AMD Vega

poruka: 3.223
|
čitano: 534.380
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
AMD Vega

Nema ti se što objašnjavat. TDP/PPW nije samo račun za struju, nego efikasnost samog chipa ergo. temp ergo. OC potencijal.

Proporcionalno bi trebao ići "dolje" sa proizvodnmim procesom. PPW gore dakako, hehe.

Inače, ovdje ti forumaše boli tuki za struju.

Poruka je uređivana zadnji put uto 1.8.2017 13:57 (DarthMarkus).
Moj PC  
3 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: AMD Vega
DarthMarkus kaže...

Nema ti se što objašnjavat. TDP/PPW nije samo račun za struju, nego efikasnost samog chipa ergo. temp ergo. OC potencijal.

Proporcionalno bi trebao ići "dolje" sa proizvodnmim procesom.

Ovo zadnje definitivno ne.

Realno ljeti nepoželjno a zimi ok ako bi i onako grijao tu prostoriju.

13 godina
axos kaže...
DarthMarkus kaže...

Proporcionalno bi trebao ići "dolje" sa proizvodnmim procesom.

Ovo zadnje definitivno ne.

Realno ljeti nepoželjno a zimi ok ako bi i onako grijao tu prostoriju.

Ispričavam se....Grijem se na drva .

15 godina
protjeran
dreadmoore kaže...

Ti sve tomi vjerujes aj sad ti meni objasni kako ovo kad si tako nacitan znaci radi se o gtx 1070 msi armor oc isto je stock a maksimalno vuce 182W sa benchmarkom furmark 

Koji si ti ******, stock bios od doticne kartice ima 200W target power limit... Eno ti na techpowerup-u gpu bios database pa proucavaj...

15 godina
protjeran
Timo kaže...

moze mi netko molim vas objasnit cemu ta opsesija sa potrosnjom, ovdje konkretno sa grafickim karticama?

ozbiljan sam, razumijem to kao nekakv trosak kod minera, firmi i slicno koji imaju hrpu toga, ali za nas doma koji imamo stroj sa 1-2 ili 3 graficke, who gives a shit koliko trose.

na godisnjoj razini koliko to moze uopce biti trosak u kunama ( a pazi likova potrose 5k na graficku i onda je problem platit 100kn vise godisnje za struju)

Jel tolko tesko shvatit da performanse ovise o potrosnji posto je max potrosnja ogranicena? Kad imas nekonkurentnu arhitekturu onda dizes tu granicu...

12 godina
neaktivan
AMD Vega

nije, to je dapace vrlo jasno.

po komentarima se stjece dojam da je problem u placanju struje, zato pitah.

iako se slazemo da je performance i efikasnost ovise o potrosnji, zasto je to bitno obicnim smrtnicima koji "se samo igraju"?

ako jedna, druga ili treca graficka rade necega 100

s time da prva trosi 100%, druga 120% a treca 130%,

pri cemu prva kosta 100%, druga 90%, a treca 70%

zasto ne bih trebali kupiti trecu graficku?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
AMD Vega

Da, iz perspektive kupca je manje vise nebitno sta je arhitektura inferiorna kad ne bi bilo i drugih problema. Ok sta su digli tdp toliko, al ic to hladit sa sugavim blowerom? Treba pricekat kartice sa nereferentnim coolerom..

Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
protjeran
AMD Vega

Pa dobro ekipa ionako kupuje aftermarket kartice, referentne nisu neka sreca koja god strana se gleda.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
AMD Vega

Stigli prvi primjerci Vega kartica za overclockere Enthusiast Edition

It is always darkest just before the dawn.
Moj PC  
12 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
mrsmith kaže...

Hmm, ovo je radio netko tko baš ne kuži ni osnove elektrotehnike. 

Nope.
16 godina
Tonči kaže...
mrsmith kaže...

Hmm, ovo je radio netko tko baš ne kuži ni osnove elektrotehnike

Prema ovome bi to mogao biti ja ali nisam

It is always darkest just before the dawn.
16 godina
odjavljen
dreadmoore kaže...

Ti sve tomi vjerujes aj sad ti meni objasni kako ovo kad si tako nacitan znaci radi se o gtx 1070 msi armor oc isto je stock a maksimalno vuce 182W sa benchmarkom furmark 

150W je TDP, a TDP nije potrošnja (iako je slično u ovom kontekstu, jer se sva energija konvertira u toplinu). 182W je peak (maximum). Vršne struje su nešto što se uči u osnovama.

Kupi i čitaj https://www.amazon.com/Heat-Transfer-Thermal-Management-Electronics/dp/1439814678

Nope.
14 godina
neaktivan
AMD Vega

Oce vega bit bolja pd gtx1080 xtream gaming mislim se prodat i uzet vega 64 jel imam fresync monitor 144hz

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
protjeran
augi80 kaže...

Oce vega bit bolja pd gtx1080 xtream gaming mislim se prodat i uzet vega 64 jel imam fresync monitor 144hz

Vega ce biti cudo nevideno, prodaj gtx 1080 dok jos stignes...

15 godina
protjeran
augi80 kaže...

Prodaj dok jos ista vrijedi, stavi 2000kn pa mozda ode...

15 godina

To odmah stavi na njusku i prodaj jer vega ce biti beton od graficke 

8 godina
protjeran
AMD Vega

Vi koji prodajete gtx 1080 samo mi pošaljite cijenu u pm pa da vidim najpovoljniju ponudu.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
AMD Vega

4500kn 4god garancije  sva oprema nekoristena

Moj PC  
0 3 hvala 0
13 godina
augi80 kaže...

4500kn 4god garancije  sva oprema nekoristena

Puno brate. Upolovi cijenu dok još moš prodat.

14 godina
DarthMarkus kaže...

Puno brate. Upolovi cijenu dok još moš prodat.

Sad samo treba lagano, bit će kartica ko blata.

Za dodatna pitanja i pomoć obratiti se preko privatne poruke. Hvala. :D ps. pomoći ću svakome najbolje što mogu i znam. :D
13 godina
protjeran
AMD Vega

Evo jedan svjezi leak.

Cisto da ne bude dosadno u temi. 

Moj PC  
3 0 hvala 2
13 godina
AMD Vega

Treba malo pričekat do početka 2018, jer onda tek izlazi teška artiljerija.(znak u mom profilu).

1 4 hvala 0
13 godina
neaktivan
mislioc kaže...

Treba malo pričekat do početka 2018, jer onda tek izlazi teška artiljerija.(znak u mom profilu).

Najbolje da cekamo Half Life 3 i Star Citizen da izadje

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
15 godina
protjeran
AMD Vega

Suska se da je Vega brutalna u dual-miningu. Zaboravite da postoji jer ako je to istina - ko da ne postoji...

Moj PC  
4 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
AMD Vega

Ha ha, bit će zanimljivo 

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
chaselol kaže...
mislioc kaže...

Najbolje da cekamo Half Life 3 i Star Citizen da izadje

taj sarkazam bi možda bio prigodan da vega ne kasni toliko i da je izašla prije barem pola godine

ovako izgleda da jedva dostiže perfomansama pascal, a volta je iza ugla

ova 56-ica izgleda jako zanimljivo, ako su leakovi točni - no za koji mjesec ćemo vrlo vjerojatno dobiti još jeftiniju i bolju grafu

ako gledaš da je 1060 jača od 980, onda bi 2060 mogla biti jača od 1070 i također od vege 56, s manjom cijenom, a potrošnju da ne spominjem

mudar čovjek će pričekati još tih par mjeseci kad je već ovoliko čekao, fanboy će kupiti vegu po izlasku i nakon par mjeseci se osjećati posrano

13 godina
neaktivan
picajzla0707 kaže...

mudar čovjek će pričekati još tih par mjeseci kad je već ovoliko čekao, fanboy će kupiti vegu po izlasku i nakon par mjeseci se osjećati posrano

Kad god kupis komad hardvera on je sutradan vec stara prica

Zamisli kako se osjecaju vlasnici prethodnog titana kupljenog par dana prije silent launcha?

Mislis da ces dobiti performanse gtx 1070 za 250$ cisto sumnjam....

P.S. Guru3d bench/leak 56 vega kartice

http://www.guru3d.com/news-story/radeon-rx-vega-56-reportedly-beating-gtx-1070-by-20.html

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Poruka je uređivana zadnji put čet 3.8.2017 9:48 (chaselol).
14 godina

ako gledaš da je 1060 jača od 980, onda bi 2060 mogla biti jača od 1070 i također od vege 56, s manjom cijenom, a potrošnju da ne spominjem

GTX 1060 i nije jača uopće od GTX 980 nego su manje više iste a sad koliko će bit brza GTX 2060 (ako se tako i bude zvala) treba vidjet. Kojih par mjeseci ti čekaš ? Gdje je info da za par mjeseci izlazi GTX 2060 ? 

12 godina
chaselol kaže...

Kad god kupis komad hardvera on je sutradan vec stara prica

mo'š ti opravdavat to kako hoćeš i to s grafama je poznata priča, no ovdje se puno toga poklopilo negativnog za amd

em to nije grafa za budući period, jer je jedva dostigla staru konkurenciju koja je već godinu dana na tržištu

em je nova serija iz konkurentske tvrtke iza ugla

da je vega izašla koji mjesec nakon pascala, e to bi bio posao jer bi bar godinu dana imali prednost

ili barem da je vega ono što se očekivalo pa da volta jedva stiže nju, ovako... meh

svatko zna da će mu grafa za godinu dana postati pomalo zastarjela, jer za godinu stiže next gen koji će biti bolji ili ako je rebranding - barem jeftiniji

no ovdje je nažalost riječ o par mjeseci, a još uz to vega nije niti blizu onoga što se očekivalo pa će vrlo vjerojatno debelo zaostajati za voltom jer već, kako izgleda, zaostaje i za ostarjelim pascalom

itomic009

pa nevidija je već izbacila prve serije volte, doduše one najveće

no jasno je da je arhitektura gotova i da manji čipovi slijede relativno brzo

Poruka je uređivana zadnji put čet 3.8.2017 10:06 (picajzla0707).
16 godina
AMD Vega

Evo slikice da skratimo sve postove iznad, vega56 vs gtx1070

kradem mine iz minskog polja
Poruka je uređivana zadnji put čet 3.8.2017 12:00 (dery).
Moj PC  
1 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice