GTX 10xx (Pascal) klub (2016)

poruka: 15.735
|
čitano: 1.556.454
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
neaktivan
Nvidia Pascal (2016)

Pa aftermarket hladnjaci neće uzrokovat throttlanje kartice. A za overclock, možeš ti stavit 30 faza, ali ako čip nemože više od neke frekvencije, drastičnim povećanjem napona ćeš ga jedino spržiti. 

Povjerenje zahtijeva godine za izgradnju, sekunde za uništenje i vječnost za popravak
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
Re: Nvidia Pascal (2016)
JozoBozo121 kaže...

Pa aftermarket hladnjaci neće uzrokovat throttlanje kartice. A za overclock, možeš ti stavit 30 faza, ali ako čip nemože više od neke frekvencije, drastičnim povećanjem napona ćeš ga jedino spržiti. 

kolko ja vidim u svim tim opisima se spominje zaobilaženje/bypass zabrana i power limita,nigdje se ne spominje sama modifikacija pcb-a...

SILA/ZGX@ZGamers
13 godina
Nvidia Pascal (2016)

Pomalo tek je početak,triba vidjet nakon nekog vremena što se može napravit sa 1070/80,bude tu svega još!!Nisu ni s 970kom odmah otišli preko 1600MHz !!

AUDIOFIL
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
protjeran
JozoBozo121 kaže...

Throttleanje uzrokuje power limit sta je jasno vidljivo iz testova. Temperatura kartice 65°C, power limit na max a takt varira od igre do igre - koje je drugo objasnjenje?

10 godina
neaktivan

Jasno da je power limit odgovoran, ja samo kažem da aftermarket hladnjaci bolje hlade i uklanjaju temperaturno throttlanje. Ova Asusova Strix ima prema pisanju Computerbasea stock power limit od 198W, a oni na 120% odnosno 237W nisu mogli probit vise od 2GHz. Čini mi se da je tu opet ona situacija kao i s deklaracijom za Maxwell TDP gdje se pokazalo da je potrošnja veća nego su oni to deklarirali.

Povjerenje zahtijeva godine za izgradnju, sekunde za uništenje i vječnost za popravak
15 godina
Nvidia Pascal (2016)

1070 FE na 22 igre, 1080/1440p.
usporedba sa brdom drugih gpu-ova ukljucujuci i 970.
: )

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Nvidia Pascal (2016)

Koja komedija na Linusovom testu za 1070 staviti 380X kao karticu za usporedjivanje performansi?

LoL acc THCJoshi
Moj PC  
5 0 hvala 0
17 godina
Nvidia Pascal (2016)

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Jonja kaže...

Koja komedija na Linusovom testu za 1070 staviti 380X kao karticu za usporedjivanje performansi?

Za cijenu jedne 1070 kupis dvije 380X 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
16 godina
odjavljen
ZGamer kaže...
Tonči kaže...

"All cards are locked to 1.25V maximum, and when the voltage gets close this value, card become unstable. Neither bypassing VRM controller nor removing TDP limit has made any difference. However once LN2 is in action, the clock frequency can go up to 2400 MHz."

"would adding another 8pin to the board help?"

"No, it will not help, as you will hit limits elsewhere first before you overcurrent that 8pin "

mislim da je ovaj scenarij malo vjerovatan jer onda koja korist od modifikacije pcb-a i dodatnih 8 pinskih power konektora ako su tu samo radi ukrasa...onda same ext. serije kartica nemaju neki smisao?!ili bi ih netko trebao kupiti radi rgb-a i svijetlećih sli bridgeva a deklarirane su kao extream performance!

Obično vjerujem ljudima iz Kingpina, znaju što govore. :) A koja korist? Marketing. Dodatni konektor je dobar i kao placebo, nije strašno skup ako donese bolju prodaju. Boljim power deliveryjem možeš dobiti manje opterećenje istog tog sustava, manje opterećenje po fazi itd. Kartice su eventualno stabilnije, pod vodom će sigurnije doći do 2.1 i to je to.

Ne bi vjerovao, ali ljudi kupuju stvari jer misle da su bolje. Rijetki kupuju stvari zato što su objektivno bolje.

14 godina
Tonči kaže...
ZGamer kaže...

Obično vjerujem ljudima iz Kingpina, znaju što govore. :) A koja korist? Marketing. Dodatni konektor je dobar i kao placebo, nije strašno skup ako donese bolju prodaju. Boljim power deliveryjem možeš dobiti manje opterećenje istog tog sustava, manje opterećenje po fazi itd. Kartice su eventualno stabilnije, pod vodom će sigurnije doći do 2.1 i to je to.

Ne bi vjerovao, ali ljudi kupuju stvari jer misle da su bolje. Rijetki kupuju stvari zato što su objektivno bolje.

Ovo je potpuno točno i na to nasjeda barem jedno 90% kupaca a da nije ni svjesno o čemu se radi.

13 godina
Kod GPU,CPU nema sto marketing ozbiljnim kupcima nametnut u doba interneta!
Mogu oni par dana prodavat famu i davat lazne rezultate ali vrlo brzo to dojde na svoje!!
Unatoc svom toma marketingu i potplacenim youtuberima mi svi znamo sto dobivamo s npr 1080kom,tako da onaj tko kupuje na slijepo taj i ne zasluzuje nista drugo!@
AUDIOFIL
Moj PC  
5 0 hvala 0
12 godina
Nvidia Pascal (2016)
Poruka je uređivana zadnji put sri 1.6.2016 14:58 (Fanu).
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
protjeran
10 godina
neaktivan
Nvidia Pascal (2016)

Zašto nema u reviewu usporedba Rise of the Tomb Raider DX12 i DX11?

Isto tako i za Hitmana, mora da se to ekstra plaća , od strane Nvidie naravno 

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
protjeran

Ja neznam koje su to usporedbe, far cry, thomb raider, doom itd koliko ljudi uopce igra te igre? Umjesto da uzmu igre bf4,zadnji cod, stellaris, gta v kao sto su uzeli neke igre, oni usporeduju evo dooma kojeg ce kupit skoro nitko.

16 godina
Kresimir4 kaže...

Ja neznam koje su to usporedbe, far cry, thomb raider, doom itd koliko ljudi uopce igra te igre? Umjesto da uzmu igre bf4,zadnji cod, stellaris, gta v kao sto su uzeli neke igre, oni usporeduju evo dooma kojeg ce kupit skoro nitko.

Otkud tebi zakljucak da nitko nece Doom 4 kupiti ? BF4 koji je star 3 godine,pa valjda ce AAA igre usporedivati za koje su kupuju high-end kartice da se pokaze raskos grafike,u bf4 mozes spustiti na low postavke jer te boli kita za odsjaj vode ili udaljenu teksturu zida zbog fokusiranja da ti netko nece metak smjestiti u prsa,jel  

13 godina

Svasta ovdje covjek moze procitati, da doom, realno najkvalitetnije optimizovani naslov u zadnje 3 godine (ako ne i vise) treba izbaciti sa benchanja 

16 godina
odjavljen
Nvidia Pascal (2016)

Doom engine je predmet uživanja za svakog 3d inženjera koji drži do sebe. Toliko nešto balansirano i dobro se rijetko viđa. Eventualno kod Blizzarda i DICE-ov Frostbite. Ne koristiti ga za benchmark bilo bi strašno pogrešno.

Inače i sama igra je fenomenalna.

Moj PC  
7 2 hvala 2
17 godina
Tonči kaže...

Doom engine je predmet uživanja za svakog 3d inženjera koji drži do sebe. Toliko nešto balansirano i dobro se rijetko viđa. Eventualno kod Blizzarda i DICE-ov Frostbite. Ne koristiti ga za benchmark bilo bi strašno pogrešno.

10 godina
protjeran

Pa mislim umjesto da uzmu najpopularnijih 20 igara te na njima testiraju min avg max fps i temperaturu pa usporede s drugim  karticama oni tu stavljaju igre koji imaju najmanje 10 puta manje igraca koji igraju te igre.

15 godina
protjeran
Nvidia Pascal (2016)

A koga briga oce se BF4 vrtit u 175 ili 198fps?

Moj PC  
12 1 hvala 0
10 godina
neaktivan
Kresimir4 kaže...

Pa mislim umjesto da uzmu najpopularnijih 20 igara te na njima testiraju min avg max fps i temperaturu pa usporede s drugim  karticama oni tu stavljaju igre koji imaju najmanje 10 puta manje igraca koji igraju te igre.

To sto oni testiraju su popularne igre. Pa neće LoL, Dotu i Call of Duty testirat koji se do prije 2 god. mogao na malo jačem krumpiru pokrenut.

13 godina

Znaci po tebi treba benchati igre tipa:
CS:GO
Dota

League of Legends

World of Tanks

World of Warcraft

jer su to manje-vise najpopularnije igre danas 
To radi u 60fpsa na integrisanim grafikama danas  

Svrha benchanja je da se pokazu najnoviji naslovi, najatraktivniji igracima, vracati se u vrijeme i benchati nesto "staro" je nesto cemu se ne nadaju ni sami proizvodjaci hardvera 

15 godina
neaktivan
chaselol kaže...

Znaci po tebi treba benchati igre tipa:
CS:GO
Dota

League of Legends

World of Tanks

World of Warcraft

jer su to manje-vise najpopularnije igre danas 
To radi u 60fpsa na integrisanim grafikama danas  

Svrha benchanja je da se pokazu najnoviji naslovi, najatraktivniji igracima, vracati se u vrijeme i benchati nesto "staro" je nesto cemu se ne nadaju ni sami proizvodjaci hardvera 

GIF

Poruka je uređivana zadnji put sri 1.6.2016 19:51 (alen29).
17 godina
Nvidia Pascal (2016)

sve 5 but can it run crysis 

Moj PC  
8 0 hvala 0
16 godina
Nvidia Pascal (2016)

Kad bi se 1070 trebao pojavit kod nas i u computeruniverseu??

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Pa od 10.06. ide prodaja tako da nakon toga kroz koji dan će se moći i kupiti a u prednarudžbi vjerojatno već i slijedeći tjedan.

16 godina
neaktivan
Kresimir4 kaže...

Tonči kaže...

A da se svi lijepo složimo da bi ove nove kartice trebalo testirati na Cryengine 2 i 3 jer i nakon toliko godina Cryengine je bio i ostao prvi što se toga tiče.

14 godina

http://www.guru3d.com/articles_pages/msi_geforce_gtx_1080_gaming_x_8g_review,38.html

Test nereferentne MSI koji pokazuje da je OC na Pascalu zapravo katastrofa jer je očito već na dosta visokom taktu i nema previše prostora. Ovo je duplo bolji hladnjak nego referentni i generalno je sve "pojačano" a ne clocka se ništa bolje od referentnih te ispada da je samo 10% brža clockana (max stable OC) od stock kartice što je red veličine jednom riječi LOŠE.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice