AMD Radeon R9 300/Fury Series

poruka: 6.870
|
čitano: 632.927
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
protjeran
Re: AMD Radeon R9 300/Fury Series
Stjepanj kaže...

Htio bi uzeti ovu fury nano u linksu jel to jos dostupno?

2700kn za taj gpu nije puno, zanima me jedino buka na full liadu u igrama? Prinče moze koja informacija?

Nema ih više, mislim da ih neće ni biti. Nedostupne su još otkad sam je ja kupio...Grafa je za moj ukus tiha, u zatvorenom kućištu ne osjetim razliku između Nano, 380ke i 970ke.

život je sladoled, liži ga, pazi da ti ne kapne na gaće, ako kapne, ne brini prat će oni deterdžent koji skida sve maće
Poruka je uređivana zadnji put ned 17.7.2016 10:23 (Prince-Artas).
13 godina
protjeran

Mozes molim te odvrtiti unigine heaven da vidim temp i klokove dali padaju?? U zatvorenom kucistu i da sve bude stock? Kad god stignes!lp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Stjepanj kaže...

Mozes molim te odvrtiti unigine heaven da vidim temp i klokove dali padaju?? U zatvorenom kucistu i da sve bude stock? Kad god stignes!lp

Pokušao odvrtiti test 2 puta, oba puta monitor izgubi signal nakon 20ak sekundi testa. Žao mi je. 

život je sladoled, liži ga, pazi da ti ne kapne na gaće, ako kapne, ne brini prat će oni deterdžent koji skida sve maće
13 godina
protjeran
Uf, nosi na servis onda!
15 godina
Prince-Artas kaže...
Stjepanj kaže...

Pokušao odvrtiti test 2 puta, oba puta monitor izgubi signal nakon 20ak sekundi testa. Žao mi je. 

Pratim te već dugo, jer i ja imam isti problem na svojem UHD monitoru, samo što sam ja u zelenom taboru i koristim DP. PC je 10 dana na servisu i do sad su promijenili RAM i GPU (čeka se GPU), onda ćemo vidjeti hoće li to pomoći. Ako želiš, mogu ti javljati kako se situacija razvija. Pozz.

Ne obaziri se na TD. To su trollovi.
17 godina
protjeran
Stjepanj kaže...
Uf, nosi na servis onda!

Spojio na Samsungov smart TV (koji je isto Full HD reza), isto preko HDMI-ja. Nisam dosad je je on u drugoj sobi i nije mi se dalo prenosit komp tamo. Odvrtio je benchmark do kraja! Evo rezultati. Sad sam lud više nisam siguran da je do grafičke već sumnjam na monitor. Nosim ga danas do frenda, on ima toćno isti model kao moj samo 24 inčni, mijenjam se s njim.

softwaremaniac  - može svakako updejtaj situaciju!

EDIT Stjepanj evo ti log datoteka od GPU Z za extreme

Default+postavke Default+postavke
Extreme+postavke Extreme+postavke
Poruka je uređivana zadnji put ned 17.7.2016 13:08 (Prince-Artas).
9 godina
neaktivan

Pozdrav, trebaju mi savjeti i prijedlozi u vezi problema s grafickom. Prijatelj jucer kupio xfx r9 390x i nikako je ne moze natjerati da posalje signal na monitor preko hdmi kabla. Prije je koristio gtx 660 i sad je kod mijenjanja najprije obrisao drivere kroz control panel pa tek poslije sa ddu i onda je instalirao amd drivere. Ali kad stavi u ddu opciju da se pokrene u safe modu onda nikako ne moze dobiti ni signal iz maticne preko vga kako mu sad radi, i opcenito mu ne ulazi u bios ili to ne prikazuje nego tek kad se podignu windowsi. Na grafi se ventilatori vrte, iako cini se na dosta visokom okretajima. Gpuz je vidi i pokazuje sve podatke normalno, ali kad pokusa upalit catalyst center dobije error da mora pokusati ponovno kad stavi amd graficku.
Maticna je asrock z77 pro4 i sad je nedavno s njom imao problem te je morao flashati bios da bi mu prestali bsodovi.

Poruka je uređivana zadnji put ned 17.7.2016 20:29 (roxas).

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Prince-Artas kaže...

nesto slab rezultat, ispod gtx970...

17 godina
protjeran
Stjepanj kaže...
Prince-Artas kaže...

Možda je stvarno 4460 BN za nju  Ali kažem, u igrama na FHD kao što su Batman i Witcher, sve na max, kod Batmana čak i GW fičeri i zakucano na 60. Evo tu neko testiranje daje slične rezultate u Heavenu...

UPDATE: vezano za moj problem s gubitkom signala, možda sam ga riješio - uštekao sam kabel za napajanje monitora u posebnu odvojenu utičnicu (prije je bio na produžnom zajedno s: napajnjem od PCa, printerom i zvučnicima) i odvrtio sam Unigine Heaven benchmark, čak mi se i Witcher loadao. Sada ga idem igrat par sati u komadu da vidimo. Javim, ali se nadam da bi ovo moglo bit to, a ako je ubit ću se što nisam to prije probao 

Poruka je uređivana zadnji put ned 17.7.2016 16:17 (Prince-Artas).
14 godina
neaktivan
Tonči kaže...

eywa33 da, s tim da je i na desktopu 60Hz trzavno nakon brzog ekrana. Kad smo kod brzih ekrana, stiglo je nešto što jako lajkam: https://www.computeruniverse.net/products/90649111/asus-mg248q.asp

naravno ja odmah uocim razliku na pokretima misa.. radje imam 24" 144hz nego 27 1440p 60hz.  nista dok se cijene malo ne unormale onda ida tata na 27'29 ,  120 - 144 hz 1440p i to je taman za sjedit ispred toga. a tko usporedjuje monitor sa tv om zivi u zabludi..

xfact
9 godina

mislis da je to sto si rekao sveto pismo...ak neko voli janjetinu kaj ces ga ti uvjerit da je najbolji odojak...meni je najbolje 8k na 75 incha uz odaziv od 0.1 mms na 144hz bez motion blura i ghostanja i to sa kontrolerom iz masazne fotelje, al jebiga moram birati izmedu onog kaj imam i ljepse mi je igrat tako nego se patit za stolom pa da bas leti sve u 200 hz, jer radim za stolom 10 sati i to mi je dosta...za mene si ti u zabludi, nitko nije u pravu jer svatko ima svoj ukus

5 0 hvala 0
13 godina
Stjepanj kaže...
Prince-Artas kaže...

Tu negdje i je, dakle usporedna je sa r9 390 zbog throttlanja...

Bio bi dobro je usporedit sa 480 jel uskoro mislim slagat neki budget gaming stroj sa zelenom podlogom

13 godina
protjeran

tko ima r9 390 nitro(bivsi tri-x:) s backplateom? zanima me kakva su mu iskustva?

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
Stjepanj kaže...

tko ima r9 390 nitro(bivsi tri-x:) s backplateom? zanima me kakva su mu iskustva?

Po njegovim postavkama na High (prva slika)

Stock - 103 fps 2605 score.

Stable oc - 124.7 fps 3141 score

Poruka je uređivana zadnji put pon 25.7.2016 8:22 (Alfa_R).
16 godina

Evo nova cijena fury-a kakva je trebala bit u startu

kradem mine iz minskog polja
Moj PC  
2 1 hvala 0
12 godina

Bas sam danas vidio taj model za te novce i gledam kako je tako jeftin.....

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

nije jeftin to je realna cijena kakva je i trebala bit, eto sad se vidi koliko su je napumpali kao i konkurenciju

kradem mine iz minskog polja
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

A uzmimo u obzir da je konkurencija bila gtx 980 koja nema async,nema napredni vram i danas je lagano banana dok je cjela fury serija procvala i saketa se sa gtx 1070 u vulkanu....a kosta skoro pa 200eu manje....bar ovaj model.

Sad dali je bila preskupa....apsolutno jer je kostala oko 600eu ako se dobro sjecam ali sad za ovih 350eu je jednostavno nevjerovatna ponuda.

4mal kakve ti imas performanse sa NANO u DOOMu?vulkan varijanta naravno

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina

preko fury x igram na 4k oko 60-65 max vulkan a open gl 45-50 

Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
Prince-Artas kaže...
Stjepanj kaže...
Prince-Artas kaže...

Možda je stvarno 4460 BN za nju  Ali kažem, u igrama na FHD kao što su Batman i Witcher, sve na max, kod Batmana čak i GW fičeri i zakucano na 60. Evo tu neko testiranje daje slične rezultate u Heavenu...

UPDATE: vezano za moj problem s gubitkom signala, možda sam ga riješio - uštekao sam kabel za napajanje monitora u posebnu odvojenu utičnicu (prije je bio na produžnom zajedno s: napajnjem od PCa, printerom i zvučnicima) i odvrtio sam Unigine Heaven benchmark, čak mi se i Witcher loadao. Sada ga idem igrat par sati u komadu da vidimo. Javim, ali se nadam da bi ovo moglo bit to, a ako je ubit ću se što nisam to prije probao 

Ovaj cpu na toj brzini ti je apsolutni botleneck nazalost,da ga bar mozes dic za gigaherc ali nije K.

12 godina
4mal kaže...

preko fury x igram na 4k oko 60-65 max vulkan a open gl 45-50 

Dali ima ikakve sanse da nekad probas sa Nano na 1080p?

Bas me zanima kako vrti ova Fury za 350eu a ona je tu negdje sa Nano varijantom po performansama zar ne?

Nema skoro nista bencheva novijih igara sa tim Fury modelima....za Fury X ima ali ona je jaca

17 godina
protjeran
MEGATAMA kaže...

Ovaj cpu na toj brzini ti je apsolutni botleneck nazalost,da ga bar mozes dic za gigaherc ali nije K.

Dobti ću i7 iduće ljeto a do tada će ovaj i5 itekako poslužit. Na FHD se bottleneck ne primjeti jer mi ne treba više od 60FPSova uz visoke detalje a to mogu dobit u svemu što igram trenutno (Witcher 3, Batman, GTA V). Za onu cijenu od 2700kn tu se nisam imao što misliti. Zbog ovog problema sa gubljenjem signala underclockao sam GPU sa 1000 na 900Mhz jer mi je napajanje preslabo na Nano, njega ću isto mijenjati u dogledno vrijeme, i dalje imam 60FPS lock u navedenim igrama.

Poruka je uređivana zadnji put sub 6.8.2016 20:24 (Prince-Artas).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

budem ... nije sporija je fury od nano nekih 10 ak % 

​3584 (56 Compute Units) vs 4096 (64 Compute Units)

Poruka je uređivana zadnji put sub 6.8.2016 20:33 (4mal).
9 godina
protjeran

Nije tocno, pogledaj tablice i testove, Fury je ispred Nano skoro uvijek, to pripisi vecim klokovima, boljem OC potencijalu i neusporedivo boljem hlađenju.

Moj PC  
1 0 hvala 1
13 godina
protjeran
Prince-Artas kaže...
MEGATAMA kaže...

Dobti ću i7 iduće ljeto a do tada će ovaj i5 itekako poslužit. Na FHD se bottleneck ne primjeti jer mi ne treba više od 60FPSova uz visoke detalje a to mogu dobit u svemu što igram trenutno (Witcher 3, Batman, GTA V). Za onu cijenu od 2700kn tu se nisam imao što misliti. Zbog ovog problema sa gubljenjem signala underclockao sam GPU sa 1000 na 900Mhz jer mi je napajanje preslabo na Nano, njega ću isto mijenjati u dogledno vrijeme, i dalje imam 60FPS lock u navedenim igrama.

imas fortona koji daje 500w, pa nevuce nano 400w pa da nemre to izgurati, dakle nije ti to do napajanja! nosi na servis i mijenjaj za gtx 1060!lp

9 godina
Stvarno cudni rezultati u havenu
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Lucidius kaže...

Nije tocno, pogledaj tablice i testove, Fury je ispred Nano skoro uvijek, to pripisi vecim klokovima, boljem OC potencijalu i neusporedivo boljem hlađenju.

Apsolutno...Premda je i njemu kad sam ga imao OC mizeran...No najbitnije je da ne trottla, ali istovoremeno nikakav boost nema spram 390x na FHD-u

Poruka je uređivana zadnji put sub 6.8.2016 21:05 (DarthMarkus).
17 godina

nikad to nisam gledao... nano mi je tu samo radi cf-a ...ako ti tako kazes onda ok 

Poruka je uređivana zadnji put sub 6.8.2016 21:04 (4mal).
17 godina
protjeran
Stjepanj kaže...
Prince-Artas kaže...
MEGATAMA kaže...

imas fortona koji daje 500w, pa nevuce nano 400w pa da nemre to izgurati, dakle nije ti to do napajanja! nosi na servis i mijenjaj za gtx 1060!lp

Inače minimum za Nano je baš 550W tako da sam na granici. Objasni mi zašto u drugom kompu (Corsair 650W) radi  bez problema, a i meni kada je underclockam. A i da je mijenjam slučajno to nikako ne bi radio za 1060.

Poruka je uređivana zadnji put sub 6.8.2016 21:10 (Prince-Artas).
17 godina

jesi klokno nano ?

ja je drzim vrijednostima od fury x-a znaci samo gpu sa 1000 na 1050 uz 10% power limit jer iznad nema svrhe radi malog TDP-a

tako da u tom segmentu cf-a malo throtla ali se brze fan vrti 

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice