AMD Serija 400 (Polaris)

poruka: 9.707
|
čitano: 824.604
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
neaktivan
AMD Serija 400 (Polaris)

Počeli su se sve vise javljati ljudi na redditu i na službenim AMD community (https://community.amd.com/thread/202410) kojima su se nakon par sati igranja na RX 480 počeli javljati artefakti i ploče otišle u vječna lovišta. I to prosječne ploče a ne šroteks. Čak je i Rampage IV otišla.

I onda se javio neki iz AMD-a na redditu koji je toliko pametan da je iznio podatak da PCI-E slot moze izdržati 300W opterećenja. Također izgleda da AMD svim silama pokušava blokirati thread o tom problemu. Očito žele to zataškati kao da se ništa nije dogodilo 

Povjerenje zahtijeva godine za izgradnju, sekunde za uništenje i vječnost za popravak
Poruka je uređivana zadnji put pet 1.7.2016 18:37 (JozoBozo121).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Re: AMD Serija 400 (Polaris)
JozoBozo121 kaže...

Počeli su se sve vise javljati ljudi na redditu i na službenim AMD community kojima su se nakon par sati igranja na RX 480 počeli javljati artefakti i ploče otišle u vječna lovišta. I to prosječne ploče a ne šroteks. Čak je i Rampage IV otišla.

I onda se javio neki iz AMD-a na redditu koji je toliko pametan da je iznio podatak da PCI-E slot moze izdržati 300W opterećenja. Također izgleda da AMD svim silama pokušava blokirati thread o tom problemu. Očito žele to zataškati kao da se ništa nije dogodilo 

Ja i dalje cekam jedan jedini primjer gdje je ploca izgorila a pratim reddit 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
10 godina
neaktivan

Pogledaj AMD community post. Krivi izraz, izgori PCI-E port, a sto će ti ploča bez toga?

Povjerenje zahtijeva godine za izgradnju, sekunde za uništenje i vječnost za popravak
17 godina
odjavljen
AMD Serija 400 (Polaris)

Trebali bi priznati problem, ljudima nadoknaditi štetu, zamjeniti im garfe za nereferentnu a ove povuči sa tržišta uz ispriku. I nikada više izbaciti ni jednu referentnu, samo im debelo šteti.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
AMD Serija 400 (Polaris)

Ako stvarno ljudima rikavaju ploce zbog kartice, onda je ovo tolko velik skandal da se amd-u crno pise.. Al sumnjam da je problem tako gadan.

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
protjeran
ansha kaže...

Ako stvarno ljudima rikavaju ploce zbog kartice, onda je ovo tolko velik skandal da se amd-u crno pise.. Al sumnjam da je problem tako gadan.

dionice amd-a odma u crveno hebate amd-ova dionica 5$ a nvidijina 50$

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Poruka je uređivana zadnji put pet 1.7.2016 18:07 (Stjepanj).
17 godina
odjavljen
AMD Serija 400 (Polaris)

Sad sam malo bolje pogledao i ispada kada se zbroji 12V+3.3 v da potegne i 30W preko limita. Baš su si pucali u nogu, cijela kontrola kvalitete može po otkaz. I to sad nahebu najvjerniji fanovi i fanboyevi...brijem da će ih hrpa vračati kartice i kupiti nvidiju.

Poruka je uređivana zadnji put pet 1.7.2016 18:22 (XXX).
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
JozoBozo121 kaže...

Pogledaj AMD community post. Krivi izraz, izgori PCI-E port, a sto će ti ploča bez toga?

Pogledao opet nisam nasao. Samo jedno objasnjenje od lika da svi koji imaju plocu izdatu poslije 2006 su mirni

13 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...
ansha kaže...

dionice amd-a odma u crveno hebate amd-ova dionica 5$ a nvidijina 50$

Cijena pojedine dionice nema veze sa vrijednošću kompanije i sama po sebi nije indikator niceg. Ako ih bas hoces usporedivati puno bolji indikator je market cap (cijena dionicexbroj dionica)

13 godina
neaktivan
AMD Serija 400 (Polaris)

Dakle zaključat power limit na referentnjačama i dobro, a i tako ih nitko neće kupovat pored AIB kartica. Također smatram da u ovom slučaju "kupit ću referentnu zbog vodenog hlađenja" pada u vodu (no pun intended) jer se radi o mainstream/budžet kartici

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Kako se stanje smirilo dok se nije pojavio ovaj "powergate" ja sam mislio uzeti referentnu zato da ju smjestim u small form factor PC kod TV-a. Ovako mi to postaje upitno, a u malim kućištima aftermarket kartice i nisu najbolje rješenje. A neznam hoće li doći kartice s turbo Fan hladnjakom a custom PCB-om.

17 godina
XXX kaže...

Sad sam malo bolje pogledao i ispada kada se zbroji 12V+3.3 v da potegne i 30W preko limita. Baš su si pucali u nogu, cijela kontrola kvalitete može po otkaz. I to sad nahebu najvjerniji fanovi i fanboyevi...brijem da će ih hrpa vračati kartice i kupiti nvidiju.

isto ko sto su vracali 970 sa 3.5gb "konretnih" rama.

ne da nisu vracali nego su jos kupili vazelina i pozvali jen hsun huanga da im provjetri analni otvor

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
9 godina
jeli se zna koji je zakljucak s ovim izgaranjem ploca, ima li istine u tome.
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Nije bitno jesu ljudi odabrali hoće li vratiti kartice ili ne, bitno je da AMD, poput Nvidie u tom slučaju, omogući vraćanje kartica. A i ovo je malo ozbiljniji problem jer velika struja moze skuriti ostale komponente.

13 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Fino objasnio covjek, problemi ce se mozda javiti sa pci 1.0 i 2.0 portovima, ljudi koji nisu imali tu karticu su najvise poceli overhype da mogu spaliti ali od te ljubavi nema nista.
Kartica je plug n play kao sto sam rekao, da ce spaliti 3.0 pci port nece, od te ljubavi nema nista, dosta se prica i na redditu i svuda ali ponavljam, NITI JEDNE SLIKE NEMA DA JE SPALJEN PCI PORT, ispravite me slobodno ako grijesim.

Poruka je uređivana zadnji put pet 1.7.2016 19:13 (chaselol).
Moj PC  
5 0 hvala 2
12 godina
neaktivan
AMD Serija 400 (Polaris)

Inace moja omiljena stranica za review kartica,ovdje je covjek ljepo objasnio za sta je kartica sposobna

http://eu.battle.net/d3/en/profile/XsX-2902/hero/22973692

1 0 hvala 0
12 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Gtx 1080 vs rx 480 CF.....lol

Moj PC  
7 0 hvala 2
17 godina
Moj PC  
0 0 hvala 1
9 godina
MEGATAMA kaže...

Gtx 1080 vs rx 480 CF.....lol

Ima veći average i u witceru 3 i far cry primalu,ali ju zeza 1% min. što može biti zbog nestabilnog potezanja struje...jebiga, mala bi pila, a stavili su joj dudicu na otvor od boce  to će biti sve riješeno pošto i dx12 funkcionira da smanji te dropove i da drži konstantu pa da je gameplay fluidniji...općenito znači CF skalira 75% s uračunatim igrama koje nisu imale nikakvu razliku u benchu 1 i 2 rx480 znači kojima CF ne radi...to je gut! opet ponavljam dečki opterečuju svoje matične testirajući CF 480-ki, a Tom´s Hardware se durio da neće probati ni jednu...sad bar znam ko pravi od buhe slona, toliko kontradiktornih stvari da ti pamet stane...

13 godina
protjeran

na 1.425mhz ima skor kao gtx 970 na 1600+mhz! ni napon mi se ne cini pretjeranim od 1,15V, samo mi je cudna temperatura tj povelika(povrsinskih 77°c) s obzirom sta su stavili na cip!

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
15 godina

0 0 hvala 0
15 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

znaci partnerove kartice ce biti odlicne po svemu gledajuci. nadajuci se da ce cijena biti prihvatljiva....

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
AMD Serija 400 (Polaris)

To ni meni nije jasno, kakva izgaranja, ugasit ce se prije kao što je ovaj rekao u videu. Ali ponavljam to nece rijesit samo dodavanje 1x8pin utora vec ce to morati srediti u grafičkom biosu i za referentne i ne referentne, nadam se da ce ih stavit prije izlaska AIB kartica

Battlelog: D3lBoy-00
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Mozda je pre oštra riječ da će ploča ili port izgorjeti ali da bi se potencijalno životni vijek moga smanjiti mislim da bi jer ako ožićenje porta nije dizajniran za takav load onda nije to sve bez veze neki kažu da je max oko 70tak watta a ako kartica vuče 100 ????

Poruka je uređivana zadnji put pet 1.7.2016 20:51 (Doktor-X).

0 0 hvala 0
9 godina
Neki kazu je tocna informacija a to sta je grafa prosla testiranja od trece strane i uz to jos profesionalne to nema veze?
16 godina
odjavljen
LOL Dvije 480 stvarno razbijaju 1080...
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
Tonči kaže...
LOL Dvije 480 stvarno razbijaju 1080...

David i njegov buraz protiv Golijata  

Poruka je uređivana zadnji put pet 1.7.2016 22:05 (NathanDrek).
11 godina

Je, malo su bolje u Quantum Breaku. Nije bas najfer igrica za usporedbu, ali ok. Bolje za usporedbu je po meni vs 1070 u vecem broju igara, evo opet link: 

Posto je CF 480 samo 14% bolji od 1070 na 1440p mislim da je bolje uzeti 1070, pogotovo u HR posto Gainwardova odlicna 1070 kosta 3700kn. Kud ces vece srece, ako ce nereferentna 480 kostati upola manje, 1850kn, ali sumnjam.

Poruka je uređivana zadnji put pet 1.7.2016 22:22 (The_Fichek).
9 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Pa dobro možemo se malo veseliti zbog njih, vidiš da ju udaraju kritike i problemi sa svih strana...normalno da je za sad nvidia bolji izbor (govorim sto se tiče CF-a)...nitko ne govori za igre koje ne leže amd-u da nisu fer za usporedbu. Svi samo pljuju po AOTS da je to bezvezni primjer za bench, ne bi bas rekao, kompleksne stvari se tu dogadjaju. Bas me zanima hoće li rasti broj igara koje nadolaze u korist CF rx-ica i u kojem postotku će biti jače. Barem je zanimljivo, čuo sam da će i naš HEP dati giveaway 20 kom referentnih rx480 jer su vidli da si hoće povući

1 0 hvala 0
12 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Poanta je koliko nvidia i sa 1080 pusi kad je async implementiran a u Quantumu je ako sam dobro vidio koristen za fiziku i osvijetljenje.

Sta ce bit sa 2 nereferentne 480 sa OC out of box....20fps razlika u korist amda posto je sad vec do 10fps?

Gearsi 4 su max dx12 a isto tako vjerujem i ostale nadolazece Xone igre i za ocekivat je da ce itekako koristit amd arhitekturu pa bi mogli cesto gleda situacije da 2 rx480 peru 1080.......

Ne zanimam me sli ili cf uopce ali poanta je da je amd u daleko daleko boljoj situaciji sto se tice buducnosti....nvidia se cupa cistom sirovom snagom na ogromnim brzinama koliko god moze ali Quantum je pokazatelj da niti ta snaga nije dovoljna kad fale uzasno bitni elementi koje je donio dx12.

Uskoro nam dolazi i novi dx12 bench i nebih se zacudio da rezultati budu sokantni....

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice