AMD Serija 400 (Polaris)

poruka: 9.707
|
čitano: 808.459
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
protjeran
Re: AMD Polaris
Znaci vecina tu provede vise vremena gledajuc hardver nego sta igraju/rade, zanimljivo :)
toni-audio.com.hr
17 godina

E jebiga drugi f x nebi stao 

12 godina
dabar_solta kaže...
Znaci vecina tu provede vise vremena gledajuc hardver nego sta igraju/rade, zanimljivo :)

pa ili da gledam hardver pa kupim nesto smisleno ili da ko mujo uletim u ducan i kupim gotovu konfiguraciju s kojom ce mi silovat novcanik a onda i oci kad shvatis koliko je jadna graficka u svim tim gotovim konfama

uostalom na IT forumu si, u podforumu koji se tice grafickih, u threadu koji se tice tek najavljenih grafickih koje ce biti novo mjerilo po kojem ce se raditi nove graficke i ocjenjivati postojece

ne znam sta si ocekivao i cemu cudjenje

16 godina
AMD Polaris

Kako je moguće da RX480 sa tako malo stream proc. bude jak kao R9 390X?

kradem mine iz minskog polja
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
dery kaže...

A kako je moguće da ima TDP skoro duplo manji a slične performanse? Efikasnija arhitektura.. 

Što se cijene tiče, ako stvarno budu oko 200USD onda bi kod nas cijene trebale biti kao od R9 380 4GB, oko 1800-1900kn. Performanse ~GTX970/R9 390 za 1800kn.. ne zvuči baš dobro kao 199USD. 

Poruka je uređivana zadnji put sri 1.6.2016 13:05 (Penryn).
14 godina
dery kaže...

Zbog nove GCN arhitekture koja je unaprijeđena. Pa sa manje može napraviti više. Molim kolege da me isprave ako griješim.

Unlock the Power Within
12 godina
neaktivan
AMD Polaris

Drago mi je zbog AMDa pa tako i zbog nas kupaca ako se predviđanja obistine, čak i ako 8gb bude 2500kn kod nas to je i dalje odlična cijena za te performanse (ako bude blizu furya) i puno si je više ljudi može priuštiti.

No da ne bude da ih samo hvalim i/ili stvaram dodatni hype - usporedite detalje

, čini mi se kako su malo smanjili detalje na CF konfi da bi dobili brojeve koje su pokazali.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Neslužbene vijesti su da će 8GB verzija biti samo 30$ skuplja.

Sa sve skupa 230$, ne vjerujem da će kod nas najeftiniji 8 GB model biti više od 1800 kn. 

PSN - DeniZg80
Poruka je uređivana zadnji put sri 1.6.2016 13:10 (DeniZg).
14 godina

Meni je isto dobar ovaj referentni dizajn grafe. Samo čekam prve realne testove i ako nije bučno mogao bih to uzet. Dobro je kod tog sustava hlađenja što izbacuje topao zrak van direktno.

17 godina
Penryn kaže...
Tonči kaže...

Osim što to i dalje ne mijenja činjenicu da TDP i potrošnja nisu ista stvar, koga briga za potrošnju? Osim ako misliš da se performanse i potrošnja skaliraju linearno, što nije točno.

Ne znam koga je briga za potrošnju, al mene brine (i ljuti) to što AMD gubi korak s Nvidijom. Polaris je trebao biti nešto najefikasnije do sada a u odnosu na Pascal je ispao toliko neefikasan kao da kaska cijelu 1 generaciju.

RX480     ~5 TFLOP/s

GTX1070   ~6,5 TFLOP/s

Obje 14/16nm, 150W TDP, 256bit s 8GHz GDDR5.

Kratkoročno je RX480 dobar za nas kupce, al dugoročno se bojim da ovo ne ide na dobro za AMD. Vega će biti nešto efikasnija, al uglavnom na račun HBM2, koji će biti skup.

Pitanje je što će biti s RX480 ako Nvidia sad izbaci prepolovljeni GTX1080 za istih 199USD, GTX1060 ili kako se već bude zvao..

Kao i obično zbog ranijih primjera, tvoja procjena uloženo-dobiveno je jako trula do daske.

Uvijek gledaš uloženo dobiveno jel, i da zaboravljaš da su Nvidia DX12 performanse pišljivi šipak.Dakle RX480 je cijenom pristupačna grafa za DX12 budučnosti, i vrlo je bitno da ima samo jedan 6Pin utor za napajanje.

http://www.bug.hr/forum/topic/graficke-kartice/amd-polaris/234718.aspx?page=10&jumpto=5046457&sort=asc&view=flat

Iako moje napajanje ima dva 6PIN naponska konektora, opet nikako ne može izgurat niti jednu grafu koja ima dva 6PIN konektora.RX480 na mojem 430W napajanju ide bez ikakvih problema, dakle eto sad grafu takvih performansi može izgurat i slabije napajanje.

https://www.malwarebytes.org/antiexploit/index.html
17 godina
neaktivan
rambox kaže...

Iako moje napajanje ima dva 6PIN naponska konektora, opet nikako ne može izgurat niti jednu grafu koja ima dva 6PIN konektora.RX480 na mojem 430W napajanju ide bez ikakvih problema, dakle eto sad grafu takvih performansi može izgurat i slabije napajanje.

Može tvoje napajanje itekako izgurat grafu s dva 6pin ili jednim 8pin, i to kakvu.. primjer: i7-6700k u kombinaciji s GTX 1080. Pod max opterećenjem i proca i grafe taj setup ne bi trošio preko 300W iz zida(znači oko 250W DC), što je otprilike taman opterećenje na kojem to napajanje ima najveću efikasnost, tj. najmanje gubitke na toplini. E sad druga stvar je ako bi ti stavljao rastrošne a poprilično spore FX8xxx i R9 39x na to napajanje..

Poruka je uređivana zadnji put sri 1.6.2016 13:32 (Penryn).
14 godina
itomic009 kaže...

Meni je isto dobar ovaj referentni dizajn grafe. Samo čekam prve realne testove i ako nije bučno mogao bih to uzet. Dobro je kod tog sustava hlađenja što izbacuje topao zrak van direktno.

Nisam ljubitelj referentnih ali u ovom slucaju bas sexy izgleda , nego jel sam ja corav ili RX480 nema DVI?

twice the pride double the fall
12 godina
D3lBoy kaže...

Nadam se da ce sad past cijene Fury Xa kod nas, ta kartica mi je izgledom mokri san

Ontopic http://www.techpowerup.com/223043/amd-radeon-rx-480-clock-speeds-revealed-clocked-above-1-2-ghz

ako procuri, mogla bi biti i mokra realnost

šalu na stranu, ne vidim načina da se fury x toliko spusti cjenovno, a 480/480x će biti tu negdje sa perfomansama po daleko boljoj cijeni i bez ikakve potrebe za piskutavim i grgoljavim vodenim hlađenjem

10 godina
AMD Polaris

RX480 je preljepa grafa, prva referentna od AMD-a da fino izgleda. Drago mi je zbog njih jer su digli ljestvicu što se grafi tiče. Sad čekamo još procesore. I 480x. 

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
AMD Polaris

tocno kako sam i planirao :D

480 bude kod nas oko 1800 cca, a verzija s 8GB oko 2100kn koliko ja ocekujem. doc 480x koji ce tek doci i bit po meni vise price/performance biti nadam se oko 2500 :D

po meni, nvidia ce morat jako dobro poradit na gtx 1060 da skine ovo

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Penryn kaže...
rambox kaže...

Može tvoje napajanje itekako izgurat grafu s dva 6pin ili jednim 8pin, i to kakvu.. primjer: i7-6700k u kombinaciji s GTX 1080. Pod max opterećenjem i proca i grafe taj setup ne bi trošio preko 300W iz zida(znači oko 250W DC), što je otprilike taman opterećenje na kojem to napajanje ima najveću efikasnost, tj. najmanje gubitke na toplini. E sad druga stvar je ako bi ti stavljao rastrošne a poprilično spore FX8xxx i R9 39x na to napajanje..

Ma jok ne može izgurat,ako i može to nije preporučllivo uostalom opet brkaš cjenovne klase/performanse ko kruške sa jabukama.Sa PC napajanjem ne treba eksperimentirat, višak snage je uvjek poželjan a plesanje po granici nije preporučljivo=zlatno pravilo.

Napajanje je najbitnji dio kompa, ali daj ti to objasni prosječnom kupcu koji ne razlikuje Kosa od Škvorca.

Aj mi pokaži nekoga ko ima dobro 430W napajanje, i na kojem baš ciljano ili namjerno tjera i7 6700K+GTX 1080.Takvo napajanje nikako ne spada u klasu ili jačinu, i pogotovo za takve komponente vrlo visoke cijene.Ako ti neko preporuči takvo napajanje za ovakve komponente, pošalji ga da bere banane a slaganje kompova nek prepusti sposobnijim mozgovima.Za takav komp uzima se dobro 550W napajanje, nek je viška snage i onda nema nikakvih problema to sigurno.

17 godina
neaktivan
rambox kaže...

Aj mi pokaži nekoga ko ima dobro 430W napajanje, i na kojem baš ciljano ili namjerno tjera i7 6700K+GTX 1080.Takvo napajanje nikako ne spada u klasu ili jačinu, i pogotovo za takve komponente vrlo visoke cijene.Ako ti neko preporuči takvo napajanje za ovakve komponente, pošalji ga da bere banane a slaganje kompova nek prepusti sposobnijim mozgovima.Za takav komp uzima se dobro 550W napajanje, nek je viška snage i onda nema nikakvih problema to sigurno.

Ako ti ja kažem da taj tvoj seasonic ima najveću efikasnost na opterećenju od otprilike 300W AC, što ti to govori? Offtopic smo pa neću dalje, al nemoj bit ovca kad su napajanja u pitanju.. 

btw. i7-6700k i GTX1080 skupa max opterećeni povuku 250-300W DC. Tvoj seasonic je označen kao 430W DC i pri tom opterećenju još uvijek upada u 80+ efikasnost. Znači nikakvo plesanje po granici.

Poruka je uređivana zadnji put sri 1.6.2016 14:18 (Penryn).
17 godina
Penryn kaže...
rambox kaže...

Ako ti ja kažem da taj tvoj seasonic ima najveću efikasnost na opterećenju od otprilike 300W AC, što ti to govori? Offtopic smo pa neću dalje, al nemoj bit ovca kad su napajanja u pitanju.. 

Pusti ti efikasnost i testove na miru, jer 90% korisnika slabijih kompova nema nikakvo Seasonic napajanje to je realnost u praksi.Dalje je sve jasno ko dan, 430W napajanje za i7 6700K+GTX 1080=ludnica Vrapče.

Poruka je uređivana zadnji put sri 1.6.2016 14:20 (rambox).
15 godina
protjeran
AMD Polaris

Ne treba 430W, Seaonic G 360W bi to gurao bez problema...

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
AMD Polaris

Ali da napomenem slabo brand psu ne neko no name od 550w da nebi bilo za obe koje ih imaju pa misle na taj nachin priblizit high gamingu :-)

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
AMD Polaris

Ma meni se sviđao i 290X referentni ali iz ocitih razloga nista od toga... A zašto govorite da ce 480 biti blizu furyu ? Nije li to malo pre visoko ocekivanje ? Ja ga ocekujem kao 390 a 480X kao 390X možda 2-3 fpsa vise

Battlelog: D3lBoy-00
Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina
AMD Polaris

Fury obicnom ne nano ili x a obican je 5% jaci od 390x samo ima hbm 😎

Jep ali meni je taj cf samo 290 topio zalmana z3plus 

I bio je buchan 😂😂

Poruka je uređivana zadnji put sri 1.6.2016 14:49 (4mal).
Moj PC  
2 0 hvala 0
12 godina
odjavljen
rambox kaže...
Penryn kaže...
rambox kaže...

Pusti ti efikasnost i testove na miru, jer 90% korisnika slabijih kompova nema nikakvo Seasonic napajanje to je realnost u praksi.Dalje je sve jasno ko dan, 430W napajanje za i7 6700K+GTX 1080=ludnica Vrapče.

Ne bi ni ja stavio 6700k i 1080ku na 400w. Ne zato jer neće gurat, hoće, ali na granici. Evo baš zam zavrtio BF4 i Clink prijavljuje 400+w na 90-93% efikasnosti. Ocan proc na 4.8 i grafa na 1450... Guralo bi al ne bi se osjećao ugodno.

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
12 godina
neaktivan
_mark0_69 kaže...

, čini mi se kako su malo smanjili detalje na CF konfi da bi dobili brojeve koje su pokazali.

Nakon omanjeg istraživanja, saznao sam da se mape dinamički generiraju te da "nikada" neće biti potpuno jednake. Također, kako ljudi pišu, izgleda da nvidija rendera i prikazuje manje snijega (vjerovatno da poboljšaju performanse) od AMDa što je rezultiralo u vidljivim razlikama.

Dakle ako je navedeno točno: I stand corrected.

13 godina
neaktivan
_mark0_69 kaže...
_mark0_69 kaže...

Nakon omanjeg istraživanja, saznao sam da se mape dinamički generiraju te da "nikada" neće biti potpuno jednake. Također, kako ljudi pišu, izgleda da nvidija rendera i prikazuje manje snijega (vjerovatno da poboljšaju performanse) od AMDa što je rezultiralo u vidljivim razlikama.

Dakle ako je navedeno točno: I stand corrected.

Detaljan odgovor na to imas ovdje

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
17 godina
neaktivan
eywa33 kaže...

Ne bi ni ja stavio 6700k i 1080ku na 400w. Ne zato jer neće gurat, hoće, ali na granici. Evo baš zam zavrtio BF4 i Clink prijavljuje 400+w na 90-93% efikasnosti. Ocan proc na 4.8 i grafa na 1450... Guralo bi al ne bi se osjećao ugodno.

Da komp vuče 400W naravno ne bi ni ja to držao na 400W napajanju.  Ja sam spominjao i7-6700k i GTX1080, koji ako su umjereno/razumno clockani, stoje debelo ispod 350W iz zida(i to kad su oboje na 100%, što je realno skoro nikad). Kod tebe je clockana 980Ti koja troši sumanuto puno, bez clockanja skoro 100W više od GTX1080

Znači jedno 400-450W brand napajanje bi s full opterećenima i7-6700k i GTX1080 bilo tek na oko 50-60% opterećenja, taman na sweet spot području pri kojem radi najefikasnije. 

11 godina
protjeran

niko neće uzet K procesor pa ne klokat, 1080 da ne govorim, tako da jako brzo potrošnja (tdp) samog ćipa dođe do dobrih 30-40% više od onih 150w originalnih, plus onda ni regulacija na samoj kartici više nije u podruju dobre iskoristivosti i dobiješ da ti je to napajanje od 400w (400w je 400w ne zanimaju me brandovi koji lažu pa prodaju 250W pod 400w) taman za grafićku koja sad troši oko 350w iz 12V pcie voda, a di je onda još procesor i ostalo.

btw kakva je logika ubacit preko 10k kn u raćunalo i onda štedit na napajanju , ako na 10k kn ne možeš puknit neko napajanje da je delta electronics proizvođać i bar 200w lufta teorijskog, onda nemamo šta razgovarat.

toni-audio.com.hr
Poruka je uređivana zadnji put sri 1.6.2016 17:12 (dabar_solta).
17 godina
neaktivan
dabar_solta kaže...
niko neće uzet K procesor pa ne klokat, 1080 da ne govorim, tako da jako brzo potrošnja (tdp) samog ćipa dođe do dobrih 30-40% više od onih 150w originalnih, plus onda ni regulacija na samoj kartici više nije u podruju dobre iskoristivosti i dobiješ da ti je to napajanje od 400w (400w je 400w ne zanimaju me brandovi koji lažu pa prodaju 250W pod 400w) taman za grafićku koja sad troši oko 350w iz 12V pcie voda, a di je onda još procesor i ostalo.

Jasno, al treba s nekakvim razumom clockat. Potrošnja s povećanjem napona nakon neke točke raste otprilike eksponencijalno, pa tako recimo proc(cijeli sistem, ne samo proc) koji na 4GHz troši 140w, na 4.4GHz troši 160w, dok na 4.7GHz troši 225W. Razliku između 4.4GHz i 4.7GHz nećeš apsolutno nigdje primjetit a potrošnja raste za preko 60W. Ista stvar je i s grafama. Razumno clockat i nema neke velike razlike u odnosu na default postavke. 

btw. ne troši GTX1080 sama 350w(to je potrošnja cijelog sistema), referentna sama vuče oko 180W

To je to, neću više ovdje offtopičarit.

Poruka je uređivana zadnji put sri 1.6.2016 17:24 (Penryn).
12 godina
AMD Polaris

znaci prodati 270x i u devetom mj iz amerike donjeti dvije 480 za 400$ i tjt i onda sam miran, taman bi mi dobro dosa upgrade graficke.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
Tonči kaže...

Fanu za $200 dolara 5.5 TFLOPS, a 1070 za $450 ima 6,45 TFLOPS. To je 192% performansi po dolaru od AMD-a u odnosu na NV. U idealnoj situaciji za NV to je i dalje 172%. 

Kaže: Doom performanse 80 FPS - FuryX ima 88 FPS.

Ovo su performanse:   

Izvor: http://www.guru3d.com/articles_pages/nvidia_geforce_gtx_1070_review,16.html

Tonči kaže...
The_Fichek kaže...

Tonči

Mislis Fury performanse, Fury, bez X.. Svejedno izvrsno, ali nemoj brkat. 8fps na 1440p i visokim postavkama nije mala stvar. Pitanje je i koje postavke su stavili u tom videju, ako su bile iskljucene neke koje jedu memoriju, onda je jasno da se priblizila Fury, a Fury bi cini mi se trebala biti jaca u vecem broju igrica na 1440p+

Ne ide to tako. 8 FPS je u odnosu na 80 FPS, ne u odnosu na broj piksela po rezoluciji. Prema onome što je rečeno, Ultra su perf. Što se memorije tiče, apsolutno je nebitna u većini igara gdje je 4GB više nego dovoljno.

Mislim na FuryX, ne na Fury.  

Sad tek vidim da FuryX ovdje ima 77  Dakle, RX480 bi lako mogao biti baš kao FuryX.

Čekamo testove... nema druge.

Tek sam sad u mogucnosti odg. Podrazumijevao sam 8 na 80fps naravno, u kontekstu da je naravno veci broj fpsa teze dobiti na vecoj rezoluciji. I dalje te ne kuzim. Sam napises da je sporija od FuryX, zatim mislis da ima performanse FuryX. Prva 2 grafa koja si stavio ocito nisu ista, nisu iste brojke pa stoga ni postavke. "Ultra" mi nije dovoljno, treba biti detaljniji opis postavki kao u drugom grafu. Posto vidim da ne zeli citirati slike, evo link tog posta da ljudi znaju na kaj mislim: http://www.bug.hr/forum/topic/graficke-kartice/amd-polaris/234718.aspx?jumpto=5046690&sort=asc&view=flat&page=11

Na Anandtechu, a i drugdje mislim da mijesaju malo C4 i C7 sa onog benchmarka: http://videocardz.com/60253/amd-radeon-r9-480-3dmark11-benchmarks jer oni tad nisu znali da je 480 c7, nego su mislili da je to 480x. Kasnije su to ispravili, linkam sto je vec kolega linko: http://videocardz.com/60819/amd-radeon-rx-480-confirmed-as-polaris-67dfc7

Znaci sto je prije u leakanom benchmarku bila Polaris C4 je sada, ako sam dobro skuzio, ustvari C7 pa bi verzija sa 2560 SP trebala biti 480X samo pod nekim drugim kodnim imenom. Ustvari ko zna, mozda te verzije sa 2560SP nece ni biti, mozda nece biti 480X. Treba sacekat i treba skontat koji benchmark sa videocardz ustvari odgovara r9 480, onaj od C4 ili C7.

Naravno da nece testirat nove grafe na DX11.., nego na OpenGL Doomu, DX12 Ashesu itd. pa se grafe cine jos dosta jacima. Tako mi se cini i to je skroz ok s obzirom da je, ako se ne varam, Nvidia testirala Doom na Vulkanu.

Eh da, ne znam zasto svako malo netko napise da ce 8GB 480 ici od 250 dolara. Trebala bi ici od 230+ USD sto bi onda moglo znaciti da ako izadje r9 480x, bude i malo ispod 300 dolara, npr. 280 USD sto bi bilo rangirano drito 100 dolara ispod 1070.

Necu vise editat post :P

Poruka je uređivana zadnji put sri 1.6.2016 18:09 (The_Fichek).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice