AMD Radeon R9 300/Fury Series

poruka: 6.870
|
čitano: 645.511
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
Re: AMD Radeon R9 300/Fury Series
mirzet1976 kaže...

Probaj http://lags.leetcode.net/codec.html ima vrlo mali impact na FPS al snima vrlo velike file GB 1min ~2GB koje treba convertovati 

Probati ću.

Napravio sam mali test. Uzeo sam valley benchmark. Frametime.

Namjestio tako da neke scene padaju ispod 60 fpsa, a neke vrte 60 vsync.

Pustio sam varijabilni kolok da radi (kad pređe 60 fpsa, ne) i isto to ponovio sa fiksnim clockom na 1155 mhz.

U varijabilnom su dva frejma otišla u nebo, pa sam limitirao na 220 ms u vertikali da se vidi bitan dio.

Heaven Varijabilni clock (powertune) 

Heaven Fixed clock (no powertune)

Vidimo velike oscilacije na nekim mjestima kad je powertune on. Ponovio sam test u kraćem izdanju i opet isto na tim mjestima, tako da nije nešto u pozadini.

Poruka je uređivana zadnji put uto 1.3.2016 22:59 (Alfa_R).
17 godina

po ovome ce moj cf fino vrtiti 4k rezu :-)

Poruka je uređivana zadnji put uto 1.3.2016 22:59 (4mal).
17 godina
odjavljen

Ovo baš izgleda kao problem, kaj je, je. Vidi se fina razlika. I ja sam kod sebe primjetio da mi neke igre postanu neigrive kad upalim vsync, tak da je obavezno ugašen svuda i nemam nikavih problema. Sve radi odlično u ovirima očekivanja. To što ekran tu tam "pukne" mi nije nikakv problem.

edit; na prošloj GTX 770 sam imao uključen adaptiv vsync i to je na nvidi radilo jako dobro, definitivno prednost.

Poruka je uređivana zadnji put uto 1.3.2016 23:06 (XXX).
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
Izgleda da bi M$ i DX12 moga usrati motku sa One Windowsom Platform

http://www.pcper.com/news/General-Tech/Microsoft-plans-merge-PC-and-Xbox-gaming
http://valid.canardpc.com/cache/banner/gru6mh-4.png
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

win 10 + win store + xbox controler + dx12 gpu = xbox pc platform

win nam zeli indirekno pretvorit pc u konzolu

We Are the borgX. You Will be Assimilated. Resistance is Futile.

Poruka je uređivana zadnji put uto 1.3.2016 23:13 (4mal).
Moj PC  
5 0 hvala 0
15 godina

@Alfa_R

Probaj isključiti vsync i igru pokrenuti u windowed borderless. Meni je pomoglo, na taj način nisam primjetio tearing sa isključenim vsyncom, a grafička mi radi na max clockovima (probao u Battlefieldu, Far Cry-u 4 i Borderlands 2).

Inače sa uključenim vsyncom imam iste probleme kao ti.

Origin: Mrtvo_Tjelo_cRo
Poruka je uređivana zadnji put uto 1.3.2016 23:14 (TexW).
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
4mal kaže...

Dap

Novi Quantum break ako preorder za Xbox, dobijes free @Windows tako da....mislim da cu imati viska Xbox igru 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
16 godina
odjavljen
Alfa_R kaže... 

Neznam koliko se razumješ u tematiku, ali daj malo proguglaj prije nego što zauzimaš takav stav.

http://www.geforce.com/hardware/technology/adaptive-vsync/technology

Znači Adaptive vsync nije freesync ni Gsync, nego tehnologija koja ti drži uključen vsync i sve šta on nosi... ali kad dođe do zahtjevne scene i frameovi padnu ispod 60 na recimo 47 on isključi vsync i pušta da renda koliko može (sa tearingom jer nije više syncano). Kad se fps vrati na 60+ on opet uključi vsync. Prednosti toga pogledaj na gornjem linku. RadeonPro je razvio sličnu stvar nazvanzu Dynamic sync.

Freesync, to moram provjeriti kako radi uživo jer mene jebe frametime. A o nje varijabilan i ja to bez vsynca ne podnosim kao ni tearing.

Riješenje za mene pa možda freesync sa limiterom na održiv framerate...

Vidi, imaš pravo. Stvarno nisam ni znao za takvu "tehnologiju". Vidim na što misliš: http://www.geforce.com/hardware/technology/adaptive-vsync/technology

Svrha je malo "upitna". U takvim situacijama kad imaš takve padove, onda ti V-Sync ionako ne treba. V-Sync je zamišljen da spriječi jaki tearing koji imaš kad imaš puno više frejmova od osvježavanja. Ako ti frejmovi padaju tako puno, onda je V-Sync samo štetan, jer općenito uvodi jako veliki lag. Iskreno, tearing koji bi vidio u takvim situacijama je neznatan i daleko manje štetan od laga i padova frejmrejta.

Toplo ti savjetujem da nabaviš G-Sync ili FreeSync monitor (koji god ti odgovara prema kartici koju imaš). Efekt je mokri san svakog gejmera.

9 godina
Tonči kaže...
Alfa_R kaže... 

Neznam koliko se razumješ u tematiku, ali daj malo proguglaj prije nego što zauzimaš takav stav.

http://www.geforce.com/hardware/technology/adaptive-vsync/technology

Znači Adaptive vsync nije freesync ni Gsync, nego tehnologija koja ti drži uključen vsync i sve šta on nosi... ali kad dođe do zahtjevne scene i frameovi padnu ispod 60 na recimo 47 on isključi vsync i pušta da renda koliko može (sa tearingom jer nije više syncano). Kad se fps vrati na 60+ on opet uključi vsync. Prednosti toga pogledaj na gornjem linku. RadeonPro je razvio sličnu stvar nazvanzu Dynamic sync.

Freesync, to moram provjeriti kako radi uživo jer mene jebe frametime. A o nje varijabilan i ja to bez vsynca ne podnosim kao ni tearing.

Riješenje za mene pa možda freesync sa limiterom na održiv framerate...

Vidi, imaš pravo. Stvarno nisam ni znao za takvu "tehnologiju". Vidim na što misliš: http://www.geforce.com/hardware/technology/adaptive-vsync/technology

Svrha je malo "upitna". U takvim situacijama kad imaš takve padove, onda ti V-Sync ionako ne treba. V-Sync je zamišljen da spriječi jaki tearing koji imaš kad imaš puno više frejmova od osvježavanja. Ako ti frejmovi padaju tako puno, onda je V-Sync samo štetan, jer općenito uvodi jako veliki lag. Iskreno, tearing koji bi vidio u takvim situacijama je neznatan i daleko manje štetan od laga i padova frejmrejta.

Toplo ti savjetujem da nabaviš G-Sync ili FreeSync monitor (koji god ti odgovara prema kartici koju imaš). Efekt je mokri san svakog gejmera.

Ima koristi kad si rubni n ne možeš više ocati da igra ide bolje, ili kad je neoptimizirana tipa metro, pa ti tu i tamo zaruzi.

A ako još ne koristi tripple buffering pa ide sa 60 na 30.. e tu pomogne totalno. Ali otom potom.

Doći će vrijeme freesynca, nek riješe ghosting prvo, drugo nek se stabiliziraju monitori za normalne pare (ips, 144 hz, 3-4 k kuna max)  :D

E vezano za clockove.. Video! Zeza kompresija ali razaznati ćeš. Najgornji red, skroz desno je clock. E sad pogledaj do kraja, pogotovo scenu sa ceppelinom kako ide i na 670 mhz. Primjeti kako je stalno varijabilan. To ti je powertune.

@XXX

Da, i ja isto na 770 sam to koristio. Dynamic iz radeonpro radi, ali ne tako dobro. 

Poruka je uređivana zadnji put sri 2.3.2016 0:22 (Alfa_R).
16 godina
odjavljen
Alfa_R kaže... 

Ima koristi kad si rubni n ne možeš više ocati da igra ide bolje, ili kad je neoptimizirana tipa metro, pa ti tu i tamo zaruzi.

A ako još ne koristi tripple buffering pa ide sa 60 na 30.. e tu pomogne totalno. Ali otom potom.

Doći će vrijeme freesynca, nek riješe ghosting prvo, drugo nek se stabiliziraju monitori za normalne pare (ips, 144 hz, 3-4 k kuna max)  :D

E vezano za clockove.. Video! Zeza kompresija ali razaznati ćeš. Najgornji red, skroz desno je clock. E sad pogledaj do kraja, pogotovo scenu sa ceppelinom kako ide i na 670 mhz. Primjeti kako je stalno varijabilan. To ti je powertune.

Ne brini za ghosting, nema ga. Moderni G-Sync monitori su savršeni po tom pitanju. Nažalost, cijenom malo odskaču...

Pokušao sam na FuryX rekreirati to na više strana i ne mogu. :(

14 godina
neaktivan

Downclock definitivno utjece na FPS (i frametime), koliki je taj utjecaj ovisi o samoj aplikaciji.. Kao sto se vidi na slikama FPS je stabiliniji i nesto veci bez downclocka

Za fikisiranje clocka ja iskljucivo koristim overdrive, tako sto power limit stavim do kraja. Sto se tice freesynca, vjerujem da vecina zna, ali on radi iskljucivo u kombinaciji sa vsyncom

bechmarke je vrtila single 390x non OC

Metro LL Redux sa powertunom Metro LL Redux sa powertunom
Metro LL Redux bez powertuna Metro LL Redux bez powertuna
Tomb Raider sa powertunom Tomb Raider sa powertunom
Tomb Raider bez powertuna Tomb Raider bez powertuna
Tomb Raider frametime sa powertunom Tomb Raider frametime sa powertunom
Tomb Raider framtime bez powertuna Tomb Raider framtime bez powertuna
core clock core clock
Poruka je uređivana zadnji put sri 2.3.2016 16:01 (dr.jazz).
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
4mal kaže...

win 10 + win store + xbox controler + dx12 gpu = xbox pc platform

We Are the borgX. You Will be Assimilated. Resistance is Futile.

ne znam jel imaš xbox one ili ne no. gears of war ultimate edition od jucer dostupan preko win 10 stora svega 236 kn.. igra brutalno izgleda na xbox one mogu samo zamisliti kako izgleda na 4k... da je namam na xbox one uzeo bih za pc... mislim da je 236kn za tu igru malo..

17 godina

nemam ali pc ima probleme sa amd grafama za sada

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

MSI R9 380 4G mi ima 60 C kad je idle a 65 kad je u full opterećenju, jel ova idle temp previsoka?

0 0 hvala 0
15 godina

Zavisi o tome kako ti je provjetreno kućište, meni u idle-u bude oko 40°C, ali imam 3 ventilatora za upuh, stim da se jedan nalazi na bočnoj stranici i puše direkt na grafičku. Ventilatori se ne pale do 65°C.

Origin: Mrtvo_Tjelo_cRo
Poruka je uređivana zadnji put čet 3.3.2016 16:16 (TexW).
11 godina
neaktivan
mirzet1976 kaže...

auuch

Ovo je ipak puno realniji bench.Šteta što nisu i r9 390 usporedili sa ostalim grafama

13 godina
centis kaže...
mirzet1976 kaže...

auuch

Ovo je ipak puno realniji bench.Šteta što nisu i r9 390 usporedili sa ostalim grafama

Nema štete, prvi fps bio bi 67 a drugi 49. Vrlo dobro u svakom slučaju.

coffe,coffe,coffe.....
11 godina
protjeran
390x i nano isti fps?
9 godina
Emixman1 kaže...

MSI R9 380 4G mi ima 60 C kad je idle a 65 kad je u full opterećenju, jel ova idle temp previsoka?

mislim da je to malo previsoko, moja r9 390x  je oko 42 C, a u loadu 60-65 C (zalman z3+ kuciste)

12 godina
neaktivan
marattz kaže...
Emixman1 kaže...

mislim da je to malo previsoko, moja r9 390x  je oko 42 C, a u loadu 60-65 C (zalman z3+ kuciste)

Jer je taj Z3+ fenomenalno kuciste za malu lovu. 

Samozadovoljstvo uništava perfekciju. | LoL EUNE: iScream | http://eune.op.gg/summoner/userName=iScream
14 godina
Emixman1 kaže...

Imam istu grafu i idle mi je na oko 38+°C a na opterećenju 60-65°C , ako imas dva monitora onda imas vece idle temperature jer grafa dize frek memorije na max.

twice the pride double the fall
Poruka je uređivana zadnji put čet 3.3.2016 14:32 (dad0r).
16 godina
odjavljen
Alfa_R kaže...

Dakle Alfa_R , očekivano, problem koji imaš je u bugovima u driveru, a nije normalno ponašanje kartica:

"Core clocks may not maintain sustained clock speeds resulting in choppy performance and or screen corruption." 

16 godina
Fina prednost R9 390 nad Nvidia ekvivalentom u Far Cry Primal :)

Moj PC  
2 0 hvala 1
15 godina
doky01akablava kaže...

Nema šta R9 390 stvarno je pregazila GTX 970 u novom Far Cry-u.

Unlock the Power Within
15 godina
neaktivan
Puls3 kaže...
doky01akablava kaže...

Nema šta R9 390 stvarno je pregazila GTX 970 u novom Far Cry-u.

Iz takvih razloga sam prije par stranica pitao ekipu bi li se isplatilo mijenjati svoju 970-icu za 390-ku. Ako ce ovakva stvar biti sa drugim igrama, a tu mislim i na nove DX12 naslove gdje kruze glasine da ce AMD razvaljivati nVidiju, onda bi to treba sto prije napraviti prije nego sto to ljudi skuze pa pocnu dizati cijene svojih 390-ki u nebesa.

17 godina

Uzalud ti trud a i njima. prekasno su se sjetili.

Sada će izaci nova serija i cijena pada kako god,  ovo sve samo zabavlja ništa drugo

Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

U pravilu je Far Cry engine naklonjen Nvidiji, a prema svemu do sada AMD ima solidnu prednost u DX12 naslovima (15%).

Moj PC  
4 0 hvala 0
13 godina
doky01akablava kaže...

Najjaci komentar na tu temu

R9 390 is one of the best graphic cards in the market for its price. I rated it 8 out of 8. The 970 gets a 3.5/4 from me.

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
17 godina
Tonči kaže...

U pravilu je Far Cry engine naklonjen Nvidiji, a prema svemu do sada AMD ima solidnu prednost u DX12 naslovima (15%).

Ja ne kužim kako bilo koji port može bolje radit na Nvidia grafičkim karticama s obzirom da su obje konzole xbox one i ps4 temeljene na amd-u... ali eto pare čuda rade..

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice