Delete!
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Delete!
jendake su.
Uzmi HD4870x2, sad navedi koju konfiguraciju imas, da nebi bilo usko grlo nesto!
da da ma kome ti lažeš da je 285 bolja od 4870x2?!?!? uzmi 4870x2 i navedi konfu koju imaš kao što je već rečeno.
Uzmi HD4870x2, sad navedi koju konfiguraciju imas, da nebi bilo usko grlo nesto!
jendake su.
da da ma kome ti lažeš da je 285 bolja od 4870x2?!?!? uzmi 4870x2 i navedi konfu koju imaš kao što je već rečeno.
Ako se možeš malo rastegnuti ovo je odlična grafa http://www.protis.hr/artikl.aspx?id=18753.
Pa preporuke izgleda nevrijede jer još se nije očitovao o ostatku konfiguracije gdje je naravno bitan -koji procesor ima(clocka li uopče svoj hardwer) kao i napajanje koje
posjeduje jer navedene grafe bez dobrog napajanja(Corsair 450VX ili bolje 550VX i slične snage) može zaboraviti.
Tu je naravno bitan i monitor ukoliko je 22" ili manji ulaganja u takvu grafu su bezveze bacanje love tu bi grafe 275 GTX ili 4890 bile savršeno dovoljne čak i previše.
I poprilično bi se uštedilo cca 500kn ostane u đepu ili investirati u bolji hardwer.
Za sada su ovo samo nagađanja bez očitovanja kolege koji traži pomoć.
Delete!
Imam 21.1" monitor 4gb rama kupit cu novo napajanje to naravno.I imam procesor Intel Pentium E2200 BOX Dual core, 2.2GHz, 775-pin, 1MB ali cu za dva tjedan kupit Intel Core 2 Duo E8600 BOX, 2×3.33GHz, 1333MHz, 775-pin, 6MB
a napajnje kupujem kad i grafu.
Imam 21.1" monitor 4gb rama kupit cu novo napajanje to naravno.I imam procesor Intel Pentium E2200 BOX Dual core, 2.2GHz, 775-pin, 1MB ali cu za dva tjedan kupit Intel Core 2 Duo E8600 BOX, 2×3.33GHz, 1333MHz, 775-pin, 6MB
Delete!
Da vidimo pentium E2200 je 65nm starac, u paru sa nekom starom matičnom koja vjerovatno nepodržava Q9550 i novije procesore.
Koja matična, napajanje , ram-a?
E mozes mi dat link od q9550?
,pa na onom prvom postu je hd 4850 x2 , a ne 4870 x2
4870 je malo skuplja, ipak , kaj ne?
ja preporučam q9550, vragolan mali, sve melje..jos na mojoj asus p5q3, milina..i 4 gb ddr3....
Postavlja se pitanje treba li njemu uopće Q procesor i zašto onda bezveze bacati lovu(čemu će služiti komp ukoliko je večim dijelom za gejmanje onda mu Q uopče netreba) i jedino što bi bolja kupnja bila
E8400 pošto je jeftiniji i nije ništa lošiji od navedenog i upariti neku dobru grafu jer taj procesor može tjerati bilo koju, a i MBO mu sigurno podržava E8400 tako da nemora mjenjati MBO samo uzeti jači procesor i bolje jaču grafu ne tog
ili bilo kojeg Q-uada.Grafa recimo 275 GTX ili 4890 sad se već da nači ispod 1.700kn što bi bila odlična kupnja i ima da sve leti i monitor mu je taman i ukoliko bude i mijenjao za neki veči nema problema.
http://www.nabava.net/sapphire-ati-radeon-hd4850-x2-pcie-1gb__46622_p.php
A može i ovu beštiju uzeti samo treba dobro napajanje barem Corsair 450W VX ili 550W VX ili nešto slično.
Ovako, uzmi Q9550, bit ce dugo vremena miran, Dual nije loš, ali tehnologija se razvija za 1 godinu skoro sve igre ce moći prepoznati vise jezgri, tako da kupnja Quada je ulaganje u budućnost, taj Quad Q9550 ti je odlican u igrama je odlican, ja bi ga da imam para :)
uzmi gtx285 jer je jedan gpu
GTX 285 je trenutno neisplativ(šteta love) pored 275 GTX-a koji je cca 500+kuna jeftiniji i neznatno sporiji cca 5-10% što kao običan korisnik neće baš osjetiti za 3-5FPS-ova više dati više love
je totalno neisplativo onda bolje tu razliku dati za bolji procesor.
Glede igara koji mogu iskoristiti Q procesore možeš izbrojati na prste jedne ruke i ukoliko sad kupi E8400 bit će bez brige barem još 2 god. i umeđuvremenu će se već izmijeniti xy socketa MBO
kao i procesora sa predznakom Q i sl. pa će vjerojatno i velika većina onda kupiti navedeno i izmijeniti hrpu hardwera. koji će biti vjerojatno povoljniji nego sada dati cca 2.000kn samo za procesor.
Inaće kompjutor je rupa bez dna i ukoliko će se pratiti trendovi sa hardwerom(a ne stvarna potreba glede namjene) vidjet će se samo minus na tekućem ili ispeglane kartice naravno čast iznimkama koji sve kupuju u kešu.
Oni koji zarađuju lovu sa kompjuterom, a takvih je malo oni znaju cijeniti ulog u hardwer i vrlo brzo će ga isplatiti i iskoristiti.Oni koji komp koriste u 90% za gejmanje i ponekad neka obrada fotki i sl. će uvijek
biti dovoljan dual-core procesor tipaE5xxx, E7xxx,E8xxx i sl. koji odlično služe namjeni.
To je moje mišljenje i osvrt na trenutnu situaciju a kako će biti za 2god. "tko živ a tko mrtav" bitno je sada i uživati u onome što voliš "igre i samo igre" uz povoljan omjer uloženo/dobiveno.
igre bi letile....
Produzi budget li stedi doo 4870 x2