GTX 10xx (Pascal) klub (2016)

poruka: 15.735
|
čitano: 1.556.512
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Re: GTX 10xx (Pascal) klub (2016)
itomic009 kaže...
Stjepanj kaže...

Ajme nisam ni skuzio da je ono gore recenzija referentne gtx 1070 pa aftermarket izvedbe ce da rastave sve zivo i mrtvo!dobro sam odlucio kad sam prodao 980-tke i uzeo jednu 960 do ovog čudalp

http://www.guru3d.com/articles-pages/msi-geforce-gtx-1070-gaming-x-review,1.html

zanimljivo da nemaju 1070 i 1080 iste hladnjake, iako pokazuju potpuno istu reklamnu fotku rastavljenih grafa na obje

na 1080 se vidi jedan heat pipe više

treba pričekati techpowerup, oni rastave svaku grafu i pokažu hladnjak

1070 1070
1080 1080
ista fotka za obje grafe ista fotka za obje grafe
11 godina
ParaNO1d kaže...
The_Fichek kaže...

DarthMarkus

Vecina nas ima 1080p 60Hz monitore pa ne vidim zasto bi itko za 1080p (ne 144Hz) gejmanje isao na 1070 ili 2x480. Za vecu rezu se slazem da ce biti zanimljivo na tko ce sta ic. Kolko vidim, 1070 ce biti best buy za 1440p gejmanje. 1080 uopce ne vidim u cijeloj prici sto se gaminga tice. Trenutno najjaca grafa na svijetu i to je to.

Pa što onda uzeti za stabilan 60fps i baš sve maxano. Nema takve kartice. Ni R9 390, ni R9 380 ni GTX 970 ni GTX 980. 970 i 380 ne mogu to sve, a 980 i 390 su "možda" overkill.

Za stabilan 60fps na cemu, kojoj rezoluciji?? Na 1080p bi trebao moci izmaxati valjda sve igre sa 1070, na 1440p skoro pa sve. 1080 velim da ne vidim u cijeloj prici jer za manje rezolucije postoji 1070, a doci ce i konkurencija, a za 4K mislim da ce puno bolji odabir biti 1080Ti, Vega i sta vec ne. Slicno je napisao Fanu ispod mog posta. Takodjer, sumnjam da bi netko tko vec ima 4K setup kao npr. 4mal isao na tako skup upgrade radi malo boljeg fpsa na 4K.

Kaj se Hairworksa tice, to je kak bi Rambox rekao, AMDova tehnikalija, open source naravno, koju je Nvidia fino preimenovala i razhebala u pojedinim igarama da je sad ta postavka prepreka i za same Nvidijne grafe. U novom Tomb Raideru isto ima Hairworks, al se ne zove tako, ako se uopce zove ikako u toj igri te ne rusi nista posebno fps. Tako neke razhebane opcije u pojedinim igrama nebih uvrstio u pojam "sve izmaxano" jer postoje da namjerno shebu fps. Ne znam vise jesi ti spominjao Hairworks, al kad smo vec kod postavki i maxanja..

Poruka je uređivana zadnji put pet 10.6.2016 20:27 (The_Fichek).
17 godina

da nemam sadašnji cf uzeo bi konbinaciju sa 1070 sli-a

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
protjeran
picajzla0707 kaže...

jesi li ti uopće pogledao fotke ili me malko zajebavaš

pogledaj još jednom završnu obradu brušenjem na prvoj fotki, pa onda ovaj ćošak na drugoj fotki koji izgleda kao da je ravnan čekićem

pogledaj liniju ispod ćoška, potpuno neravnu, kao kod limara koji ti kaže da će to ionako poravnati kitom prije farbanja

i tebi je to "izrazito fina završna obrada"

A stvarno si picajzla 

život je sladoled, liži ga, pazi da ti ne kapne na gaće, ako kapne, ne brini prat će oni deterdžent koji skida sve maće
13 godina
itomic009 kaže...
Stjepanj kaže...

Ajme nisam ni skuzio da je ono gore recenzija referentne gtx 1070 pa aftermarket izvedbe ce da rastave sve zivo i mrtvo!dobro sam odlucio kad sam prodao 980-tke i uzeo jednu 960 do ovog čudalp

http://www.guru3d.com/articles-pages/msi-geforce-gtx-1070-gaming-x-review,1.html

Uff moram priznat da je puno bolja opcija 1070 od 1080!!MSI tvornički overclockana i još su je rastegli preko 2GHz!!I to sve do 70C max temperature!!GPU score u Firestriku 20K+,znači u rangu sa 980ti i TX,odlično moram priznat,samo da padne cijena za misec-dva ispod 3.5K kn!!

AUDIOFIL
17 godina
neaktivan
picajzla0707 kaže...

pogledaj još jednom završnu obradu brušenjem na prvoj fotki, pa onda ovaj ćošak na drugoj fotki koji izgleda kao da je ravnan čekićem

pogledaj liniju ispod ćoška, potpuno neravnu, kao kod limara koji ti kaže da će to ionako poravnati kitom prije farbanja

a to je tvoja grafulja sa slike?ili znaš da je svaka takva jer ti je kroz ruku prošlo najmanje desetak komada?pa slika je sa neta i tko zna kaj su radili s karticom da je takva kakva je.mislim da ta jedna slika ništ ne govori o kvaliteti završne obrade.ne čini jedna lasta proljeće.

meni na tim slikama izgleda ko da je grafa oštećena nestručnim rukovanjem, a ne da je takva izašla iz kutije na stol.

Dok ne probam lava, svinja je za mene kralj životinja!
Poruka je uređivana zadnji put sub 11.6.2016 7:51 (jura).
12 godina
jura kaže...
picajzla0707 kaže...

a to je tvoja grafulja sa slike?ili znaš da je svaka takva jer ti je kroz ruku prošlo najmanje desetak komada?pa slika je sa neta i tko zna kaj su radili s karticom da je takva kakva je.mislim da ta jedna slika ništ ne govori o kvaliteti završne obrade.ne čini jedna lasta proljeće.

meni na tim slikama izgleda ko da je grafa oštećena nestručnim rukovanjem, a ne da je takva izašla iz kutije na stol.

malo je glupo opet o tome, pogotovo na četvrtoj stranici diskusije...

no, ja sam već u prvoj poruci tončiju rekao "barem po tim fotkama" ne čini mi se, kako je on rekao da "imaju izrazito finu završnu obradu"

nakon toga je rasprava krenula u smjeru što mi se točno ne sviđa, tonči se pravio grbav da ne razumije po čemu sam zaključio da tako izgleda, nakon čega sam morao ocrtati "izrazito finu završnu obradu"...

i sad još moram sve to skupa pojašnjavati tebi, braniti se kako uopće nisam govorio o drugim grafama, kako sam upozorio da barem po tim fotkama završna obrada izgleda ko iz kućne radinosti, o lastama i proljeću... blablabla

zamorno je i ne da mi se više, eto, super tako izgleda, fantastične završne obrade

jel sad ok?

11 godina
neaktivan
The_Fichek kaže...

Kaj se Hairworksa tice, to je kak bi Rambox rekao, AMDova tehnikalija, open source naravno, koju je Nvidia fino preimenovala i razhebala u pojedinim igarama da je sad ta postavka prepreka i za same Nvidijne grafe. U novom Tomb Raideru isto ima Hairworks, al se ne zove tako, ako se uopce zove ikako u toj igri te ne rusi nista posebno fps. Tako neke razhebane opcije u pojedinim igrama nebih uvrstio u pojam "sve izmaxano" jer postoje da namjerno shebu fps. Ne znam vise jesi ti spominjao Hairworks, al kad smo vec kod postavki i maxanja..

Istina, prvi Tomb Raider je bio prototip sa kosom, AMD je tamo napravio TressFX kosu koja je izgledala stvarno odlicno i radila je na obje strane odlicno, ne odma u pocetku ali Nvidia je to rijesila kroz 2-3 drivera i sve 5. Dok u novom TR koji je GameWorks igra, Nvidia nije koristila HairWorks nego su koristili AMDov PureHair koji ne samo da izgleda strašno dobro vec jedva utjece na performanse, i puno zivlje djeluje kosa te je bazirana na fizici a ne samo na teselaciji kao HairWorks. Također Nvidia je svijesna performansa HW zato su i uzeli PureHair za TR, samo mi je zao sto AMD gotovo nikakav credits za to nije dobio.

Gledaj kad bude na Very High ne ovaj pocetak.

Battlelog: D3lBoy-00
16 godina
odjavljen
picajzla0707 kaže...
Tonči kaže...

Ja sam te fotke snimio, zašto bi ih gledao? Loše vidiš na fotkama, savršeno su pravilne kako treba. Vjerojatno te vara lom svjetla na sjajnoj površini koja je pritom prljava. Imam sve te kartice i izgledaju prilično lijepo. Koliko si ti kartica vidio u životu kad tu vidiš problem? Ovo je avion za sve drugo.

Pogledaj ove rupe na Titanima, k'o da su još od svrdlanja ostali otpaci...  Tako svugdje možeš naći problem. (U stvarnosti to izgleda sve puno bolje).

17 godina

Gigabyte GTX 1070 G1 Gaming

http://www.tomshardware.com/news/gigabyte-gtx-1070-g1-gaming,32043.html

ASUS Strix 

http://www.tomshardware.com/news/asus-strix-gtx-1070-nvidia,32039.html

Za nju ima cijena: 449.99$ za OC i 429.99$ za običnu (baš me zanima cijena kod nas)

EVGA

http://www.tomshardware.com/news/evga-gtx-1070-acx-nvidia,32036.html

Colorful

http://www.tomshardware.com/news/colorful-igame-gtx-1070-nvidia,32037.html

MSI

http://www.tomshardware.com/news/msi-nvidia-geforce-gtx-1070,32027.html

Dakle samo za ASUS ima cijene, vjerovatno će i drugi imati slične. Ovo je više nego predviđenih 379.99$ koliko je Nvidia preporučila AiB partnerima. Možda je to samo prvi val, možda kasnije padnu cijene.

17 godina
neaktivan

Ček jel vi to raspravljate čija plastika ima bolju završnu obradu? Dajte uozbiljite se.. 

Poruka je uređivana zadnji put sub 11.6.2016 11:33 (Penryn).
Moj PC  
11 0 hvala 2
16 godina
odjavljen

Ja sam otkazao zasad i Zotaca i EVGA dok ne vidim recenzije. Gigabyte ni pod vodom ne ide preko 1048 stabilno, bez obzira na voltažu. Čip se smrzne. Ove kartice su na svojim krajnjim granicama. Od overclocka preko 2,1 ništa bez zaista sretne lutrije.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

tj. silicon lottery 

Poruka je uređivana zadnji put sub 11.6.2016 12:21 (4mal).
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
4mal kaže...

tj. silicon lottery 

Da, naravno. I to sretne, inače nema smisla. :D 

17 godina
neaktivan
Tonči kaže...

Od overclocka preko 2,1 ništa bez zaista sretne lutrije.

Da, šteta što ne idu preko 2.1GHz, ali i ovako teško da smo mogli očekivati nešto više jer GTX 1080 je u odnosu na GTX 980 donijela skok u performansama mrvicu veći nego što je GTX 980 u odnosu na GTX 680, a kamoli GTX 780. Uglavnom, kao zamjena za GTX 980 je ispala odlična. Za nešto više tu će biti GP100.

15 godina

Evo i cijene na computeruniverseu za 1070.

Asus Strixica 529, MSI i Zotac isto, ostale sve oko 500 zasad.

Moj PC  
2 0 hvala 1
16 godina
odjavljen
Penryn kaže...
Tonči kaže...

Od overclocka preko 2,1 ništa bez zaista sretne lutrije.

Da, šteta što ne idu preko 2.1GHz, ali i ovako teško da smo mogli očekivati nešto više jer GTX 1080 je u odnosu na GTX 980 donijela skok u performansama mrvicu veći nego što je GTX 980 u odnosu na GTX 680, a kamoli GTX 780. Uglavnom, kao zamjena za GTX 980 je ispala odlična. Za nešto više tu će biti GP100.

Od 3 kartice koje smo probali niti jedna ne ide preko 2050 otprilike, 2100 je mokri san.

13 godina
protjeran

das meni da ja probam?

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Poruka je uređivana zadnji put sub 11.6.2016 13:36 (Stjepanj).
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Stjepanj kaže...

das meni da ja probam?

Ranit cu se.. 

15 godina

Ljudi pomozite... Mislia san čekat 1080 Ti, mislin da je to ipak malo previše za 1080 144 Hz. Sad gledan Strixice 1080 i 1070. Šta je najbolje uzet za FHD 144 Hz? U svakom slučaju kupujem iza lita.

Mogu uzet i jednu i drugu, al koliko je 1080 bolja za budućnost? Šta se isplati, realno, pomozite.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Naravno 1080 je bolja, ali za full hd ces moci i 1070 vjerujem dobru vecinu na 144fps

Battlelog: D3lBoy-00
11 godina

LogicusMPS

1070, a sa razlikom u cijeni kupi kvalitetniji 144Hz monitor jer vecina 144Hz monitora ima ne tako kvalitetne panele sto se boja i shiftanja boja tice! Znaci npr: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=ASUS+MG279Q (mislim da FreeSync nece radit probleme) ili sa G-Syncom i mogucnosti igranja i na 165Hz: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=PG279Q ili http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=+XB271HUbmiprz Ovo ti je najbolji primjer kolko G-Sync kosta. Do kraja ljeta bi mogli doc jos koji, ponajprije se ocekuje nesto od BenQa ciji su AHVA (njihova IPS verzija) paneli u svim navedenim monitorima.

15 godina
D3lBoy kaže...

Naravno 1080 je bolja, ali za full hd ces moci i 1070 vjerujem dobru vecinu na 144fps

Toga 'većinu' se i bojim, jer je to trenutno, mislim na kraju da ću ić na kraju na 1080 baš radi toga :)

The_Fichek kaže...

LogicusMPS

1070, a sa razlikom u cijeni kupi kvalitetniji 144Hz monitor jer vecina 144Hz monitora ima ne tako kvalitetne panele sto se boja i shiftanja boja tice! Znaci npr: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=ASUS+MG279Q (mislim da FreeSync nece radit probleme) ili sa G-Syncom i mogucnosti igranja i na 165Hz: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=PG279Q ili http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=+XB271HUbmiprz Ovo ti je najbolji primjer kolko G-Sync kosta. Do kraja ljeta bi mogli doc jos koji, ponajprije se ocekuje nesto od BenQa ciji su AHVA (njihova IPS verzija) paneli u svim navedenim monitorima.

Ma imam VG248QE, tek ga uzea lani u 11. misec, di ću novi kupovat. Nakon kalibracije, boje su bomba, monitor je stvarno perfektan po meni. Stvarno nemam ni jednu zamjerku na monitor, od boja, do kontrasta, prikaza crne za TN, stvarno ne da mi ne triba bolje, nego je da je i upola ovakav bia bi dosta.

11 godina

Aha. Onda si do sad vjerojatno skuzio u kojim igrama se primjeti razlika izmedju veceg i manjeg refresh ratea..? Ako razliku primjetis i u RPGovima, kao Witcheru ili sta ja znam cemu onda ti je valjda 1080 bolja opcija, ako razliku ponajprije osjetis u pucacinama onda 1070. U svakom slucaju, odluka bi ti trebala biti jednostavnija kada se slegnu cijene..

13 godina

Mislim da je 1080 potpuno neisplativa kartica trenutno...Za blizu soma kn više složiš 2 x 1070...Gotovo sigurno za problematične naslove peglaš na single gpu + 60 fpsa, a za ispeglane SLI + 100...

I još se oca ko vraga..

Divota...Samo da vražiji Polaris izađe da vidim razliku i 99% idem na jednu CF ili SLI platformu

Poruka je uređivana zadnji put sub 11.6.2016 15:20 (DarthMarkus).
Moj PC  
3 0 hvala 0
12 godina
odjavljen

Pucačine se mahom sve mogu vrtit na 144fps-a na 980ti, a onda će moći i na 1070ki. Pogotovo ako je 1080p u pitanju. 3rd person igre se komotno mogu igrati do nekih 70ak frejmova, na 60 se već osjeti blago trzuckanje. Zapravo, najveću razliku pravi miš s kojim se igraju uglavnom pucačine i još neke igre. Jer kad se igra sa gamepadom, kao npr. witcher, onda se kamera ne može pomicati toliko brzo da primjetiš trzanje. Što se brže okrećeš kamerom, to je potreban veći fps da bi pomicanje bilo što glađe, a što sporije mičeš pogled sa recimo gamepadom, onda se može komotno igrat na 70 nadalje. 60 fps-a je prihvatljivo. Recimo Dark Souls gdje je fps lockan na 60, dade se igrat upravo jer se igra sa gamepadom pa pomicanje kamere nije toliko brzo.

Ako igraš kompetitivne pucačine, LogicusMPS, onda bi ti stvarno dobro došao 1440p monitor na 144hz. Znam da si se navikao na 1080p rezu, ali 1080ka će ti vrtit 1440p na jako visokim frejmovima i na maxanim detaljima. G-sync bi ti došao jako dobro jer bi ispeglao poneke frejm dropove. Sa gtx1080kom i i7 skylake-om gejmat na 1080p je čista hereza. K tome, ciljanje i općenito preglednost okoline u pucačinama je bolja na većoj rezoluciji. Što se tiče ciljanja, logika je jednostavna - ako ti je recimo na udaljenosti od 150m glava nekog neprijatelja prikazana na 4 pixela na 1080p rezoluciji, onda će na 1440p imati recimo 6 pixela, a to konzekventno vodi tome  da imaš dva pixela više za pogodit u metu. S obzirom da je 27'' 1440p sitno veći ppi od 24'' 1080p, to ti, kad sve zbrojiš, može donijeti prednost.

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
Moj PC  
1 0 hvala 1
13 godina
eywa33 kaže...

K tome, ciljanje i općenito preglednost okoline u pucačinama je bolja na većoj rezoluciji. Što se tiče ciljanja, logika je jednostavna - ako ti je recimo na udaljenosti od 150m glava nekog neprijatelja prikazana na 4 pixela na 1080p rezoluciji, onda će na 1440p imati recimo 6 pixela, a to konzekventno vodi tome  da imaš dva pixela više za pogodit u metu. S obzirom da je 27'' 1440p sitno veći ppi od 24'' 1080p, to ti, kad sve zbrojiš, može donijeti prednost.

Ekhm, ovo moram provjeriti osobno jel sam njubina u bf4, a i ruke mi se tresu od kad ne pijem....

Tip campa sa snajperom, ja izvadim nož, šuljam mu se , dođem mu iza leđa, on se pomakne, meni zadrhte ruke i lik me skine snajperom iz kuka

12 godina
odjavljen
DarthMarkus kaže...

Ekhm, ovo moram provjeriti osobno jel sam njubina u bf4, a i ruke mi se tresu od kad ne pijem....

Tip campa sa snajperom, ja izvadim nož, šuljam mu se , dođem mu iza leđa, on se pomakne, meni zadrhte ruke i lik me skine snajperom iz kuka

^  Istina je, sama preglednost na 1440p daje prednost u uočavanju neprijatelja. Tako mi se čini, a uostalom ima savršenog smisla. Jednostavno imaš 77% više pixela!!! I ne vidio razliku :)

A za ciljanje, istina je, imaš par pixela više "fore" dok ne promašiš glavu neprijatelja. Jednostavnije: ako je glava mete na 2pixela na 1080p rezi, na 1440p će imati 3pixela, to ti daje da naciljaš "točno u sridu", dok na 1080p imaš samo "livi" i "desni" pixel, jedan više i falio si glavu :)

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
16 godina
odjavljen
The_Fichek kaže...
li sa G-Syncom i mogucnosti igranja i na 165Hz

165Hz je neupotrebljivo (a i nema previše smisla zasad)

DarthMarkus kaže...

Mislim da je 1080 potpuno neisplativa kartica trenutno...Za blizu soma kn više složiš 2 x 1070...Gotovo sigurno za problematične naslove peglaš na single gpu + 60 fpsa, a za ispeglane SLI + 100... 

Evo, čini se da je TitanX stock 40% brži od 480, dakle, možemo zaključiti perf. Negdje oko GTX 980.

eywa33 kaže...

Pucačine se mahom sve mogu vrtit na 144fps-a na 980ti, a onda će moći i na 1070ki.

Bojim se da ne. Govorimo o minimalnom framerateu ovdje. Prosjek je lako 144, ali ne i minimum. Idealno je da je minimum 144, a to ni za 1080 nije garantirano na 980Ti.

15 godina
The_Fichek kaže...

Aha. Onda si do sad vjerojatno skuzio u kojim igrama se primjeti razlika izmedju veceg i manjeg refresh ratea..? Ako razliku primjetis i u RPGovima, kao Witcheru ili sta ja znam cemu onda ti je valjda 1080 bolja opcija, ako razliku ponajprije osjetis u pucacinama onda 1070. U svakom slucaju, odluka bi ti trebala biti jednostavnija kada se slegnu cijene..

Ma primjeti se brate u svemu, počevši od desktopa, surfanja... U svemu, pa tako i u svim igrama, općenito rad je puno fluidniji, 'brži', ugodniji... Sačekat ću baš zato iza lita kad bude love, i još padnu cijene taman... Odlučia sam, Strix 1080 :)

eywa33 kaže...

Pucačine se mahom sve mogu vrtit na 144fps-a na 980ti, a onda će moći i na 1070ki. Pogotovo ako je 1080p u pitanju. 3rd person igre se komotno mogu igrati do nekih 70ak frejmova, na 60 se već osjeti blago trzuckanje. Zapravo, najveću razliku pravi miš s kojim se igraju uglavnom pucačine i još neke igre. Jer kad se igra sa gamepadom, kao npr. witcher, onda se kamera ne može pomicati toliko brzo da primjetiš trzanje. Što se brže okrećeš kamerom, to je potreban veći fps da bi pomicanje bilo što glađe, a što sporije mičeš pogled sa recimo gamepadom, onda se može komotno igrat na 70 nadalje. 60 fps-a je prihvatljivo. Recimo Dark Souls gdje je fps lockan na 60, dade se igrat upravo jer se igra sa gamepadom pa pomicanje kamere nije toliko brzo.

Ako igraš kompetitivne pucačine, LogicusMPS, onda bi ti stvarno dobro došao 1440p monitor na 144hz. Znam da si se navikao na 1080p rezu, ali 1080ka će ti vrtit 1440p na jako visokim frejmovima i na maxanim detaljima. G-sync bi ti došao jako dobro jer bi ispeglao poneke frejm dropove. Sa gtx1080kom i i7 skylake-om gejmat na 1080p je čista hereza. K tome, ciljanje i općenito preglednost okoline u pucačinama je bolja na većoj rezoluciji. Što se tiče ciljanja, logika je jednostavna - ako ti je recimo na udaljenosti od 150m glava nekog neprijatelja prikazana na 4 pixela na 1080p rezoluciji, onda će na 1440p imati recimo 6 pixela, a to konzekventno vodi tome  da imaš dva pixela više za pogodit u metu. S obzirom da je 27'' 1440p sitno veći ppi od 24'' 1080p, to ti, kad sve zbrojiš, može donijeti prednost.

Teško stari moj, ako pričamo o min framerateu. Zvuči nevjerojatno jer se sve više priča o 4K itd.. Al 1080p i 144 Hz su stvarno zajebana stvar :D Istina je da bi bila dovoljna trenutno 980 Ti, al pitanje je što za godinu dvije, tri. Ne mislim skoro mijenjat grafu pa ću ubost lipo 1080 i GG :)

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice