ako ne lockam fps u bo3 na recimo 90 fps kad padne sa 110 na 90 primjeti se stutter,kaj da nosim na servis?
još uvijek nemam gsync monitor btw
ako ne lockam fps u bo3 na recimo 90 fps kad padne sa 110 na 90 primjeti se stutter,kaj da nosim na servis?
Pa da pročitate prvo članak prije nego bubnete post, piše da trenutni Intelovi GPUovi nemaju koristi od ovog, ali će imati u budućnosti, pa ne ide Intel u ovo kao muha bez glave.
Još par stvari:
Adaptive-Sync and G-Sync are most visually effective at lower frame rates, which means gaming on Intel IGPs could get noticeably smoother than we’ve seen in the past. That’s a mixed blessing for AMD, which has historically relied on superior GPU technology to compete with Intel.
1. hoce li intel u buducnosti proizvoditi dGPUove? ako ce cijelo vrijeme izbacivati integruse onda su nebitni za gejming trziste.
2. "Adaptive-Sync and G-Sync are most visually effective at lower frame rates" - lower frame rates su u ovom slucaju izmedju 40 i 60 zato sto vecina (svi?) freesync monitori ne idu sa freesync rangeom ispod 40FPS a te frejmove neces vidjeti na vecini igara na intelu.. tu u igru dolazi LFC ali pitanje je koliko to monitora ima
Intelove integruše su namjenjene za Dotu, LoL, Diablo i takve igre, tu ćeš dobit više od 40FPSa bez problema na FHD. Nove generacije integruša će gutati te igre i s višim detaljima.
igra je neoptimizirana i zato dolazi do takvih skokova u framerateu
moze se izbjeci nekim jacim CPUom (doduse nemam pojma koji imas) - ali i dalje je u vecini vremena rijesenje da developer popravi game engine
ista stvar mi se dogadja u novom UTu koji je na unreal engine 4.12 - FPS dropovi sa 150FPS na 80 svako malo..
@Prince-Artas
sa intel 4600 nisam mogao igrati divinity 2 ili pillars of eternity bez masovnog stekanja na low.. izrazito sumnjam da dota2 ili diablo 3 idu ista bolje
Pa da pročitate prvo članak prije nego bubnete post, piše da trenutni Intelovi GPUovi nemaju koristi od ovog, ali će imati u budućnosti, pa ne ide Intel u ovo kao muha bez glave.
Još par stvari:
Adaptive-Sync and G-Sync are most visually effective at lower frame rates, which means gaming on Intel IGPs could get noticeably smoother than we’ve seen in the past. That’s a mixed blessing for AMD, which has historically relied on superior GPU technology to compete with Intel.
ma pročitao sam, ali opet gejmanje na intelovim integrirkama mi zvuči bedasto, jbga
prvo moraš smanjivati detalje do minimuma, pa onda još i rezoluciju moraš smanjiti i opet imaš slideshow u igri poput witchera, a takvih će igara biti sve više
nemere to zagladiti ni mujo fasader, a kamo li freesync
prvo moraš smanjivati detalje do minimuma, pa onda još i rezoluciju moraš smanjiti i opet imaš slideshow u igri poput witchera, a takvih će igara biti sve više
Kristalno je jasno da Intelove integruše ne mogu vrtiti Witchera, nikad nisu ni bile namjenjene tome. One su za Dotu, LoL...Intelovih integruša su puni laptopi koji u načelu i nemaju FHD rezolucije, stoga će u budućnosti igranje na 15 inčnim laptopima s freesyncom biti puno ugodnije iskustvo nego danas.
moguće ali ovo nisu padovi fps-a za 50% već random 5-10 fpsa...cpu je 7-ica nema brige
zanimljivo kako amd-ovi apu imaju jacu integralku od intelovih i to 5,6x i sad se intel odjednom odlucio probuditi
Kristalno je jasno da Intelove integruše ne mogu vrtiti Witchera, nikad nisu ni bile namjenjene tome. One su za Dotu, LoL...Intelovih integruša su puni laptopi koji u načelu i nemaju FHD rezolucije, stoga će u budućnosti igranje na 15 inčnim laptopima s freesyncom biti puno ugodnije iskustvo nego danas.
yo, clanak ti je star godinu dana
intel je odavno u adaptive/freesync konzorciju - ne znam da ijedna njihova graficka podrzava freesync nakon toliko vremena
laptopi sa integrusama sigurno nece dolaziti sa freesyncom jer su ti laptopi budget laptopi gdje se gleda sto vise ustediti (ili prodati muda pod bubrege)
na intelovim grafama mozes igrati igre stare po nekoliko godina samo i to sa dosta kompromisa - i tako ce biti sve dok ih intel ugradjuje na maticne ili na isti cip kao i CPU
ne znam koja je uloga intela u freesync konzorciju osim sto su veliko ime pa ajd.. ali malo to znaci AMDu ili proizvodjacima monitora ocito
@Prince-Artas
sa intel 4600 nisam mogao igrati divinity 2 ili pillars of eternity bez masovnog stekanja na low.. izrazito sumnjam da dota2 ili diablo 3 idu ista bolje
Od te tvoje (i moje) HD4600 su izašle 2 nove generacije integruši, a rast njihovih preformansi u odnosu na prošlu generaciju je osjetno veći nego npr. rast preformansi procesora u odnosu na prošlu generaciju. Tako da tvoj test integruše iz 2013 nije relevantan danas.
yo, clanak ti je star godinu dana
intel je odavno u adaptive/freesync konzorciju - ne znam da ijedna njihova graficka podrzava freesync nakon toliko vremena
laptopi sa integrusama sigurno nece dolaziti sa freesyncom jer su ti laptopi budget laptopi gdje se gleda sto vise ustediti (ili prodati muda pod bubrege)
Pa nek je star, opet ga nisi pročitao kako treba, ponavljam ne navodi se kada će Intel početi koristiti freesync, ali se navodi da to sigurno neće biti Skylake. Za razliku od tebe meni uopće nije nemoguć scenarij vidjeti laptop za 4500kn sa i5 i freesyncom negdje za godinu dvije.
da gsync nema buducnost jer ce intelove integruse mozda za par godina dolaziti sa freesyncom na laptopima..
usporedjujes kruske i jabuke
zna se za koga je namjenjen gsync, i nikakav intel sa svojim integrusama na laptopima za "mozda nekoliko godina" to nece promjeniti
da se razumijemo nikakav intel uopce to nece promjeniti, osim ako ne budu kupili AMD i proizvodili full kartice (no nekako mislim da bi prije samsung kupio AMD)
zna se za koga je namjenjen gsync
mislim da se zasada zna pošto su svi gsync monitori preko 100Hz tak da teza da su za slabi hardwer ne stoji...upravo su korisni za visok postotak fps/hz.
da gsync nema buducnost jer ce intelove integruse mozda za par godina dolaziti sa freesyncom na laptopima..
usporedjujes kruske i jabuke
Ne nego ti radiš krive zaključke. Freesync bi mogao prevladati zato jer je znatno jeftiniji, a ovo od Intela bi to moglo samo ubrzati.
Mislim na to da podesiš igru da joj je framerate koji trebaš minimum. Dakle, 60 fps min i nemaš više brige. Ili 120 ili 144, whatever. :)
Bum
36 | RX 480X |
---|---|
11 | GTX 1060 |
Bum
veča je potražnja za rx jer nisu ljudi kretinosi da bi kupovali staru arhitekturu
Slažem se, meni je nevjerovatno da ljudi toliko kupuju preimenovane oslabljene i overklokane kartice stare dvije i pol godine.
Ova tema bi se trebala zvati
GTX 10xx (Pascal) klub (2014)
dakle sklopio sam komp, digao win10, krećem na instaliranje drivera nvidie (imam gtx 1080), i stalno mi govori da driveri nisu kompatibilni sa ovom verzijom windowsa. sad ne znam do čega je to, skinio sam i stare drivere i uvijek je isto. instalirao sam i geforce experience i svjedno je isto. jel imao tko takvo iskustvo? koristim win10 education verziju, al ne bi trebalo biti do toga, jer jedan prijatelj koristi istu i njie imao takvih problema
prvi glas za ovu verziju win 10...jer se radi automatski update na njima?
dakle sklopio sam komp, digao win10, krećem na instaliranje drivera nvidie (imam gtx 1080), i stalno mi govori da driveri nisu kompatibilni sa ovom verzijom windowsa. sad ne znam do čega je to, skinio sam i stare drivere i uvijek je isto. instalirao sam i geforce experience i svjedno je isto. jel imao tko takvo iskustvo? koristim win10 education verziju, al ne bi trebalo biti do toga, jer jedan prijatelj koristi istu i njie imao takvih problema
update kroz media centar je tvoj prijatelj....btw imao sam isti prob, treba ti samo update winsa i voila
Slažem se, meni je nevjerovatno da ljudi toliko kupuju preimenovane oslabljene i overklokane kartice stare dvije i pol godine.
istina, zato treba kupiti turbo moderni amd i igrati se na 30 fpsa u hdu i cekati da dođe elektronički mesija...
btw ova tema bi se trebala zvati Nvidia pascal i kmečanje nemoćnih amd fanboyeva i proročanstva babe Jage
pa pascal najviše izvlači klok,kad gledaš gtx 960 vs 1060 potonja ima nešto više cuda jezgri,192-bit a najveća razlika je u kloku,a opet kao obadvije na papiru podržavaju dx12......
updejta ti u pozadini
u search upisi dxdiag i napisi koja ti je trenutna verzija windowsa
stavio sam drugu verziju win10 i sad sve ide super, nije mi se dalo zafrkavati s time
istina, zato treba kupiti turbo moderni amd i igrati se na 30 fpsa u hdu i cekati da dođe elektronički mesija...
btw ova tema bi se trebala zvati Nvidia pascal i kmečanje nemoćnih amd fanboyeva i proročanstva babe Jage
Kakav amd, nvidia ftw, i ja imam Nvidiu i prezadovoljan sam, svida mi se to sto je nvidia tako davno implementirala nove tehnologije u svoj hardware da sad ja i ti imamo Identicnu podrsku za novi DX i ostale napredne API-e.
Kakav amd, nvidia ftw, i ja imam Nvidiu i prezadovoljan sam, svida mi se to sto je nvidia tako davno implementirala nove tehnologije u svoj hardware da sad ja i ti imamo Identicnu podrsku za novi DX i ostale napredne API-e.
Koje trenutno koristi par igara uz max 15% boosta u FPS ( i uz taj boost ga i dalje nvidia šije). Kad tek krene full dx12 i Vulkan onda bumo svi svoje Pascalice i Polarise bacali za nove Volte i Navije.
ma kakav boost, pascal gtx 1060 ubija u pojam 480 i u dx12 naslovima:
jednostavno nvidija ima bolji i brzi proizvod, dabe dx12,dx13 i ostale kerefeke...
http://www.guru3d.com/articles_pages/gigabyte_geforce_gtx_1060_g1_gaming_review,13.html
lp
ma kakav boost, pascal gtx 1060 ubija u pojam 480 i u dx12 naslovima:
jednostavno nvidija ima bolji i brzi proizvod, dabe dx12,dx13 i ostale kerefeke...
http://www.guru3d.com/articles_pages/gigabyte_geforce_gtx_1060_g1_gaming_review,13.html
lp
Kakav je osjećaj na vlastitom terenu, u nVIdija temi, pobrati hrpu TD za svoje "propovjedi" i premoćno izgubiti u anketi. Mora da si na aparatima
pretjerao si sa ironijom počelo ti se vraćat sa obje strane....