Ati Radeon HD 3850 problem.

poruka: 10
|
čitano: 5.684
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina

Naime imam gore navedenu graficku karticu. e sad igram ja crysis i gledam temperature. vidim ja 85 stupnjeva u catalystu. e sad upalim ja program gpu-z i vidim da se meni ventilator vrti na 16 % u load i idle.

e sad moje pitanje glasi: Dali je to normalno? I kojim programom mogu povisiti vrtnju ventilatora na graficki?

Unaprijed hvala!

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis. Gigabyte EP35-DS3 | Intel C2D E8200 @2.66 GHz | Gigabyte HD4850 | 2 GB Kingmax PC 6400 | Chieftec 550 W
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Ati Radeon HD 3850 problem.
Lord_Marko kaže...

Naime imam gore navedenu graficku karticu. e sad igram ja crysis i gledam temperature. vidim ja 85 stupnjeva u catalystu. e sad upalim ja program gpu-z i vidim da se meni ventilator vrti na 16 % u load i idle.

e sad moje pitanje glasi: Dali je to normalno? I kojim programom mogu povisiti vrtnju ventilatora na graficki?

Unaprijed hvala!

Moguće da ti je previše prašine ušlo pa ti se ne može venitlator vrtjeti. Ja sam imao sličan problem samo je moja prelazila 100 stupnjeva i  automataski se gasila igra
Ne učimo za školu nego za ocjenu
17 godina

ma nije prasina. to mi je vec bio problem od kad sam kupio komp.

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
17 godina
crystal6 kaže...
 Necu to radit da ne zaje... garanciju. Ima mozda kakav program?
17 godina
neaktivan

U stvari nije 3850 nego 3870, ali nisam vidio tu temu pa me zanima da li sam dobro instalirao karticu. 

Nakon vađenja stare(x1300) ugradio sam HD 3870 512MB ddr4, spojio na dodatno napajanje i počeo novu instalaciju windowsa xp. Kada su se windowsi instalirali i počeli finalizirati iskočio mi je plavi ekran s upozorenjem da sa PCI-e utorom nešto nije u redu(neka nekopaktibilnost). Nakon restartanja kompjutera sve se normalno pokrenulo, instalirao sam drivere ali mi u display propertisu/setings ne daje rezoluciju veću od 1440x900(kao i sa starom karticom). U igrama dosta trza. Imam procesor 3 GHz, 2 GB RAM-a.

Da li netko zna u čemu bi bio problem. Da li je problem matična ili je jednostavno to sve skupa preslabo za ovu grafičku. 

0 0 hvala 0
17 godina
Lord_Marko kaže...
crystal6 kaže...
 Nemaš tu šta zaje, stvar je softverska, ne moraš otvarati kućište i čačkati po kartici. Samo promjeniš vrijednosti i to je to.
92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis. Gigabyte EP35-DS3 | Intel C2D E8200 @2.66 GHz | Gigabyte HD4850 | 2 GB Kingmax PC 6400 | Chieftec 550 W
17 godina
crystal6 kaže...
Lord_Marko kaže...
crystal6 kaže...
 Nemaš tu šta zaje, stvar je softverska, ne moraš otvarati kućište i čačkati po kartici. Samo promjeniš vrijednosti i to je to.
 Evo rjesio sam problem sa RivaTunerom. e sad ja dignem ventilator na 62% i temperature su ispod 55 stupnjeva. e sad kad vratim na defeult onda mi u gpu-z kaze da mi se ventilator vrti na 0%. e sad ja sam pogledao kroz rupice da se ventilator vrti na graficki. e sad zasto zaje.... nemam pojma. ak ko zna rjesenje neg napise. hvala na pomoci.
14 godina

koji cooler mogu kupiti za ovu grafičku? stock je poprilično loš, trebam bilo kakvu zamjenu da mi drži temperature ispod 80°C, bilo bi poželjno i ispod 70°C.. grafička nije overclockana

http://www.last.fm/user/kuleee
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: Ati Radeon HD 3850 problem.
kuleee kaže...

koji cooler mogu kupiti za ovu grafičku? stock je poprilično loš, trebam bilo kakvu zamjenu da mi drži temperature ispod 80°C, bilo bi poželjno i ispod 70°C.. grafička nije overclockana

Arctic Cooling Accelero L2 pro http://www.arctic.ac/en/p/detail?sArticle=23.%3F

http://www.links.hr/index.php?option=artikl&id_kategorija=05090909&id_artikl=050.909.160

Kupio sam ga nedavno. Moju HD 4850 drži u IDLE na 38°C, u LOADU (FurMark Burn-In) maksimalno 64°C.

I to s brzinom venta na auto; al kad stavim na 100% bude 1-2 stupnja manje i ne bude ništa glasnije.

KIA nagradna igra: http://www.kia.hr/fb/?p=1350933572
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice