AMD Serija 400 (Polaris)

poruka: 9.707
|
čitano: 824.597
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Re: AMD Serija 400 (Polaris)
Tonči kaže...

Ja sam uvijek bio zadovoljan tihim XFX modelima (Double Dissipation). Njihovi ventovi ne kupe ni prašinu, što je super bonus.

Kul stvar sa XFX grafama koju sam vidio na 380X modelu, kliknes na vent i on ispadne, fino ocistis grafu i cao :)
Sad je tako i kod Sapphire-a poprilicno dobra stvar sto se tice odrzavanja i prasine

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
17 godina
odjavljen
AMD Serija 400 (Polaris)

Pisao sam o tome na svojoj XFX i sad koliko vidim to postaje standard, strašno praktična stvar...toliko praktična da to gledam prvo na budućoj grafi.

Moj PC  
4 0 hvala 0
13 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Moja r9 270 je kupila :/

Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
chaselol kaže...

Manje vise ovo "preseravanje" oko potrosnje 480 kartice je samo pokusaj da se stvori negativno misljenje o inace vrhunskoj kartici, evo jos detalja ovdje.

I 950 i 750ti su u istom "problemu" a nigdje se ne pominju.

Znaci damage control od zelenih, jer su izbacili kartice od 500-800$ koje kupuje 5% korisnika ako ne i manje i evo sad izbacuju nafrku 1060 jer vide da je AMD pogodio s 480 na pravo mjesto, jer se kartice prodaju ko vruce kifle na sve strane 

ne bih rekao da je preseravanje niti pokušaj ičega, radi se o trenutno stvarnom problemu i amd-ovom zajebu desetljeća

i kakav ti je to link, tko je john smith koji tvrdi sasvim obrnuto od prozvođača matičnih ploča, ovdje je lik testirao i 480 i asus 960 i uopće nisu iste situacije niti su u istom problemu 

http://www.pcper.com/reviews/Graphics-Cards/Power-Consumption-Concerns-Radeon-RX-480

asus 960 povremeno skoči preko 75w, ova 480 ide non stop preko dozvoljene granice, da ne spominjemo amperažu koja na 480 ide preko 7a, 960 stoji na 2,5a, dok je maksimala dozvoljena pci-e standardom 5a

također, čovac je kontaktirao proizvođače matičnih ploča i izričito su mu rekli da povremeni spajkovi nemaju utjecaja, no konstantno preopterećenje pci-e utora kakvo radi 480 MOŽE OŠTETITI MATIČNU

ja jednostavno nemrem vjerovat da su neki ljudi toliki fanboji neke firme da banaliziraju ovakvo prekoračenje standarda i opasnost od oštećenja matične, pa gore ste ovce od i-ovaca

naravno da se ne mora ništa dogoditi, naravno da ovo stvarno može biti pokušaj diskreditacije, no itekako se radi o ozbiljnoj stvari da bi se samo tako odmahnulo rukom

kad dođe saphire nitro i kad vidimo da je 8-pin riješio ovaj problem, ja bi bio prvi koji bi je uzeo za svoju kantu

ali ovo referentno sranje sigurno ne bi stavljao u svoj komp, a još manje preporučio drugima da je stave dok god postoji i najmanja sumnja

17 godina
odjavljen
AMD Serija 400 (Polaris)

Pa tko preporuča to referentno sranje? Toliko rasprave a meni je valjda promaklo da ju je itko preporučio.

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Otvorio mi se post i ne vidim autora, čitam, čitam i mogu samo pogađati tko je autor već po tekstu. 

picajzla0707 već je rečeno da će driverom ispraviti problem. Ništa nigdje nije spaljeno i oštećeno jer su u opasnosti samo stare ploče.

13 godina
Tonči kaže...

već je rečeno da će driverom ispraviti problem. 

Ostaje pitanje, kao i milijun puta do sada kada je AMD/ATI u pitanju, koji ku*ac nisu u stanju u startu drajvere napisat kak se spada.

NiramX kaže... Tko se na četvorku opeko i na peticu puše.
17 godina
neaktivan
AMD Serija 400 (Polaris)

Ovo je drugačije malo, ovdje će hardverski problem pokušat riješit softverski. 

Moj PC  
2 0 hvala 0
9 godina
Pretpostavljam da ce samo povisit frekvenciju pa automatski i iskoristivost na regulatoru koji vuce struju iz slota ,pretpostavljam dram regulacija, i problem rjesen. Tj nije ni bilo problema ali sad ce spikeovi bit u frekvencijskom podrucju koje je nemoguce izmjerit s opremom koju ovi likovi sta su ovo otkrili koriste i sve ovce zadovoljne. Ne mogu shvatit da se ovoliko panike dize zbog u najgorem slucaju ako su mjerenja tocna,82 naspram 75w tj 7w viska,sta je jako malo i prakticki zanemarivo bez obzira koliko katastrofalno zvuci da je to van standarda. A jos nesto, ploca odredjuje potrosnju iako je kartica trosilo,to je dio pcie standarda.tj kartica se napaja s ploce ne obrnuto pa ukoliko je ploca radjena po standardu a je ,ne moze kartica izgorit plocu. A ovo spajanje u pcie 2 plocu pcie 3 karticu jednostavno usporedite s spajanjem usb 3 periferije kojoj treba 10w u usb 2 port koji isporucuje 5w i shvatit ce te da problem postoji samo vama u glavi jer na amd gledate ko na neku firmu koja nema veze s poslom pa mora nesto krivo napravit.
13 godina
Penryn kaže...

Kao Nvidia async shadere

12 godina
Tonči kaže...

Otvorio mi se post i ne vidim autora, čitam, čitam i mogu samo pogađati tko je autor već po tekstu. 

picajzla0707 već je rečeno da će driverom ispraviti problem. Ništa nigdje nije spaljeno i oštećeno jer su u opasnosti samo stare ploče.

ma da, jesam picajzla, jbga

no jednostavno nemerem vjerovat da su ljudi takve ovce... te nije to istina, te pretjerivanje, te preseravanje, te opravdavanje drugim grafama koje uopće nisu imale isti problem, pa teorija zavjere za rušenje amd-a, dobro da nisu počeli spominjati male zelene

eto i sam kažeš ispraviti će to driverom, pa jel bi se amd javljao da će riješiti problem da problema nije bilo?

super ako to mogu riješit driverom, još bolje ako toga niti ne bude kod nereferentnih

ide driver, problem riješen i nakon toga nitko to više neće ni spominjati

i sam sam pikirao tu grafu, ali ići na ovakve bedastoće da bi se pravdala neka firma koja na nama zarađuje, majke ti mile ko da je neka sekta, pa se traže sva moguća i nemoguća opravdanja jer veliki vođa nemere zasrat

napravili su zajeb i ne treba banalizirati problem, ispravit će to - super, idemo dalje

12 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Posto sam se opekao na jucerasnji Quantum Break CF fejk....dali je ovo fejk po vama?

Nekako mi to djeluje previsok framerate?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
dabar_solta_V2 kaže...
...

Po netu već ima slučajeva mrtvih matičnih tako da nije bezazlena stvar...

Znači do sad niti jedna grafa nije ovoliko opterećivala PCI Express slot, clockana ide do 95W, odnosno 8.3A a dozvoljena granica je 5.5A. Usporedbe radi, AMD R9 Nano koja ima sličnu potrošnju preko slota vuče tek prosječnih 20W. 

AMD je priznao da problem postoji i obećao da će ga do utorka riješit preko novih drivera i to je to.

16 godina
odjavljen
Perki kaže...
Tonči kaže...

već je rečeno da će driverom ispraviti problem. 

Ostaje pitanje, kao i milijun puta do sada kada je AMD/ATI u pitanju, koji ku*ac nisu u stanju u startu drajvere napisat kak se spada.

DarthMarkus kaže...
Penryn kaže...

Kao Nvidia async shadere

Taman sam htio napisati, odgovor za oba pitanja. 

Penryn kaže...
dabar_solta_V2 kaže...
...

Po netu već ima slučajeva mrtvih matičnih ...

To baš i nije istina. :)

17 godina
neaktivan
Tonči kaže...

Ne znam, ne mogu osobno garantirat, al evo pa čitaj redom, pojavljuju se linkovi. https://www.reddit.com/r/Amd/comments/4qfwd4/rx480_fails_pcie_specification/?st=iq5kvjqb&sh=48c65cf6

13 godina
Tonči kaže...

NiramX kaže... Tko se na četvorku opeko i na peticu puše.
9 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Lik je stavio sliku ne bas nove i top maticne i napisao da je dosao doma i nasao skurenu plocu u njegvom rigu s 3 rx480...poslao ih je natrag i trazi povrat...sta nije slikao barem jednu karticu u slotu nego jedan čoškić maticne di je skureno od ko zna cega...neuvjerljivo...nemojmo pizdit ko da smo svi vec kupili kartice i da smo prevareni...vidjet cemo kak ce se stvar odigrati

6 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
NathanDrek kaže...

Lik je stavio sliku ne bas nove i top maticne i napisao da je dosao doma i nasao skurenu plocu u njegvom rigu s 3 rx480...poslao ih je natrag i trazi povrat...sta nije slikao barem jednu karticu u slotu nego jedan čoškić maticne di je skureno od ko zna cega...neuvjerljivo...nemojmo pizdit ko da smo svi vec kupili kartice i da smo prevareni...vidjet cemo kak ce se stvar odigrati

http://www.overclock.net/t/1604421/various-amd-rx-480-review-thread/1860#post_25309056

https://community.amd.com/thread/202410

Pa mislim šta je tako teško prihvatit da problem postoji? Znači AMD priznaje da ima problem i da će ga riješit al neki ovdje još ne mogu.. 

Ryan s PCPer je pitao neke proizvođače ploča za ovaj problem i odgovor je: 

I asked around our friends in the motherboard business for some feedback on this issue - is it something that users should be concerned about or are modern day motherboards built to handle this type of variance? One vendor told me directly that while spikes as high as 95 watts of power draw through the PCIE connection are tolerated without issue, sustained power draw at that kind of level would likely cause damage. The pins and connectors are the most likely failure points - he didn’t seem concerned about the traces on the board as they had enough copper in the power plane to withstand the current.

13 godina
neaktivan
AMD Serija 400 (Polaris)

Znači ako ti rikne matična ovih dana ili imaš neku riknutu od prije, odmah šalji rage mail AMDu (bez obzira imaš li rx 480) i zahtjevaj novu matičnu i naknadu za duševne boli!!!!1!

Moj PC  
6 0 hvala 0
12 godina
Penryn kaže...
NathanDrek kaže...

http://www.overclock.net/t/1604421/various-amd-rx-480-review-thread/1860#post_25309056

https://community.amd.com/thread/202410

Pa mislim šta je tako teško prihvatit da problem postoji? Znači AMD priznaje da ima problem i da će ga riješit al neki ovdje još ne mogu.. 

Ryan s PCPer je pitao neke proizvođače ploča za ovaj problem i odgovor je: 

I asked around our friends in the motherboard business for some feedback on this issue - is it something that users should be concerned about or are modern day motherboards built to handle this type of variance? One vendor told me directly that while spikes as high as 95 watts of power draw through the PCIE connection are tolerated without issue, sustained power draw at that kind of level would likely cause damage. The pins and connectors are the most likely failure points - he didn’t seem concerned about the traces on the board as they had enough copper in the power plane to withstand the current.

Pa šta misliš da će se AMD natezati sa prepiskama kako što mi ovdje radimo , ljudi su ih uzeli na zub i oni nemaju namjeru da se tu šta natežu sa njima nego će stvar riješiti i ako to drugoj strani očigledno polazi za rukom da prodju neopaženo sa istim problemom.

http://hwbot.org/signature/u135800.png
10 godina
neaktivan
Najava za sredinu 7. mjeseca 1700 kn, 8 gb, vjerojatno ima veze sa nitrom sta izlazi
http://m.computeruniverse.net/item/3930363539343330
Moj PC  
0 0 hvala 1
10 godina
neaktivan
Po najavama nitro će biti 2300, znači za koji mjesec ide i niže, odlična će to biti cijena za custom karticu od 8 gb, znači 4gb bi mogla ići i oko 2000 kn, a kasnije možda i nize
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
AMD Serija 400 (Polaris)
Moj PC  
5 0 hvala 0
9 godina

1 link kaže da je audio otiša na ploći, 90 posto codeca se napaja s 5v.
link 2 kaže da ima vidljivo izgorene kontakte i posta sliku na kojoj se ne vide izgoreni kontakti ustvari.

????

12 godina
neaktivan
AMD Serija 400 (Polaris)

Btw, koje je razlika između Lite Retail i full Retail verzije RX 480 gore linkane?

ps. Ako netko još ovo nije vidio :D

Poruka je uređivana zadnji put sub 2.7.2016 23:51 (PoloMarko).
Moj PC  
2 0 hvala 0
9 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Pa svi mi priznamo da problem postoji, al ne panicarimo ko neki. Netko je na tom forumu s tom "skurenom plocom" napisao velikim crvenim slovima: "ATTENTION!!! Do not buy rx480!!!" bez ikakvog opisa sto se dogodilo, normalno kad rx480 nikad nije ni vidio. I u to bi ja trebao povjerovati?! Jayztwocents ih je 2 dana maltretirao s benchevima u cf-u, nista. Svi ostali recenzenti isto tako.Joker je testirao na 1350mhz, 150% power voltage, radila mu je na 90 stupnjeva i imala 100 % stabilan clock. Bez ikakvog throtlanja.sto mislis koliko je ta vukla watta?! Ak nije 250 ja si jaja rezem. Gorjele bi ploce ko borovina da je to toliko opasno, nemoj ju clockat dok se ne rijesi stvar, ak se ne rijesi vracaj.u meduvremenu ti nebu zgorila maticna. Htjeli su da bude cim impresivnija kod launcha i nabrijali su ju zeru previse.ovako bar imas garanciju,a da su ju izdali sa 1100mhz i 120w potrosnjom i bez garancije na pokusaje oc-a opet bi ju svi maltretirali i ne bi marili kaj vuce.stjepanj bi ju odmah nafrljio na pun k... i 800. Sigurno necu na prvog idiota koji vice izgorila mi ploca pokupit zenu i djecu i preselit u dansku jer je ovdje postalo preopasno...

40 0 hvala 6
17 godina
odjavljen
AMD Serija 400 (Polaris)

to se zove post 

Moj PC  
4 0 hvala 1
13 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Ovo je kul, AMD izbacio sajt samo za svoje grafe.

www.radeon.com

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Moj PC  
6 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
AMD Serija 400 (Polaris)

Neznalice su uvijek najglasnije, kako u real life tako i na internetu. 

Ako je moguće riješiti problem prepravljanjem biosa, onda je moguće i putem drivera.

Da već nemam kući 970 i 390,sutra bih kupio neku 480.

1 1 hvala 0
15 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Kad bi trebale izaći 470? kroz mjesec dana ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice