GTX 10xx (Pascal) klub (2016)

poruka: 15.735
|
čitano: 1.544.480
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
odjavljen
Re: GTX 10xx (Pascal) klub (2016)
Tonči kaže...

Nismo. To je mit koji se širi po nekim forumima, a kako odgovara i Nvidiji, zašto bi ga se netko trudio opovrgnuti. :)

Da si bar u pravu, ali ja sam svojim ocima gledao nekoliko benchmarka na yt kad je witcher 3 izaso sa razlicitim karticama i vidio sam to sto sam napiso. 

15 godina
Preporucam
Eprice.it
Odlicne cijene i dostava u jedan ducan u trst. Placati se moze i pouzecem na licu mjesta. Uzeo MSI 1070 Gaming, zadovoljan.

0 2 hvala 0
16 godina
odjavljen
IvanDado kaže...
Tonči kaže...

Nismo. To je mit koji se širi po nekim forumima, a kako odgovara i Nvidiji, zašto bi ga se netko trudio opovrgnuti. :)

Da si bar u pravu, ali ja sam svojim ocima gledao nekoliko benchmarka na yt kad je witcher 3 izaso sa razlicitim karticama i vidio sam to sto sam napiso. 

Sasvim slučajno taj video više nemaš? Inače, jedna igra nije dokaz. Uzmi fino stare drivere, nove drivere i testiraj na nekoliko igara više puta. Gnjavaža je, ali ja sam probao u vrijeme kad je dolazila serija 900, a odlazila 700. Jednostavno nije točno. Dapače, s vremenom driveri napreduju i sve je dobilo ubrzanje.

Ponekad se dogodi da neki driveri ne valjaju, ali to je očekivano. S DX12 više toga nema, s obzirom da hrpu posla koju je nekad radio driver, sada je posao aplikacije (igre).

16 godina
odjavljen
maximus007 kaže...
Preporucam
Eprice.it
Odlicne cijene i dostava u jedan ducan u trst. Placati se moze i pouzecem na licu mjesta. Uzeo MSI 1070 Gaming, zadovoljan.

Treba doći do Trsta... Upotrebljivo eventualno Riječanima, a i to je sat vremena vožnje. :)

13 godina
maximus007 kaže...
Preporucam
Eprice.it

Koliko mogu vidjeti nije baš povoljan

10 godina
odjavljen
Tonči kaže...
Glavas_ZG kaže...
Tonči kaže...

Nemojte pušiti te priče o zapostavljanju starih serija, samo kako bi vam se prodale nove kartice pored jeftinih starih; pogotovo zato što su Maxwell i Pascal iste arhitekture.

Prvo kažeš jedno pa sad ovo, koje je na kraju ?

Hmm, ne vidim problem? To su problematični driveri, ništa više, ništa manje. Niti je prvi niti je zadnji put da Nvidia ili AMD imaju botchane drivere.

Problem ne postoji, samo ukazujem na tvoju evidentnu kontradikciju u ovom slučaju

Vezano za ove drivere ne znam da li je itko pisao da ima problema sa ovim driverima a ni ti nisi napisao da si imao problema sa njima, no mnogi su prigovorili da imaju zamjetan pad performansi što si i ti potvrdio benchmarkom.

Da li je namjerno ili slučajno da pri izlasku nove serije kartica od Nvidie starija serija ima zamjetan pad performansi neznam, no prema mnogim pisanjima čini se da je tako.

No zamjetio sam da si ponovio jednu drugu stvar u dva ili tri navrata pa ako možeš kratko o tome, dakle napisao si da su Pascal i Maxwell iste arhitekture ?

16 godina
odjavljen
Glavas_ZG kaže...
Tonči kaže...
Glavas_ZG kaže...
Tonči kaže...

Nemojte pušiti te priče o zapostavljanju starih serija, samo kako bi vam se prodale nove kartice pored jeftinih starih; pogotovo zato što su Maxwell i Pascal iste arhitekture.

Prvo kažeš jedno pa sad ovo, koje je na kraju ?

Hmm, ne vidim problem? To su problematični driveri, ništa više, ništa manje. Niti je prvi niti je zadnji put da Nvidia ili AMD imaju botchane drivere.

Problem ne postoji, samo ukazujem na tvoju evidentnu kontradikciju u ovom slučaju

Vezano za ove drivere ne znam da li je itko pisao da ima problema sa ovim driverima a ni ti nisi napisao da si imao problema sa njima, no mnogi su prigovorili da imaju zamjetan pad performansi što si i ti potvrdio benchmarkom.

Da li je namjerno ili slučajno da pri izlasku nove serije kartica od Nvidie starija serija ima zamjetan pad performansi neznam, no prema mnogim pisanjima čini se da je tako.

No zamjetio sam da si ponovio jednu drugu stvar u dva ili tri navrata pa ako možeš kratko o tome, dakle napisao si da su Pascal i Maxwell iste arhitekture ?

I dalje ne kužim što je kontradiktorno? Da skratimo: priče o tome da Nvidia namjerno onesposobljava ili zapostavlja drivere stare serije da bi prodala nove kartice, nisu točne i nemaju nikakve veze s kvalitetom drivera 368.39. Pogledaj definiciju "kontradiktornog" pa vidi. Nema smisla da raspravljamo o nečemu što uopće nema smisla, a kontradiktornosti nema pa tako ni tvoja optužba.

12 godina
neaktivan

ja sam bas na svom starom 780 sli-u imao veci skore na firestrike i bolji fps na novijim driverima nego na onima koji su izisli dok je serije 7 bila aktualna. prvo di sam bio primjetio drop performansi je bio prijelaz sa windows 8.1 na windows 10. ali sa vremenom kak su updateali windowse tako se i score popravio.

Evo ti primjer sa necim kaj nema veze sa driverima.

Stara instalacija windowsa (cca 6-7 mjeseci)

cpu je clockan na 4.6 ghz.

gpu score 13 703
http://www.3dmark.com/3dm/12622399

Friski windowsi

cpu na 4.3

gpu score 16 342

http://www.3dmark.com/3dm/12621241

znaci identicni driveri i test je bio na stock grafama. tesko je testirati precizno grafe kad ima toliko mogucih rezultata sa istom konfiguracijom.

identicne konfiguracije mogu dati dosta drugacije brojke.

ovo je pak max oc na windows 8.1 (iz nekog razloga mi nije bio prepoznao gpu frequency kao oc vec kao stock)

http://www.3dmark.com/3dm/3985289

testirao sam bio i max oc na windows 10 sa friskim driverima al sam zaboravio spremiti link al sjecam se scora ugrubo

gpu score je bio tocno 21400

a score je bio oko 16650
cpu na 4.6

nisam nikad prije imao toliki score na driverima kad je serija 7 bila aktualna.

sorry za ot.

16 godina
odjavljen
Glavas_ZG kaže...

Za igre da. Nešto su malo presložili SMM-ove i to je to. Memorijska kompresija je teoretski bolja, ima nešto featurea za VR, ali bitne razlike u arhitekturi, FP64, FP16, HBM2, NVLink podršku, unificuranu memoriju... koliko znam, GP104-400 nema. Jedina bitna razlika koju vidimo su viši taktovi i brža vrsta memorije. Te bitne arhitekturalne promjene su u GP100 Pascalu koji nudi dosta toga što jednostavno nije dostupno nikome trenutno. GP100 navodno ima promjene vezane za L1/L2 keš, ali ne znamo postoji li isto u GP104 s obzirom da je drugačija SM konfiguracija. U pravilu sve što navode da je novo, uspoređuju isključivo za CUDA-u i s Keplerom, a Maxwelle preskaču u svemu.

Tako da je Pascal vrlo vjerojatno mali Maxwell, što i pokazuje situacija da Pascal bez svojih visokih taktova, zapravo ima lošije performanse od Maxwella, što odgovara manjem broju jezgara i manjoj ukupnoj propusnosti memorije.

10 godina
odjavljen
Tonči kaže...

I dalje ne kužim što je kontradiktorno? Da skratimo: priče o tome da Nvidia namjerno onesposobljava ili zapostavlja drivere stare serije da bi prodala nove kartice, nisu točne i nemaju nikakve veze s kvalitetom drivera 368.39. Pogledaj definiciju "kontradiktornog" pa vidi. Nema smisla da raspravljamo o nečemu što uopće nema smisla, a kontradiktornosti nema pa tako ni tvoja optužba.

Nije optužba

Po meni je ''kontradiktorno'' ovo:

''Nemojte instalirati 368.39 ako imate seriju 9xx.''

''Nemojte pušiti te priče o zapostavljanju starih serija''

Hvala za objašnjenje o arhitekturi.

11 godina
odjavljen
Tonči kaže...

Sasvim slučajno taj video više nemaš? Inače, jedna igra nije dokaz. Uzmi fino stare drivere, nove drivere i testiraj na nekoliko igara više puta. Gnjavaža je, ali ja sam probao u vrijeme kad je dolazila serija 900, a odlazila 700. Jednostavno nije točno. Dapače, s vremenom driveri napreduju i sve je dobilo ubrzanje.

Ponekad se dogodi da neki driveri ne valjaju, ali to je očekivano. S DX12 više toga nema, s obzirom da hrpu posla koju je nekad radio driver, sada je posao aplikacije (igre).

Ako ga nadjem stavit cu ga ovdje. Ali stvarno ne znam kako ne vjerujes, pa o tome su svi pricali. Osobno znam samo za tu igru, ali cuo sam da i u drugim igrama se to dogadja, tocnije gameworks igrama.

11 godina
Glavas_ZG kaže...
Tonči kaže...

Nije optužba

Hvala za objašnjenje o arhitekturi.

ti vjeruješ svemu kaj Tonči napiše zato jer...ima 9xx seriju ili zato kaj je moderator?tvrdio sam onda da to nije istina tako i sad tvrdim da je u pravu...

SILA/ZGX@ZGamers
Poruka je uređivana zadnji put ned 26.6.2016 21:50 (ZGamer).
16 godina
odjavljen
Glavas_ZG kaže...
Tonči kaže...

Zato što nemam seriju 10xx da testiram, ali kako piše gore na linku, probleme ima i 1080. 

IvanDado kaže...
pa o tome su svi pricali

Pa to i jest problem. 

ZGamer kaže...

ti vjeruješ svemu kaj Tonči napiše zato jer...ima 9xx seriju ili zato kaj je moderator?tvrdio sam onda da to nije istina tako i sad tvrdim da je u pravu...

Što nije istina?   

Dakle, ono što muči Glavas_ZG i što je priča kako stvari funkcioniraju: svaki novi driver može imati bug koji smeta nekoj seriji. Ovaj gore 368.39 smeta (ovisno o konfiguraciji, čini se) i seriji 900 (na kojoj sam ja imao probleme) i seriji 1000. Nitko namjerno ne ruši performanse neke serije, ali različite promjene u driverima mogu uzrokovati probleme nekoj seriji ili čak nekoj kartici. Jedna analiza toga: http://www.bytemedev.com/the-gtx-780-ti-sli-end-of-life-driver-performance-analysis/

Što se serije 1000 tiče, vjerujem da nije puno drugačija od serije 900, da će malo optimizacija biti toliko osjetljivo kao serija 700 u odnosu na 900. Malo je podataka o arhitekturi Pascal GP104 čipa, a ono što imamo je za GP100 i ugl. ne vrijedi za igrače inačice (a ne bi bilo ni korisno), tako da ćemo vidjeti samo s vremenom utjecaj novih drivera.

Poruka je uređivana zadnji put ned 26.6.2016 22:03 (Tonči).
11 godina

kaj s time?apsolutno nikakvih problema do dan danas niti pada preformansi?

kaj se tiče problema pa svaki novi driver ima po nekoliko bugova koji pogode nekolicinu kartica iz bilo koje serije kaj ne znači da nvidia namjerno "gimpa" stare serije!

SILA/ZGX@ZGamers
Poruka je uređivana zadnji put ned 26.6.2016 22:03 (ZGamer).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
ZGamer kaže...

kaj s time?apsolutno nikakvih problema do dan danas niti pada preformansi?

kaj se tiče problema pa svaki novi driver ima po nekoliko bugova koji pogode nekolicinu kartica iz bilo koje serije kaj ne znači da nvidia namjerno "gimpa" stare serije!

Pa ja nikad nisam rekao da Nvidia namjerno gimpa stare serije, ni ranije ni sada. :)

17 godina
neaktivan

Ako je istina ovo s driverima iako sumnjam. Možda ostavlja samo dojama kad radiš usporedbu stare i nove generacije s najnovijim driverima da je stara "usporila". Kažem ne vjerujem u to ali svi koji su paranoični oko toga nek ne rade update drivera koji su se pojavili nakon što je izašao Pascal i tom logikom će im Maxwell raditi kao i prije i sve super.

17 godina
protjeran

The price (€806.99) is huge and I personally don’t think it’s worth it. You just simply can buy 2x GTX 970 for €527 and have the same performance.

život je sladoled, liži ga, pazi da ti ne kapne na gaće, ako kapne, ne brini prat će oni deterdžent koji skida sve maće
16 godina
odjavljen
Prince-Artas kaže...

The price (€806.99) is huge and I personally don’t think it’s worth it. You just simply can buy 2x GTX 970 for €527 and have the same performance.

Ali, ali... Nvidia je rekla da je 1080 brži i od 980 SLI, a kamoli 970 SLI, iako testovi u stvarnosti pokazuju da je 970 SLI brži 

17 godina
protjeran
Tonči kaže...
Prince-Artas kaže...

Ali, ali... Nvidia je rekla da je 1080 brži i od 980 SLI, a kamoli 970 SLI, iako testovi u stvarnosti pokazuju da je 970 SLI brži 

Lažu gore nego Brexitovci

život je sladoled, liži ga, pazi da ti ne kapne na gaće, ako kapne, ne brini prat će oni deterdžent koji skida sve maće
Poruka je uređivana zadnji put pon 27.6.2016 12:25 (Prince-Artas).
17 godina
neaktivan
Tonči kaže...

Koji testovi? 

13 godina
protjeran

Pa 3dmark kaj drugo, tamo malo ocane 970 daju 26+k gpu skor..

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Penryn kaže...
Tonči kaže...

Koji testovi? 

Sintetički: http://www.3dmark.com/fs/3483676

http://www.3dmark.com/fs/8939557

16 godina
odjavljen
Stjepanj kaže...

Da, kamo sreće da je više igara s dobrim skaliranjem i da se SLI skalira kao CF. :)

9 godina
protjeran

Pa cinjenica je da ne skaliraju dovoljno dobro da se priblize gtx 1080, kakve koristi od firestrikea jel ga mozes igrat?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Stjepanj kaže...

isto kao Tončijev RPD

Poruka je uređivana zadnji put pon 27.6.2016 13:26 (DarthMarkus).
16 godina
odjavljen
DarthMarkus kaže...
Stjepanj kaže...

isto kao Tončijev RPD

RPD je malo brži http://www.3dmark.com/fs/8545944

9 godina
protjeran
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Tonči kaže...
DarthMarkus kaže...
Stjepanj kaže...

isto kao Tončijev RPD

RPD je malo brži http://www.3dmark.com/fs/8545944

Tvoj skor ?

17 godina
neaktivan

Hehe. Možda nije do Pascala možda je samo do neke grafulje bio problem. Kako god, mislim da je svaki kupac ima pravo vratiti trgovcu ako ne radi DVI-D ili bilo koji port na njoj i tražiti novu ili štogod da se izbori za ono što je platio. Mada ako rade ostala 3 DP-a i HDMI mislim da većina nebi radila problem oko toga. No sve takve stvari treba provjeriti i istražiti.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice