Fluidni framerate mozes napraviti i na celeronu+gtx1080 samo je u pitanju 320x240 i sve off postavke!
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
da sam imao...! nemoj da se moram hvaliti, stvarno to nevolim
lp
odustajem cim vidim pismenost i da zajedno pises "ne" ;)
lp
da sam imao...! nemoj da se moram hvaliti, stvarno to nevolim
lp
odustajem cim vidim pismenost i da zajedno pises "ne" ;)
lp
s obzirom na 2500 poruka koje sam napisao ova jedna je statisticka pogreska... sad odi pa o pismenosti i nepismenosti razgovaraj s nasom "naci grammar" Arendelle! na mene do sad nije imala primjedbi...
lp
Kad izadje GTX 1070 Asus svakako si uzimam. Nekako sam naucio na susice i nisu me nikad iznevjerile ! Eto odmah da iskoristim priliku kad komentiram da imam za prodaju Asus ROG Platinum Poseidon 780 za 2000kn pa ako ima zainteresiranih! Isto tako imam firmu za prodaju informatilke opreme mogu Vam vrlo povoljno nabaviti bilo sto pa ako kome treba neka se javi inbox . www.info-tech.hr, iako web shop nije postavljen samo čisto informacije radi :)
ako uvalis tu 780 za 2000kn nekome svaka ti cast
970 (koja je jaca od 780Ti) se vec prodaje za ispod 2000kn sa garancijom..
nebi se složio sa tvojom konstatacijom , 780 poseidon je ROG grafička overclockana i performanse su iste kao na gtx 970..nadalje moja grafička je godinu dana stara pa odakle ti onda to da nemam na nju više garanciju? I zasto koristiš iztraz uvaliti? I zasto ako ne mislis kupovati uopće ovo komentiraš?
To je drek od graficke za 2000kn, taj ko da te pare za tu graficku je zesca budala.
To je drek od graficke za 2000kn, taj ko da te pare za tu graficku je zesca budala.
po čemu je drek od grafičke? da čujem tvoje argumente i zasto mislis da ne vrijedi 2000 kn a ja cu ti dokazati suprotno! I taj kako ga ti zoveš drek tuče tu tvoju radeonku u svim testovima!
, ajmo dečki. Luci vs. the world po ko zna koji put
. Bacite par bencheva, imate teme. Bit će zanimljivo :)
po čemu je drek od grafičke? da čujem tvoje argumente i zasto mislis da ne vrijedi 2000 kn a ja cu ti dokazati suprotno! I taj kako ga ti zoveš drek tuče tu tvoju radeonku u svim testovima!
Ajde, ajmo to odvrtiti bas me zanima
Eywa33
Ne razumijem te tvoje ja vs the world, ali vjerojatno baljezgas jer ne prihvacas cinjenice koje iznosim kada pricam o Nvidi-ji opcenito.
eywa33 je iznjeo činjenicu, ti lucidus si stvarno naporan covjek i ne znas se izražavati
Vrhunska kartica koja ima pogresan cip, nista vise. Da je 780ti bila bi super i danas i vrijedila bi 2000kn, to sad ne vrijedi vise od 1500 realno, to mozes prodati nekom ultimativnom fanboyu i nikome vise
jednostavno je stara, the end
eywa33 je iznjeo činjenicu, ti lucidus si stvarno naporan covjek i ne znas se izražavati
Ja sam naporan samo nekolicini vas zakletih zelenaša jer vam se ne sviđa realno stanje stvari, eto ja stojim iza svega sta sam rekao i to cu dokazati, neznam gdje je pobjegao sada ovaj sa gtx 780, ja cekam da kaze igre koje cemo testirati
780-tka na danasnji dan ne vrijedi vise od 1600kn da je od zlata..970 je s zadnjim driverima mozda i cak 30% jaca kartica (ovisi o igri, negdje cak i drasticno vise, negdje manje), pa prema tome na koju foru ce da vrijede isto?!
A Lucidusova konstatacija da je to drek je u krajnju ruku subjektivno pljuvanje po proizvodu,a koji je zapravo napravljen odlicno i s jednom namjerom(nije ni bitno za pricu:)! covjek koji imalo misli da zna nesto o grafickim karticama takvu glupost nebi rekao, jer ako cemo usporedivati ta Lucidusova plasticna 390-tka od Msi-a je kao da je iz srednjeg vijeka naprema ovoj kartici, no ciste perfomanse su nesto drugo!
i Lucidus stvarno smiri malo tenzije, oces se s svima takmiciti a nemas zapravo s cime...ja bi te s tim starim drekom satro u barem 50% testova...lp
GTX 780 poseidon mislim da je li-la ako ne i jača tu i tamo na 1080p, 390 na 1080+.
Mislin da je u globalu R9 390 jača neki 15 posto od GTX 780.
Ta tri slova povezana u jednu riječ, ROG, ima cijenu. Jedno je tržišna polovna cijena s obzirom na jamstvo, a drugo je kolko to vrijedi u vašim očima. Kako bi se reklo, polovno vrijedi kolko je netko spreman platiti.
780-tka na danasnji dan ne vrijedi vise od 1600kn da je od zlata..970 je s zadnjim driverima mozda i cak 30% jaca kartica (ovisi o igri, negdje cak i drasticno vise, negdje manje), pa prema tome na koju foru ce da vrijede isto?!
A Lucidusova konstatacija da je to drek je u krajnju ruku subjektivno pljuvanje po proizvodu,a koji je zapravo napravljen odlicno i s jednom namjerom(nije ni bitno za pricu:)! covjek koji imalo misli da zna nesto o grafickim karticama takvu glupost nebi rekao, jer ako cemo usporedivati ta Lucidusova plasticna 390-tka od Msi-a je kao da je iz srednjeg vijeka naprema ovoj kartici, no ciste perfomanse su nesto drugo!
i Lucidus stvarno smiri malo tenzije, oces se s svima takmiciti a nemas zapravo s cime...ja bi te s tim starim drekom satro u barem 50% testova...lp
Od tebe nisam ni ocekivao neki ozbiljan komentar
Sta se tice izrade nisi ti drzao r9 390 od MSI-a u rukama pa da pricas o izradi zato jer je graficka kao od kamena, a plastika nije onaj krš, vec ona tvrda plastika i kad ju drzis u rukama imas onaj osjecaj robusnosti.
A sta se tice performansa, ako je gtx 970 tolko jaca kao sta si rekao mada sumnjam, a r9 390 prema najnovijim
dere gtx 970 kao beba zvečku, neznam kako bi se onda gtx 780 mogla uopce spominjati sa r9 390 u istom kontekstu.GTX 780 poseidon mislim da je li-la ako ne i jača tu i tamo na 1080p, 390 na 1080+.
Mislin da je u globalu R9 390 jača neki 15 posto od GTX 780.
ma jaca je jedino ako je klokana na barem 1,2ghz i to opet ovisi o igri! jos joj ne pomazu driveri, starija arhitektura i 390-tka to lako popapa na stocku! no ono ici govoriti da je drek je isto kao da netko drugi danas napise to za R9 290 Lightning
Msi Gaming serija je zapravo dno od Msi-a tj on je zamjenio ondasnju Power Edition seriju(samo su sad plasticne/citaj gore), iznad toga po pitanju kvalitete je bila Hawk pa Lightning modeli!
Inace kad budes jednom posjedovao 1,7Kg Gpu metala od Msi-a onda pricaj o robusnosti
...
a probaj stici ovo s 390 ako mozes
Lucidius
Steta sto je napisao clockove samo 1080 i 980Ti u 4 igre pri kraju videja. 980Ti mu je bila na prosjecno 1170Mhz, 1080 na cca 1820Mhz, razlika od pisljivih 650Mhz x) Izgleda da je testirao sve redom referentne modele, a zna se kolko nereferentne Maxwell/Pascal grafe mogu povuc. Mozda je testirao i nereferentne, tko zna, premalo informacija za video u cijem je naslovu "21 Games Tested at 1440p & 4K". Vjerojatno je to tako da 1080 bolje izgleda, stoga po meni los video i losa pisana recenzija.
GTX 780 su u tim sintetickim testovima uvijek imale dobre rezultate, drasticno bolje i od 970 koje su zapinjale na 2900, osim one tvoje, al volio bi vidjeti r9 390 sa takvim ASIC-om pa odvrtiti
U igrama skroz druga prica sta je ionako najbitnije
Lucidius
Steta sto je napisao clockove samo 1080 i 980Ti u 4 igre pri kraju videja. 980Ti mu je bila na prosjecno 1170Mhz, 1080 na cca 1820Mhz, razlika od pisljivih 650Mhz x) Izgleda da je testirao sve redom referentne modele, a zna se kolko nereferentne Maxwell/Pascal grafe mogu povuc. Mozda je testirao i nereferentne, tko zna, premalo informacija za video u cijem je naslovu "21 Games Tested at 1440p & 4K". Vjerojatno je to tako da 1080 bolje izgleda, stoga po meni los video i losa pisana recenzija.
Pa sve su na referentnim klokovima. Uostalom kad smo kod overkloka, AMD-ove graficke izvale vise performansi iz 100mhz nego ove od Nvidie, tako da...
Po 970ti put ili 390ti vise se ne sjecaj idemo 970 vs 390, svi testovi pokazali da je 390 jaca kartica kako god okrenes, ali kad dobijes vrhunski OC kod 970 onda ona pobjedjuje i to je razlika od 2-3fpsa koja je haos macko ludilo (p.s. to se odnosi i na 390ku kad dobije 970ku osim u nekim naslovima star wars battlefront gdje prednjaci za 20-30% ili ne daj boze dx12 naslove tipa quantum break gdje 970 ne vrti igru duze od 10 min ) 970/780ti same shit i jednu i drugu ce pregaziti kartica od 199$ zato prodajite te vase skalamerije dok mozete
kod hbm-a jos drasticno ocnes 5% memu i gpu dobis 10-15% bolje perfe
To vam je sve uzalud ako ne klokate ventove na 100%...perfomanse zagarantirane!
Inace da nisam offtopic vas tko šiša, kaj je s gtx1080 nesto nije stimalo s ventovima, tj nesto su trokirali?
Kako ko, meni je i na 1200-1600 dovoljno da se ventovi vrte na 60 posto.
Naravno, ali svejedno bi bilo lijepo vidit kolki su bili clockovi. Ne mozes osporit da se Maxwell puno bolje clocka od 3xx serije tak da bi obje overclockane Nvidia trebala izvuci deblji kraj. Budemo vidjeli hoce se ista promjenit kad dodje Polaris. Nebi se mjesao kolko imas fps u kojoj igri i ne vidim cemu tolke rasprave oko 5-10fps na stranu 390 ili 970, ali ok, tome sluzi forum :)
ja kad sam imo 970 sli msi gaming 4 bio je slabiji 290cf 10.2k14
a sad je taj set up jaci od 290cf 30% kako to objasnit
ja kad sam imo 970 sli msi gaming 4 bio je slabiji 290cf 10.2k14
a sad je taj set up jaci od 290cf 30% kako to objasnit
evo tu je sve crno na bijelo:
http://www.bug.hr/forum/topic/benchmark/top-3d-mark-2013drugi-dio--bughr/217805.aspx
cim dode prva gtx 1070 & 1080 padaju svi dolje!
lp
4mal- 11614 , 2x680GTX @ 1100,1803 - zrak , i7 3770k @ 4.5Ghz voda
4mal- 16173 R9 290 CF 1050/1400 ,zrak, i7 3770k 4.5Ghz,voda
4mal-17495,2 x MSI G4 970GXT SLI 1324/1903 zrak,i7 3770k @ 4,4Ghz voda
4mal-18153 AMD Radeon R9 Fury x/ Fury nano CF-OC 1100/530 voda @ i7 3770k 4.4Ghz voda
sto ovaj proc dura vec godinama
4mal- 11614 , 2x680GTX @ 1100,1803 - zrak , i7 3770k @ 4.5Ghz voda
4mal- 16173 R9 290 CF 1050/1400 ,zrak, i7 3770k 4.5Ghz,voda
4mal-17495,2 x MSI G4 970GXT SLI 1324/1903 zrak,i7 3770k @ 4,4Ghz voda
4mal-18153 AMD Radeon R9 Fury x/ Fury nano CF-OC 1100/530 voda @ i7 3770k 4.4Ghz voda
sto ovaj proc dura vec godinama
Stvarno ti treba novi proc. Ovako više ne može. Udijelim svoju platformu na testiranje pa furije na ravnopravan test.
Ajde, ajmo to odvrtiti bas me zanima
Eywa33
Ne razumijem te tvoje ja vs the world, ali vjerojatno baljezgas jer ne prihvacas cinjenice koje iznosim kada pricam o Nvidi-ji opcenito.
No hard feelings kolega. Samo mi je zabavno citati tvoje prepucavanje sa ostatkom foruma gdje se iz aviona vidi kako veličaš svaki komad hardvera koji si kupio i svaku priliku iskorištavaš da to negdje pokažeš.
I onda govoriš o fanboyizmu... prijatelju, rado popljujem i istaknem manu svakom komadu hw-a koji posjedujem...jer, jebiga, to je samo hardver i svaki ima manu, osim tvog naravno :)
Inače, on topic, gtx1080 teško goni iznad 2050mhz. Evo i gigina g1 zapela na tom negdje kloku.