AMD Serija 400 (Polaris)

poruka: 9.707
|
čitano: 809.446
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Re: AMD Serija 400 (Polaris)
mariolla79 kaže...

Koje deivere da stavim za rx480...brijem da sam stavio zadnje koji nisu whq i nakon 7 dana se crashao na desktopu i udario aretefakte...lol....sad sam stavio predzadne 7.2.1 brijem pa cemo vidjeti...bivsa grafa i nv driveri nikad crash....

možda je nešto do grafe i ko zna čega, ja nema problema sa driverima bilo kojima od AMD , R9 290 folda non-stop na 1100/1400mhz 

http://hwbot.org/signature/u135800.png
12 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Ovi koje sam imao prije nisam ni skuzio da su bili 7.3.3 beta...mozda zato se crashalo...na njima mi je watmann rekao driver stopt working....mozda je i msi gaming app u banani pa sam i njega maknuo

razorblade
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
AMD Serija 400 (Polaris)

Evo jedan nedjeljni unboxing-doticna je stigla nenadano i nepalnirano,te je kartica poprilicno velika "bestija" :)

Moj PC  
13 0 hvala 0
12 godina

Super izgleda, daj javi nam temperature i buku ako nije problem?!

p.s. Gdje si uzeo grafu, u HR ili vani, jel bila neka akcija tj. koliko kosta sad, jer je bila najskuplja RX480. Hvala

coffe,coffe,coffe.....
13 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Zar nije Asusova jedna od lošijih izvedbi, poslije gigabyteove?

Hearthstone: Maks0806#2960 LoL EUNE: Maks0806
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

evo da se pohvalim...cini mi se da je ovo dobar asic postotak od 83.4 makar je hynx u pitanju..mislim da bi samsung mema bila bolja

razorblade
Poruka je uređivana zadnji put ned 2.4.2017 18:58 (mariolla79).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
maks0806 kaže...

ja sam uzeo msi gaming i mislim da nisam fulao...gledao revjue po netu i kazu da je msi odradio odlican posao i s amd i nv

razorblade
13 godina

Pa oni su najbolje odradili, da. Xfx i Sapphire nitro isto nisu loše, ali gigabyte, powercolor i najskuplji asus nisu baš nešto. Pogotovo giga koja throttla primjetno

Hearthstone: Maks0806#2960 LoL EUNE: Maks0806
13 godina
neaktivan
metallic kaže...

Super izgleda, daj javi nam temperature i buku ako nije problem?!

p.s. Gdje si uzeo grafu, u HR ili vani, jel bila neka akcija tj. koliko kosta sad, jer je bila najskuplja RX480. Hvala

Hocu,cim dodem doma,jer sam je samo raspakirao i izletio vanka :)

A stigla je putem poziva od prijatelja,da ima novu zapakiranu za jako dobru cijenu(keš only ofc.)..da znam da je najskuplja,al me izasla duplo jeftinija;)

12 godina
neaktivan

ASIC ne znači puno na AMD grafama, no u svakom slučaju javi kako se kloka.

13 godina
neaktivan
maks0806 kaže...

od gigabyte jedino sto valja su referentne kod amd-a 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
13 godina
neaktivan
AMD Serija 400 (Polaris)

Imam XFX Radeon Rx 480 XXX izvedbu (referentnu, vodeno hlađenje), nije problem klokiranje i temperature ne prelaze 60C. Međutim, malo me strah jer sam čitao negativne reviewe zbog potrošnje tj. power consumption zbog 6pinova, pa se struja vuče preko PCL utora. Nisam upoznat niti imam toliko znanja pa jel mi netko može objasniti jel se smije klokirati i koliko, jel se što promjenilo s novim driverima. U senzorima ima visokih skokova preko 100W. Hvala unaprijed

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

To je glupa i stara prica, nema smisla vracat se na to.

BTW, mislim da prakticki nista ne moze spalit tu klasu maticne kao sto ti koristis.

coffe,coffe,coffe.....
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
odjavljen
zidovudin kaže...

Imam XFX Radeon Rx 480 XXX izvedbu (referentnu, vodeno hlađenje), nije problem klokiranje i temperature ne prelaze 60C. Međutim, malo me strah jer sam čitao negativne reviewe zbog potrošnje tj. power consumption zbog 6pinova, pa se struja vuče preko PCL utora. Nisam upoznat niti imam toliko znanja pa jel mi netko može objasniti jel se smije klokirati i koliko, jel se što promjenilo s novim driverima. U senzorima ima visokih skokova preko 100W. Hvala unaprijed

Ako te baš zanima, prije je bilo 3-3 faze na matičnu i 6 pin, nakon updatea drivera je 2:4 tako da nemaš brige. Nereferentne uglavnom vuku 100% sa 6 ili 8 pina. Inače 60 baš i nije nešto za vodu, si siguran da ti je blok dobro sjeo i da pumpa dovoljno pumpa? Meni je rx470 ubijena do kraja na vodi, neke ebay komponenete (jeftini blok i pumpa) i ne prelazi 41 u najzahtijenijoj igri (doom na 4k high, max opterećenje grafičke provjereno, lupa u power limit).

Kako ti je sa garancijom, ja isto imam xfx i pokidao sam naljepnice na šarafima?

http://www.bug.hr/forum/post/predstavljanje/slike-vaseg-hardvera/1959989.aspx
13 godina
neaktivan
AMD Serija 400 (Polaris)

Hvala na odgovorima, onda cu prziti karticu, strah me bilo radi dugotrajnosti. 60C je bilo samo jednom kao najviša izmjerena temp na 1400mhz u benchu. Inace je BF1 na ultra oko 45C. Pumpa je na 50%, ventovi hladanjaka 20% - zbog buke. Negdje sam našao da garancija vrijedi bez obzira na montažu vodenog hladnjaka 2 god. Na stranici xfxa.

Poruka je uređivana zadnji put ned 2.4.2017 22:25 (zidovudin).
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Pumpu i ventove na 100% i testiraj 1500mhz, osjećam se usamljeno na tim frekvencijama, kao da nitko ne kloka rx-ice.

13 godina
protjeran
U koji šamar je pao😎lp
Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
15 godina
odjavljen
Budem ja, samo da moddam bios. Temp su mi ionako premale.
http://www.bug.hr/forum/post/predstavljanje/slike-vaseg-hardvera/1959989.aspx
12 godina
neaktivan

Ajde živ bio, da se maknemo malo od kolotečine i konstantne priče o CPUima.

Sve radite na vlastitu odgovornost, nisam kriv za eventualnu štetu nastalu klokanjem zbog mog "izazova".

13 godina
neaktivan
AMD Serija 400 (Polaris)

igra li neku ulogu ciju memoriju kartica ima? 

xfact
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
_mark0_69 kaže...

ASIC ne znači puno na AMD grafama, no u svakom slučaju javi kako se kloka.

Donekle si u pravu, ja sam sa 71.4% asic (ima negdje screenshot u temi) drzao asus rx 470 @na 1375/1750 temp ispod 65*C ventovi nisu isli iznad 45-50% a to je nekih ~1600rpm 

Mada s druge strane oni sa visokim asic-om su nekad vrlo visoko clockali 

Poruka je uređivana zadnji put pon 3.4.2017 13:48 (chaselol).
12 godina
neaktivan

Hynix se u prosjeku nešto slabije kloka od samsunga. Naravno to ne znači da ako imaš hynix nećeš moć postić 2250mhz ili da je na samsungu garantirano 2250mhz. Ako možeš birat uzmeš samsung i nadaš se najboljem, sve je lutrija.

13 godina
neaktivan
AMD Serija 400 (Polaris)

Nego, tema bi se mogla promjeniti u 

AMD Serija 400/500 (Polaris) evo nama RX 580!
PowerColor RX 580 DEVIL

A mozda je i VEGA, ne zna se 

p.s. iz nove masine, novo napajanje i @"stara" asus rx 470

https://www.techpowerup.com/gpuz/details/7pkeg 

uspio sam izvuci malo vise, idem je prziti malo 

Poruka je uređivana zadnji put pon 3.4.2017 15:51 (chaselol).
Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
AMD Serija 400 (Polaris)

Sapphire nitro+ rx470 8gb ili msi rx4804gb..? Na vagi sam hebackoj..

xfact
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Čemu sad žurba, nije valjda 290 odapela?

Evo refresh, korekcija cijena "starijih", pa uzmeš 480 8gb ili novu seriju za iste kune.

coffe,coffe,coffe.....
13 godina
neaktivan
=xfact= kaže...

Ni jedna ni druga za 15 dana serija 500 izlazi, dotaj igraj minesweeper 

Ako vec vagas uzmi ti MSI kakav 8gb model to je bacanje para i onda ne moras pucati minesweeper 

Poruka je uređivana zadnji put pon 3.4.2017 16:44 (chaselol).
13 godina
neaktivan
metallic kaže...

Evo refresh, korekcija cijena "starijih", pa uzmeš 480 8gb ili novu seriju za iste kune.

Frendu treba grafa pa cumu  je dati za sitnu lovu. (600kn) a ja sam sebi ionako mislio uzet nesto manje i hladnije da stane u malu kutiju.mozda bi bolja bila 470.e sad kakve ce cijene biti za 15dana sumnjam da ce se ista promkeniti.a nova serija moze bit samo skuplja. (Ja sam u ceskoj trenutno)

xfact
12 godina
=xfact= kaže...
metallic kaže...

Frendu treba grafa pa cumu  je dati za sitnu lovu. (600kn) a ja sam sebi ionako mislio uzet nesto manje i hladnije da stane u malu kutiju.mozda bi bolja bila 470.e sad kakve ce cijene biti za 15dana sumnjam da ce se ista promkeniti.a nova serija moze bit samo skuplja. (Ja sam u ceskoj trenutno)

U tom slučaju uzeo bi rađe MSI RX480 4GB, iako treba paziti, jer nije tako sitna radi neke male kutije...ali to znaš.

EDIT: bravo za pomoć frendu!

coffe,coffe,coffe.....
Poruka je uređivana zadnji put pon 3.4.2017 16:57 (metallic).
12 godina
chaselol kaže...
=xfact= kaže...

Ni jedna ni druga za 15 dana serija 500 izlazi, dotaj igraj minesweeper 

Ako vec vagas uzmi ti MSI kakav 8gb model to je bacanje para i onda ne moras pucati minesweeper 

dobro da sam ovo procitao jer sam isto gledao msi model. se znaju cijene otprilike koje ce biti za seirju 500? 580 model? i koliko bi jaci trebali biti od serije 400? jel ima kakav info na netu?

13 godina
neaktivan

Sve je rekla kazala nista nije provjereno za 15 ce se znati 

Cak ima i podataka za karticu koja je cca 40% jaca od rx 480

Poruka je uređivana zadnji put pon 3.4.2017 17:52 (chaselol).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice