AMD Serija 400 (Polaris)

poruka: 9.707
|
čitano: 808.396
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Kako vam izgleda Strix RX480? Teško je upoređivati testove buke jer ne rade sve na istoj frekvenciji i nije isti target temperature. 

https://www.techpowerup.com/reviews/MSI/RX_480_Gaming_X/27.html

MSI je mnogo tiša, ali i 5 stepeni toplija. Koliko bi Strix mogla biti tiša da je na višoj temperaturi? Ova Strix mi je cjenovno između Nitro i MSI (u BiH sam), većina se slaže da je Nitro dosta i bučna i topla, pa mislim da je ne treba razmatrati. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
Re: AMD Serija 400 (Polaris)

Sumnjam da bi mogao biti tiši jer je 8dB daleko teže stići nego 5 stupnjeva. Po meni se to vidi na prvu kod ventilatora, 3x80mm nije rješenje za 480, pogotovo s tim dizajnom lopatica ventilatora. Zna se koji je dizajn broj1 za najbolji omjer statičkog pritiska i buke. To je dizajn Gentle Typhoon ventilatora ili kopije EK Vardar ilitiga upravo taj MSIev dizajn, a uskoro će i Noctua napravit jedan takav ventilator. Sve je to jedno te isto, služilo kao ispuh na kućištu, ventilator za radijator ili ventilator za GPU heatsink. Ima tu još nekih vrhunskih ventova za kućište, no ovakav dizajn je radi niskog profila najzgodniji za GPU. Lako se može primjetit da i Gigabyte ima taj dizajn, ali eto, nisu 100mm kao kod MSIa, nego 90mm ventovi i gotovo sam siguran da neće biti dobar kao MSI, ali živi bili pa vidjeli.

13 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Sapphireovi su 95 pa je eto bucnija i malo se vise grije. Ali MSI je daleko preskupa. Rx470 od Msi 100kn skuplja nego Rx480 nitro, a to mi ne pada na pamet placati. Neka radi toplije, koga briga, 3g garancije imam, bmk

Hearthstone: Maks0806#2960 LoL EUNE: Maks0806
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Padaju lagano cijene nerefentnim :D

2250kn 8gb

https://www.hgshop.hr/artikl.aspx?lid=213798

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
AMD Serija 400 (Polaris)
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
FakeDeath kaže...

Koliko je "neisplativ" pored msi gaming x??

13 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Po mojem nije isplativ :=) Ali pasti će i njima cijene...

Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
The_Fichek kaže...

Kaj se tu imas mislit, ako imas para i nije ti bed naruciti u Casekingu. Inace mislim da je 8GB 480 neisplativa pored 4GB , dok got je cijenovna razlika oko 400kn.

Očekujem povrat novca od devilice sutra (kupljena i vraćena casekingu) tako da su pare tu ali ne radi se samo o performansama, koje su zadovoljavajuće za 1080 rezu nego treba sagledati širu sliku i tko god htio priznati ili ne, radi se o amd grafi pa ju je teže prodati. Za ~3 godine mislim da će teže bit prodat fury (pogotovo zbog 2god garancije na casekingu) za neke razumne novce nego rx 480.

11 godina
maks0806 kaže...

Sapphireovi su 95 pa je eto bucnija i malo se vise grije. Ali MSI je daleko preskupa. Rx470 od Msi 100kn skuplja nego Rx480 nitro, a to mi ne pada na pamet placati. Neka radi toplije, koga briga, 3g garancije imam, bmk

Yap jer su isli eksperimentirati sa dizajnom lopatica ventilatora i fulali. Ne kuzim zasto nisu ostavili iste ili slicne lopatice kao kod Nitro Fury. Velicina je samo 1 faktor. Po meni je najbitniji dizajn i broj lopatica i na kraju ležaj, tj. sve osim sleeve lezaja moze proci, preferira se double ball ili FDB bearing.. 

maks0806

Istina da, makar bi se bolji model AMD grafe trebao moci lakse prodati.

Poruka je uređivana zadnji put pon 12.9.2016 23:58 (The_Fichek).
14 godina
_mark0_69 kaže...

Nisam ni obraćao pozornost do sad al vidim da msi ima samo 4 faze, jesi probao ić preko 1.25? Jesi pratio temp vrma? Inače cijena msi 480 i fury trix ista na casekingu, a fury je do nekih 20% jača. Sad sam u dilemi...

nisam, probat ću večeras

monetary revolution
13 godina
neaktivan
amd freak kaže...
FakeDeath kaže...

Koliko je "neisplativ" pored msi gaming x??

Ni1 480/1060 nije isplativa pored Sapphire Fury sa caseking za 300eur :)

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
12 godina
maks0806 kaže...

samo 100 kuna razlike...

bez razmišljanja, najboljih 100 kuna za investirat u toj klasi

prvo imaš nečujnu grafu, drugo hladniju, i treće - ako ocaš, ove dvije prednosti još više dolaze do izražaja

za takvu razliku dao bi i 200 kuna, nekad dok su sve firme manje-više dobro odrađivale posao, ovakva razlika u temperaturi i tišini dobivala se tek toxic, lightning, platinum i sličnim izvedbama koje su daleko, daleko skuplje

13 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

100kn razlike imeđu rx480 i rx470 modela, pri čemu je rx470 skluplji, da su isti model, nema beda, ali ovako no way

Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Evo jedan biser sa reddita za tu hvaljenu MSI, lik narucio 8gb msi 480, sve tako pise i na kartici, medjutim kad ju je spojio rx 470 4gb ...Click me

12 godina
chaselol kaže...

Evo jedan biser sa reddita za tu hvaljenu MSI, lik narucio 8gb msi 480, sve tako pise i na kartici, medjutim kad ju je spojio rx 470 4gb ...Click me

vidiš, to je stvarno ozbiljni fail za msi i razlog da naručujemo ove vruće i glasne, koje ostali vendori nisu bili sposobni dovesti u red

vjerujem da je svaka druga takva

maks0806

uf, nisam niti gledao ovo gore

da, to jest problem ipak je preskupa, no čak i tako ja bih dao tu cijenu, jer cijenim tišinu na grafi daleko više nego par fps-a prednosti

u krajnjem slučaju ocneš ovu msi 470 i vrlo si blizu 480-ke, a još uvijek uz blaženu tišinu i hladniju grafu

ali to sam ja, nekom drugom je bitnija razlika 85 vs 95 fps-a u primjerice gta5

Poruka je uređivana zadnji put uto 13.9.2016 10:17 (picajzla0707).
13 godina
neaktivan

4-5C meni nista ne znaci 

Nego sta ces ti uzeti na kraju? 470?

Ja cekam Fury da jos malo padne 480/1060 sa cijenom je fail trenutno u poredjenju sa njom

12 godina
chaselol kaže...

4-5C meni nista ne znaci 

Nego sta ces ti uzeti na kraju? 470?

Ja cekam Fury da jos malo padne 480/1060 sa cijenom je fail trenutno u poredjenju sa njom

pa da, najvjerojatnije 470 msi

koliko vidim cijene su ispod 2000 kuna, baš kao i nitro 480

za mene je to no brainer, nije baš tako velika razlika između 480 i 470 u snazi, sve je to par fps-a amo tamo i teško bi itko u gejmanju na gva kompa s te dvije grafe bez frapsa skužio koja je koja

problem je samo povrat poreza, majkeimgaspalim nesposobne, pa da baš ja budem u onim izuzecima koji zbog neke greške još nisu dobili povrat

i što je najgore tamo u poreznoj nitko nema pojma što se događa, jer je sad sve prebačeno na automatiku u zagreb i ovi lokalci što nam vode pk kartice nemaju uvida u ništa

13 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

ma 470 ftw, imah sličnu dilemu ali i dalje sam uvjeren da sa 470 nisam fulao

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Ja na kraju kupio nitro 470 za 1700kn. 300kn gore za 480 ipak nisam dao, nego cu si uzeti jos jedan hdd/ssd ili plocicu rama. Svi kazu da je puno tisa od 480tke od nitra, pa cemo vidjeti sada

Moj PC  
5 0 hvala 0
12 godina
maks0806 kaže...

Ja na kraju kupio nitro 470 za 1700kn. 300kn gore za 480 ipak nisam dao, nego cu si uzeti jos jedan hdd/ssd ili plocicu rama. Svi kazu da je puno tisa od 480tke od nitra, pa cemo vidjeti sada

čuj, 300 kuna svakako nije malo, tko nije picajzla poput mene na tišinu nema se što misliti, malo ju undervoltaš, malo podesiš brzinu ventova na račun par stupnjeva gore i dođeš do nekog kompromisa

u svakom slučaju naspram helikoptera kakve sam dosad imao i kakvu još imam u kućištu sigurno je dobar napredak, samo što mene to ne zadovoljava, ja hoću potpunu tišinu u gejmingu, eventualno skroz tihi šum zraka

a razlika 470 u odnosu na 480 je premala realno gledajući, malo je to na forumu sve ošlo u tri krasne - te rastura, razbija, gazi, kad ono par fps-a amo-tamo

Poruka je uređivana zadnji put uto 13.9.2016 11:12 (picajzla0707).
9 godina
Ako oces tisinu onda ti je vodeno jedini nacin ako zelis i performanse.
Ove ideje s smanjivanjem ventilatora ispod tvornicki postavljenog minimuma nemaju smisla, undervolt ima.
13 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Navodno nitro 470 vrti na 1200-1300 rpm na full loadu dok nitro 480 1900-2000 što bi trebalo rezultirati puno manjom bukom. Iza 2 javim nakon malo witcheranja na ultri hehe

Moj PC  
2 0 hvala 1
15 godina
protjeran
dabar_solta_V2 kaže...
Ove ideje s smanjivanjem ventilatora ispod tvornicki postavljenog minimuma nemaju smisla, undervolt ima.

I zracni aftermarket hladnjaci tipa Arcticov Accelero ce bez problema pruzit i performanse i tisinu.

16 godina
odjavljen
ansha kaže...

I zracni aftermarket hladnjaci tipa Arcticov Accelero ce bez problema pruzit i performanse i tisinu.

Samo do određene granice.

15 godina
protjeran
Tonči kaže...
ansha kaže...

Samo do određene granice.

Koje granice? Bez problema ce ohladit clockanu rx 480 i uz to biti necujan..

12 godina
dabar_solta_V2 kaže...

nisam rekao da ganjam zadnje atome perfomansi, meni je sasvim dovoljno ono što pruža jedna 470, koja u msi gaming izvedbi nudi i vrlo nisku razinu buke

grafa koja u gejmingu ne prelazi 800-900 okretaja za mene je pun pogodak i nikakav am vodeni hladnjak tu nije potreban

a i kako misliš da podešena krivulja ventova nema smisla?

kakvog smisla ima insistiranje nekih proizvođača na 60 stupnjeva uz nabrijane ventove, umjesto sasvim prihvatljivih 70 (bubam brojke, može to biti i manje ili više) uz značajno niži broj okretaja - dok je grafa unutar nekih normalnih temperatura, smanjivanje brzine vrtnje kod nekih modela itekako ima smisla

Poruka je uređivana zadnji put uto 13.9.2016 15:01 (picajzla0707).
14 godina
neaktivan
AMD Serija 400 (Polaris)
Moj PC  
16 0 hvala 0
9 godina
Pa nema smisla niti stupanj veca temperatura od one na kojoj bi kartica trebala radit po tvornici. Ako oces tisinu a ne izgubit nista jedini izbor koji imas je drugi hladnjak s vecim tdp-om.

A igrat na kartici koja je poprilicno limitirana(a trotla i stock) s tih 10 stupnjeva vise (uz to ce jos sigurno krace trajat zbog te temperature),nema smisla.

realno ce se dogodit da ce dignit brzinu ventilatora i s tvojom sporom krivuljom jer ce doc do te sad 10 stupnjeva vise temperature, samo 30 sekundi kasnije, na ustrb 10 stupnjeva vise.

Undervolt i/ili underclock s druge strane ce odrzavat na stok krivulji manje okretaja jer ce se manje grijat.
14 godina
maks0806 kaže...

Navodno nitro 470 vrti na 1200-1300 rpm na full loadu dok nitro 480 1900-2000 što bi trebalo rezultirati puno manjom bukom. Iza 2 javim nakon malo witcheranja na ultri hehe

I kakva je grafa ?

13 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Evo vrtio sam witchera 3 sat vremena, i dark souls 3 2 sata, i stvarno ju nisam čuo. Možda kad umrem u ds3 (za vrijeme loadinga) ima naznaka da zrak cirkulira, ali ništa više od toga. Komp mi je ispod stola u naznačenom mjestu za njega (ikea ftw). Toplinu ne vidim, jer mi msi afterburner ne baca to. Fps u w3 sve max osim nvidia hw daje 50-60 fps, ds3 60, gta 5 zasad isto 60 (večina na max). Kasnije isprobam AC syndicate, Bf4 i Fallout 4

Evo kolega gore je uzeo rx 480 za 2500kn, znači 800kn više nego što sam ja dao za ovu, ili 500kn više od nitro ekvivalenta. Meni se čini kao previše, makar je to najbolja izvedba kartice to date

P.S. Gta 5 ne mogu max postavke staviti bez da popuni 4gb vram, nisam future-proof enough :'(

P.P.S. Najviše sam očaran SAPPHIRE logo-om koji se svijetli u bojama ^^

Poruka je uređivana zadnji put uto 13.9.2016 17:52 (maks0806).
Moj PC  
1 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice