GTX 10xx (Pascal) klub (2016)

poruka: 15.735
|
čitano: 1.556.994
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
protjeran
Nvidia Pascal (2016)

Sve mi se cini da cu kupiti taj ultimativni krik tehnologije da vidim sta nam je Nvidia spremila 

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Re: Nvidia Pascal (2016)
ansha kaže...
Tonči kaže...
Lucidius kaže...

Ovisi i od primjerka

Kladim se da će rijetko koja uhvatiti 2.1, pogotovo stabilno. 

Hoce ako napon bude otkljucan a sigurno ce biti makar sa custom bios-om. I puno visi power limit kako bi 2x8 + 6 pin na Lightningici imali smisla..

ispravili su se, ono je ipak bila 980ti, a ne 1080

14 godina
eywa33 kaže...

Malo me počela živcirati sva ta fama oko "ultra" i "uber" postavki. Evo maloprije malo čačkam po postavkama od witchera 3. Uz tri detalja spuštena, igra se vozi na 100+fps-a. Nema šanse ispod 80, a razlika u grafici, nema šanse da se vidi. Ja znam koje sam postavke smanjio, recimo shadow na high ili medium, i onda gledam sjene, osjenčenje... ma nema Boga da vidim razliku, a fps otišao za 15ak gore.

Neke grafičke postavke su postale obični mazohizam. Sve ove recenzije novih grafa su upravo zbog toga nerealne, jer u praksi jedna 980ka uz par detalja spuštenih imat će isti framerate kao 1080ka s možda 15% lošijom "grafikom". 

U potpunosti se slažem s boldanim. To je postalo čista glupost i marketing te nema veze s pameću, a pogotovo nema veze s pravim gamerima koji igraju i uživaju a nemaju pojma ni koje su im postavke niti koliko ima FPS-a nego se igraju i sretni su kad igra radi a takvih je najmanje 90% svih gamera. 

10 godina
Nvidia Pascal (2016)

evo inno3d verzija gtx 1080 za 700 eura, osim FE verzija ova je najprije dostupna

https://www.caseking.de/en/detail/index/sArticle/40693

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Nvidia Pascal (2016)

LOL, pa to je tako već duže vremena. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
itomic009 kaže...
eywa33 kaže...

Malo me počela živcirati sva ta fama oko "ultra" i "uber" postavki. Evo maloprije malo čačkam po postavkama od witchera 3. Uz tri detalja spuštena, igra se vozi na 100+fps-a. Nema šanse ispod 80, a razlika u grafici, nema šanse da se vidi. Ja znam koje sam postavke smanjio, recimo shadow na high ili medium, i onda gledam sjene, osjenčenje... ma nema Boga da vidim razliku, a fps otišao za 15ak gore.

Neke grafičke postavke su postale obični mazohizam. Sve ove recenzije novih grafa su upravo zbog toga nerealne, jer u praksi jedna 980ka uz par detalja spuštenih imat će isti framerate kao 1080ka s možda 15% lošijom "grafikom". 

U potpunosti se slažem s boldanim. To je postalo čista glupost i marketing te nema veze s pameću, a pogotovo nema veze s pravim gamerima koji igraju i uživaju a nemaju pojma ni koje su im postavke niti koliko ima FPS-a nego se igraju i sretni su kad igra radi a takvih je najmanje 90% svih gamera. 

Mislim da imate prve simptome konzolitisa. Oće to s godinama. 

PSN - DeniZg80
Poruka je uređivana zadnji put uto 31.5.2016 14:36 (DeniZg).
16 godina
Nvidia Pascal (2016)

Klik!

PS. Sorry ako je bilo.

... there is no spoon ...
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
odjavljen
DeniZg kaže...

... teško kolega. Ovo što sam rekao su činjenice. Ultra postavke su tu radi mazohista u pc svijetu, što je i u redu. To govori samo da "ako želiš još, možeš". Primjerice, recenzije masovno stavljaju "ultra" postavke i tako benchaju. Te ultra postavke redovito uključuju i neki bolesni temporal AA sa FXaa ili čak SSAA... Takvi filteri će ti srezati minimalno 50% performansi. Ukratko - apsurd i mazohizam. I još to rade na 1440p rezi, gdje je, po meni, 2xmsaa i FXAA savršena kombinacija koja će te koštati možda 10% frejmova. Treba biti razuman i postavljati opcije tako da imaš minimalan gubitak vizualnog šećera, a najbolje performanse. 

Ovo govorim prvenstveno jer na igrama želim iskoristiti monitor visokog refresh ratea. Da je riječ o 60hz monitoru - vozi brale na ultri i još u .ini fajlovima pojačaj LOD i slične kerefeke. Ali ako tražiš 100+ fps-a, jednostavno moraš kalkulirat, pa i sa najskupljim i najbržim karticama. Idemo prema tome da se i to izbjegne, i mislim da će veliki pascal biti jako blizu ostvarenja tog sna. 

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
16 godina
odjavljen
ansha kaže...
Tonči kaže...
Lucidius kaže...

Ovisi i od primjerka

Hoce ako napon bude otkljucan a sigurno ce biti makar sa custom bios-om. I puno visi power limit kako bi 2x8 + 6 pin na Lightningici imali smisla..

"All cards are locked to 1.25V maximum, and when the voltage gets close this value, card become unstable. Neither bypassing VRM controller nor removing TDP limit has made any difference. However once LN2 is in action, the clock frequency can go up to 2400 MHz."

"would adding another 8pin to the board help?"

"No, it will not help, as you will hit limits elsewhere first before you overcurrent that 8pin "

9 godina
protjeran
Nvidia Pascal (2016)

Kada ovo citam tek vidim koliko su smjesne njihove prezentacije 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
DeniZg kaže...

Da bar, s godina obićno odeš u ekstreme...ono ak se igram pol sata dnevno onda nek se igram bolje nego Bill Gates :D

12 godina
Nvidia Pascal (2016)
Poruka je uređivana zadnji put uto 31.5.2016 15:18 (Fanu).
Moj PC  
1 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Nvidia Pascal (2016)

ja sam pitao u linksu i gtx 1080 dolazi za tjedan dana

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
protjeran
Nvidia Pascal (2016)

Kud bas u Linksu, tamo ce cijena biti katastrofa. Jesi pitao za FE ili custom modele?

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

ja sam samo pitao kad dolazi  možeš pitat u linksu s onim tabom sa strane

12 godina
odjavljen
Nvidia Pascal (2016)

Daj uberite ovu karticu... Ima vodeno hlađenje smješteno ispod samih ventova. Zanimljiv dizajn i koncept. Ovo bi trebalo funkcionirat dobro jer ima i heatsink i mali radijator i ventove on top... Fora!

Al ovaj Colorful stvarno ima čudne ideje 

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
Poruka je uređivana zadnji put uto 31.5.2016 16:35 (eywa33).
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
Nvidia Pascal (2016)

uzimajuci cijenu GTX 1080 vani i kod nas (ADM) i stavljajuci u omjer cijenu za gotovinu, cijena za GTX 1070 bi trebala biti oko 4300 cca. sad, da li su kalkulacije i omjeri dobri, vidjet cemo :P

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Nvidia Pascal (2016)

Koga briga kolko kostaju kod nas, ne pada mi na pamet davat nasima 100€ vise..

Moj PC  
6 0 hvala 0
10 godina
protjeran

Nitko nije lud davat našima lovu, prije 2 god sam kupio komp u njemackoj preko webshopa i ustedio preko 1500kn :)

9 godina
neaktivan

zna neko kad dođe u adm

9 godina
neaktivan
Kresimir4 kaže...

Nitko nije lud davat našima lovu, prije 2 god sam kupio komp u njemackoj preko webshopa i ustedio preko 1500kn :)

preko computeruniversa predpostavljam možeš navesti točan dučan

15 godina
martinocko9 kaže...

zna neko kad dođe u adm

a kroz 2-3 tjedna, tako nesto ja msm

10 godina
protjeran

computeruniverse da, i mislim da se povecala postarina mjesec dana nakon sto sam ja uzeo, ali u svakom slucaju ako uzimas vise skupih stvari puno se isplati.

17 godina
Nvidia Pascal (2016)

Ako vam se ne žuri, pa dok dođe gtx1070 voljan sam s nekim podjelit poštarinu iz vana.

A dream, all a dream, that ends in nothing, and leaves the sleeper where he lay down, but I wish you to know that you in
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Kresimir4 kaže...

computeruniverse da, i mislim da se povecala postarina mjesec dana nakon sto sam ja uzeo, ali u svakom slucaju ako uzimas vise skupih stvari puno se isplati.

svaki put kad sam gledao taj computeruniverse cijene su bile ocajne

totalno neisplativo 

alzashop je bolji po pitanju cijena

11 godina

Nije bas uvijek bolji, da ne pricamo o tome kako CU ima daleko veci asortiman PC stvari. Alzashop dosta brandova uopce ne drzi. Jedino bolje je besplatna postarina iznad 200 eura i vjerojatno manje zajebancije u slucaju reklamacije. Zbog te postarine cijena obicno ispadne malo bolja, no CU obicno ima nize cijene za same proizvode koji nisu na akciji.

Poruka je uređivana zadnji put uto 31.5.2016 19:08 (The_Fichek).
15 godina
protjeran
Nvidia Pascal (2016)

Graficke kartice su redovito dosta skuplje u Alza-i, al druge stvari znaju biti jeftinije.

Ja sam uzeo kod njih EVGA 550 GS napajanje za 73€ nedavno, odmah nakon moje narudzbe su korigirali cijenu na 103€, dogode im se takve greskice pa se da iskoristit..

Moj PC  
1 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
Nvidia Pascal (2016)

Lijep pozdrav ;)
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Dado_ZG78 kaže...

Ovaj uspoređuje overclockanu GTX 970 vs stock GTX 1070 i onda kaže da je GTX 1070 brža samo 30% u prosjeku. Znači to je u najmanju ruku neozbiljno novinarstvo a bolje reći glupo jer tako netko tko ne zna dobije potpuno krivu sliku. Uspoređuje se stock to stock a ako već uspoređuje s GTX 970OC onda treba naglasiti da je u pitanju OC model.

11 godina
Tonči kaže...
ansha kaže...
Tonči kaže...
Lucidius kaže...

Ovisi i od primjerka

"All cards are locked to 1.25V maximum, and when the voltage gets close this value, card become unstable. Neither bypassing VRM controller nor removing TDP limit has made any difference. However once LN2 is in action, the clock frequency can go up to 2400 MHz."

"would adding another 8pin to the board help?"

"No, it will not help, as you will hit limits elsewhere first before you overcurrent that 8pin "

mislim da je ovaj scenarij malo vjerovatan jer onda koja korist od modifikacije pcb-a i dodatnih 8 pinskih power konektora ako su tu samo radi ukrasa...onda same ext. serije kartica nemaju neki smisao?!ili bi ih netko trebao kupiti radi rgb-a i svijetlećih sli bridgeva a deklarirane su kao extream performance!

SILA/ZGX@ZGamers
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice