Ma nek ide potrosnja, to je sve zanemarivo i da bude 6+8 to je apsolutno nista 99% danasnjih napajanja bez problema to sazvace i ispljune
Realno referentne grafe clockati je ludost, one su vise plug'n'play i vozi
Ma nek ide potrosnja, to je sve zanemarivo i da bude 6+8 to je apsolutno nista 99% danasnjih napajanja bez problema to sazvace i ispljune
koja je onda poanta RX480.. u biti je to onda R9 390 sa nizom cijenom..
po potrosnji je vec uz bok mnogo jacoj 1070
1070 i 1080 su nova klasa po pitanju efikasnosti. AMD je tek dosegnuo Maxwell razinu, tj. izgleda da su malo ispod. 390 je jos uvijek dosta iznad sa potrosnjom. Vidjet cemo ukupnu sliku kada izadju nereferentne..
Sapphire Nitro dolazi na overclockers.co.uk.
"Yes over reference it has:
- 8-Pin
- DVI Port
- OC out of box (1325-1350MHz region, TBC)
- Black Shroud
- Removable fans for cleaning
- Backplate
- MSRP 275.99 GBP (OcUK is trying to get lower)
I really like it and as always the Nitro will be one of the best if not best cards on market for aesthetics, cooling, reliabity etc. and now they have 3yr warranty is also great."
Ma nista posebno ta custom, dok ne vidim bar 8 pinski prikljucak za napajanje to je isti sipak sa dva venta. Neznam koji klinac ne uslikaju cijelu karticu da se vidi taj 8 pin.
Treba pricekat review da vidimo kako ide ta grafa sa dodatnim napajanjem.
3 godine gare za sapphire sada...daj me nemoj zezat :)
Ljudi dali je moguce da je ovaj video legit?
Performanse na 2k su mi nevjerovatne za tako jeftinu grafu....pogotovo me iznenadio Ryse jer je taj dio u travi najzahtijevniji za moju gtx 970 i na 1500mhz tu sam imao slabiji framerate na 1080p nego sto ovaj lik ima na rx 480 u 2K.....wtf
Performanse na 2k su mi nevjerovatne za tako jeftinu grafu....pogotovo me iznenadio Ryse jer je taj dio u travi najzahtijevniji za moju gtx 970 i na 1500mhz tu sam imao slabiji framerate na 1080p nego sto ovaj lik ima na rx 480 u 2K.....wtf
pokraj ove svoje GTX-ice nemaš što gledati rx 480
Ryse je bio Xbox ekskluziva, Microsoft gura DX12 koji im je API za Xbox, RX480 rastura u DX12, tako da...
- 8-Pin
- DVI Port
- Black Shroud
- Backplate
I really like it and as always the Nitro will be one of the best if not best cards on market for aesthetics, cooling, reliabity etc. and now they have 3yr warranty is also great."
treba samo pričekati da vidimo hoće li kod ocanja povuć 150w preko matične ili će to biti riješeno 8-pinskim priključkom
nije mi baš svejedno nakon svega što smo vidjeli, makar mi ploča nije loša
jer mislit stalno o tome hoće li je spržiti ili ne ubilo bi mi svaku volju za imalo ocanja
Ryse je dx11 ili sam u krivu?...
Ako se nereferentni rx 480 modeli pokazu kako ocekujem...a mozda ne ispadne kako ocekujem,nikad neznas....dobio bih moderniju arhitekturu,8gb vrama,hardverski async posto nvidija na mojoj grafi nije ukljucila async kroz drivere kako je obecavala...lol....i ono najbitnije od svega morao bih dodat sicu da uzmem bolji model ovdje u Berlinu kad bih prodao svoju u Hr.
Ali naravno moramo vidjet sto ce donjet MSI,Sapphire,GB,Asus itd....ja iskreno ocekujem da Polaris kako se kaze procvijeta jer su ga smijestili u ultra smijesno "kuciste" radi 199 dolara......ali mozda sam previse optimistican...
- 8-Pin
- DVI Port
- Black Shroud
- Backplate
treba samo pričekati da vidimo hoće li kod ocanja povuć 150w preko matične ili će to biti riješeno 8-pinskim priključkom
nije mi baš svejedno nakon svega što smo vidjeli, makar mi ploča nije loša
jer mislit stalno o tome hoće li je spržiti ili ne ubilo bi mi svaku volju za imalo ocanja
Koliko sam ja shvatio iz ovog objašnjenja, taj strah od prevelike struje sa matične je neopravdan.
75W nije maksimum nego default struja pri start-upu matične. Kasnije matična, ovisno o svojoj kvaliteti i BIOSu određuje koliko će struje pustiti preko PCI-E slota.
Ryse je dx11 ili sam u krivu?...
Ako se nereferentni rx 480 modeli pokazu kako ocekujem...a mozda ne ispadne kako ocekujem,nikad neznas....dobio bih moderniju arhitekturu,8gb vrama,hardverski async posto nvidija na mojoj grafi nije ukljucila async kroz drivere kako je obecavala...lol....i ono najbitnije od svega morao bih dodat sicu da uzmem bolji model ovdje u Berlinu kad bih prodao svoju u Hr.
Ali naravno moramo vidjet sto ce donjet MSI,Sapphire,GB,Asus itd....ja iskreno ocekujem da Polaris kako se kaze procvijeta jer su ga smijestili u ultra smijesno "kuciste" radi 199 dolara......ali mozda sam previse optimistican...
trenutno ima ravno 0 smisla mjenjati 970 za 480
970 je jednaka ili jaca u DX11 igrama, 480 ima prednost u DX12 ali nije to sad ne znam kolika prednost
bolje jos cuvaj tu 970 pa ju kasnije mjenjaj za nesto puno jace..ja osobno cekam kraj ljeta iduce godine pa idem u kupovinu novog kompa
valjda ce dotad izaci nova generacija nvidije i vega+zen
Ryse je bio Xbox ekskluziva, Microsoft gura DX12 koji im je API za Xbox, RX480 rastura u DX12, tako da...
Tako da što?? Čim neka igra radi bolje u DX12 na AMDu odma se traže neki razlozi, Hitman i Quantum Break su shitty port, Ashes "paše" AMDu, Ryse je ekskluziva za Xbox bla bla...
@Ovaj sa 970kom - Trenutno se ne isplati mijenjati 970ku jer joj je pala cijena jako. Da si je prodao prije mjesec dana mogao si uhvatiti i 2300kn, sada toliko dođe nova u dućanu. Kada izađu nereferentne 480ke + optimizacije kroz drivere RX 480 će još više nabit razliku u svoju korist naspam 970ke, jer iz nje je iscijeđeno sve što se moglo, a u DX12 igrama će ona jako pofafat AMDu. Možeš probat stavit 2000kn na njušku možda se nađe neki nesretnik
Tako da što?? Čim neka igra radi bolje u DX12 na AMDu odma se traže neki razlozi, Hitman i Quantum Break su shitty port, Ashes "paše" AMDu, Ryse je ekskluziva za Xbox bla bla...
Tako da je to razlog zašto RX 480 vrti Ryse bolje nego GTX 970.
Ne razumijem čemu takav ton. Ja generalno navijam za AMD.
Tako da je to razlog zašto RX 480 vrti Ryse bolje nego GTX 970.
Ne razumijem čemu takav ton. Ja generalno navijam za AMD.
Dobio sam dojam da si i ti od onih što omaložavaju AMDove rezultate DX12. Sorry.
Ovo su zbilja dobri rezultati za 1440p,ako uzmemo u obzir da ce doc nereferentne s boljim hladenjem i vecim stock clockom zbilja ce bit isplativa kartica,malo ju clocknes jos i eto 60fps na 1440p.Po meni je inace za 1080p ovo idealna graficka.
nije mi se ni prije mjesec dana isplatilo prodavati 970 i sad ju mjenjati za 480
trenutno je na trzistu vani 10 DX12 igara ( https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_games_with_DirectX_12_support ) a sve ostalo je na DX11 u kojem je 970 jednaka ili jaca od 480
kad izadju nereferentne 480, kostat ce jos vise od referentne tako da ce imati jos manje smisla prelazak sa 970
placao bih za side-grade, nikakav upgrade, tj prelazio bih sa bivseg high enda na treutni mid-range lol
kao sto rekoh, cekam iducu godinu i da vidim sta ce biti od vege i nove generacije nvidije (ako uspije izaci dotad) i onda mjenjam cijelo racunalo
Eee ovog sam se i bojao, da ce 1060 nadmašit 480, kažu da hoce... ima jednako cuda jezgri kao 980. A također 1060 ce imati TDP od 120W, ako stignu AMD u tom srednjem segmentu onda je gotovo.
Eee ovog sam se i bojao, da ce 1060 nadmašit 480, kažu da hoce... ima jednako cuda jezgri kao 980. A također 1060 ce imati TDP od 120W, ako stignu AMD u tom srednjem segmentu onda je gotovo.
Bit će 15% brža (u dx12 vjerojatno sporija).
Ako ne izađu sa niskom cijenom cijenom od 220$ 3GB/250$ 6GB, ne bih se previše brinuo.
Koliko sam ja shvatio iz ovog objašnjenja, taj strah od prevelike struje sa matične je neopravdan.
75W nije maksimum nego default struja pri start-upu matične. Kasnije matična, ovisno o svojoj kvaliteti i BIOSu određuje koliko će struje pustiti preko PCI-E slota.
čim on počne post s tvrdnjom kako je na problem naišlo "tek" dvoje recenzenata od njih 20, a koliko sam vidio ima ih puno više, sumnjivo mi je to objašnjenje i sigurno me neće samo tako uvjeriti da je strah neopravdan
ako je 75w standard, a 480 ima average preko 80 i to na stocku, a s podizanjem power limita to ide preko 100w, dakle da grafa konstantno pod opterećenjem radi preko dozvoljenog standarda i to značajno preko, tim više što ju više ocneš, meni to ne izgleda sigurno da ga jebeš
i ako 75w nije limit i ploče mogu gurati i preko 300w kroz svaki slot, kako je on "razumio", zašto uopće imamo dodatno napajanje, čemu standardi i čemu priča da će im oduzeti pravo na oznaku pci expres 3.0 ukoliko to ne srede?
ja sasvim sigurno neću kupovati grafu za koju postoji iti mrvu sumnje da mi može spaliti matičnu, dakle očekujem recenzije nitro 480 s 8-pinskim priključkom i potvrdu da je to riješilo problem
nečija laička mišljenja i to koliko je netko shvatio što je maksimalni limit (In my understanding the 75 watt isnt the maximum limit...) trenutno mi uopće ne djeluju umirujuće
Ako bude baš tako bolja od 480, tako da bude u rangu 980 odpr. uzeo bi. Nebi bio neki upgrade al ono ak nije skupa
Retardi iz nvidie izbacuju 1060 koja je u sustini 1080 po njihovim specifikacijama
Tuga i jad.
Pa jel vidiš ti čitat? Na 1.7GHz 15% brža od RX480, TDP 120W. Vjerojatno će glatko ići preko 2GHz..
Zele ju izbaciti cim prije dok ne dodju nereferentni modeli 480.
480 definitivno ima potencijala potegnuti taj clock, samo joj treba struje i bolje hladjenje.
Problem sa 1060 vidim u verziji sa 3GB RAMa sto je nekako premalo za 2016. god, dok bi 6GB trebala biti skuplja od 8GB 480.
Problem sa nereferentnom 480 u odnosu na 1060 bi mogla biti potrosnja, kako za koga naravno.
Pored vjerojatno bolje DX12 podrske, veliku prednost kod AMDa vidim u ovako nekim povoljnim monitorima sa FreeSyncom: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=23MP68VQ-P
Evo baš gledam o 480. Karticu možeš overclockat i downclockat score ce biti isti, što je znak da je kartica vec sama po sebi "bottleneckana" sa naponom, cim se podigne power limit odma scoreovi skoce i sve valja. Ali, temperature odu do 90c i onda također povuće više preko PCI slota, dakle 480 (referentni) je namjenjen da radi tako kako ga dobijete. Ako se podigne power limit kod jeftinijih ploca može doci do oštečenja, tako da nije ništa krivo u biti.
AMD jednostavno mora povuc vise struje, pogledajte koliko Nvidia dobije sa 150W tdp a pogledajte AMD, također ako 1060 bude brži sa 120W tdpom onda je sve jasno. 480 ce bit dobra kartica kad bude AIB, volio bi da stave 1x8pinski po defaultu i dodaju 1x6 pin za one koji žele overclock.
Ako 1060 bude ispod ~310€ mislim da cu napokon upgrejdat hd7870. Iskreno najveci + za nvidiu mi je shadowplay, tako da ako dobim otprilike isti/slicnan price per performanse ic cu na 1060. Ako 480 bude znatno jeftinije uzet cu neko od nereferentnih kad izadu
Ako 1060 bude ispod ~310€ mislim da cu napokon upgrejdat hd7870. Iskreno najveci + za nvidiu mi je shadowplay, tako da ako dobim otprilike isti/slicnan price per performanse ic cu na 1060. Ako 480 bude znatno jeftinije uzet cu neko od nereferentnih kad izadu
I kad se cijene smire, ne vjerujem da će referentna gtx1060 3gb biti ispod 300€.