GTX 10xx (Pascal) klub (2016)

poruka: 15.735
|
čitano: 1.556.935
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina

ako ne lockam fps u bo3 na recimo 90 fps kad padne sa 110 na 90 primjeti se stutter,kaj da nosim na servis?

još uvijek nemam gsync monitor btw

SILA/ZGX@ZGamers
Poruka je uređivana zadnji put sri 27.7.2016 13:31 (ZGamer).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Re: GTX 10xx (Pascal) klub (2016)
Fanu kaže...
Prince-Artas kaže...

Pa da pročitate prvo članak prije nego bubnete post, piše da trenutni Intelovi GPUovi nemaju koristi od ovog, ali će imati u budućnosti, pa ne ide Intel u ovo kao muha bez glave.
Još par stvari:
Adaptive-Sync and G-Sync are most visually effective at lower frame rates, which means gaming on Intel IGPs could get noticeably smoother than we’ve seen in the past. That’s a mixed blessing for AMD, which has historically relied on superior GPU technology to compete with Intel.

1. hoce li intel u buducnosti proizvoditi dGPUove? ako ce cijelo vrijeme izbacivati integruse onda su nebitni za gejming trziste.

2. "Adaptive-Sync and G-Sync are most visually effective at lower frame rates" - lower frame rates su u ovom slucaju izmedju 40 i 60 zato sto vecina (svi?) freesync monitori ne idu sa freesync rangeom ispod 40FPS a te frejmove neces vidjeti na vecini igara na intelu.. tu u igru dolazi LFC ali pitanje je koliko to monitora ima 

Intelove integruše su namjenjene za Dotu, LoL, Diablo i takve igre, tu ćeš dobit više od 40FPSa bez problema na FHD. Nove generacije integruša će gutati te igre i s višim detaljima.

život je sladoled, liži ga, pazi da ti ne kapne na gaće, ako kapne, ne brini prat će oni deterdžent koji skida sve maće
Poruka je uređivana zadnji put sri 27.7.2016 13:35 (Prince-Artas).
12 godina
ZGamer kaže...

ako ne lockam fps u bo3 na recimo 90 fps kad padne sa 110 na 90 primjeti se stutter,kaj da nosim na servis?

igra je neoptimizirana i zato dolazi do takvih skokova u framerateu

moze se izbjeci nekim jacim CPUom (doduse nemam pojma koji imas) - ali i dalje je u vecini vremena rijesenje da developer popravi game engine 

ista stvar mi se dogadja u novom UTu koji je na unreal engine 4.12 - FPS dropovi sa 150FPS na 80 svako malo..

@Prince-Artas

sa intel 4600 nisam mogao igrati divinity 2 ili pillars of eternity bez masovnog stekanja na low.. izrazito sumnjam da dota2 ili diablo 3 idu ista bolje

Poruka je uređivana zadnji put sri 27.7.2016 13:35 (Fanu).
12 godina
Prince-Artas kaže...

Pa da pročitate prvo članak prije nego bubnete post, piše da trenutni Intelovi GPUovi nemaju koristi od ovog, ali će imati u budućnosti, pa ne ide Intel u ovo kao muha bez glave.
Još par stvari:
Adaptive-Sync and G-Sync are most visually effective at lower frame rates, which means gaming on Intel IGPs could get noticeably smoother than we’ve seen in the past. That’s a mixed blessing for AMD, which has historically relied on superior GPU technology to compete with Intel.

ma pročitao sam, ali opet gejmanje na intelovim integrirkama mi zvuči bedasto, jbga

prvo moraš smanjivati detalje do minimuma, pa onda još i rezoluciju moraš smanjiti i opet imaš slideshow u igri poput witchera, a takvih će igara biti sve više

nemere to zagladiti ni mujo fasader, a kamo li freesync 

17 godina
protjeran
picajzla0707 kaže...

prvo moraš smanjivati detalje do minimuma, pa onda još i rezoluciju moraš smanjiti i opet imaš slideshow u igri poput witchera, a takvih će igara biti sve više

Kristalno je jasno da Intelove integruše ne mogu vrtiti Witchera, nikad nisu ni bile namjenjene tome. One su za Dotu, LoL...Intelovih integruša su puni laptopi koji u načelu i nemaju FHD rezolucije, stoga će u budućnosti igranje na 15 inčnim laptopima s freesyncom biti puno ugodnije iskustvo nego danas.

život je sladoled, liži ga, pazi da ti ne kapne na gaće, ako kapne, ne brini prat će oni deterdžent koji skida sve maće
11 godina

moguće ali ovo nisu padovi fps-a za 50% već random 5-10 fpsa...cpu je 7-ica nema brige 

SILA/ZGX@ZGamers
17 godina

zanimljivo kako  amd-ovi apu imaju jacu integralku od intelovih i to 5,6x i sad se intel odjednom odlucio probuditi 

Poruka je uređivana zadnji put sri 27.7.2016 13:41 (4mal).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Prince-Artas kaže...
picajzla0707 kaže...

Kristalno je jasno da Intelove integruše ne mogu vrtiti Witchera, nikad nisu ni bile namjenjene tome. One su za Dotu, LoL...Intelovih integruša su puni laptopi koji u načelu i nemaju FHD rezolucije, stoga će u budućnosti igranje na 15 inčnim laptopima s freesyncom biti puno ugodnije iskustvo nego danas.

yo, clanak ti je star godinu dana

intel je odavno u adaptive/freesync konzorciju - ne znam da ijedna njihova graficka podrzava freesync nakon toliko vremena

laptopi sa integrusama sigurno nece dolaziti sa freesyncom jer su ti laptopi budget laptopi gdje se gleda sto vise ustediti (ili prodati muda pod bubrege)

na intelovim grafama mozes igrati igre stare po nekoliko godina samo i to sa dosta kompromisa - i tako ce biti sve dok ih intel ugradjuje na maticne ili na isti cip kao i CPU

ne znam koja je uloga intela u freesync konzorciju osim sto su veliko ime pa ajd.. ali malo to znaci AMDu ili proizvodjacima monitora ocito

17 godina
protjeran
Fanu kaže...

@Prince-Artas

sa intel 4600 nisam mogao igrati divinity 2 ili pillars of eternity bez masovnog stekanja na low.. izrazito sumnjam da dota2 ili diablo 3 idu ista bolje

Od te tvoje (i moje) HD4600 su izašle 2 nove generacije integruši, a rast njihovih preformansi u odnosu na prošlu generaciju je osjetno veći nego npr. rast preformansi procesora u odnosu na prošlu generaciju. Tako da tvoj test integruše iz 2013 nije relevantan danas.

Fanu kaže...

yo, clanak ti je star godinu dana

intel je odavno u adaptive/freesync konzorciju - ne znam da ijedna njihova graficka podrzava freesync nakon toliko vremena

laptopi sa integrusama sigurno nece dolaziti sa freesyncom jer su ti laptopi budget laptopi gdje se gleda sto vise ustediti (ili prodati muda pod bubrege)

Pa nek je star, opet ga nisi pročitao kako treba, ponavljam ne navodi se kada će Intel početi koristiti freesync, ali se navodi da to sigurno neće biti Skylake. Za razliku od tebe meni uopće nije nemoguć scenarij vidjeti laptop za 4500kn sa i5 i freesyncom negdje za godinu dvije.

Poruka je uređivana zadnji put sri 27.7.2016 13:52 (Prince-Artas).
12 godina

da gsync nema buducnost jer ce intelove integruse mozda za par godina dolaziti sa freesyncom na laptopima.. 

usporedjujes kruske i jabuke

zna se za koga je namjenjen gsync, i nikakav intel sa svojim integrusama na laptopima za "mozda nekoliko godina" to nece promjeniti 

da se razumijemo nikakav intel uopce to nece promjeniti, osim ako ne budu kupili AMD i proizvodili full kartice (no nekako mislim da bi prije samsung kupio AMD)

Poruka je uređivana zadnji put sri 27.7.2016 13:56 (Fanu).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
Fanu kaže...

zna se za koga je namjenjen gsync

mislim da se zasada zna pošto su svi gsync monitori preko 100Hz tak da teza da su za slabi hardwer ne stoji...upravo su korisni za visok postotak fps/hz.

SILA/ZGX@ZGamers
17 godina
protjeran
Fanu kaže...

da gsync nema buducnost jer ce intelove integruse mozda za par godina dolaziti sa freesyncom na laptopima.. 

usporedjujes kruske i jabuke

Ne nego ti radiš krive zaključke. Freesync bi mogao prevladati zato jer je znatno jeftiniji, a ovo od Intela bi to moglo samo ubrzati.

16 godina
odjavljen
ZGamer kaže...

Mislim na to da podesiš igru da joj je framerate koji trebaš minimum. Dakle, 60 fps min i nemaš više brige. Ili 120 ili 144, whatever. :)

13 godina
neaktivan

Zanimljiv video

Moj PC  
2 0 hvala 0
9 godina
protjeran
_mark0_69 kaže...

Zanimljiv video

Znalo se to i ranije, sada je potvrđeno

15 godina
neaktivan

Bum

36 RX 480X
11 GTX 1060
LoL acc THCJoshi
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
Jonja kaže...

Bum

veča je potražnja za rx jer nisu ljudi kretinosi da bi kupovali staru arhitekturu

kradem mine iz minskog polja
10 godina
odjavljen

Slažem se, meni je nevjerovatno da ljudi toliko kupuju preimenovane oslabljene i overklokane kartice stare dvije i pol godine.

Ova tema bi se trebala zvati

GTX 10xx (Pascal) klub (2014)

Battlelog: Glavas_ZG

1 7 hvala 1
10 godina

dakle sklopio sam komp, digao win10, krećem na instaliranje drivera nvidie (imam gtx 1080), i stalno mi govori da driveri nisu kompatibilni sa ovom verzijom windowsa. sad ne znam do čega je to, skinio sam i stare drivere i uvijek je isto. instalirao sam i geforce experience i svjedno je isto. jel imao tko takvo iskustvo? koristim win10 education verziju, al ne bi trebalo biti do toga, jer jedan prijatelj koristi istu i njie imao takvih problema

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

prvi glas za ovu verziju win 10...jer se radi automatski update na njima?

SILA/ZGX@ZGamers
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Cansee kaže...

dakle sklopio sam komp, digao win10, krećem na instaliranje drivera nvidie (imam gtx 1080), i stalno mi govori da driveri nisu kompatibilni sa ovom verzijom windowsa. sad ne znam do čega je to, skinio sam i stare drivere i uvijek je isto. instalirao sam i geforce experience i svjedno je isto. jel imao tko takvo iskustvo? koristim win10 education verziju, al ne bi trebalo biti do toga, jer jedan prijatelj koristi istu i njie imao takvih problema

update kroz media centar je tvoj prijatelj....btw imao sam isti prob, treba ti samo update winsa i voila

Poruka je uređivana zadnji put sri 27.7.2016 20:04 (DarthMarkus).
13 godina
Glavas_ZG kaže...

Slažem se, meni je nevjerovatno da ljudi toliko kupuju preimenovane oslabljene i overklokane kartice stare dvije i pol godine.

istina, zato treba kupiti turbo moderni amd i igrati se na 30 fpsa u hdu i cekati da dođe elektronički mesija...

btw ova tema bi se trebala zvati Nvidia pascal i kmečanje nemoćnih amd fanboyeva i proročanstva babe Jage

Poruka je uređivana zadnji put sri 27.7.2016 20:09 (DarthMarkus).
17 godina
odjavljen

pa pascal najviše izvlači klok,kad gledaš gtx 960 vs 1060 potonja ima nešto više cuda jezgri,192-bit a najveća razlika je u kloku,a opet kao obadvije na papiru podržavaju dx12......

[url=http://valid.x86.fr/qbbdfu][img]http://valid.x86.fr/cache/banner/qbbdfu.png[/img][/url]
Poruka je uređivana zadnji put sri 27.7.2016 20:09 (M4X).
Moj PC  
1 2 hvala 1
17 godina
Cansee kaže...

updejta ti u pozadini 

u search upisi dxdiag i napisi koja ti je trenutna verzija windowsa

10 godina

stavio sam drugu verziju win10 i sad sve ide super, nije mi se dalo zafrkavati s time

Moj PC  
1 0 hvala 0
10 godina
odjavljen
DarthMarkus kaže...
Glavas_ZG kaže...

istina, zato treba kupiti turbo moderni amd i igrati se na 30 fpsa u hdu i cekati da dođe elektronički mesija...

btw ova tema bi se trebala zvati Nvidia pascal i kmečanje nemoćnih amd fanboyeva i proročanstva babe Jage

Kakav amd, nvidia ftw, i ja imam Nvidiu i prezadovoljan sam, svida mi se to sto je nvidia tako davno implementirala nove tehnologije u svoj hardware da sad ja i ti imamo Identicnu podrsku za novi DX i ostale napredne API-e.

Battlelog: Glavas_ZG
16 godina
Glavas_ZG kaže...
DarthMarkus kaže...
Glavas_ZG kaže...

Kakav amd, nvidia ftw, i ja imam Nvidiu i prezadovoljan sam, svida mi se to sto je nvidia tako davno implementirala nove tehnologije u svoj hardware da sad ja i ti imamo Identicnu podrsku za novi DX i ostale napredne API-e.

Koje trenutno koristi par igara uz max 15% boosta u FPS ( i uz taj boost ga i dalje nvidia šije). Kad tek krene full dx12 i Vulkan onda bumo svi svoje Pascalice i Polarise bacali za nove Volte i Navije.

Poruka je uređivana zadnji put sri 27.7.2016 21:22 (Point-X).
13 godina
protjeran

ma kakav boost, pascal gtx 1060 ubija u pojam 480 i u dx12 naslovima:

jednostavno nvidija ima bolji i brzi proizvod, dabe dx12,dx13 i ostale kerefeke...

http://www.guru3d.com/articles_pages/gigabyte_geforce_gtx_1060_g1_gaming_review,13.html

lp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Moj PC  
6 14 hvala 0
17 godina
protjeran
Stjepanj kaže...

ma kakav boost, pascal gtx 1060 ubija u pojam 480 i u dx12 naslovima:

jednostavno nvidija ima bolji i brzi proizvod, dabe dx12,dx13 i ostale kerefeke...

http://www.guru3d.com/articles_pages/gigabyte_geforce_gtx_1060_g1_gaming_review,13.html

lp

Kakav je osjećaj na vlastitom terenu, u nVIdija temi, pobrati hrpu  TD za svoje "propovjedi" i premoćno izgubiti u anketi. Mora da si na aparatima 

11 godina
Glavas_ZG kaže...

pretjerao si sa ironijom počelo ti se vraćat sa obje strane....

SILA/ZGX@ZGamers
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice