GTX 10xx (Pascal) klub (2016)

poruka: 15.735
|
čitano: 1.543.458
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: Nvidia Pascal (2016)
ZGamer kaže...

brutalan mi je novi dizajn od EVGA 

Dobar, no jesi vidio temperature?

80ºC za nereferentnu grafu, mislim malo too much.

Edit: upss nisam gledao fanovi na 48%

Poruka je uređivana zadnji put čet 26.5.2016 19:41 (Tiby).
11 godina
Tiby kaže...
ZGamer kaže...

brutalan mi je novi dizajn od EVGA 

Dobar, no jesi vidio temperature?

80ºC za nereferentnu grafu, mislim malo too much.

nisam gledao ali neznam kaj ima loše u 80 stupnjeva...pa ova classifeid mi je pod normalno na 80 u igramai 55% fan speeda-klok 1550?

SILA/ZGX@ZGamers
17 godina
Nvidia Pascal (2016)

Mislim da ova EVGA ide unutra. Do sad sam uvijek korio prijatelje koji su dali više od 3 soma za grafičku, al eto s*rem sam sebi u usta :D Danas jesi, sutra te nema.

Samo da bude fer cijena, manja nego ova FE :S

A dream, all a dream, that ends in nothing, and leaves the sleeper where he lay down, but I wish you to know that you in
Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Nvidia Pascal (2016)

O sirotinjo i Bogu si teška...:)

Ja sam novi vozač s malo radnog staža, široka mi kola a uska garaža...
Poruka je uređivana zadnji put čet 26.5.2016 19:59 (Zekat).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Zekat kaže...

O sirotinjo i Bogu si teška...:)

Da ne bude zabune, PUNO odricanja ide za tu karticu i ne bih je nikad kupio da nisam prodao stari komp, laptop, a ovaj dobio za dobru cijenu :)

A dream, all a dream, that ends in nothing, and leaves the sleeper where he lay down, but I wish you to know that you in
17 godina
neaktivan

ASUS. Iskreno nadam se da će 1070 biti malo drugačija što se tiče RGB-a. Ovo mi nekako bezveze izgleda iako mi je plan bio uzeti ASUS-ovu 1070, ako ovo izgleda tako i ako vidim da je na recenzijama užaš što se tiče vizualnog, zasad bi po dizajnu uzeo Zotac-ovu. Stvarno mi je brutalana, a najjadnija je Gigabyte-ova haha. Ode velikih vragova se čeka još MSI 

17 godina
odjavljen
Moj PC  
4 0 hvala 2
9 godina
protjeran
Nvidia Pascal (2016)

Zotacova je bomba sta se tice gtx 1080 modela, uvjek su imali najbrutalnije hladnjake izgledom sta se tice mog ukusa, a i performanse uvjek u vrhu, ali ih je pratila i takva cijena....

Meni je ovaj hladnjak od gtx 980ti modela odlican

http://www.purepc.pl/files/Image/news/2015/06/zotac_computex_5.jpg

Poruka je uređivana zadnji put čet 26.5.2016 21:37 (Lucidius).
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Nvidia Pascal (2016)
Dupli naponski konektori i super masivni hladnjak, zanimljivo :D
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
eywa33 kaže...

D3lBoy kaže...

Top komentar u videu "doesn't really matter the vast majority of people are not going to be buying the reference card especially considering it's now $100 more expensive. And Second party coolers in most cases better." Ovo je baš pravi prikaz fanboya, da kartica eksplodira "nema veze događa se, kupi novu". Ali zato kad AMD referentna bude vruca onda svi trljaju ruke... majke mi naj gori community

A što misliš da nikad neće bit fanboyića na nekoj strani? To je realnost. A što se tiče kritičnosti prema ovom pascalu, mislim da je skrupulozno iskritiziran na ovom forumu od većine. S druge strane, r9 290/x je sa referentnim hladnjakom išla punih 10-15C gore (94C!!!). Kritika potrošača je bila više nego na mjestu - čip je bio prevruć! Mahom su ljudi kupovali 3rd party hladnjake (nickysl jedan od prvih ovdje ako se ne varam).

Uz to, jayz2cents je izbacio video gdje pokazuje u real timeu kako se brzo čip na 1080ki grije. I iako je smeće hladnjak, ipak na 80% venta kartica će držat klok ispod 80ak stupnjeva bez ikakvog trotla...

Tako da naposljetku ipak uspoređuješ dva radikalno različita čipa/kartice. Ima mana, i ovdje su istaknute od forumaša bez ikakvog fenbojizma, ali reć kako je ova situacija slična r9 290/x launchu je smiješno. Nisi nigdje spmenuo da je riječ o r9 290 seriji, ali nema bit što drugo ja mislim.

Neznam kako si zakljucio da sam uspoređivao ta 2 chipa i njihov launch, rekao sam kako ce se Nvidiji tolerirat bilo šta, pa čak i ono sa 3,5gb za koje i dalje printaju 4gb, jer tehnicki je 4gb. Dok AMD šta god da napravi odma hejt, nisam ja branio 290X referentnu, pa to je katastrofa kartica, dobro izgleda i jaka je, ali buka i toplina su jednostavno ne tolerirajuce. Na kraju dana bilo 83 ili 94c svejedno kad 1080 throtla na 83c, a 290X na 94c, oboje je loše. To što je jay nategnuo power limit kako bi dopustio kartici da radi normalno - nije normalno. Ocito je da joj fali struje, neznam zašt su se ku*cili sa tim 1x8pin. Aftermarket ce naravno biti puno bolje, ali to ne pravda chip, kao što svi prvo pomisle na 94c kad cuju 290X, a referentna je jedna od miljon verzija 290X i jedina koja dostize tu buku i temperature.

Battlelog: D3lBoy-00
Poruka je uređivana zadnji put čet 26.5.2016 22:04 (D3lBoy).
11 godina
Nvidia Pascal (2016)

Evo u Caseking od sutra, EVGA GTX 1080 FE za 789€. Poštarina košta 20€. 

If you can handle it by your self and not go mad, then you are on the right path to become insane.

0 0 hvala 0
9 godina
protjeran
XXX kaže...
Dupli naponski konektori i super masivni hladnjak, zanimljivo :D

Pa to je to, masivna kartica, lijep backplate, minimalisticki dizajn u jednoj boji... 

Ako se trazi nesto agresivno i kicasto onda se moze baciti oko na ovo http://assets.hardwarezone.com/img/2014/10/Zotac_GTX_980_AMP_Extreme-600W.jpg

EDIT:

GTX 1080 

Evo i vodeno hlađenje da vam ne trotlaju Evo i vodeno hlađenje da vam ne trotlaju
Poruka je uređivana zadnji put čet 26.5.2016 22:51 (Lucidius).
11 godina

For those playing the game in its current state, just know this: you will want a beefy CPU, and even then, 60 fps may not be possible without a healthy overclock. Our 4.2GHz i7-5930K comes up short at 1080p Ultra, but a Skylake i7-6700K at 4.7GHz might get there.

Kaj? Može pojašnjenje? 

If you can handle it by your self and not go mad, then you are on the right path to become insane.
14 godina

Gdje ono ima kod nas za prednarudžbu GTX 1080 ?

17 godina
Nvidia Pascal (2016)

Mislim da je netko spomenuo ADM, ali više nema ničeg o tome (i to je bilo za FE, bez cijene...)

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
odjavljen
D3lBoy kaže...

Neznam kako si zakljucio da sam uspoređivao ta 2 chipa i njihov launch, rekao sam kako ce se Nvidiji tolerirat bilo šta, pa čak i ono sa 3,5gb za koje i dalje printaju 4gb, jer tehnicki je 4gb. Dok AMD šta god da napravi odma hejt, nisam ja branio 290X referentnu, pa to je katastrofa kartica, dobro izgleda i jaka je, ali buka i toplina su jednostavno ne tolerirajuce. Na kraju dana bilo 83 ili 94c svejedno kad 1080 throtla na 83c, a 290X na 94c, oboje je loše. To što je jay nategnuo power limit kako bi dopustio kartici da radi normalno - nije normalno. Ocito je da joj fali struje, neznam zašt su se ku*cili sa tim 1x8pin. Aftermarket ce naravno biti puno bolje, ali to ne pravda chip, kao što svi prvo pomisle na 94c kad cuju 290X, a referentna je jedna od miljon verzija 290X i jedina koja dostize tu buku i temperature.

A što si uspoređivao? Jasno si aludirao na amd-ov vrući čip, a koji je to onda nego r9 290/x na referentnoj kartici?! No sasvim nebitno. Poanta priče da oba čipa trotlaju na stock postavkama, jedan na 94C, drugi na 80C. 

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
9 godina
protjeran
Nvidia Pascal (2016)

Evo custom modeli gtx 1080 http://wccftech.com/asus-evga-zotac-geforce-gtx-1080-graphics-card/

ASUS i Zotac mi vrhunski izgledaju, Zotac pogotovo u ovom izdanju sa svjetlecim backplateom, a vidim i da su radijatori debeli a hlađenje je sa 3 venta, samo da su ovaj put heat pipeove sredili kako spada da prelaze preko chipa(Asus)

Moj PC  
1 0 hvala 1
12 godina
eywa33 kaže...

A što si uspoređivao? Jasno si aludirao na amd-ov vrući čip, a koji je to onda nego r9 290/x na referentnoj kartici?! No sasvim nebitno. Poanta priče da oba čipa trotlaju na stock postavkama, jedan na 94C, drugi na 80C. 

Lucidius kaže...

Evo custom modeli gtx 1080... 

...vidim i da su radijatori debeli a hlađenje je sa 3 venta

nešto mi ovdje nije jasno

referentni model se pregrijava, na nereferentnim ponovo mrcine od radijatora....

pa majku mu poljubim zar ne bi grafe s tako povećanom efikasnosti trebale biti daleko hladnije od prijašnjih?

na maxwellu su se kurchili s efikasnosti i stvarno su bile hladnije grafe, a ovdje kao da se vraćanu na usijani fermi, a ne na novu razinu efikasnosti

nešto mi tu gadno smrdi

13 godina
protjeran
Upravo to, nesto je tu cudno, alu hladnjaci su debeli kao na 390-tkama! Mozda je amd-u ostalo pa prodali visak nvidiji!lol
Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
17 godina
odjavljen
Nvidia Pascal (2016)

Po logici da, smanjenje proizvodnog procesa je uvijek donosilo pad temperatura. Pretpostavljam da je sada problem mala površina chipa, pa je još teže odvoditi toplinu.

Moj PC  
3 0 hvala 0
9 godina
protjeran
Nvidia Pascal (2016)

Vjerojatno su grafe stavili na minimum volatze koje mogu raditi na navedenim taktovima, cisto da mogu napisati na kutiji da im je 180w TDP, a podizanjem napona i klokanjem potrosnja i TDP drasticno raste.

Slicna stvar je viđena i nedugo u crvenom taboru sa r9 fury klik samo sta se njima izgleda nije dalo ispeglati grafe kako spada prije pustanja u prodaju, a Nvidia se po tome pitanju maximalno zalaze, primjer je gtx 970 koju ni nemozes downvoltat jer se slajder nemre ni pomaknut u nazad na vecini primjeraka, a ako ima i neki da moze grafa odma pocne artefakte bacat.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
XXX kaže...

Po logici da, smanjenje proizvodnog procesa je uvijek donosilo pad temperatura. Pretpostavljam da je sada problem mala površina chipa, pa je još teže odvoditi toplinu.

Čombe bi rekao : "Logično"...

Btw, od svih hladnjaka ja sam još fasciniran trixxxom na Fury kartici...

Takvu moćnu mrcinu sa backplateom kad uzmeš u ruku vrati ti se onaj osjećaj ko kad si prvi put Noctu izvadio iz kutije...

U kućištu sam ju podbočio komadom parketa jel mi je ploča vrištila od tereta...

Poruka je uređivana zadnji put pet 27.5.2016 9:52 (DarthMarkus).
10 godina
odjavljen
Nvidia Pascal (2016)

Zotac i ASUS jako slični, EVGA ''industriski'' dizain mi je naj privlačniji.

Battlelog: Glavas_ZG
Poruka je uređivana zadnji put pet 27.5.2016 10:16 (Glavas_ZG).

0 0 hvala 0
12 godina
XXX kaže...

ali opet, zar je onda rješenje takav masivni hladnjak?

nisam baš upućen u termodinamiku, no logično mi se čini da treba riješiti problem prijenosa s te male površine čipa na hladnjak baš na tom mjestu gdje se čip spaja s hladnjakom, a to pak ne bi trebalo imati veze s masivnošću ostatka hladnjaka

no, bumo videli kako to sve skupa fercera kad izađu testovi tih nereferentnih grafa

16 godina
odjavljen
Nvidia Pascal (2016)

Ni 970 nije imao deklariranu potrošnju u praksi, nije to ništa novo samo po sebi.

Inače, FinFET koji Nvidia koristi (kao i ostali) je temperaturno nezgodan. Skraćeno ima veze s brzim vrućim elektronima i površinom FinFET-a zbog više oksidne površine za isti volumen.

Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
picajzla0707 kaže...

nisam baš upućen u termodinamiku, no logično mi se čini da treba riješiti problem prijenosa s te male površine čipa na hladnjak baš na tom mjestu gdje se čip spaja s hladnjakom, a to pak ne bi trebalo imati veze s masivnošću ostatka hladnjaka

Pa kad si vec krenuo putem logike, veci hladnjak i vise heatpipe-ova je odmah bolje u ovom slucaju, ako prolaze direktno te cijevi preko cipa odnose toplotu dalje i bolje je da odnose u veci hladnjak nego u manji, ima tu puno toplote nije 1080 toliko savrsena koliko je hvale(prvenstveno zbog 16nm) natrpali su dosta toga u malu povrsinu i dobili manje vise r9 290x sto se tice toplote 

Najbolja solucija ovdje je neko vodeno hladjenje direktno na cip, a cini mi se da ce buducnost biti bas takva, sto se ide u manji proces dobija se vise toplote, ali mozda grijesim 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
15 godina
picajzla0707 kaže...
eywa33 kaže...

Lucidius kaže...

Evo custom modeli gtx 1080... 

...vidim i da su radijatori debeli a hlađenje je sa 3 venta

nešto mi ovdje nije jasno

referentni model se pregrijava, na nereferentnim ponovo mrcine od radijatora....

pa majku mu poljubim zar ne bi grafe s tako povećanom efikasnosti trebale biti daleko hladnije od prijašnjih?

na maxwellu su se kurchili s efikasnosti i stvarno su bile hladnije grafe, a ovdje kao da se vraćanu na usijani fermi, a ne na novu razinu efikasnosti

nešto mi tu gadno smrdi

Bi teoretski i jesu, po IPC-u, al ove nove su nafrljene i taktovi su naboostani do neba.. To je za.eb.

17 godina
Nvidia Pascal (2016)

Ne znam da li je bilo, upravo dobio Instar info mail:

Palit Founders Edition GTX1080 8GB grafička kartica

CIJENA 6799 kn

ROFL :S 

Moj PC  
1 0 hvala 1
17 godina
Nvidia Pascal (2016)

znaci skoro 14keka za 4k ugodno igranje u sli-u sa bukom i zagrijavanjem na max nek se gone u  

1070 ce zato biti  u sli-u sa aftermarket fanom pun pogodak 

Poruka je uređivana zadnji put pet 27.5.2016 12:48 (4mal).
Moj PC  
1 1 hvala 0
12 godina
Lovac kaže...

Ne znam da li je bilo, upravo dobio Instar info mail:

Palit Founders Edition GTX1080 8GB grafička kartica

CIJENA 6799 kn

ROFL :S 

bilo je vec

http://www.instar-informatika.hr/graficka-kartica-palit-founders-edition-gtx1080-8gb-presales-u-tijeku-isporuka-0306/0908022/product/

za kartice je i veca cijena..

2000kn razlike naspram 980Ti, tj. 1000kn za svakih 10% vise performansi :)

Poruka je uređivana zadnji put pet 27.5.2016 12:49 (Fanu).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice