AMD Vega

poruka: 3.223
|
čitano: 534.460
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Re: AMD Vega

Da ne raspravljam dalje, ne citaš s razumjevanjem i nisi me uvrijedio s forom o digitronu. Napisao sam da gaming stroj treba imat dobro napjanje, to pak imam, ostalo je u razvoju, a cash za grafu čeka. Pratim temu jer mozda kupim vegu stjecajem okolnosti/mininga.

S cega ti pišeš faco, imaš neki dobar tablet sigurno?! :p

coffe,coffe,coffe.....
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
XXX kaže...

Ma...u gmingu je punih 100W razlike između ječe 1080 ti i najjače Vege a između nje i 1080 čak 200 W. Po meni to sve skupa ide do apsurda.

https://www.pcper.com/image/view/84107?return=node%2F68126

Mislim tko sam ja da sudim, kupujete ljudi 

Gamers Nexus koji obicno taj posao potrosnje, temperature i buke lijepo odradi ima malo drugacije rezultate sto se tice 1080ti klik1, klik2, klik3.

Kad vec pisem pa da iskoristim priliku i pohvalim ekipu u ovoj temi, bilo bi predosadno bez vas. 

Poruka je uređivana zadnji put pon 31.7.2017 21:53 (war3_tft).
14 godina
Lucidius kaže...

Sjatili se intelektualci sa svih strana 

Pozovi kad dođu intelektualci, prije nemoj. 

Za dodatna pitanja i pomoć obratiti se preko privatne poruke. Hvala. :D ps. pomoći ću svakome najbolje što mogu i znam. :D

2 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
war3_tft kaže...
XXX kaže...

Ma...u gmingu je punih 100W razlike između ječe 1080 ti i najjače Vege a između nje i 1080 čak 200 W. Po meni to sve skupa ide do apsurda.

Gamers Nexus koji obicno taj posao potrosnje, temperature i buke lijepo odradi ima malo drugacije rezultate klik1, klik2, klik3.

Kad vec pisem pa da iskoristim priliku i pohvalim ekipu u ovoj temi, bilo bi predosadno bez vas. 

Koliko vidim sve se poklapa, obrati pozornost da čupavi imao zračno hlađenu dok ovo kaj sam ja linkao je zračna i vodenjača koja očito ide i na više klokove. Koliko sam prati kad se klokne povuče sama i prek 400W. 

13 godina
protjeran
war3_tft kaže...
XXX kaže...

Gamers Nexus koji obicno taj posao potrosnje, temperature i buke lijepo odradi ima malo drugacije rezultate klik1, klik2, klik3.

naravno da su drugaciji kad tamo na pcper-u rade recenzije referentnih smeca s 6 ili 8 pinskim priključcima! pogledaj samo koliko ovdje trosi gtx 1080ti stock...nema veze s vezom! velim ti na nvidiji kad se upali boost 3.0 odlazi to van svih specifikacija,

meni se napajanje gasilo od 550w s gtx 1080 i i5 s tim da je 1080 bila na skoro 2ghz(stock) air boos x3!LP

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
13 godina
protjeran

Zaboravio sam navesti u komentaru da se ne poklapa 1080ti, budem editirao.

15 godina
odjavljen
Zuperjuicy kaže...

Pa u IT-u nema baš takvih debila kao ti koji neznaju shvatit zajebaciju. Prema tome prebaci se na forum ograničeni s razlogom. Btw to kaj imaš trenutno je digitron a ne gaming stroj.

Najjači su mi ovakvi mamlazi koji seru po tuđim kompovima potpuno neprozvano, a nisu napisali šta oni imaju.

http://www.bug.hr/forum/post/predstavljanje/slike-vaseg-hardvera/1959989.aspx

4 1 hvala 0
17 godina
odjavljen
war3_tft kaže...

Sve se poklapa, pogledaj razliku između zračne vege i 1080ti koja se poklapa sa onim kaj je čupavi mjeril. Onda pogle i vodenu Vegu koja je to zvijer od potrošnje koju čupavi nije imal koliko vidim. Ili se varam?? 

13 godina
protjeran
metallic kaže...

Da ne raspravljam dalje, ne citaš s razumjevanjem i nisi me uvrijedio s forom o digitronu. Napisao sam da gaming stroj treba imat dobro napjanje, to pak imam, ostalo je u razvoju, a cash za grafu čeka. Pratim temu jer mozda kupim vegu stjecajem okolnosti/mininga.

pa najvjerojatnije s gtx 1060, koliko se sjecam htio ju je zamjeniti s rx 480 ili rx 580, inace za informaciju gtx 1060/980 trose i preko 250w, ova Vega je poprilicno brza no svejedno ipak treba srati jer tih 50w vise je nebo i zemlja naspram njegovog gpu-alp

13 godina
protjeran
XXX kaže...
war3_tft kaže...

Sve se poklapa, pogledaj razliku između zračne vege i 1080ti koja se poklapa sa onim kaj je čupavi mjeril. Onda pogle i vodenu Vegu koja je to zvijer od potrošnje koju čupavi nije imal koliko vidim. Ili se varam?? 

Neznam jel ja krivo gledam, al ovo sto si ti stavio gtx 1080ti je na jednom dijelu imala peak od 270-280W, dok ove slike sto sam ja linkao trosi od 350 do 370 ovisno od igre do igre.

17 godina
odjavljen
Stjepanj kaže...
metallic kaže...

pa najvjerojatnije s gtx 1060, koliko se sjecam htio ju je zamjeniti s rx 480 ili rx 580, inace za informaciju gtx 1060/980 trose i preko 250w, ova Vega je poprilicno brza no svejedno ipak treba srati jer tih 50w vise je nebo i zemlja naspram njegovog gpu-alp

Daj neki link, baš me zanima. Koliko aj vidim GTX 1060 6 gb troši 120W pod furmarkom.

http://www.tomshardware.com/reviews/nvidia-geforce-gtx-1060-pascal,4679-6.html

8 godina
protjeran
AMD Vega

a gle ova rx56 vega bi mogla fakat bit ok kupnja.

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
war3_tft kaže...
XXX kaže...
war3_tft kaže...

Neznam jel ja krivo gledam, al ovo sto si ti stavio gtx 1080ti je na jednom dijelu imala peak od 270-280W, dok ove slike sto sam ja linkao trosi od 350 do 370 ovisno od igre do igre.

Svaka grafa ima amplitude, zato se podvuče crta kroz sredinu amplituda i gleda sredina. Na tom istom grafu je zračna vega imala skok i do 400w a li to ne znači da toliko guta za vrijeme igranja witchera. Vidi se fino da guta nekih cc 280W dok vodena cc 350. GTX 1080 ti 250w a GTX 1080 cc 170.

Ovo što si ti linkao je potrošnja cijelog kompa, ovo što sam ja linkao je potrošnja samo grafe, imali su načina koko izmjeriti samo grafu, mislio sam da ti je to jasno.

13 godina
protjeran
XXX kaže...

Daj neki link, baš me zanima. Koliko aj vidim GTX 1060 6 gb troši 120W pod furmarkom.

pa kad radi na valjda 50% nizim taktovima, velim ti nvidia boost 2.0+ je cudo od prevare!lp

17 godina
odjavljen
Stjepanj kaže...
XXX kaže...

pa kad radi na valjda 50% nizim taktovima, velim ti nvidia boost 2.0+ je cudo od prevare!lp

Pa daj link na klokanu.

Inače i oove vege su neklokane i referentne, bit će joj joj kad se budu mjerile klokane ako se budu dale klokati.

13 godina
protjeran
XXX kaže...
war3_tft kaže...
XXX kaže...
war3_tft kaže...

Svaka grafa ima amplitude, zato se podvuče crta kroz sredinu amplituda i gleda sredina. Na tom istom grafu je zračna vega imala skok i do 400w a li to ne znači da toliko guta za vrijeme igranja witchera. Vidi se fino da guta nekih cc 280W dok vodena cc 350. GTX 1080 ti 250w a GTX 1080 cc 170.

Ovo što si ti linkao je potrošnja cijelog kompa, ovo što sam ja linkao je potrošnja samo grafe, imali su načina koko izmjeriti samo grafu, mislio sam da ti je to jasno.

Sori nisam procitao ovo dolje "total system power draw", ali svejedno, sistem je isti pa se vidi da razlike ipak nisu tolike. Sto se tice amplituda to mi je jasno, al eto mislio sam da je moj link samo kartica sto je 350-370, a ovo tvoje prosjek pokazuje 250-270 kako si i samo rekao.

17 godina
odjavljen
war3_tft kaže...
Sori nisam procitao ovo dolje "total system power draw", ali svejedno, sistem je isti pa se vidi da razlike ipak nisu tolike. Sto se tice amplituda to mi je jasno, al eto mislio sam da je moj link samo kartica sto je 350-370, a ovo tvoje prosjek pokazuje 250-270 kako si i samo rekao.

Evo gledam opet tvoj link od čupavog, Ghost Recon razlika između GTX 1080 ti i zračne Vege je 30w. a na mom linku od švaba u witcheru 3 je isto cc 30 između GTX 1080 ti i zračne Vege (siva amplituda). Ja cijelo vrijeme govorim o ogromnoj potrošnji vodene Vege koja je po meni čisto zlo. I sad treba usporediti performanse po watu i vidjeti koja će bolje grijati omanji stan za manje novaca  Jer vodenjača u odnosu na 1080 ti lupa 100W više u witcheru. E sad da je u performansama jednaka razlika je ogromna, a čist sumnjam da bu jednaka.

15 godina
protjeran
Stjepanj kaže...

naravno da su drugaciji kad tamo na pcper-u rade recenzije referentnih smeca s 6 ili 8 pinskim priključcima! pogledaj samo koliko ovdje trosi gtx 1080ti stock...nema veze s vezom! velim ti na nvidiji kad se upali boost 3.0 odlazi to van svih specifikacija,

meni se napajanje gasilo od 550w s gtx 1080 i i5 s tim da je 1080 bila na skoro 2ghz(stock) air boos x3!LP

Tebi se napajanje gasilo jer si cicija pa neces dat pare za posteno napajanje. 

Plus sta nemas pojma sta je boost 3.0 i kako funkcionira.

Poruka je uređivana zadnji put pon 31.7.2017 23:34 (ansha).
9 godina
ansha kaže...
.

Tebi se napajanje gasilo jer si cicija pa neces dat pare za posteno napajanje. 

...

to i zbog pikova potrošnje na visokim frekvencijama radi boosta koje ne moze mjerit oni watmetar na utićnici, istih onih pikova zbog kojih kvalitetan cpu vrm od 120w je napravljen tako da može bez problema ispalit na cpu 250w(bubam otprilike) i zbog kojih ekipa uzima 2x jaće napajanje nego nam treba.

16 godina
odjavljen
DarthMarkus kaže...
chaselol kaže...

Matematicko racunanje genijalac, ako imas dvije kartice sa po 2.3k cora i one u benchevima dobijaju jednu karticu, koliko onda mozes ocekivati od jedne kartice/jednog cipa sa 4k cora?

Jel treba sta nacrtati, mozda neka shema u paintu 

Matematicko? Lol...Pa ne racunas potrosnju trosila bokte nedo zimzeleni!!!  

Susjedova mecka je dva fiat punta po toj logici. 

Bokte jesi ti to zbrajao core? Povlacim se... Nadmasio si sam sebe ...

P.S. U nijednom svemiru 2x 480 nemaju prednost nad 1080.

Zapravo imaju točno tako, samo nemaju SLI probleme. Veći broj jezgara čipa direktno diže performanse za sve ALU-limitirane scenarije. Isto vrijedi s većim brojem ROP-ova, bržom memorijom, većim taktom. Razlog zašto je na istom taktu 1080Ti brži od 1080 je isključivo u tome što 1080Ti ima 3584 jezgre, a 1080 ih ima 2560. S obzirom da su igre uvijek ALU-limitirane, Titan Xp je opet brži od 1080Ti zato što ima 3840 jezgara. Volta V100, da ima video izlaze, bila bi brža od Titana Xp upravo zato što ima 5120 jezgara, što je 33% više od Titana Xp, 42% više od 1080Ti i 100% više od 1080. Već znamo da će, na istom taktu, Volta Titan koji stiže krajem ove ili početkom iduće godine, ako bude 5120 čip, biti duplo brži od 1080.

Otprilike. Jer, ponekad, neke scene u igrama iskoriste malo manje, neke malo bolje. Nekad jako dobro dođe memorija i sl. Bitan je i pixel fillrate, ono što muči Vegu jer ima oko 90Gpx/s, dok 1080Ti, primjerice, ima 130Gpx/s. Ukratko, kad uspoređuješ iste arhitekture, dakle GCN i GCN, GP i GP, onda broj jezgara bez problema možeš podijeliti da vidiš razliku u performansama, plus-minus par postotaka.

Dvije 480 možda neće imati prednost na 1080, jer se gubi performansi u Crossfireu/SLI-ju, ali ako je jedna 480 brža od 50% brzine 1080, onda će duplo veći jedan čip od 480 imati prednost nad njom. Iz istog razloga dvije 1080 neće biti brze kao jedna Volta Titan, ali Volta Titan je zapravo dvije 1080 u jednom čipu, ako zanemarimo eventualne druge moguće promjene (takt, memoriju itd.).

Nope.
9 godina
protjeran
Stjepanj kaže...

inace za informaciju gtx 1060/980 trose i preko 250w, ova Vega je poprilicno brza no svejedno ipak treba srati jer tih 50w vise je nebo i zemlja naspram njegovog gpu-alp

Pricas nevjerojatne gluposti, i naravno da ih nemas sa cime ni potkrijepiti kao i bezbroj ostalih upadica iz vedra neba 

15 godina
protjeran
Lucidius kaže...
Stjepanj kaže...

inace za informaciju gtx 1060/980 trose i preko 250w, ova Vega je poprilicno brza no svejedno ipak treba srati jer tih 50w vise je nebo i zemlja naspram njegovog gpu-alp

Pricas nevjerojatne gluposti, i naravno da ih nemas sa cime ni potkrijepiti kao i bezbroj ostalih upadica iz vedra neba 

Stjepko voli nasmijavat ljude i uziva kad se sprdamo s njim. Inace, kod mene 1070-ka na stocku vuce tocno koliki joj je deklarirani tdp...

15 godina
ansha kaže...
. Inace, kod mene 1070-ka na stocku vuce tocno koliki joj je deklarirani tdp...

Aj sto lazes sebe ali brate sto i nas 

13 godina
Tonči kaže...
DarthMarkus kaže...

Zapravo imaju točno tako, samo nemaju SLI probleme. Veći broj jezgara čipa direktno diže performanse za sve ALU-limitirane scenarije. Isto vrijedi s većim brojem ROP-ova, bržom memorijom, većim taktom. Razlog zašto je na istom taktu 1080Ti brži od 1080 je isključivo u tome što 1080Ti ima 3584 jezgre, a 1080 ih ima 2560. S obzirom da su igre uvijek ALU-limitirane, Titan Xp je opet brži od 1080Ti zato što ima 3840 jezgara. Volta V100, da ima video izlaze, bila bi brža od Titana Xp upravo zato što ima 5120 jezgara, što je 33% više od Titana Xp, 42% više od 1080Ti i 100% više od 1080. Već znamo da će, na istom taktu, Volta Titan koji stiže krajem ove ili početkom iduće godine, ako bude 5120 čip, biti duplo brži od 1080.

Otprilike. Jer, ponekad, neke scene u igrama iskoriste malo manje, neke malo bolje. Nekad jako dobro dođe memorija i sl. Bitan je i pixel fillrate, ono što muči Vegu jer ima oko 90Gpx/s, dok 1080Ti, primjerice, ima 130Gpx/s. Ukratko, kad uspoređuješ iste arhitekture, dakle GCN i GCN, GP i GP, onda broj jezgara bez problema možeš podijeliti da vidiš razliku u performansama, plus-minus par postotaka.

Dvije 480 možda neće imati prednost na 1080, jer se gubi performansi u Crossfireu/SLI-ju, ali ako je jedna 480 brža od 50% brzine 1080, onda će duplo veći jedan čip od 480 imati prednost nad njom. Iz istog razloga dvije 1080 neće biti brze kao jedna Volta Titan, ali Volta Titan je zapravo dvije 1080 u jednom čipu, ako zanemarimo eventualne druge moguće promjene (takt, memoriju itd.).

Opet kruške i jabuke. Savršeni scenarij sa 2 čipa nećeš vidjet, ma koliko skalacija bila dobra. Da je tako svi bi koristili dual gpu-ove mid enda.

Po ovoj logici možemo zbrajati i  2x GTX 1060 koji ni nema SLI podršku. Još je tu CUDA vs SP efikasnost...Najsmješnije od svega - to foru sa 2 x 480 je počeo Raja 

da bi popljuvao Nvidju kako je preskupa i a se za 400S može dobit perf 1080. Naravno - to nit je bilo 400 baka niti je pariralo gtx 1080 u bilo čemu. Ovo je baš bio potez očajnika.

Mislim nemate HE za usporedbu i onda zbrajte mid i zabrijavate savršeno skaliranje.

Napomena - ovdje radimo usporedbe za gaming i eventualno benčanje. Da okrenemo scenarij na ukupne TF-e i rudarenje npr. onda sve to stoji.

Poruka je uređivana zadnji put uto 1.8.2017 10:58 (DarthMarkus).
14 godina
AMD Vega

CF kao i SLI je daleko od savršenoga, moja preporuka kao bivšega korisnika 3x470/2x470 perfomansi 480, single gpu all the way. :)

0 0 hvala 0
16 godina
AMD Vega

Ja nemam pojma kakve vi GTX1080-ke imate da udaraju preko 350W, mislim da je maksimum što sam vidio bilo 305-307W... redovito average ispod 200W

It is always darkest just before the dawn.
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
ansha kaže...

Stjepko voli nasmijavat ljude i uziva kad se sprdamo s njim. Inace, kod mene 1070-ka na stocku vuce tocno koliki joj je deklarirani tdp...

dreadmoore kaže...

Aj sto lazes sebe ali brate sto i nas 

NVidia kaže da je "Maximum Graphics Card Power (W): 150" za 1070, što Tom's Hardware potvrđuje u testovima: 

http://www.tomshardware.com/reviews/nvidia-geforce-gtx-1070-8gb-pascal-performance,4585-7.html

Nope.
15 godina

Ti sve tomi vjerujes aj sad ti meni objasni kako ovo kad si tako nacitan znaci radi se o gtx 1070 msi armor oc isto je stock a maksimalno vuce 182W sa benchmarkom furmark 

15 godina
odjavljen
Jer je stock OC, isto imas nereferentnih 1080 koje imaju tdp 210w i toliko prosjecno trose.
http://www.bug.hr/forum/post/predstavljanje/slike-vaseg-hardvera/1959989.aspx
12 godina
neaktivan
AMD Vega

moze mi netko molim vas objasnit cemu ta opsesija sa potrosnjom, ovdje konkretno sa grafickim karticama?

ozbiljan sam, razumijem to kao nekakv trosak kod minera, firmi i slicno koji imaju hrpu toga, ali za nas doma koji imamo stroj sa 1-2 ili 3 graficke, who gives a shit koliko trose.

na godisnjoj razini koliko to moze uopce biti trosak u kunama ( a pazi likova potrose 5k na graficku i onda je problem platit 100kn vise godisnje za struju)

Moj PC  
2 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice