Malo je offtopic ali postavio sam pitanje na pravom mjestu na forumu i nakon 7 dana nitko mi nije znao odgovoriti pa pitam ovdje jer vidim da dosta spominjete memoriju pa će valjda netko znati.
Pitanje je: Ako imam 8 utora za četvero-kanalnu memoriju i popunim 6 utora sa 8GB kako se to očitava? Dvo-kanalna 32GB ili 48GB četvero-kanalna ili nekako drugačije?
Ovisi o ploči, ali radit će ti po principu minimalno dostupnog. Četverokanalna ne, jer za to trebaš 4 ili 8 slotova punih. A pitanje je hoće li ti uopće raditi sve (iako mislim da hoće).
Tonči čemu TD ??? oli sam nešto krivo reka ?
Pa... što je "teški BN" i "čega" točno? i5 na 4GHz, ako je bilo koja od posljednjih nekoliko generacija, nema baš nikakvih problema s 1080.
Kojeg i5? i5 750 može isto kucat na 4ghz, korisniku foruma uopce ne piše koju i5-icu ima i obe tvrdnje su kme
Primjer fx 8320 gtx 970 testirali smo bf4 (znam glup primjer ali nema veze) moj fx 8320 je kucao na 4.5ghz
kolega je imao ja baš mislim eywa gtx 770 i i5 neki dobiovao je jednak ili bolji fps na istim tockama.
Ovo je BN kojeg može imati bilo koji proces s gtx 1080.
Osjecas se glup jer si mogao iste performanse imati s slabijom grafom.
GPU usage na 60% i slicno bi mogla biti cesta pojava u MP naslovima s gtx 1080 na 1920 x 1080 rezi
Većina modernih igara (a i starih) nema problem s procesorom na 1080, jer je još uvijek GPU najsporija komponenta. Neću se zakleti, ali gotovo sam siguran da ćeš teško naći igru s maxanim postavkama koju 1080 može gurati brže nego joj moderniji i5 može isporučiti podataka. K tome, u slučajevima kad je i5 nedovoljan, i7 jednostavno nije neko rješenje, jer i7 (ne-Extreme) nema više jezgara, ima samo HT koji ne može iz ničega stvoriti performanse. Smisao HT-a je da tamo gdje je jezgra neiskorištena uzme to vrijeme i iskoristi ga paralelizacijom zadataka. S obzirom da zanemariv broj igara može koristiti više od 3-4 jezgre, HT rijetko ima priliku raditi, a pogotovo s obzirom na činjenicu da čak i kad je slučaj da igra zna koristiti više jezgara, one 4 prave su već jako iskorištene pa je dobitak zbog HT-a manji. Ako zamisliš "snagu" procesora cijevi od vode fiksne protočnosti, HT je samo dodatni ventil na svakoj cijevi za slučaj da kroz prvi ventil ne prolazi maksimalna količina vode, ali ne proširuje samu cijev, tj. njenu protočnost.
Što se tiče problema koji ansha ima, konzultirao sam se s frendovima/kolegama i donekle sam pogriješio ako DeusEx (vjerojatno jer je moderna igra) dio resursa alocira samo na VRAM-u, i dalje se ne bi smio srušiti kad mu ponestane prostora, jer će driver krenuti u RAM. Barem bi morao. Postoji situacija kad u kombinaciji s greškom u igri i nezgodnom greškom u driveru može doći do rušenja, naravno.