Tomb Raider je tehnoloski drlog koji je zapoceo kao amd naslov kao i prethodnik pa se u pola izrade ubacila nvidia sa gameworksom.Dx12 implementacija je komicna....
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Tomb Raider je tehnoloski drlog koji je zapoceo kao amd naslov kao i prethodnik pa se u pola izrade ubacila nvidia sa gameworksom.Dx12 implementacija je komicna....
da ali vidiš kako nadiremo, bit će istrebljenja u svim igrama kad se poštelaju driveri
Tomb Raider je trebao biti AMD naslov, što je je. Svejedno, kome treba više od 80fps u toj igri? FHD FreeSync monitori ionako guraju do 75Hz :)
Btw. evo opet TekTick review dečka sa Balkana koji je uspio clockat Sapphire Nitro 470 na 1420 / 1855 Mhz, ali sa TriXX bez GPU-Z sa strane:
Ingame na 1260 / 1750 (default boost clockovi) je temp. target isto 75 stupnjeva kao kod 480, ali se ventovi vrte na oko 1290rpm. Znači Nitro hlađenje je dovoljno dobro za RX 470, a za 480 su trebali uložiti nesto više truda.Da ali niš od tih kartica jer ća vam rudari sve pokupovati ...treba uzeti preko veze
probao sam crysis 3 maxed out sve,nejde nikako na rx 480,vuče se ko krepana na nekih 30-50 fps i manje,ovisi gdje,ispod 30 fps,kad se ugasi MSAA onda ide bolje ali i dalje nije 60 fps konstantnih
E sad ja sam mislio kupit neki i5 čak i ploću mjenjat (trošak katastrofa samo zbog rx-a), al ovo sad.... Može mi neko pojasnit dal da to sve mjenjam radi grafićke kartice ili ne? Ne mislim tako brzo još i monitor drugi kupovat, tako da ostajem na 1080p još duži niz godina.
Kad 80% benchmark testova je napravljeno s intelovim procesorima, ovo je prvi neki konkretan koj sam vidio s fx-om. A kada sam prije 3-4 godine kupovao matićnu ploču htio sam da mi ti procesori idu na nju (to je 2013 bio pojam fx 8, a sad se to jako promjenilo). Iskreno bilo bi mi je žao mjenjat kad sve funkicionira najnormalnije (ajd tu i tamo USB utori malo poblesave al ništa bitno).
edit: Mislim da bi sad dobio i Wraith hladnjak.
Smatram da je RX 480 sveukupno gledano bolja i future proof kartica koja ipak ima svojih mana, ali ipak bolja od gtx 1060 jer ta kartica ima vrlo kartaka rok trajanja što se tiče novih tehnologija.
Međutim momci no offense ALI nemojte nam proturati takve sumnjive video usporedbe jer su za kitu.
A evo i zašto ja tom videu ne vjerujem.
Pogledajte teksture na AMD strani, lošije su ili nisu učitane kako treba!
Da, teksture su se malo sporije učitale. Evo dokaz:
Sa prijelaza 33. na 34. sekundu tekstura se ispravi te izgleda identično kao kod 1060. Ti si linkao 0:31, scena se javlja na 0:30, znači u tom dijelu su bile potrebne 4s da se tekstura ispravi. Dio sa zastavom na kojoj su arapska slova je trajao 3s. Dio sa šarama vojne odore lika u pozadini isto 3s, lika koji tek dolazi u vojnoj odori tek 1s. Meni se ovo čini kao nejednako brzo učitavanje pojedinih tekstura jer eto u primjeru 0:30-0:38 na 0:34 se mijenja tekstura samo tog lika u prvom planu, ostalo mi izgleda isto. Još jedna stvar, fps ostaje jednak pri tom prijelazu, prije i nakon prijelaza što dovodi do zaključka da grafa hoće vrtiti na toj jačoj teksturi, ali ju presporo učita naspram 1060.
Sve skupa jeste malo tužno jer bi DX12 Hitman trebao biti bolje optimiziran za AMD. Tko zna, možda i to fixaju.
Još jedna sitnica, ali manje vjerojatna, je da je možda testirao sa Asusovom 4GB 480 koja bi kao i većina 4GB 480 trebala imati Hynix, a ne Samsung memoriju, ali sumnjam da je do toga. Većina testira sa 8GB 480.
Ako neću vjerovat ovakvim videjima u kojima nitko ništ ne sere, nema reklama, nego odmah vidiš rezultate i likovima koji su cijenjeni po komentarima svakojakih usera te nemaju gomilu subscribera, kome da vjerujem. Bolje od ovog može biti samo da je kamera malo udaljena pa vidiš kako čovjek sve isto napravi uživo, ali je onda manje pregledno.
Ništa od 1266Mhz, ako ne povećaš power limit. Nije mi jasno zašto si uopće kupio referentnu. Mogao si kupiti nereferentnu sa boljim performansama, boljim temperaturama, boljom razinom buke, ali šta je tu je.
Zašto bi mijenjao sve ?? Uzmi si FX-8350 i RX 480 i ćao (i cpu cooler naravno; tipa hyperx 212 ili SCYTHE Ninja 4 i slično..)
evo kako overclockat proc KLIK
FX 8350 se uzima u dva slucaja
1) Ne znas overclock
2) Hoces ekstremni overclock preko 5ghz
Vise se isplati uzeti FX 8300 ili 8320E, ista cijena, isti procesor samo drugi takt. Razlika u cijeni se investira u bolje hladjenje bolju grafu koji vent za kuciste ili jednostavno pivo i cevapi, kud ces bolje. A dobijes isto i pun zeludac.

Ništa od 1266Mhz, ako ne povećaš power limit. Nije mi jasno zašto si uopće kupio referentnu. Mogao si kupiti nereferentnu sa boljim performansama, boljim temperaturama, boljom razinom buke, ali šta je tu je.
nije 1266mhz nego je 1288Mhz moja xfx xxx edition,i kako ništa od 1288MHz kad je u gpu-z konstatno 1288MHz max...Kupio sam je zato jer baš takvu hoću i dobio sam je prvi dan kad je službeno izašla,dobro zbog pošte drugi dan je stigla) i kao prvo uopće nije bučna(imam dobro kućiše HAF),temperatura ne prelazi 76 stupnjeva(podesio u watmanu,malo povećao okretaje),performanse nisu ništa lošije nego nereferentne,možda malo,default napon smanjen sa 1150mV na stabilnih 1050mV itd. itd.
Same shit, 90% ti ne ide preko 1200Mhz, ako je difoltni power limit +0%, sve da ti tako i pise u gpu-z! Znaci nisi dizao power limit u Wattmanu? Kaj nije da Wattman sad fino mjeri frekvenciju tokom igranja pa mozes tako checkirat ili sa msi afterburner. Mozes i kakav screenshot nabacit (imgur ili nesto, ne direktno na bug) kao i screenshot di vidimo broj okretaja venta pri tih 76 stupnjeva prilikom nekakvog opterecenja (npr. Crysis, ne mora biti Furmark i sl.)
Same shit, 90% ti ne ide preko 1200Mhz, ako je difoltni power limit +0%, sve da ti tako i pise u gpu-z! Znaci nisi dizao power limit u Wattmanu? Kaj nije da Wattman sad fino mjeri frekvenciju tokom igranja pa mozes tako checkirat ili sa msi afterburner. Mozes i kakav screenshot nabacit (imgur ili nesto, ne direktno na bug) kao i screenshot di vidimo broj okretaja venta pri tih 76 stupnjeva prilikom nekakvog opterecenja (npr. Crysis, ne mora biti Furmark i sl.)
nisam to sad ni gledao
evo šta mi je ostalo od prije kad sam testirao...ova druga je sa power limit na +20,razlika je minimalna ili nikakva kad se poveća power limit jedino kaj kartica više troši...
power limit ne igra nikakvu značajnu ulogu
Ok hvala. Kad stignes mozes nabaciti jos neke slike. Upalis Wattman i/ili Afterburner (jesu uopce sredili da radi sa 480?) da gleda frekvenciju tokom nekih pol sata igranja neke malo zahtjevnije igre kao Crysis pa nam posaljes screenshot, sa i/ili bez dizanja power limita.
Istina, a i ne znam overclockat, pa ja sam planirao planirat i više plunt love od 300 kn (i5 i matićna). A tako i tako ću to sve realzirat za cca 1 mj. A do onda se prebacujem u drugu temu http://www.bug.hr/forum/topic/procesori-mbo/amd-fx-club/179902.aspx.
sorry za
Stvarno nije teško OC-at, imaš jako puno tutoriala kako i dosta je jednostavno Da malo smo zaspamalli off topic
Dobar si covjek al si opet izvalio da je to strasno.
Gigabyte 970A-UD3 je najbolja ploca za OC na trzistu u tom cjenovnom rangu sa faznom regulacijom koju recimo MSI/ASUS/ASROCK moze da sanja da ima za tu cijenu :D
8+2 najbolje na marketu :)
P.S. overclock FX serije do 4.2ghz se stabilno radi iz windowsa danas koliko je to lagano i bukvalno imas guide u slikama sam ja stavio i objasnio ljudima. Tri slidera pomjeris i uzivas.
Ima tema za to FX klub pa tamo nastaviti raspravu, EOD ovdje.

Hitman uopće nije najbolji primjer. To je igra kojoj je DX12 bio "afterthought".
Hitman je itekako dobar primjer "best case scenarioa" za AMD jer je se još i u DX11 izvodio puno bolje na AMD karticama, iskorištavao je GCN kao nijedna igra do tad. Polovičan prelazak na DX12 je donio još dodatan boost u obliku rješavanja CPU overheada i asynca.
Rx 460 po leakanim performance listama u rangu 750ti... Uzasno ako je istina. Cijena ce bit u rangu gtx 950 po ovom trendu a jako kaska za njom...

Tomb Raider je tehnoloski drlog...
da ali vidiš kako nadiremo
Morao sam, ova fora me dobro nasmijala, možda neki nisu skužili.
Smatram da je RX 480 sveukupno gledano bolja i future proof kartica koja ipak ima svojih mana, ali ipak bolja od gtx 1060 jer ta kartica ima vrlo kartaka rok trajanja što se tiče novih tehnologija.
Međutim momci no offense ALI nemojte nam proturati takve sumnjive video usporedbe jer su za kitu.
A evo i zašto ja tom videu ne vjerujem.
Pogledajte teksture na AMD strani, lošije su ili nisu učitane kako treba!
Da, teksture su se malo sporije učitale. Evo dokaz:
Sa prijelaza 33. na 34. sekundu tekstura se ispravi te izgleda identično kao kod 1060. Ti si linkao 0:31, scena se javlja na 0:30, znači u tom dijelu su bile potrebne 4s da se tekstura ispravi. Dio sa zastavom na kojoj su arapska slova je trajao 3s. Dio sa šarama vojne odore lika u pozadini isto 3s, lika koji tek dolazi u vojnoj odori tek 1s. Meni se ovo čini kao nejednako brzo učitavanje pojedinih tekstura jer eto u primjeru 0:30-0:38 na 0:34 se mijenja tekstura samo tog lika u prvom planu, ostalo mi izgleda isto. Još jedna stvar, fps ostaje jednak pri tom prijelazu, prije i nakon prijelaza što dovodi do zaključka da grafa hoće vrtiti na toj jačoj teksturi, ali ju presporo učita naspram 1060.
Sve skupa jeste malo tužno jer bi DX12 Hitman trebao biti bolje optimiziran za AMD. Tko zna, možda i to fixaju.
Još jedna sitnica, ali manje vjerojatna, je da je možda testirao sa Asusovom 4GB 480 koja bi kao i većina 4GB 480 trebala imati Hynix, a ne Samsung memoriju, ali sumnjam da je do toga. Većina testira sa 8GB 480.
Ako neću vjerovat ovakvim videjima u kojima nitko ništ ne sere, nema reklama, nego odmah vidiš rezultate i likovima koji su cijenjeni po komentarima svakojakih usera te nemaju gomilu subscribera, kome da vjerujem. Bolje od ovog može biti samo da je kamera malo udaljena pa vidiš kako čovjek sve isto napravi uživo, ali je onda manje pregledno.
Sporo učitavanje tekstura je problem.
Drugo tip ima sumnjiv test, na gtx 1060 strani se vidi screen tearing i u globalu mi je sumnjiv da nije postavio iste postavke.
Vecina koja testira ima vise manje iste rezultate u igrama koje je testirao kao i Hitmanu.. Btw. mozda je i do samog benchmarka, ak je to uopce bio benchmark, a ne gameplay ili do nekog efekta kojeg je ukljucio. Inace, isti problem ima i gtx 1060 u Doomu kod nekih scena, ima video i o tome.. Za mene su to sve neke musice, nista strasno.
To s "učitavanjem tekstura" je normalan "problem" koji se događa u igrama i nema veze s karticom, posve je random u praksi. Vrlo vjerojatno se radi o LOD-u, a ne problemu s učitavanjem . Isključivo ako to možeš reproducirati u 100% slučajeva, moguće je da postoji problem s igrom, a gotovo sigurno ne s karticom. Nema te jedne teksture koja je toliko velika da će biti problem istu učitati na današnjem hardveru.
Ne znam za vas ali docekati ove 480ke bi moglo potrajati, kontam ispod 300eur me nece doci, sve vise naginjem na stranu neku Furiju da uzmem nadju se po 350

Ne znam za vas ali docekati ove 480ke bi moglo potrajati, kontam ispod 300eur me nece doci, sve vise naginjem na stranu neku Furiju da uzmem nadju se po 350
Narucis si ovu i miran si.
https://www.caseking.de/sapphire-radeon-r9-fury-nitro-tri-x-4096-mb-hbm-gcsp-160.html
U Futuri valjda uskoro. 470 :)
Ma zapela mi za oko Devilica
a izaci ce me sigurno 300 sve a Nano je vec svuda po 350 a obicna Fury isto tako. I jedna i druga grafa mi je prevelik zalogaj za cpu, ali ne brigam za bn zaista