia-ina press konferencija na CES-u, ovdje mozete gledati live stream klik

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

lol ovaj GeForce Now, kao za one koji si nemogu priuštiti dobar PC ali zato košta $25 za 20 sati i to je još rekao "cijena ce ovisiti o jacini komponente na koju se spaja" znaci mozda i veca cijena. 10/10 Nvidia

Battlelog: D3lBoy-00
Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina

10/10 ti u profi smislu to postoji od kad postoji virtualizacija, tako da to nista nije novo 

Deep learning mi je zanimljiv jako...Novi skynet je na pomolu

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Ništa o GPU-ovima, razočarenje. Da impresivno je sve to što su predstavili (iako su neke stvari već viđene), ali 95% gledatelja je ocekivala 1080ti ili najavu nove arhitekture, tako da je razočarenje opravdano. Zato imamo AMD stream popodne, oni su bar malo manje usiljeni i spontani

Battlelog: D3lBoy-00
Poruka je uređivana zadnji put čet 5.1.2017 4:53 (D3lBoy).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Nisam gledao, nista o "ti" modelu?
12 godina
D3lBoy kaže...

Ništa o GPU-ovima, razočarenje. Da impresivno je sve to što su predstavili (iako su neke stvari već viđene), ali 95% gledatelja je ocekivala 1080ti ili najavu nove arhitekture, tako da je razočarenje opravdano. Zato imamo AMD stream popodne, oni su bar malo manje usiljeni i spontani

sta je bilo impresivno?

koliko vidim imaju nvidia shield refresh (sa doslovno istim hardverom kao i sad vec 2g star shield) + originalni shield ce dobiti software update ovaj mjesec koji donosi sve te nove feature 
predstavili model pretplate za igre (20$ za 20h igranja) i auto koji se sam vozi

14 godina
neaktivan

Ja se ponado titan xp black edition, full gp102, ali cini se truba.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Leopard_st kaže...

Ajde ne budi cicija, naruci Quadro za full gp102 i zdravo 

14 godina
neaktivan
ansha kaže...
Leopard_st kaže...

Ajde ne budi cicija, naruci Quadro za full gp102 i zdravo 

Hahhahahaha, dobar, dobar.

13 godina

Čini mi se da NVIDIa čeka AMD da izbaci svoje nove perjanice pa bude onda opet prestavio najjaču single gpu karticu!!

AUDIOFIL
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Pa neće 1080ti bit jača od titana, mogu samo čekati pa izbaciti potencijalno (još jednu) jaču karticu od najjače amdove.

15 godina
protjeran
volegradele kaže...

Čini mi se da NVIDIa čeka AMD da izbaci svoje nove perjanice pa bude onda opet prestavio najjaču single gpu karticu!!

Pa nece Vega skinut Titana...

13 godina
protjeran
DarthMarkus kaže...

ne hvalis se nista do kud tvoja ichill x3 ide? jel "lose" kao i moja x4 ili?

17 godina

To jos neznamo moramo vidjeti cijene i performanse 

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.1.2017 12:11 (4mal).
13 godina
Stjepanj kaže...
DarthMarkus kaže...

ne hvalis se nista do kud tvoja ichill x3 ide? jel "lose" kao i moja x4 ili?

Pa ide super, ali imao sam super ponudu za nju i sad sam čovjeka sjebao, pošto su Neviđija i Aemde mene i moje apetite...

Stvarno sam mislio 4k build sa 2-vege u CF-u radit (finacijska sredsva odobrena), a sad lapljenje do 6. mjeseca...

I just want mOar, dude !!!

17 godina

2 vege mogu vrtit i 5.6k koji 4k to je za jednu vegu djecja igracka..

Moj PC  
1 1 hvala 0
15 godina
protjeran
Stjepanj kaže...
DarthMarkus kaže...

ne hvalis se nista do kud tvoja ichill x3 ide? jel lose kao i "moja" x4 ili?

13 godina
4mal kaže...

2 vege mogu vrtit i 5.6k koji 4k to je za jednu vegu djecja igracka..

Daj mi benchmarke, hehe

15 godina

Ja sam se odlucio na ovo pa sto mislite klik

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice