GTX 10xx (Pascal) klub (2016)

poruka: 15.735
|
čitano: 1.557.483
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: GTX 10xx (Pascal) klub (2016)
Lucidius kaže...
Glavas_ZG kaže...

eywa33 je iznjeo činjenicu, ti lucidus si stvarno naporan covjek i ne znas se izražavati

Ja sam naporan samo nekolicini vas zakletih zelenaša jer vam se ne sviđa realno stanje stvari, eto ja stojim iza svega sta sam rekao i to cu dokazati, neznam gdje je pobjegao sada ovaj sa gtx 780, ja cekam da kaze igre koje cemo testirati 

hajde predloži neke igre idemo u 1440p testirati ako ti monitor podržava..odvrti i koji 3d mark ili nešto od toga također pa će mo vidjeti..mozes ju clockati to maxa sve je dozvoljeno

Intel Core i7 980x @4.2 GHZ, Asus P6T, 12 GB DDR3 1600, Radeon 2x6970 CrossFire,Samsung T260, vertex2 60gb + 4x2TB WD BLACK
9 godina
protjeran

Pa normalno da branim svoje kada me neko prozove kao onaj sa gtx 780, ja sam od sebe nisam nista svoje ni spominjao.

Uglavnom, ni jedan custom model gtx 1080 nije ni 1050 mogao stabilno drzati, evo testovi:

MSI GeForce GTX 1080 GAMING X 8G review - Overclocking The Graphics Card

Cak su i temperature prilicno visoke, idu na 80 stupnjeva na 2+GHz, a hladnjaci se vrte na 2000RPM na grafi barem sta se tice Gige i Asusa.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
odjavljen

Kolega, na žalost, ali i da imaš veći skor negdje, Luci će ti pronaći razlog zašto je veći i da taj skor nije validan. Ako recimo imaš veći gpu score na nekom testu, on će reći da je to radi procesora te da su uvjeti drugačiji imao bi on veći skor. Ali nemoj da te to obeshrabri, samo dajte, da vidimo dokle će otići i ovaj put. 

Na stranu zahebancija, baš bi volio vidit kako stoje ove dvije kartice jedna do druge.

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
Moj PC  
1 1 hvala 0
9 godina
protjeran
Horned Reaer kaže...
Lucidius kaže...
Glavas_ZG kaže...

eywa33 je iznjeo činjenicu, ti lucidus si stvarno naporan covjek i ne znas se izražavati

Ja sam naporan samo nekolicini vas zakletih zelenaša jer vam se ne sviđa realno stanje stvari, eto ja stojim iza svega sta sam rekao i to cu dokazati, neznam gdje je pobjegao sada ovaj sa gtx 780, ja cekam da kaze igre koje cemo testirati 

hajde predloži neke igre idemo u 1440p testirati ako ti monitor podržava..odvrti i koji 3d mark ili nešto od toga također pa će mo vidjeti..mozes ju clockati to maxa sve je dozvoljeno

Moze, ja imam 1440p monitor tako da nije problem, a i da nemam postoji VSR.

Evo 3DMark firestrike graphics score je 14674

http://www.3dmark.com/3dm/11166419

Od igara na kompu trenutno imam Hitman Absolution i Thief sta se tice ovih koje imaju ingame benchmark.

EDIT:

Eywa33 malo si mi naporan sa tim provokacijama, nemam ja sta rec, testovi ce sve pokazat.

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.6.2016 7:36 (Lucidius).
12 godina
odjavljen
Lucidius kaže...
Horned Reaer kaže...
Lucidius kaže...
Glavas_ZG kaže...

Od igara na kompu trenutno imam Hitman Absolution i Thief sta se tice ovih koje imaju ingame benchmark.

EDIT:

Eywa33 malo si mi naporan sa tim provokacijama, nemam ja sta rec, testovi ce sve pokazat.

Drago mi je jer sad znaš kako nam je s tobom :P

Kad posereš neki komad hw kojo posjeduješ, počet ću te shvaćat ozbiljnije. 

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
16 godina

sada sam na poslu odvrtiti cu kad dodjem doma. jucer navecer sam odvrtio 3dmark 11 jer sam to jedino imao pri ruci skore je ravno 5000 na extreme ispao 

Intel Core i7 980x @4.2 GHZ, Asus P6T, 12 GB DDR3 1600, Radeon 2x6970 CrossFire,Samsung T260, vertex2 60gb + 4x2TB WD BLACK
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Eywa, ignore tipka je tvoj prijatelj...Meni je samo dobro donijela....

Moj PC  
1 0 hvala 0
9 godina
protjeran
eywa33 kaže...
Lucidius kaže...
Horned Reaer kaže...
Lucidius kaže...
Glavas_ZG kaže...

EDIT:

Drago mi je jer sad znaš kako nam je s tobom :P

Kad posereš neki komad hw kojo posjeduješ, počet ću te shvaćat ozbiljnije. 

Samo da razjasnimo nesto u startu, to sta ja kazem za odrđenu komponentu sve mogu i potkrijepiti, ali isto tako ej bitno i da drugi sudionici imaju iste uvjete(a ne manje voltaze kao ti u slucaju hladnjaka) i ja nikoga ne prozivam kada pricam o necemu, niti sam ikada prozivao tebe oko necega, jednostavnop nemoras citat sta pisem i bok ako ti ej vec sve tvoje najbolje i smeta ti da je neki drugi proizvod bolji.

Problem je u tome sta ti mene ovdje prozivas i pises gluparije, pisi sta god hoces samo ne stavljaj moje ime u kontekst dok ja ne stavljam tvoje i sve super.

I za kraj ne patim od ncijeg misljenja, nisam ovdje da podilazim nicijim misljenjima, vec da iznosim svoja, a to jel se to nekome sviđa ili en nije moj problem ;)

Pozz

EDIT:

E da, i neznam zasto bi pljuvao neku svoju komponentu, da ne valaj nebi ju ni kupio 

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.6.2016 9:00 (Lucidius).
12 godina
Horned Reaer kaže...
Fanu kaže...

ako uvalis tu 780 za 2000kn nekome svaka ti cast

970 (koja je jaca od 780Ti) se vec prodaje za ispod 2000kn sa garancijom..

nebi se složio sa tvojom konstatacijom , 780 poseidon je ROG grafička overclockana i performanse su iste kao na gtx 970..nadalje moja grafička je godinu dana stara pa odakle ti onda to da nemam na nju više garanciju? I zasto koristiš iztraz uvaliti? I zasto ako ne mislis kupovati uopće ovo komentiraš?

1. Poseidon 780 je graficka stara vec vise od 2.5g - to sto si je ti kupio prije godinu dana je nebitno

2. koristim izraz uvaliti jer staviti cijenu od 2000kn na hardver star preko 2.5g nije nista drugo doli uvaljivanje - jos kad uzmes u obzir da sad vec zaostaje za 2 generacije i da je nvidia notorna po losem driver supportu za starije generacije grafickih..

to ti je stvar kod tih top end modela grafickih - drasticno gube na cijeni jer vec u iducoj generaciji ih zamjeni jeftinija graficka koja ima jednake ili bolje performanse (gtx680<gtx770 i gtx780ti<gtx970 i izgleda da ce sada biti gtx970<gtx1060) - i to sto je tvoja OCana malo znaci, jer su vise manje sve danas graficke OCane (osim referentnih) - evo moja G1 970 OCana po izlasku iz tvornice i jos sam je ja dodatno ocao bez problema..

ako si ti placao premiju da bi imao poseidon rog platinum mamojebac razarac conan ediciju graficke, zasto bi i ja placao dio premije 2g kasnije kad postoje jeftinije i brze alternative na trzistu lol

bas me zanima da si kupio titan/titan black koliko bi ga sad vrednovao :D

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.6.2016 9:00 (Fanu).
13 godina

Meni se isto nekako čini da je 970 primjetno jača od 780.  Btw ne mislim da bi netko kupio 3g star model za 2k kad nova generacija samo što nije došla

Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
maks0806 kaže...

Meni se isto nekako čini da je 970 primjetno jača od 780.  Btw ne mislim da bi netko kupio 3g star model za 2k kad nova generacija samo što nije došla

Ljudi pokusavaju utopiti te 780-ke za visoku svotu jer su ih placali i po 6 somova na izlasku umjesto da realno pogledaju sto se moze nabaviti za tu cijenu za koju ih pokusavaju prodati. Nije prvi kojeg vidim da nudi takvu cijenu.

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.6.2016 9:39 (alen29).
12 godina
Lucidius kaže...

E da, i neznam zasto bi pljuvao neku svoju komponentu, da ne valaj nebi ju ni kupio 

možda zato jer nikad ne znaš unaprijed sve mušice i moguće probleme neke komponente

kakav je to bedasti zaključak - ne bi ju kupio da ne valja, pa nije da si svaku tu komponentu testirao mjesecima prije kupnje

rece su ok, tuđa iskustva također, ali prije ili kasnije naiđeš na nešto s čim nisi do kraja zadovoljan, samo što imaš ekipu koja će to podijeliti s ostalima da se zna, a imaš i ekipu koja to neće ni sebi priznati da im nešto ne valja, jer su zbog nekog bolesnog razloga uvjereni da pod

a) oni ne mogu pogriješiti u odabiru

b) sve što kupe je super-duper-fenomentastično samo zato jer je sada u njihovom vlasništvu

c) jer su pizde koji žele da i drugi nasjednu, kad su već i oni nasjeli

d) odaberi neki deseti bolesni razlog

s druge strane, možda si ti doista naletio na sve fantastične komponente bez ijedne mane, svaka ti čast onda 

13 godina
protjeran
Asusovu 780 sam platio 1700 prodao za 2300 s cca 2g gare, nvidijasu su cudne biljke:)
Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
9 godina
protjeran
picajzla0707 kaže...
Lucidius kaže...

možda zato jer nikad ne znaš unaprijed sve mušice i moguće probleme neke komponente

kakav je to bedasti zaključak - ne bi ju kupio da ne valja, pa nije da si svaku tu komponentu testirao mjesecima prije kupnje

rece su ok, tuđa iskustva također, ali prije ili kasnije naiđeš na nešto s čim nisi do kraja zadovoljan, samo što imaš ekipu koja će to podijeliti s ostalima da se zna, a imaš i ekipu koja to neće ni sebi priznati da im nešto ne valja, jer su zbog nekog bolesnog razloga uvjereni da pod

a) oni ne mogu pogriješiti u odabiru

b) sve što kupe je super-duper-fenomentastično samo zato jer je sada u njihovom vlasništvu

c) jer su pizde koji žele da i drugi nasjednu, kad su već i oni nasjeli

d) odaberi neki deseti bolesni razlog

s druge strane, možda si ti doista naletio na sve fantastične komponente bez ijedne mane, svaka ti čast onda 

Ja odpocetka govorim da mi je i5 bottleneck i to overklokani u nekolicini igara, pa mi pojedinci ne vjeruju i isčuđavaju se ko pura glisti, sa ostalime nemam problema.

11 godina
Lucidius kaže...

Ja odpocetka govorim da mi je i5 bottleneck i to overklokani u nekolicini igara, pa mi pojedinci ne vjeruju i isčuđavaju se ko pura glisti, sa ostalime nemam problema.

dobro daj mi više objasni u čemu te to koči taj i5  za gaming sa tom karticom ili nekom drugom recimo...jer te koči u 60 fps ili goniš 120 fps-a?to kaj udari u plafon malo prije kartice u 3.5 igre je žestoki bottleneck vrijedan tolikog ukazivanja?i mogućeg upgradea?

SILA/ZGX@ZGamers
16 godina
odjavljen

Još moram vidjeti igru u kojoj je i5 bottleneck za i7 koji je zapravo i dalje i5. :)

Moj PC  
2 1 hvala 0
12 godina
odjavljen
Lucidius kaže...

Možda zato što svaki ima neku manu? Gledaj Luci, kada netko samo hvali svoje, onda nešto tu smrdi i ljudima je odbojno. Živcira me kad netko nekome pametuje i drsko govori u stilu "taj komad je smeće za taj novac" - kako si ti popljuvao ovu rog karticu od kolege. Čemu? Čovjek je kupio premium karticu koja po performansama nije toliko vrijedna, ali ima apsolutno pravo cijeniti je više od recimo obične windforce gigine kartice, ili TF od MSI-a... Uvijek postoji način da nekome nešto kažeš, a s obzirom da ti ne biraš riječi koje dijeliš drugima, onda se nisam ni ja previše trudio birati riječi upućene tebi.

Fanu, ni sam ne bih kupio takvu karticu, no čovjek je ima apsolutno pravo cijeniti par stotki više od ostalih, a ti pravo ne kupiti je. 

Tonči evo možda

nešto?

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.6.2016 12:01 (eywa33).
13 godina
neaktivan
Tonči kaže...

i7 koji je zapravo i dalje i5. :)

Stjepan bi rađe šamar nego da to kažeš

eywa33 kaže...

Tonči evo možda

nešto?

Treba uzeti u obzir koje su postavke korištene te pri kojem fpsu se primjeti BN. Da, ovo što vidimo u videu je bn ali nitko neće primjetiti razliku između 170 i 200fpsa, a u slučaju da podižeš postavke - grafička postaje limitirajući faktor puno brže nego cpu.

16 godina
odjavljen
eywa33 kaže...

Tonči evo možda

nešto?

Ti znaš da 6600K i 6700K ne rade na istom taktu? Čak je i taj OC tu različit. 6600K i 6700K imaju identičan broj jezgara, a HT tehnologija koja stvara virtualne jezgre nema efekta kad su 4 jezgre maksimalno opterećene. To je u osnovi isti procesor, pogotovo za igre koje ionako ne koriste više jezgara za grafiku.

Btw: http://www.ocaholic.co.uk/modules/smartsection/item.php?itemid=3948&page=5

13 godina
AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Moj PC  
3 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Neznam zasto bi 4670k na 4.5ghz bio BN za single karticu u ikojem pogledu ? Pa stari 2500k jos uvijek gura nove kartice bez beda

Battlelog: D3lBoy-00
Moj PC  
0 2 hvala 0
13 godina
protjeran
D3lBoy kaže...

Neznam zasto bi 4670k na 4.5ghz bio BN za single karticu u ikojem pogledu ? Pa stari 2500k jos uvijek gura nove kartice bez beda

dakle ovo je jako bitno, nemres s svakom karticom vrtiti 4k s 4xaa da bi se rijesio Bn u svakom naslovu...stari 2500k je danas krama na stocku ako ces ga usporediti s 6600k u igrama!lp

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.6.2016 13:46 (Stjepanj).
11 godina
neaktivan

Mislio sam na 1080p, ali da napisao sam "u ikojem pogledu"... Ugl. sto nije cpu bottleneck manje zamjetan što je rezolucija veca ? Naravno podrazumijeva se da koristis i high end karticu za tu rezoluciju.

13 godina
protjeran
D3lBoy kaže...

Mislio sam na 1080p, ali da napisao sam "u ikojem pogledu"... Ugl. sto nije cpu bottleneck manje zamjetan što je rezolucija veca ? Naravno podrazumijeva se da koristis i high end karticu za tu rezoluciju.

da manji je za ravno 20% naspram 1080p rezolucije! na 1080p ce 2500k imati min 30% manje perfomanse naspram novog 6600k!

11 godina
neaktivan

Dobro nisam uzeo 2500k kao primjer za i5 procesore, vec sam samo rekao koliko je star cpu a i dalje se uopce ne guši ni sa novim karticama. Stvar je u tome da mislim da za single karticu i5 je dovoljan i nece biti BN, jer na kraju krajeva onda bi bio i i7 jer jos uvijek jako puno igara koriste samo 4 jezgre (bez HT ili 8 amdovih)

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.6.2016 13:58 (D3lBoy).
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
odjavljen

Priča o BN nije tako jednostavna. Na 1080p rezi, danas neke cpu intezivnije igre će zadati nemale probleme quad core procesorima uparenim sa flagship karticama novijoh generacija. Povećanje rezolucije povećava load na grafičku ali i smanjuje fps i cpu load. 

Bf optereti sve dostupne jezgre i threadove, kao i svaka igra na cryengine-u. Tu će HT dati nešto fpsova vise nego i5. Onaj digital foundry video pokazuje solidnu razliku na novijim igrama. To je dovoljan argument da i5 ipak slabije pogoni jace grafe i naposljetku, dokaz je bottlenecka. 

Da, postavke su specificne, igre isto, ali bneck je tu i amen. 

Tonči, igre ne ističu neku veliku razliku, istina. jos uvijek ne iskoristavaju dobro sve dostupne threadove...ali recimo physics test od 3d marka pokazuje ugrubo 30-40% prednosti i7 prema i5. Dx12 test, koji bolje iskoristava cpu, takoder pokzuje prednost ht na i7. Tako da, reći da nema nikakve razlike na full loadu, jednostavno nije tocno. Navedeni testovi zakucaju cpu do ibera i pokazuju predost koliko sam rekao. Jedan i5 sky ima 10-11k na 4.8ghz, dok i7 sky dobije 14-16k na firestrike-u. 

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.6.2016 14:36 (eywa33).
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina

Ja i Stijepan smo imali slične rezultate kad smo testirali razliku između i5 6600K i i7 4790K u BF4 Caspien Border 64/64,jedino što sam minim FPS dobio nenormalno malen (oko 5-9 fps), prosječni i max su nam bili slični,i dalje mi nije jasno kako je došlo do tolikog pada u FPS prilikom svakog mjerenja!!U zadnje vrijeme mi se u BF3 znaju desit nekakvi trenutni zastoji kad igra kao na milisekundu zablokira,ne znam jel do drivera,GPU,CPU ili nešto trečeg!!

I dalje tvrdim da i5 6600k nije BN GTX 970!!

AUDIOFIL
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina

Pa nije on ni za 980 ako izuzmemo bf ...taj proc fino fila vecinu aaa igri na fhd koje naravno nisu cpu based 

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran

u kojoj je to temi bilo nemrem naci?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
eywa33 kaže...

Priča o BN nije tako jednostavna. Na 1080p rezi, danas neke cpu intezivnije igre će zadati nemale probleme quad core procesorima uparenim sa flagship karticama novijoh generacija. Povećanje rezolucije povećava load na grafičku ali i smanjuje fps i cpu load. 

.ebote meni i7 6700K zamalo BN GTX 660 :D Aj to nek neko objasni. Znači, u CS GO i7 na momente dolazi do 80+ posto loada, dok je grafa na full. Radi se o 1080p, fps od 260-400 i sve postavke na maks.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice