AMD Serija 400 (Polaris)

poruka: 9.707
|
čitano: 822.928
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Re: AMD Serija 400 (Polaris)
Penryn kaže...

Pa jel vidiš ti čitat?  Na 1.7GHz 15% brža od RX480, TDP 120W. Vjerojatno će glatko ići preko 2GHz..

Nisam stavio link i komentare ispod sto sam nasao i tu sliku zaboravio RIP, ljudi ispod pisu da ce biti bukvalno duplo brza ako ne i 50% u najmanju ruku, sto je apsurd.
Ova grafa mi se cini da ce biti kao odnos izmedju 960 kartice i hm 280/285/380 kartice raw performance stock vs stock, dok za OC za radeonku cemo se strpiti jos nekih 7 dana dok ne dodju nereferentni modeli.

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
12 godina
dabar_solta_V2 kaže...
chaselol kaže...

Retardi iz nvidie izbacuju 1060 koja je u sustini 1080 po njihovim specifikacijama

Tuga i jad.

evo graf od 0

hahaha, kako mi idu na živce s tim grafovima gdje umjetno nabijaju vizualnu razliku

na prvom grafu izgleda kao duplo veća razlika - woooow, a ono ustvari razlika sa 1 na 1,15 i na kraju će biti upitno jel i to točno

13 godina
neaktivan
DeniZg kaže...
ManOnTheMoon kaže...

Ako 1060 bude ispod ~310€ mislim da cu napokon upgrejdat hd7870. Iskreno najveci + za nvidiu mi je shadowplay, tako da ako dobim otprilike isti/slicnan price per performanse ic cu na 1060. Ako 480 bude znatno jeftinije uzet cu neko od nereferentnih kad izadu 

I kad se cijene smire, ne vjerujem da će referentna gtx1060 3gb biti ispod 300€.

20-30-40€ me vjv nece prekinut ako i dalje ima solidan price/performanse. Samo cu morat prodat jos par csgo skinova 

12 godina
chaselol kaže...
Penryn kaže...

Pa jel vidiš ti čitat?  Na 1.7GHz 15% brža od RX480, TDP 120W. Vjerojatno će glatko ići preko 2GHz..

Nisam stavio link i komentare ispod sto sam nasao i tu sliku zaboravio RIP, ljudi ispod pisu da ce biti bukvalno duplo brza ako ne i 50% u najmanju ruku, sto je apsurd.
Ova grafa mi se cini da ce biti kao odnos izmedju 960 kartice i hm 280/285/380 kartice raw performance stock vs stock, dok za OC za radeonku cemo se strpiti jos nekih 7 dana dok ne dodju nereferentni modeli.

ma gluposti pišu, ali nemereš stalno navoditi prošle serije kao primjer ičega

u novim serijama rast perfomansi amd-a i nvidije uopće ne mora biti isti, pa onda i razlika između novih serija ne mora biti ista kao između 960-ke i 380-ke

dalo bi se izračunati eventualno prema odnosima 480 i stare serije i 1070 i stare serije, pa vidjeti postotak rasta perfomansi

dakle vidjeti koliko je 1070 jača od 970 i dobiti postotak, pa taj postotak dodati na perfomanse 960 kako bi dobili moguću snagu 1060 grafe i onda to usporediti sa 480

Poruka je uređivana zadnji put pet 1.7.2016 15:42 (picajzla0707).
12 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Zadnje od nvidie sam imao gtx 660ti,670,680,770,780,970 i naucio sam se da nikad vise ne kupujem njihova polutanska rijesenja u stilu gtx 660ti gdje sjeku propusnost sabirnice,kolicinu vrama kao u slucaju 1060 itd jer su to najgore moguce ustede na stetu kupca.Ili cisti model naprimjer 670 ili nista.....

I sta je to sa 3gb vrama....kakva je to glupost kad vec hrpetine igara u 1080p idu iznad toga na ultra postavkama a 1060 model je za ultra postavke u 1080p rezi.....gadno su sjebali taj model barem po meni....tojest sjebat ce kupce istog jer nece moc naprimjer dic kvalitetu tekstura isl.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
AMD Serija 400 (Polaris)

Malo ne profesionalno s tim "Much better than 480"... AMD uvijek kaže samo "konkurent" a ne "Bolje neg 970 !"... Marketing uništava sve

EDIT: A i amd je to radio zapravo... ono CF 480 vs 1080

Battlelog: D3lBoy-00
Poruka je uređivana zadnji put pet 1.7.2016 15:54 (D3lBoy).
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Steta kaj bude to samo paper launch, kartica nece biti tak brzo dobavljiva, da ne govorim o nerferentnom modelu...htjeli su postici da se kupci rx480 jos malo nećkaju...mogla bi to biti super kartica, bit ce brza sigurno ali po procjenama oko 3 - 3.5 k kuna

0 0 hvala 0
13 godina
picajzla0707 kaže... 

ma gluposti pišu, ali nemereš stalno navoditi prošle serije kao primjer ičega

u novim serijama rast perfomansi amd-a i nvidije uopće ne mora biti isti, pa onda i razlika između novih serija ne mora biti ista kao između 960-ke i 380-ke

To je bilo ugrubo poredjenje ali ako vidis da ce imati 1280 cuda cora to je ~50% od 1080 kartice sto je po nekoj logici u rangu sa 480, zar ne? Jer u CF testu 480 je negdje bolja a negdje slabija par procenata od 1080 

17 godina
neaktivan
AMD Serija 400 (Polaris)

Kako bi to izgledalo da je nvidija predstavljala RX480. 

Moj PC  
21 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Baš to svi vide da je duže pa odma misle da je puno bolje That's what she said

11 godina
neaktivan
AMD Serija 400 (Polaris)

Amd je the gud guy i siromasniji guy. Takav marketing Nvidie im moze samo losu vibru donjet...

Ja se samo nadam da nisam fulao sto sam uzeo Fury X, ulozio sam 1800 kn sve skupa nakraju, i pritom dobio nesto bolji procesor i rame od starih. Da sam isao na 480 ulozio bi 1200 kn. 

480 se cini super, ali za 1440p mislim da je Fury ipak optimalnija. Super su joj temperature nikad iznad 60, jedina mana je sto je malo bucna...

Poruka je uređivana zadnji put pet 1.7.2016 15:58 (Haremzg).
Moj PC  
1 0 hvala 0
9 godina
D3lBoy kaže...

Malo ne profesionalno s tim "Much better than 480"... AMD uvijek kaže samo "konkurent" a ne "Bolje neg 970 !"... Marketing uništava sve

EDIT: A i amd je to radio zapravo... ono CF 480 vs 1080

Mislim da između njih tak "sve puca od ljubavi" da mi je čudno da u grafovima ne piše " much better then those motherfuckers and their crappy gpu"

13 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Mali update za 480:
Sapphire 480 @1350mhz 8pin connector, removable fans for clearing, black design
PowerColor 480 DEVIL fully custom PCB @1400Mhz out of box, will OC above, 8 pin

I slikica

Poruka je uređivana zadnji put pet 1.7.2016 16:01 (chaselol).
Moj PC  
8 0 hvala 0
12 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Upravo ovakva situacija je ono cemu se ja nadam....modeli koji se mogu dic preko 1400mhz...po mogucnosti na 1500mhz poput ove 970 koju imam.

Tu vec pricamo o performansama iznad 980.....a ako je onaj video sa 2K benckevima legit onda i poprilicno izmad 980 na visim rezama...

http://wccftech.com/powercolor-rx-480-devil-leak/

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
AMD Serija 400 (Polaris)

Izgleda super, subjektivno možda čak i bolje od sapphire, samo da svi ponude 3 god garancije (napokon se i sapphire odlučio na to) da se ne mora birati između boljeg modela i +1 god gare

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Igre koriste više od 3GB jer imaju dostupno, ali to ne znači da im 3GB i treba. Kao što na istim postavkama radi Rise of The Tomb Raider na mojoj 970 i Titanu X, tako na Titanu vuče skoro 6 ili 7 GB VRAM memorije, a na mojoj uredno radi korištenjem oko 3.8 GB. Uz to, i AMD i Nvidia imaju sve bolje memorijske kompresije koje stisnu po 30% više toga u isto količinu memorije. I Fury X je namijenjen za 4K pa ima 4GB memorije.

Povjerenje zahtijeva godine za izgradnju, sekunde za uništenje i vječnost za popravak
Poruka je uređivana zadnji put pet 1.7.2016 16:12 (JozoBozo121).
12 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Jozobozo igre tipa DOOM isl su pokazatelj da 3gb vrama nije dovoljno za danas a kamoli da je future proof....a uzimamo grafe da budemo mirni barem 2-3 godine zar ne.Zato me uzasno privlaci neki ludi model 480 jer bez obzira sto je ova msi 970 najbolji komad hardvera koji sam ikad imao svijestan sam da je ogranicena vramom ali jos vise nedostatkom hardverskog asynca.

Nakon sto sam procitao izjave developera koliki boost su dobili na ps4 samo upotrebom asynca skuzio sam koliko je ta prednost stvarna....

Mogu se kladit da to nvidia koci koliko god moze ali i to puca po savovima...njihova kontrola trzista i developmenta.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Evo malo dima, a bome ima i vatre. Evo malo još izvora, nisam provjeravao dal je tko o tome pričao, Power bottleneck na RX480, čak i spaljivanja matičnih ploča ima zbog količine struje povučene iz PCIe utora.

Reddit tema,

o toj temi na 9:55.

Definitivno treba 8-pin, minimalno, trebali su oni OEM staviti 8-pin kad vidim ovo sve šta se piše i priča... Nikad pameti.

Živjeti u svijetu i pritom ne biti svjestan smisla svijeta isto je kao i lutati velikom knjižnicom i pritom ne doticati knjige

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Napisao sam ja gore vec, ali problem je sto jos aftermarket X-pin napona mozda nece pomoci jer to je problem u kartici, nece ona vuc struju od bilo gdje vec pretpostavljaju da po defaultu je namještena da povuce više iz PCI ako zatreba. Znaci to ce morati biosom rješavati, a ne samo papnut 1x8 pin i amen

Poruka je uređivana zadnji put pet 1.7.2016 16:25 (D3lBoy).
12 godina
AMD Serija 400 (Polaris)
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
AMD Serija 400 (Polaris)

rx 480 8gb 1700 kn u computeruniversu a kod nas najjeftinija 8gb verzija 2400 kn . 

https://www.computeruniverse.net/products/90659430/sapphire-radeon-rx-480-lite-retail.asp

Im BATMAN !!!
Moj PC  
5 0 hvala 3
10 godina
neaktivan

Ja sam ti lijepo napisao kako stavri stoje, na 1080p i 1440p ne trebaš više od 3GB, možda 4. To što igre na jačim GPU-ovima korisite više ne znači da te iste postavke ne bi radile na kartici s manje memorije. Doom i engine njegovog izdavača je specifičan po tome što oni koriste megateksture što baš i nije nešto poželjno jer to koristi puno memorije a ne pridosnosi ničemu. To je zapravo korištenje jedne velike teksture umjesto jedne manje koja se ponavlja. To je uzrokovalo probleme na Wolfensteinu i veliki pop in tekstura jer se to treba učitati. Daj mi linkaj to izjave jer koliko znam jedine igre koje na konzoloma koriste async su Doom, Battlefield 4, Infamous: Second Son i Tomorrow Children, no nisam nikada čuo da je netko izjavio koliko su dobili boosta na konzolama.  Nažalost, vidio sam samo par teoretskih uspredbi kad je Async uključen i kad nije ali teorija je teorija a praksa je praksa. Šteta da to nije malo jače zaživjelo, možda će sad sad DX12.

Povjerenje zahtijeva godine za izgradnju, sekunde za uništenje i vječnost za popravak
Poruka je uređivana zadnji put pet 1.7.2016 16:36 (JozoBozo121).
12 godina
Ja srecom uzimam grafu na kraju sezone, pa ce se sve razjasniti i bit ce jasne i razlike u odnosu na 1060

No, ako se nvidia razapinjala radi 3,5gb vrama, sto ce tek biti s ovim, jer ovo je neusporedivo vece sranje i ako to ne poprave mogu se pozdravit s prodajom ove grafe
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Uh, kad sam vidio WccfTech već sam prasnuo u smijeh To je kao da mi citiraš neki znanstveni članak sa 24sata  no, dobro je da citiraju

To sam i ja vidio, no znaš li koliki je to boost zapravo? Vjerojatno je fps 30 kao i na većini igara pa je frame time 33.33 ms po frejmu, što znači da su dobili možda 10%, a ovima s Dooma malo više jer oni koriste 60Hz pa je frame time 16,67ms pa su oni dobili nekih 17%. Neka to zaživi, no to je na konzolama dostupno već otkad pa su tu pa su to tek sad počeli koristiti i to ima možda igara za na prste jedne ruke nabrojat. To možda krene malo bolje kad dodu osvježenja konzola i nova generacija koja će imati bolju podršku za to.

Poruka je uređivana zadnji put pet 1.7.2016 16:55 (JozoBozo121).
17 godina
odjavljen
AMD Serija 400 (Polaris)

Tko na jesen 2016. kupi grafulju ta ze pare sa 3 gB vrama, pukno je 

Moj PC  
8 0 hvala 0
12 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Dupli post

http://hwbot.org/signature/u135800.png
Poruka je uređivana zadnji put pet 1.7.2016 17:33 (mirzet1976).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

AMD Radeon 4XX i RX 4XX šema

http://hwbot.org/signature/u135800.png
Moj PC  
0 0 hvala 4
16 godina
odjavljen
Penryn kaže...

Kako bi to izgledalo da je nvidija predstavljala RX480. 

Hahahaha nisam od tebe ovakvi nv-istinu očekivao. 

Poruka je uređivana zadnji put pet 1.7.2016 17:37 (Tonči).
12 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Jozobozo itekako se slazem da je wccf portal mozda i najvece smece medju slicnim portalima,click bait drlog.

Moj PC  
2 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice