AMD Radeon R9 300/Fury Series

poruka: 6.870
|
čitano: 644.869
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: AMD Radeon R9 300/Fury Series
Lucidius kaže...

Taj CPU-z benchmark je obicno smece, znala su bit mjerenja gdje i7 ima manji skor os i5, isto tako svakim novim updejtom dobijes hrpu bodova kao da si proc klokao za dodatni 1 GHz.

Evo ti rezultat od FX-a mada taj test nije nikakvo mjerilo.

Što na kraju misliš reči da je FX bolji ili slabiji/sličan u raznim programima od i5 ili?

9 godina
protjeran

Pa fx 8300, 8320, 8320E, 8350, 8370, 8370E, 9370, 9590 su sve isti procesori samo na drugacijem taktu, a ovi sa E na kraju su sa manjim voltazama.

Ovo za rad je cista glupost da je i5 bolji, pa napravi testove koje sma ti rekao, pa ces vidjeti kolko ce ti trebati vremena za onaj rendering, a koliki ces skor imati u otpakiravanju.

i5 je malo bolji za gejming i to je to, u ostalome, oces multitasking, rendering, otpakiravanje, streaming FX dominira i to je to. Ako hoces mozemo otvorit temu zasebno d ase vise ne spama pa radit testove koje god oces pa da vidis o cemu pricam.

EDIT:

Ja uopce nisam hvalio AMD-a u tom multiu naspram i5, al cinjenica je da je taj test obicno smece, imas zasebno temu bas oko toga otvorenu na PCekspertu pa malo pogledaj sta se pise.

FX na tom overkloku dobija i7 2600k na 5GHz i jos neke i7mice (na stocku ili na umjerenom OC-u a tri puta je jeftiniji to je poanta)

Kazem ti bilo je slucajeva gdje je i5 bolji od i7 u multiju sta je nemoguce, uglavnom idi provjeri malo temu pa ces vidjeti o cemu ti pricam.

Poruka je uređivana zadnji put čet 24.3.2016 22:55 (Lucidius).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Neka fala prodat cu i5 kupit cu nazad FX preporucam to svima, bolje je... vidio sam kod frenda . Necemo vise spamat. Nije bolji.

Battlelog: D3lBoy-00
9 godina
protjeran

I bolje da ne odradis testove, izgledali bi smjesno naspram FX-ovih  radio sma ja sa svojim i5 klokanim pa sam se uvjerio, al ok svako ima potrebu branit svoju kupnju to mogu razumjet...

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
4mal kaže...

Prelijepo izgleda 
Samo mi cudno sto backplate "nije do kraja"

p.s. ne kazem to zato sto mi stize jedna nitro za dan/dva 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Poruka je uređivana zadnji put čet 24.3.2016 23:15 (chaselol).
15 godina
neaktivan

kako mali i3 6100 iz nove generacije ubija sesterojezgreni FX 6300. Ne vjerujem da treba puno objasnjavati kako bi punokrvni cetverojezgreni i5 rasturio FX 8300.

Video je od Digital Foundryja, pratim ih vec par mjeseci i uvijek imaju objektivne testove.

Poruka je uređivana zadnji put čet 24.3.2016 23:26 (alen29).
Moj PC  
3 1 hvala 0
9 godina
protjeran

Taj digital foundry treba izbjegavat, bas se nedavno pricalo na pc ekspertu o njima, isto tako i na nekim stranim forumima, vrlo vjerojatno je da su placeni jer neki testovi rađeni kod njih odskacu od svih ostalih poznatih recenzenata/youtubera.

klik klik 2

Uostalom vec sam zaljepio test između i5 i fx-a u GTA V

Evo malo 

i3 4150 vs fx 6300

Poruka je uređivana zadnji put čet 24.3.2016 23:40 (Lucidius).
Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

Da, jedino kod njih ddr 4 radi drastičnu razliku, nitko drugi to za sada nije potvrdio. Meni su inače izvrsni, zanimljivi, detaljni, vizalni...šteta.

Moj PC  
4 0 hvala 0
9 godina
protjeran

Ma u tom poslu su ti velike kompanije i ogromna lova u igri, nije tesko ostati imun na pare, zato ja vecinom uopce vise ni ne gledam recenzije ni nista po internetu...

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Lucidius kaže...

Taj digital foundry treba izbjegavat, bas se nedavno pricalo na pc ekspertu o njima, isto tako i na nekim stranim forumima, vrlo vjerojatno je da su placeni jer neki testovi rađeni kod njih odskacu od svih ostalih poznatih recenzenata/youtubera.

klik klik 2

Uostalom vec sam zaljepio test između i5 i fx-a u GTA V

Evo malo 

Opet ista prica, cim nesto nije po necijoj volji odma "nije to pouzdano". Po toj logici su placeni od Intela, AMDa i Nvidije svaki video neko drugi.... Oni naprave detaljan test a ne tu neki random youtuber koji mi stavi split screen kaze ovo je ovaj ovo je onaj i oba imaju 34.7 fpsa
Ako cemo ic tom cestom onda je i ovo legit

Battlelog: D3lBoy-00
Poruka je uređivana zadnji put čet 24.3.2016 23:42 (D3lBoy).
17 godina
odjavljen

Hebiga jedino oni tvrde da brža memorija donosi tako dramatične razlike, zašto to još nitko nije uspio potvrditi?

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
protjeran

D3lBoy

Pa jesi ti procitao linkove koje sam ti stavio, vidis da je ocito da Digital foundry muti nesto, ne kazem ja ni da ovaj kojega sam ja stavio je 100 posto siguran, ali koliko sam uspio usporediti neke stvari kod sebe i kod frenda mogu rec dasu mu recenzije ok.

EDIT:

Mozemo sad svi birat cherry picked testove i neznam sta naci bilo koji test di je neki od tih proeva bolji pa dokazivai nesto al to nema smisla, al cinjenica je da ovaj digital foundry nije kompetentan, te ima i razlike između procesora devils canyona i skylakea po 20 posto, sta je nemoguce, jer niti razlika u taktu niti IPC-u to moze omoguciti, da ne pricam kako kod drugih recenzenata je druga prica i rezultati su tu negdje između canyona i skylakea.

Poruka je uređivana zadnji put čet 24.3.2016 23:51 (Lucidius).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Neznam bas, dosta su popravili skylake naspram dc(haswella-r) pogoto u multithreadu! Jos dodaj tu ddr4...
Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
13 godina
protjeran
I kao da je problem to provjerit (ddr3 vs ddr4)otvorio sam temu no vecina vas samo blebece bezveze o nekim prevarama ni "a"od nekog testa za koji vam treba max 30min! A u zadnje 3 stranice imate opreme za 200000kn..:)
9 godina
protjeran
Stjepanj kaže...
Neznam bas, dosta su popravili skylake naspram dc(haswella-r) pogoto u multithreadu! Jos dodaj tu ddr4...

Pregledaj malo linkove klik klik 2 isto tako DDR4 nema nikakve razlike u gejmingu naspram DDR3 klik

17 godina
odjavljen

Pa oni tvrde da i brži ddr 3 donosi veliku prednost, vidio si sam kod sebe kako to ispadne.

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
protjeran

mozemo se dogovorit za neke testove, ima nas ovdje sa raznim hardverom, od Haswella, Skylakea, do Vishera, DDR3, DDR4 rama itd, mozemo sve istestirati u nekoj svojoj temi za testove, ako ljudi imaju volje, ja sam prvi za 

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina

Benchate dosta stare naslove, evo ovdje vidite sta buducnost donosi a ona je poprilicno dobra za crvene 

Kad shvatis da je taj 8370 isto sto i fx 8300 uz pristojan cooler u odnosu na 3 puta skuplji intel, zapitas se jel se isplati 

EDIT:
Bas bih volio da vidim kako se i3 nose sa ovom grafom ili bar nesto tako jace u tom rangu ili cak i5

Poruka je uređivana zadnji put pet 25.3.2016 0:21 (chaselol).
Moj PC  
2 0 hvala 0
9 godina
protjeran

Da ne pricam kako na vecim rezolucijama od 1080p proc bude jos manje bitan jer je onda jos veci posao na grafi, a 1440p je optimum za igre vec neko vrijeme, 4K ce isto kroz 2 godine biti moguc sa jednom grafom kako je krenulo.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Ma di je 1440p optimum već neko vrijeme??

AUDIOFIL
Moj PC  
5 0 hvala 1
13 godina
protjeran
Eno ima jedan moj frend 1440p monitor, star vec 7g...:p
9 godina
protjeran

Pa od r9 390 nadalje se moze bez problema igrati na toj rezi na max postavkama ili uz gasenje antialiasinga ovisno o rangu grafe, pricam iz iskustva. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Šta pričaš iz iskustva kako je 1440p postao standard za gejmanje??I kakve su to sheme da je FX bolji od i5 6600 u gejmanju??

AUDIOFIL
Moj PC  
5 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Ma ja ih malo zatrolo i pocela lavina "nebuloza":)
13 godina

Cisto sumnjam da ce 1440p zaziviti i sad je misunderstand middle child u porodici :D

4k or riot 

Moj PC  
5 0 hvala 0
9 godina
protjeran

volegradele

Mislim da si ti nesto pobrkao, nije isto standard i optimum, standard je ono na cemu vecina igra a to je 1080p, a optimum je barem sta se nas sa skupljim grafama tice 1440p, jer na 1080p sa skupljim grafama imas daleko iznad 60 FPS-a, tako da je tu 1440p sweetspot.

Sta se tice i5 vs FX nitko nije rekao da je i5 losiji u igrama, pregdledaj temu malo bolje.

Poruka je uređivana zadnji put pet 25.3.2016 0:48 (Lucidius).
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
protjeran
chaselol kaže...

Cisto sumnjam da ce 1440p zaziviti i sad je misunderstand middle child u porodici :D

4k or riot 

Pa puno ce jos vremena proc da ti mozesna nekoj grafi od 1800kn igrat na 4k, u high endu se slazem za to sta si rekao, ali za visi srednji rang ce 1440p itekako biti zanimljiv u nerednom periodu.

16 godina

Di je 1440p optimum ? ako cemo gledati steam statistike koje su najrelevantnije sto se tice gaminga,pola gaming populacije jos na HD i HD ready rezolucijama lol

Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina

Za 2k dobijes polovnu 290ku i to je 30fpsa na 4k, konzola style :D

Evo PS4 pravi update za konze da vrti naslove u 4k, 1440p je i tu preskocen.

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
Lucidius kaže...

volegradele

Mislim da si ti nesto pobrkao, nije isto standard i optimum, standard je ono na cemu vecina igra a to je 1080p, a optimum je barem sta se nas sa skupljim grafama tice 1440p, jer na 1080p sa skupljim grafama imas daleko iznad 60 FPS-a, tako da je tu 1440p sweetspot.

Sta se tice i5 vs FX nitko nije rekao da je i5 losiji u igrama, pregdledaj temu malo bolje.

A vidim da si se uzletao po topicu,aj ti zaigraj Witchera ili Crysis 3 na 1440p,naravno nemoj mi ništa smanjivat pa javi kako si proša sa svojom 390kom!!I naravno tražim da min fps ne bude ispod 60fps!!

AUDIOFIL
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice