AMD Serija 400 (Polaris)

poruka: 9.707
|
čitano: 808.795
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
protjeran
AMD Serija 400 (Polaris)

Ta memorija nije uopce presudna, imas na prosloj strani testove u 1080p i 1440p i nikakvih problema, a pegla rx 480 u skoro svim igrama, cak i onima gladnih vrama razlike u performansama naspram 6GB su male i vise se radi o tome sta 3GB model ima manje jezgri. Uostalom 1GB vrma nista ne znaci, kao ni vram opcenito, najbitniji je cip i njegova snaga kod gejminga nakon toga se gleda na ostalo.

EDIT:

Nije razlika bas u 5 posto 470 naspram 480, prije ce bit 15 posto overall. A profit kod klokanja na tim grafama je skoro pa nepostojeci, nekih 2-3FPS-a. Kod gtx 1060 dobijas od 6-8FPS-a bez brige, i uz to ti grafa nejde preko 65 stupnjeva.

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.9.2016 12:08 (Lucidius).
Moj PC  
2 8 hvala 0
15 godina
Re: AMD Serija 400 (Polaris)
Dragone kaže...

Evo temperatura nakon sat dva gejmanja Wot i War Thunder za sad.

Asic 74,4%

Ne planiram OC jer mi ne treba,prijašnju 7850 nisam taknuo sto se tice oc jer je bila tvornički overclockana.

aj baci koji Heaven Benchmark 4.0 malo je klokaj pa da vidimo sta ta zvijer radi

8 godina
neaktivan
AMD Serija 400 (Polaris)

Nitro rx 470

Jutros do 4h ujutro ganjao FCry3 i to u borderless windowed, svaka čast ko mi preporuči ovo. Na high postavkama klizi od 63-140 fps kako gdje. Samo u onoj prvoj postaji gdje se probudiš bude na mjestima 55 fsp i to je najmanje.

Grije se do 74 C, kućište je otvoreno bez i jednog dodatnog venta.

Klok je onaj standardni, nisam dirao onaj prekidač gdje se valjda automaski klokuje il šta već, nešto me strah

Za sada stvarno jedno predobro iskustvo igrati na ovoj kartici.

Zato sam ko zombi na poslu

Moj PC  
7 0 hvala 0
11 godina
XXX kaže...

Naravno da imaju smisla kad ju uz mali overklok približiš ili izjednačiš sa RX 480, a razliku u novcima spermiš u džep i imaš gigu rama više nego na osakačenoj 1060 i freesync. Neznam zašto bi itko krajem 2016. kupovao grafu sa samo 3 gb rama ali tko voli samo naprijed.

XXX slažem se, ali se slažem i s Lucidusom (edit: niti sa jednim u potpunosti:). Evo brzo i pregledno EVGA single fan 1060 3GB vs Red Devil 470:

http://www.babeltechreviews.com/evga-gtx-1060-3gb-vs-red-devil-rx-470/5/

Evo i uvećano + usporedba sa ref. 480, Red Devil 480, Evga SC 1060, 280X, 960, 1070:

http://i2.wp.com/www.babeltechreviews.com/wp-content/uploads/2016/08/big-picture.jpg

Mislim da nema boljih grafova na netu, sve lijepo uređeno, igre po godini, po DX11, DX12, rezoluciji, postavkama i još % razlike naspram 6GB varijante i 470.

Također OC potencijal je na strani 1060 3GB jer iako osakaćena sa CUDa jezgrama i dalje ima brzu Samsung memoriju koja se i dalje jednako dobro clocka:

http://www.babeltechreviews.com/overclocking-showdown-evga-gtx-1060-3gb-vs-red-devil-rx-470/

http://www.babeltechreviews.com/overclocking-showdown-evga-gtx-1060-3gb-vs-red-devil-rx-470/3/

FreeSync monitori jesu super stvar, makar mi iskreno jeftiniji modeli nisu nešto, previše BLBa na IPS modelima, previše sjajne plastike koja je magnet za prašinu.. Zapamti da je FreeSync monitor većini ulaganje, moraš prodat stari monitor, izgubiš nešto ili puno para za taj upgrade, tih +12Hz i nešto ugodniji gameplay.

Na Digital Foundry linku kaj ti je linko Lucidus možeš dobro vidjeti kaj se događa s frame timeovima, nije to nimalo loše, u igrama u kojima je moguć micro stutter jednostavno treba smanjit neku postavku koja jede memoriju, ali nema puno takvih igara.. Ovdje im je još bolja analiza:

Ako dobro gledaš video koji ti je Luci poslao moći ćeš primjetit da 470 zapravo ima slične frame-time padove gdje i 1060 3GB u nekim igrama..

Tko ide na duge vode nema kaj mislit, ali tko misli prodat grafu za nekih godinu možda je 1060 3GB čak i bolja jer nove poštene igre baš ne izlaze ko na traci. Zaključno, za 1080p se praktički ne može fulati niti sa jednom..

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.9.2016 13:58 (The_Fichek).
14 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Lucidius nemoj se ljutit al postaješ lagano dosadan, odi u pascal temu pa tamo idi u te beskrajne rasprave koje ne vode ničemu niti imaju smisla. Zanima me polaris zato sam ovdje, da me zanima pascal išao bi u drugu temu. Jučer sam tražio iskustva i testove polaris kartica u ovoj temi kojih nema baš puno i još ih je užasno teško naći upravo zbog beskonačno stranica ovakvih glupih rasprava

monetary revolution
Moj PC  
20 0 hvala 3
17 godina
odjavljen
The_Fichek kaže...
XXX kaže...

Naravno da imaju smisla kad ju uz mali overklok približiš ili izjednačiš sa RX 480, a razliku u novcima spermiš u džep i imaš gigu rama više nego na osakačenoj 1060 i freesync. Neznam zašto bi itko krajem 2016. kupovao grafu sa samo 3 gb rama ali tko voli samo naprijed.

XXX slažem se, ali se slažem i s Lucidusom.

Ne kužim kako se slažeš sa obojicom jer on tvrdi da RX 470 nema nikakvog smisla, pazi nikakavog. LOL.

11 godina

Zašto bi bila glupa rasprava usporediti 2 proizvoda koja su u istom cijenovnom rangu?

XXX

Ne slažem ni sa jednim u potpunosti, evo budem edito taj dio, znači polovično se slažem sa obojicom. 1060 3GB zbilja je jača od 470 u velikoj većini situacija, ali gubi u svim DX12 2016 naslovima, s time da nije neka razlika, a razlika je velika u Hitmanu i Deus EX, znači u 2 Gaming Evolved naslova.. Tu se slažem s Lucijem, a s tobom kaj se tiče budućnosti i FreeSynca, makar je ta budućnost nepredvidiva.. Realno nijedna ni druga mi nisu neki best buy kao 480 4GB. Evo baš opet gledam i dalje, mjesec dana nakon izlaska, nema niti jedne recenzije Gigabyte G1 470 ili 480, pretužno (pod recenzija mislim na nešto što pokazuje temp. i buku).

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.9.2016 14:01 (The_Fichek).
17 godina
odjavljen
AMD Serija 400 (Polaris)

Ne, on tvrdi da RX 470 nema smisla, znači odbacuje je kao bilo kakvu mogućnost pored superiorne 1060. Meni to nema niskakvog smisla, naveo sam svoje razloge. To je itekako dobra kartica koja je lošija od 1060 u nekim stvarima ali ima i svoje prednosti koje sam naveo u nekim drugim stvarima. Nekome to može biti bitno nekome ne, ali odbaciti ju skroz je fanbojještvina 

Moj PC  
3 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Lucidius kaže...

Freesync nije na 1080p potreban jer tamo nema nekog screen tearinga, smanjis dvije postavke i sa gtx 1060 imas zakljucanih 60FPS.

Pogledao sam par video o freesyncu, izmedu ostalog i 

i koliko sam shvatio do tearinga dolazi kad grafa posalje vise FPS-a monitoru nego sto on ima Hz. Nigdje se ne spominje rezolucija, ima li neki video/clanak koji opravdava tvoju tvrdnju da freesync nije potreban na 1080p i zbog kojeg razloga?

Treba iskreno priznati da 1060 trenutno u vecini igara vodi, al isto tako treba priznat da je freesync odlicna stvar, uostalom ako cemo zakljucavat FPS na 60 onda to njeno vodstvo postaje zanemarivo posto ce obadvije kartice vrtit nove igre na 60 FPS sa smanjenim pokojim detaljom. Isto tako tu su ljudi koji igraju igre tipa OW pa si uzmu neki brzi TN monitor od 144 Hz jer im je visoki FPS vazan, e sad ako ne zelis imat vec spomenute nuspojave gtx-icu moras smanjit detalje i zakljucat na nekih 140 FPS dok sa freesyncom uzivas s jacim detaljima do koliko god FPS-a ide. 

Ako uzmemo u obzir postotak kojim 1060 vodi naspram 480 u nekim igrama, da isto tako i gubi u nekim igrama i ako dodamo svemu tome freesync mislim da je pretjerano reci da NVIDIA u svemu pegla AMD...

Poruka je uređivana zadnji put čet 8.9.2016 10:02 (war3_tft).
11 godina

Nisam čitao sve u detalje kaj ste pisali. Ugl, naravno da ima smisla isto kao i 1060 3GB, kolko got glupo zvučalo radi tih 3GB. Problem dolazi kada imaš nekog kao mene ili picajzlu, tko želi ne samo dobar, nego i tih i relativno hladan proizvod..

Ako netko nađe podatke o temperaturi i/ili razini buke Giga 480 G1 molim da me označite, ne stignem pratiti svaki post teme.

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.9.2016 14:23 (The_Fichek).
16 godina
odjavljen
Lucidius kaže... 

Freesync nije na 1080p potreban jer tamo nema nekog screen tearinga, smanjis dvije postavke i sa gtx 1060 imas zakljucanih 60FPS.

Huh?

12 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

@Stjepanj. Daj uzmi Gigu rx470 i rx480, predji nazad na "light side" i napisi postenu recenziju!

Zaboravit cemo ti sve nepodopstine! :)

coffe,coffe,coffe.....
Moj PC  
2 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
war3_tft kaže...
Lucidius kaže...

Pogledao sam par video o freesyncu, izmedu ostalog i 

i koliko sam shvatio do tearinga dolazi kad grafa posalje vise FPS-a monitoru nego sto on ima Hz. Nigdje se ne spominje rezolucija, ima li neki video/clanak koji opravdava tvoju tvrdnju da freesync nije potreban na 1080p i zbog kojeg razloga?

Ja sam neki dan nabavio FreeSync monitor, i definitivno ima koristi od njega. Trenutačno sam na 2560x1080 rezoluciji, i s tearingom nisam baš imao problema unatoč često višem FPS-u od refresha, ali on također eliminira stutter koji se povremeno događa i u igrama koje na RX480 vrtim na cca 100 FPS-a, jer se jednostavno dogodi da u nekom trenutku ili u određenom dijelu igre taj FPS ipak padne ispod 60. Tako je recimo bilo na Far Cry 3 kojeg sam igrao do prije nekoliko dana. Stalno super FPS, ali kad dođeš u određenu regiju, odjednom stutter. S Freesyncom tog stuttera nema, odnosno puno je manje izražen. Nisam još imao priliku testirati ga na nekoj zahtjevnijoj igri budući da sam u gužvi, ali vjerujem da su tamo prednosti FreeSynca još više izražene.

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.9.2016 15:45 (Domdom32).
13 godina
protjeran
Nije rx-ica za mene! Mozda da je bila nekakva rx 490...tiha i hladna!;)lp
Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
17 godina
Tonči kaže...
Lucidius kaže... 

Huh?

nije probao pa niti ne zna. Cemu se cuditi.

14 godina
Stjepanj kaže...
Nije rx-ica za mene! Mozda da je bila nekakva rx 490...tiha i hladna!;)lp

Za tebe je samo GTX RX .

9 godina
protjeran
koorpa kaže...

Lucidius nemoj se ljutit al postaješ lagano dosadan, odi u pascal temu pa tamo idi u te beskrajne rasprave koje ne vode ničemu niti imaju smisla. Zanima me polaris zato sam ovdje, da me zanima pascal išao bi u drugu temu. Jučer sam tražio iskustva i testove polaris kartica u ovoj temi kojih nema baš puno i još ih je užasno teško naći upravo zbog beskonačno stranica ovakvih glupih rasprava

Kako mozes napisati takvu glupost? Zasto bi rasprava bila beskorisna, u njoj mozes naci puno toga i o polarisu i pascalu, i odma imas i testove i usporedbe koje govore svoje i o rx 470,480 i 1060. Tvoj problem je sta tebe recenzije i testovi ne zanimaju jer si ionako posto poto odlucio uzeti AMD grafu, da te zanimaju razlike i usporedbe ova rasprava bi bila pravi dragulj za tebe kao sta je i za sve ostale koji odlucuju sta kupiti u tom rangu jer se iznjela masa informacija.

9 godina
protjeran
toxic kaže...
Tonči kaže...
Lucidius kaže... 

Huh?

nije probao pa niti ne zna. Cemu se cuditi.

Probao sam sve to bez brige, igrao sam sa r9 390 i na 1080p i na 1440p, na 1080p sam uz dvije smanjene opcije ovisno od igre koje najvise kolju fps ima bez problema lock 60 fps. Na 1440p je druga prica zato jer uglavnom vrtis igre u 45 fps, ako ne zelis puno detalja smanjiti i tu se javlja tearing.

16 godina
odjavljen
Lucidius kaže...

Probao sam sve to bez brige, igrao sam sa r9 390 i na 1080p i na 1440p, na 1080p sam uz dvije smanjene opcije ovisno od igre koje najvise kolju fps ima bez problema lock 60 fps. Na 1440p je druga prica zato jer uglavnom vrtis igre u 45 fps, ako ne zelis puno detalja smanjiti i tu se javlja tearing.

Tearing je razlika unutar jednog frejma koja nastaje kao rezultat toga da GPU renderira sliku i swappa back buffer prije nego monitor iscrta jedan frejm do kraja, što dovodi do toga da monitor renderira istu sliku s informacijama iz dva ili više frejmova, a granica prelaska na novu informaciju vidi se kao horizontalna linija spajanja naizgled dijelova ekrana u nekom dijelu slike. FreeSync sinkronizira refresh ekrana s framerateom pa monitor ne osvježava sliku dok ne dobije novu od kartice.

9 godina
protjeran
AMD Serija 400 (Polaris)

Ne ratumijem sada sta mi to objasnjavas, dokle god mozes zakljucat grafu sa vsyncom tearinga nebude bilo. A tamo gdje igru vrtis u 40fps freesync ce sprijeciti tearing bez potrebe za vsyncom, ali ce igra i dalje biti spora, zato po meni to nije presudno jer ne volim bas igrati ispod 60fps, a uz vsync tearinga nemas. Na 1440p je druga prica jer ni sa najjacim grafama nemees imat siguran lock 60fps sa max postavkama

Moj PC  
0 3 hvala 0
12 godina
neaktivan
AMD Serija 400 (Polaris)

Pomalo me već živcira toplina grafe. Ispunio sam zahtjev za povratom, čekam odgovor pa ću im slat nazad devilicu i uzet ću MSI. Kad smo već kod toga, ima tko (možda Tonči ) bolji način za slanje paketa u inozemstvo osim pošte (EMS)? Koliko sam vidio kurirske službe ne rade sa fizičkim osobama za inozemstvo.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

VSync uvodi ogroman lag i nije dobro rješenje. A što se tiče 1440, 60 FPS-a je odavno moguće s najjačim grafama. TitanX i 1080 bez ikakvih problema.

17 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

i fury linijom also 

Moj PC  
4 1 hvala 0
13 godina
protjeran
The_Fichek kaže...

Ako netko nađe podatke o temperaturi i/ili razini buke Giga 480 G1 molim da me označite, ne stignem pratiti svaki post teme.

Ovo i mene jako zanima kad uzmemo u obzir da je dosla i da je cca 2 soma kn.

12 godina
Tonči kaže...

VSync uvodi ogroman lag i nije dobro rješenje. A što se tiče 1440, 60 FPS-a je odavno moguće s najjačim grafama. TitanX i 1080 bez ikakvih problema.

e nemereš, jer moraš na svakoj igri imat uključene ama baš sve điđe na max, po mogućnosti i zvončicu da češka po jajcima dok igraš

16 godina
odjavljen
picajzla0707 kaže...
Tonči kaže...

e nemereš, jer moraš na svakoj igri imat uključene ama baš sve điđe na max, po mogućnosti i zvončicu da češka po jajcima dok igraš

Moram pronaći igru gdje nemam 60...

15 godina
protjeran
Tonči kaže...

60fps lock nije moguc ni sa Titan XP...

17 godina
odjavljen
AMD Serija 400 (Polaris)

A sa čime onda lokaju na 140 fpsa? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

720p 

Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina

war3_tft

Mislim da će Giga biti u razini Nitro 480, možda par dB tiša, ali sumnjam da će biti išta hladnija, osim ako su "kompozitni heatpipeovi" mini revolucija u hlađenju.

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.9.2016 22:58 (The_Fichek).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice