APU A10 6800K kombinacija ili ne?

poruka: 17
|
čitano: 1.387
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina

Na kutiji od procesora piše da ga je moguće kombinirati s HD6570 i HD6670. Koliko je isplativa ova investicija i koliko je poboljšanje u performansama (naravno uzeo bi jaču karticu 6670)?

Dali je možda bolje uzeti neku jaču karticu umjesto ove kombinacije za taj procesor (tipa R7 neku)?

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.7.2014 9:26 (lllnuclearlll).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Procesor je zapravo sam po sebi vrlo jak tako da se možeš igrati sa ugrađenom grafikom na njemu ili ga pojačati sa navedenom jačom karticom .... Ako te zanimaju nove kartice koje podržavaju api mantle preporučio bih ti R9 270 karticu koja je vrlo jaka i vrlo povoljna xfx novi u Linx-a dođe oko 1300kn .... Ja je imam i prezadovoljan sam .... Imaš i jača izdanja R9270x , R9280/x, R9 290/x, naravno razni "pametnjakovići" će ti preporučiti ovu zadnju i ona doista jest - "zvijer" ali i ogroman potrošač struje ..... pa razmisli .......

2 2 hvala 0
17 godina

U biti ono što me najviše zanima dali je ovaj APU procesorski dovoljno jak za tak neke jače kartice tipa R9 270 pa nadalje...

Za 290x ne vjerujem da ima snage, ali za ove tipa 270-270X-280 me zanima? I dali je bolje ići na varijantu CF sa 6670 ili na R9270 recimo (6670 je cca. 500kn, a R9270 1300kn), i kolika bi bila razlika u performansama pošto je 6670 spojiva s APUom, dok R9270 nije?

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.7.2014 10:06 (lllnuclearlll).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Re: APU A10 6800K kombinacija ili ne?
lllnuclearlll kaže...

U biti ono što me najviše zanima dali je ovaj APU procesorski dovoljno jak za tak neke jače kartice tipa R9 270 pa nadalje...

Za 290x ne vjerujem da ima snage, ali za ove tipa 270-270X-280 me zanima? I dali je bolje ići na varijantu CF sa 6670 ili na R9270 recimo (6670 je cca. 500kn, a R9270 1300kn)?

taj procesor je dosta jak, quad cpu s jezgrama jakim kao i fx 8350! tako da na to slobodno stavis skoro kaj ti god padne na pamet!{#}

evo jedan zanimljiv i poucan video

lp

Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
11 godina
Stjepanj kaže...
lllnuclearlll kaže...

Za 290x ne vjerujem da ima snage, ali za ove tipa 270-270X-280 me zanima? I dali je bolje ići na varijantu CF sa 6670 ili na R9270 recimo (6670 je cca. 500kn, a R9270 1300kn)?

taj procesor je dosta jak, quad cpu s jezgrama jakim kao i fx 8350! tako da na to slobodno stavis skoro kaj ti god padne na pamet!{#}

lp

Jeste jak samo što nije quad core nego 2/2, ali ok cpu skroz.

Hejjjjj
12 godina
Chico12 kaže...
Stjepanj kaže...
lllnuclearlll kaže...

lp

Otkud ti ideja da je APU A10 6800k 2/2 kad je to punokrvni 4 jezgreni cpu evo lipo vidi ovdje

koristimo dijalekte kojih je Hrvatski jezik prepun a ne Englesko smeće
11 godina
nicky.sl kaže...
Chico12 kaže...
Stjepanj kaže...
lllnuclearlll kaže...

lp

Otkud ti ideja da je APU A10 6800k 2/2 kad je to punokrvni 4 jezgreni cpu evo lipo vidi ovdje

Druže neko laže sad ne znam ko:

http://www.cpubenchmark.net/cpu.php?cpu=AMD+A10-6800K+APU

Možda i ja griješim ali cpu benchmark mi je ipak relevantnija stranica.

I fx8320 i fx8350 su quad core samo što ljudi misle da su octa core 4/4.

http://www.cpubenchmark.net/cpu.php?cpu=AMD+FX-8350+Eight-Core

Hejjjjj
Poruka je uređivana zadnji put čet 10.7.2014 21:47 (Chico12).
16 godina

-loš plan.. A10 ''bi trebalo'' koristiti bez dodatne VGA, ako zadovoljava snagom. Sve ostalo je promašaj (plan s jačim VGA ili CF).

.. jer, npr support samo za PCI.20, tad se mora i CPU mijenjati, sama MBO je slaba ... design je bio, minijaturno + mala potrošnja za npr HTPC, ne gaming stroj s novijom generacijom VGA.

KISS, ili ga korsitiš kao HTPC ili klasičan PC (ne ova kombinacija).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
15 godina
neaktivan
Chico12 kaže...
I fx8320 i fx8350 su quad core samo što ljudi misle da su octa core 4/4.

Ne. Imaju 8 odvojenih aritmetičkih jedinica. Ako ćemo cjepidlačiti, ALU je sama jezgra jezgre. Kvaka je jedino u tome što po dvije takve jedinice dijele među sobom jednu jedinicu za operacije sa pomičnim zarezom. To je ipak malo kompliciranija situacija da bi se samo tako svela na nekakva forumska brzopotezna definiranja. Ono, što točno čini jednu jezgru? Mora li FPU biti prisutan? Ako da, što je sa tolikim procesorima koji ga nemaju, ili kod kojih je bio izdvojen (kao npr. x87 kod 386 i ranijih)?

Te marketinške spike sa logičkim jezgrama neka si Intel zadrži za sebe, jer oni time (HT) u biti opisuju tradicionalnu superskalarnu uporabu CPU resursa (U i V pipeline) samo ovaj puta primijenjenu na više niti izvršavanja. Ovo što AMD ima je punokrvna stvar, koja resursima svjetlosnim godinama nadilazi HT. Problematična je neučinkovita implementacija i AMD-ov vražji marketinški odjel koji je stvarao hype koji je razočaranje učinilo utoliko većim.

Naravno, možemo se sporiti oko toga koliko to sve znači nekom igraču, imajući na umu da su igre u pravilu gladne FPU resursa.

To understand what recursion is, you must first understand recursion.
Poruka je uređivana zadnji put pet 11.7.2014 0:09 (rustweaver).
11 godina

Ipak ste vi u pravu, sorry 8 cores {#}!

Hejjjjj
Moj PC  
1 0 hvala 1
17 godina
ihush kaže...

-loš plan.. A10 ''bi trebalo'' koristiti bez dodatne VGA, ako zadovoljava snagom. Sve ostalo je promašaj (plan s jačim VGA ili CF).

.. jer, npr support samo za PCI.20, tad se mora i CPU mijenjati, sama MBO je slaba ... design je bio, minijaturno + mala potrošnja za npr HTPC, ne gaming stroj s novijom generacijom VGA.

A zašto CF nije dobra ideja ako na pakiranju od proca piše da se može upariti s tom karticom (6670 konkretno). Pa valjda onda ima nekakvih poboljšanja u performansama???

13 godina
protjeran
lllnuclearlll kaže...
ihush kaže...

A zašto CF nije dobra ideja ako na pakiranju od proca piše da se može upariti s tom karticom (6670 konkretno). Pa valjda onda ima nekakvih poboljšanja u performansama???

zato sto jedna kartica od 800kn pojede to dvoje...dakle nije bas isplativo sto se tice perfomansi!

17 godina

Ma 6800K je već kupljen, već je u sobi i igra se na njemu, ima već godinu dana...

Zanima me samo eventualno povećanje grafičkih performansi. Ne tražim stroj za 120FPS BF4, ali me zanima koliki bi bio dobitak uz tu karticu za CF, ili eto eventualno ako ne ići na CF, dali bi bilo dobro uzeti R9/270X?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
lllnuclearlll kaže...

Ma 6800K je već kupljen, već je u sobi i igra se na njemu, ima već godinu dana...

Zanima me samo eventualno povećanje grafičkih performansi. Ne tražim stroj za 120FPS BF4, ali me zanima koliki bi bio dobitak uz tu karticu za CF, ili eto eventualno ako ne ići na CF, dali bi bilo dobro uzeti R9/270X?

pa dobro jesi ti uopce pogledao video gore? sve ti je demonstrirano u njemu...{#} sto si zapeo za tu 6670 koja vrti bf4 u 3fps-a! ili 3x6670 u 12fps-a!

14 godina
lllnuclearlll kaže...

u najboljem slučaju dobio bi performanse hd 7770. u najboljem slučaju, uz odlično skaliranje. a to nije baš često. i imao bi česte framedropove. u svakom slučaju je bolje uzet jaču diskretnu grafičku

15 godina
neaktivan
lllnuclearlll kaže...

Zanima me samo eventualno povećanje grafičkih performansi. Ne tražim stroj za 120FPS BF4, ali me zanima koliki bi bio dobitak uz tu karticu za CF

Pa stvar je zapravo jako jednostavna. Dva identična čipa bi u teoriji trebala dati dvostruko veće perfomanse (dakle to ti je gornji, teoretski limit, više od toga ne ide čak ni u teoriji), odnosno posao se prepolovi na dva dijela. Problem je što u stvarnosti uvjeti nisu idealni i nećeš baš osjetiti dvostruko veće perfomanse iako bi brojka trebala težiti tome. Mnogi su parametri koji kompliciraju i mrse takvu računicu.

Šta ja znam... ako možeš ubosti neku 6670 za smiješno malu lovu, zašto ne? Bolje i to nego ništa. Ali i očekivanja onda trebaju biti primjerena.

To understand what recursion is, you must first understand recursion.
16 godina
Stjepanj kaže...
lllnuclearlll kaže...
ihush kaže...

zato sto jedna kartica od 800kn pojede to dvoje...dakle nije bas isplativo sto se tice perfomansi!

dodatak objašnjenju..

- vrijeme, kad je izašao taj cpu i njegov par vga, novije je jače, jeftinije, manja potrošnja-temperatura itd. (+ problem s tim cpuom zbog pciex-a 2.0, možda ne smeta).

- sama 6670 je u većini testova malo bolja (+5% samo u par slabija, CPU ovisi o RAMu..), u CFu su razlike male, npr 30-na-40 FPS (ne kao normalan CF gdje je razlika veća). Tako da se ta kombinacije ne isplati, tj ne dobije se neki značajniji FPS u odnosu na samu VGA ili CPU.

- isvotvremeno, ako se već koristi dodatna VGA, tad je na normalnom CPU (npr intelovom) u pravilu bolji rezultat, pogotovo s novijim-jačim GPUima... (možda bi s novijim u CFu bilo OK, ali ne podržava).

-zapravo samo s 6670 se može uspoređivati ili uparivati, slabije su beskorisne jer je sam CPU bolji, jačih koje bi podržavao za CF nema, ukupno mala korist u performansama. Kutija naravno reklamira.. ali to je reklama, ne RL.

-ako ideš provjeriti testove-bencheve, pripazi, često su bile korištene 'turbo' memorije, to je čak bilo u FPSima bolje nego CF ili od čiste 6670 koja je inače na normalnom RAMu u pravilu malo jača.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice