Ne valja kad je jeftino, ne valja kad je skupo, ne valja nikad.
Pa kad ne valja.
Ne valja kad je jeftino, ne valja kad je skupo, ne valja nikad.
Pa kad ne valja.
Zna se kad je bio rok za prodaju starijih serija grafi. Cim niza cijena novih to bolje.
Uh, onda smo frend i ja imali sreće.. skužili kartice na njihovom webu jedno jutro (mislim da je bio 14.07. četvrtak..) i odmah nazvali da rezerviramo 2 komada za isto popodne.
Inače, prezadovoljan sam kartom - preporučam! :)
Pascal je totalno preskup, do kraja godine ne bude bio neki znacaja pad cijena to ce ostat sve manje vise tu negdje.
Jedino dobro koje vidim zbog tih cijena, je to sto ce se moci nabaviti Maxwell po oglasima za smijesne pare :)
Padat će cijene ako NVidia uz Titana izda i 1080Ti. No, ako izda samo Titana, neće, ali...
Gledam i nevjerujem da gtx 1060 ima perfomanse kao gtx 980 i r9 390x, sad kostaju 2500kn za 1mj ce biti vec na 2200 i nize pa koliko vrijede polovne gtx 980 1800kn?
ta nvidija doslovno sere po svojim kupcima!
dobrodosao u svijet hardwera gdje se vise manje svake godine izbacuje nova generacija koja je brza od prethodne..
Nema sanse da izdaju titana i 1080ti u isto vrijeme. 1080ti ocekujte na proljece
anandtech 1080/1070 review
http://www.anandtech.com/show/10325/the-nvidia-geforce-gtx-1080-and-1070-founders-edition-review
ovaki testovi su fer i realni
Nisu uopce loši DX12 scoreovi spram RX 480, u nekim testovima i brža
Da, no to ne govori ništa o kvaliteti podrške, već samo da je kartica dovoljno jaka da je ponekad brža od 480 - iako, uzmi to sa zrnom soli, jer većina igara na testu nemaju dobru implementaciju DX12.
Sada mora AMD uzvratiti sa RX 480X,sigurno negdije čuvaju punokrvne Polaris 10 yeldove a ostalo se trpa u 480.
Sada mora AMD uzvratiti sa RX 480X,sigurno negdije čuvaju punokrvne Polaris 10 yeldove a ostalo se trpa u 480.
Ako i izbace 480X to ce biti nesto tipa crne ovce kao sto je i sama 380X, nema konkurencije a za malo vise novca si dobijao 390/970 koja je dosta bolji izbor. Ako realno ponude performanse Fury kartice za lupam 279$ to bi bilo kul, sve ostalo meh ne bih rekao da ce se snaci na trzistu.
Negdje sam citao, a mislim da je i sam AMD izjavio da nece biti punokrvnijeg Polaris chipa. Jaci chip bi trebao biti tek Vega, tj. RX 490.
kaj tebe hiche rista...chill malo
Koliko moras biti zaslijepljen da ne vidis boost preko vulkana od min 25% a gle cuda i nvidia je imala pristup
Svi su rekli da je mantle/vulkan/dx12 buducnost, sta ti sad izmisljas toplu vodu
Nvidia ima vrhunski hardver za 2015 trziste i to je to, 1080 nije nista drugo nego titan na steroidima, ta grafa ce izgubiti 30-40% cijene za manje od godinu dana jer ce biti zastarjela, deal with it.
p.s. kad smo kod snage hardvera, jesi probao da rudaris sa zelenim grafama, kako bi
To je pogrešan način gledanja na stvari. Već sam jednom komentirao gore jednom forumašu: ako Nvidijina kartica odrađuje posao zadovoljavajuće brzo, gdje je problem? Nema ga. Ono što jest problem je što u nekom trenutku to neće biti dovoljno (vidi Doom test) da se uhvate neke brojke pa će 1060 zapeti na 100 FPS, a 480 odrađivati 250. Tu je nastao problem i zato je važna razlika. Što kad 1060 bude imao samo 62, a 480 bude mogao ići 10-15 FPS više ostavljajući prostora za koji bolji detalj?
Dakle, važno je kupiti ono što te zadovoljava. Posve je nebitno što koja kartica podržava, dok god je dovoljno dobra.
Dodajem sliku za ovo podebljano
Suma sumarum:
DX 11 1060 > 480
DX 12 1060 >=< 480
Vulkan 1060 < 480
Te kartice ne koštaju jednako. RX 480 4GB je pobjednik sobzirom na uloženo/dobiveno. Ako se ide i na gamerski monitor onda je uz freesync gazda budget gaminga.
Da nam bar neko može garantirat da će sve sljedeće DX12/Vulkan igre radit dobro na AMDu kao Doom a ne da će situacija biti kao u recimo Time Spyu..
jučer naručio g-sync monitor...dugo sam zurio u staklenu kuglu da vidim budućnost al me onda realnost piknula u oko...skoro sam oćoravio
Neka, neka
Halelejuh brate !