AMD Radeon R9 300/Fury Series

poruka: 6.870
|
čitano: 649.617
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
protjeran

Strix-ice su daleko najgore 390-ke, gadno je Asus fail-ao s njima...

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: AMD Radeon R9 300/Fury Series
A cujte, nije to tak ni lose. 65 stpnjeva u idleu mi je cak i pomoglo. Cesce ugasim pec jer me fajn grije ispod stola lol
------ Battlelog ~ UrbanFsk ------
Moj PC  
2 0 hvala 0
12 godina

Dzizus dok ovo sve citam imam dojam da je ova moja grafa iz neke paralelne dimenzije jer mi na 1500mhz radi na 60-64c naravno uz vsync ali ni bez njega ne dolazi do 70c na tom OCu.

AMD je napravio los posao sa cjelom tom arhitekturom i vrhunski modeli na njoj su vise izuzetak nego pravilo.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Cek malo, ostavimo fanboyism na stranu, imas grafu koja ima retard 3.5+0.5 GB memoriju, nije fully DX12 kartica kao sto se reklamirala i AMD je napravio losu stvar sa 390 karticom koja je u 100% naslova brza od 970ke, ima vise nego duplo memorije i to po tebi je los proizvod?

To sto je asus sjeb'o stvar i na 290 seriji s hladjenjem to nema nikakve veze sa AMD-om to je neopravdan totalno propust, za kod 200/300 serije Asus je iza Sapphire/Gigabyte debelo pa cak i MSI.

Sad ide tvoj komentar kako 970 manje trosi, vise se clocka itd  a onda shvatis da 5% korisnika clocka svoje grafe.

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Moj PC  
3 1 hvala 0
15 godina
neaktivan

Imao sam i gtx 970 g1 i clockala se do 1530 stabilno,ali je imala strasan coil whine pa si ju mogao cuti preko slusalica kako pisti.

Svaka serija ima svoje prednosti i mane,a na korisniku je da odluci koji je najbolji proizvod za njega.

Moj PC  
3 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Da je u svim igrama brza 390-ka je teška neistina. Grafe su li-la po performansama, 8gb memorije je u 99% slučajeva za ništa, a cip troši i zagrijava se brutalno. 

Ljeti nema te 290/390-ke koja će biti tiha a da temperatura bude prihvatljiva.

Moj PC  
5 0 hvala 1
11 godina
neaktivan

Moj 290x 72c max preko ljeta i to samo u GTA IV iz nekog razloga, overclockana i bucna jednako kao svaka 3 venta kartica... AMD nema veze s tim, jer jednak je problem i kod GTXa sa Strixom i DCU II, ne kazem da su loše kartice vec da GTX ima užasan coil whine, R9 280X njihov je bio naj cesci kod problema sa artefaktima, na 290X DCU II nije bilo pasivnih hladnjaka na memoriji... etc. I ne ovo nije jedina kartica, doslovno nekoliko stranica istih rezultata na youtubeu kad se upiše Asus GTX 970 coil whine. Loše odrađeno i tocka, nisu sve naravno, ali dobra vecina cak i o skupom Matrix Platinumu nisam cuo dobrih stvari...

Battlelog: D3lBoy-00
12 godina

Jbga, ja sam testirao gigu 970 g1, potpuno tiha i hladna nakon sati i sati witchera 3 sve max (frendu je bitnije sve slidere potjerat u desno nego imat stalni 60fps - tvrdi desnicar :)))
A nema ni cvileza, tako da nisu sve "triventilne" grafe glasne, jer ako se manje grije i hladjenje je dobro rijeseno, ventovi se vrte na niskom broju okretaja i ostaju tihi
Kad se grafa grije posteno grije, moraju i ventovi dobro potegnuti, a tad se i cuje
Cisti je primjer msi 390 i msi 970 gaming, kod nvidie je grafa hladna i tiha, a 390 s hladnjakom koji ima vise heat pipesa i kakav msi stavlja tek na 980ti kod nvidie, 390 se grije jace i ventovi se moraju vrtjeti brze, zato je glasnija i opet je par stupnjeva toplija

Da stave isti hladnjak na 390 kakav je inace na 970, ova radeonka bi se pregrijavala na 100% ventova
To je najbolja usporedba

Poruka je uređivana zadnji put pet 12.2.2016 19:34 (picajzla0707).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
protjeran
Yamacha kaže...

Imao sam i gtx 970 g1 i clockala se do 1530 stabilno,ali je imala strasan coil whine pa si ju mogao cuti preko slusalica kako pisti.

Svaka serija ima svoje prednosti i mane,a na korisniku je da odluci koji je najbolji proizvod za njega.

ako se baš na slušalicama ćulo,sa zvućnika da zuji onda je vjerovatno bilo jako smješno napajanje tako da nije krivnja grafe. a ovi 1.5GHz klokovi su testirani kako? upali furmark na stock ,diži dokle se diže skor kad se stane dizat skor to ti je maks klok ostalo je sve bespotrebno i ima efekta samo u nezahtjevnim situacijama. vjerovatno neće priko 1.2ghz ovako.

13 godina
protjeran

kaj ne stima s 1,5ghz klokovima kod gtx 970?, najnormalnija stvar na valjda 90% primjeraka...

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Moj PC  
3 0 hvala 0
14 godina

970ka apsolutni best buy prosle godine,nema tu puno priče,ali naravno i r390 ima svoje čari,bespotrebno se svađat koja koliko mana i prednosti ima!!

AUDIOFIL
Moj PC  
4 0 hvala 0
12 godina
volegradele kaže...

970ka apsolutni best buy prosle godine,nema tu puno priče,ali naravno i r390 ima svoje čari,bespotrebno se svađat koja koliko mana i prednosti ima!!

ma jasno, nema tu svađe ako se realno gleda, tko naginje više amd-u neće pogriješiti ni malo sa 390, a tu je ipak i 8gb vrama jer koliko god sada bili uglavnom neupotrebljeni - nikad ne znaš kako će se odvijati stvari u skoroj budućnosti

sumnjam doduše da će biti koristi od svih 8gb u bilo kojoj situaciji, ali negdje će možda zatrebati 5-6gb i ona ima rezerve za razliku od 970

s druge strane, meni osobno su manje bitne perfomanse dok je mala razlika, (a ionako jesu tu negdje) jer sam trenutno opsjednut tišinom i temperaturom gdje je 970 daleko bolja

tako da meni osobno je 970 bolja opcija i radije bi uzeo nju nego 390, pa i 390x po istoj cijeni i to pod obavezno neku što tišu i hladniju, poput primjeice nove extreme gaming od gige

15 godina
neaktivan
dabar_solta kaže...
Yamacha kaže...

ako se baš na slušalicama ćulo,sa zvućnika da zuji onda je vjerovatno bilo jako smješno napajanje tako da nije krivnja grafe. a ovi 1.5GHz klokovi su testirani kako? upali furmark na stock ,diži dokle se diže skor kad se stane dizat skor to ti je maks klok ostalo je sve bespotrebno i ima efekta samo u nezahtjevnim situacijama. vjerovatno neće priko 1.2ghz ovako.

Evo linka na moj post na temi.

Kako nema veze koji je maksimalni boost u igrama naprema stock postavkama.Izgleda da nisi clockao nvidiine graficke jer cim je nestabilan oc ruse se driveri i frekvencije se spuste koje su na idile tako dugo dok se ne restarta pc.

To je isto kao da velis nema veze sto stock r9 290x spustaju takt i do 800mhz, po tvome to ne utjece na preformanse!?

Ako je napajanje krivo kako da onda ni jedna grafa prije i poslije nje nije imala coil whine?I nije pistalo iz zvucnika ili drivera od headseta nego bas iz graficke(otvorio kuciste i slusao od kud dolazi zvuk).

ovo je primjer kako je kod mene zvucalo(morate cuti uzivo za puni dozivljaj ).

Poruka je uređivana zadnji put sub 13.2.2016 3:15 (Yamacha).
16 godina
odjavljen
picajzla0707 kaže...

ma jasno, nema tu svađe ako se realno gleda, tko naginje više amd-u neće pogriješiti ni malo sa 390, a tu je ipak i 8gb vrama jer koliko god sada bili uglavnom neupotrebljeni - nikad ne znaš kako će se odvijati stvari u skoroj budućnosti

sumnjam doduše da će biti koristi od svih 8gb u bilo kojoj situaciji, ali negdje će možda zatrebati 5-6gb i ona ima rezerve za razliku od 970

Da, nekome tko nema namjeru uskoro kupovati novu generaciju, 390 8GB je bolji izbor. Uvijek možeš kupiti još jednu AMD karticu za veće performanse, a dodatni VRAM nikad, k tome nova kartica u AMD CFX radi bez obzira na model, dok 970 traži isključivo 970.

17 godina
neaktivan

Ajmo uzet savršenu situaciju: 1080p/60Hz, ista matična, proc, ram, ssd i usporedit obje grafe. Iz oba tabora uzet najbolje clockere (grafičke) i napravit benchmark. Znači igre koje su najzastupljenije i sintetičke benchmarke. Obje kartice odvrtit na stock frekvencijama i najveći mogući stabilni OC. Pošto nam očito milijum i jedna usporedba ove dvije kartice koja se može naći na netu nije dovoljna da i mi napravimo svoju. Pošto (po vašim postovima) moj primjerak 390 nije dobar clocker (like i care) voljan sam posudit CPU (6700k) za takav eksperiment.

Windows Phone 8.1 - L520, L822, L930...
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
protjeran
"sportski auto sa zakaćenom prikolicom punom olova" da toćno tako , testiraš "moment" grafićke,jer većina misli da su samo konji bitni a samo pola priće su konji,ko ovih ovde 1.5ghz. kako je furmark nebitan test kad su mi havaji radili veći skor samo s smanjivanjem temperature (voda) kod istog overkloka?

da je furmark nebitan test jednostavno ne stoji jer toliko toga se može vidit iz tako jednostavne aplikacije da je to nevjerovatno.ako ti ne vidiš ništa iz furmarka meni je žaj propuštaš jako koristan alat.
Moj PC  
0 3 hvala 0
17 godina

kako si naporan ali evo da ti ja odgovorim fumark je obicno sranje koje samo unistava HW koji si platio i totalno nebitan za gaming...

jer se neces naci osim ako ne furas 10 6k monitara u clasteru da ti teba neka sigurnost ili dobre temerature za isto...

niti jedna igra u povijesti pc gaminga ne forsa tolko kartice koliko bespotreban fumark ok

Poruka je uređivana zadnji put sub 13.2.2016 13:48 (4mal).
Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina
Alfa_R kaže...

Furmark je nebitan test... grafičke služe za igre i tu je bitno da li skalira. 

Kao da testiram sportski auto sa zakačenom prikolicom punom olova.. nebitno za išta.

A pogotovo Furmark na gtx 970 u ovoj temi o AMD 390/Fury.

drito to !

Moj PC  
2 0 hvala 0
11 godina
protjeran
zapravo su u ovoj temi igre offtopic jer je rasprava o tehnologijama ne o igrama. a furmark testira termal limit tehnologije i može uništit jedino neispravan,namjerno preforsiran ili hardver bez zaštita termalnih .

ti stvarno misliš da treba više od jedan 1440p monitor za udrit u blokadu s 970.

nalipija san par screenshootova od potrošnje mojih havaja prije.testira s razlićitim hlađenjima, ovde pišen šta san iz toga izvuka a to je da su temperature najbitnije.i to je isto i za havaje i za 970 i za fury. zaboli me jel se to nekom ditetu na forumu sviđa ili ne.
ti imaš 2 fury pa si moga odradit frumark i lupit tu potrošnju temperature i skor ,ne košta te puno vremena . a da se maknem iz teme mi nemaš ti šta govorit zato su tu moderatori .
9 godina
dark_wizz kaže...

.....Pošto (po vašim postovima) moj primjerak 390 nije dobar clocker (like i care) ....

Koliki ti je OC? 

Meni na safirki 390 nitro 1155/1750 +81 V na auto fan. Neda mi se više igrati za dodatnih par posto....

Znam da bi manual doveo do većeg oc, ali i veće buke, što mi se neda slušati.

Dosta me iznervirala bivša gainward 770 sa 3 bučna venta...

Poruka je uređivana zadnji put sub 13.2.2016 14:23 (Alfa_R).
17 godina

fury x

FHD bench

SCORE:8903 points (148 FPS, 60000 ms)

temp bila oko 46 max

pise mi za cf ali detektira samo fury x

znaci nano bi bila nesto vise jer nije H20 oko 56-60max

a takve tempe imam i u igrama ....

Poruka je uređivana zadnji put sub 13.2.2016 14:40 (4mal).
17 godina
neaktivan
Alfa_R kaže...

Koliki ti je OC? 

Meni na safirki 390 nitro 1155/1750 +81 V na auto fan. Neda mi se više igrati za dodatnih par posto....

Znam da bi manual doveo do većeg oc, ali i veće buke, što mi se neda slušati.

Dosta me iznervirala bivša gainward 770 sa 3 bučna venta...

Na svojima nisam ni probao, ali šogor ima istu karticu kao ja i dođe do 1120/1680 (auto fan), sve preko toga grmljavina. Ventovi su definitivno slaba točka. Možda nakeljit gore neko vodeno hlađenje ili accelera i probat, ali nemam ni jedan blok koji odgovara na nju a accelero koji je odgovarao gore sam prodao (extreme III koji je bio na 6950).

9 godina

Na svojima nisam ni probao, ali šogor ima istu karticu kao ja i dođe do 1120/1680 (auto fan), sve preko toga grmljavina. Ventovi su definitivno slaba točka. Možda nakeljit gore neko vodeno hlađenje ili accelera i probat, ali nemam ni jedan blok koji odgovara na nju a accelero koji je odgovarao gore sam prodao (extreme III koji je bio na 6950).

Ja svoje ni ne čujem... 72 temp 2200 rpm pod max opterečenjem... Drago mi je da sam poslušao savjet kolege sa drugog foruma i uzeo safirku. 

Ako nije na 100 % (starije igre i vsync) ide 65 c.....

Case flow je ok, ništa super - CM690 III sa svim ventovima na 600-800 rpm .... 

Zanimljivo, sa ASUS DC2 280x sam bio oduševljen hlađenjem... tj, tišinom istog. 

17 godina
neaktivan
Alfa_R kaže...
Zanimljivo, sa ASUS DC2 280x sam bio oduševljen hlađenjem... tj, tišinom istog. 

Ja sam pikirao MSI r9 390 Gaming 8GB, ali kako si mi uletile ove dvije strixice za 5000kn uzeo sam njih.

12 godina
neaktivan

Heh, jbmu decki, sad me tjerate na to da svoju klokam cisto da vidim kolko ide. 

Samozadovoljstvo uništava perfekciju. | LoL EUNE: iScream | http://eune.op.gg/summoner/userName=iScream
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
GamerX9 kaže...

jel imas bf3/4, crysis3 ili gta 5 instalirano? da nam roknes koji ss gpu i cpu usage u tim igrama, moze bez AA filtera ostalo sve na ultri!lp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Poruka je uređivana zadnji put sub 13.2.2016 19:17 (Stjepanj).
15 godina
Jos nisi ? Pa to je prvo nakon instalacije drivera.

Unlock the Power Within
12 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...
GamerX9 kaže...

jel imas bf3/4, crysis3 ili gta 5 instalirano? da nam roknes koji ss gpu i cpu usage u tim igrama, moze bez AA filtera ostalo sve na ultri!lp

Za pocetak, benchmark. FXAA i MSAA off, ostalo sve na max. 

Frames Per Second (Higher is better) Min, Max, Avg
Pass 0, 9.522567, 103.916679, 84.485649
Pass 1, 36.435383, 111.657486, 83.555809
Pass 2, 19.332512, 126.309029, 88.121223
Pass 3, 51.361744, 128.225876, 96.116653
Pass 4, 18.145910, 140.663757, 85.131180

+ usage, temperature i ostalo. Maximalna temperatura je bila 49°C 

EDIT: Slika je ispala minijaturna. Link

EDIT 2: Ovo je cca. 15 min gameplaya na istim postavkama. Link

Puls3 kaže...
Jos nisi ? Pa to je prvo nakon instalacije drivera.

Zadovoljan sam performansama koje daje, pa nemam volje niti razloga bas. Kad kupim neku igru stavim sve na max. i onda ako dobijem 60 FPS super, ako ne, smanjim MSAA za 1, 2 stupnja i obicno dodje do 60. 

Sad jos odradim malo gameplay GTA V pa da vidim kak ide usage i to.

Samozadovoljstvo uništava perfekciju. | LoL EUNE: iScream | http://eune.op.gg/summoner/userName=iScream
Poruka je uređivana zadnji put sub 13.2.2016 20:10 (GamerX9).
11 godina
protjeran
ćek ovo 390 ? , pa onda su stvarno dosta bolje od 290
17 godina

jep nije obican sam rebreanding.:-)

390 je mocna i dobra kartica 

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka: