Opet nešto briješ. Imao bi ti s dvije 7950 barem 30% više od tog susjeda da te ne koči taj FX procesor. A ti i dalje misli da te koči grafički sustav. Možda prestane kada staviš neku grafu koja će biti na max 20% zauzeća.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Pa dosao sam po misjlenje ljudi a ne neko lupanje gluposti posto nisam ni ja budala to da bacam pare da se moze za manje para napravit nesto da valja ja bi sigurno uzeo, komsija kuca pored mene ima covjek i5 4670k i covjek ima graficku karticu gtx 970 i dobije isti fps kao i ja sa dve hd 7950 i fx 8350 i gta 5 tako da sigurno nebi dobio nista i da uzmem i5, znaci testirali smo kod njega sa istim detaljima na istim mjestima gta 5 kao kod mene i razlika je u 1-2 fps sto je jako smjesno, ja hocu jednu graficku koja je jaca od ove moje dvije to sigutno nije jedna gtx 970 , na 1080p ja sam siguran da ce raditi sasvim fino bez problema, na i5 sa gtx 970 kad se pojaca gta na max i u advanced opcijama sve dobije se 18-40 fps sto je smjesno kaze covjek da moze 60 fps ja sam se uvjerio da ne moze, tek kad se iskljuci advanced onda ima 50-60 fps kao i ja sa svoje dvije hd 7950, zato i hocu da umem jednu graficku prvo da rjesim problem koji imam sa crossfire da mi vise ne zablokira slika i takve gluposti, a drugo da imam stabilniji fps.
Ako ti je tako dobar FX i sve ostalo je bacanje love zašto onda tražiš odgovor, korištenje high end kartice i FXa je ko stavljanje kožnih sjedala od sjeverojužne žabe u traktor. Et... imao sam (pretjerano naravno) ali ti želim pokazati kako ti komponente ne rade kako bi trebale ako ju neka koci, nemožeš imati ne balansiran sistem, možeš ali gubi smisao.
Pa dosao sam po misjlenje ljudi a ne neko lupanje gluposti posto nisam ni ja budala to da bacam pare da se moze za manje para napravit nesto da valja ja bi sigurno uzeo, komsija kuca pored mene ima covjek i5 4670k i covjek ima graficku karticu gtx 970 i dobije isti fps kao i ja sa dve hd 7950 i fx 8350 i gta 5 tako da sigurno nebi dobio nista i da uzmem i5, znaci testirali smo kod njega sa istim detaljima na istim mjestima gta 5 kao kod mene i razlika je u 1-2 fps sto je jako smjesno, ja hocu jednu graficku koja je jaca od ove moje dvije to sigutno nije jedna gtx 970 , na 1080p ja sam siguran da ce raditi sasvim fino bez problema, na i5 sa gtx 970 kad se pojaca gta na max i u advanced opcijama sve dobije se 18-40 fps sto je smjesno kaze covjek da moze 60 fps ja sam se uvjerio da ne moze, tek kad se iskljuci advanced onda ima 50-60 fps kao i ja sa svoje dvije hd 7950, zato i hocu da umem jednu graficku prvo da rjesim problem koji imam sa crossfire da mi vise ne zablokira slika i takve gluposti, a drugo da imam stabilniji fps.
Evo ti onda najbolji savjet ikad: isključi fps brojač i igraj. Ovako si i komšiju za*ebo, čovjek je fino bio uvjeren da igra u 60fps-a. Isključi brojač i s komšijom harači po san andreasu, igrajte siege i sve. Ima da leti. Meni najbolje rade one igre gdje ne palim fps brojač uopće. 980ti će ti u 1080p dati onoliko fps-a koliko procesor može isporučiti i to je to. Pogledaj benchmarke za procesore kod igara koje te zanimaju i to je fps koji ćeš imati. Al kažem ti, isključi taj faking brojač.
Ako ti je tako dobar FX i sve ostalo je bacanje love zašto onda tražiš odgovor, korištenje high end kartice i FXa je ko stavljanje kožnih sjedala od sjeverojužne žabe u traktor. Et... imao sam (pretjerano naravno) ali ti želim pokazati kako ti komponente ne rade kako bi trebale ako ju neka koci, nemožeš imati ne balansiran sistem, možeš ali gubi smisao.
Nista ne znam dok ne probam ne testiram i ne uvjerim se, ako i dalje bude radilo lose na fx 8350 onda cu kupit maticnu plocu novu i i7-4930K i rjesicu problem.
I veći ssd, 1440p monitor, itd.
edit: i probaj sa win 8.1 ili win10
i prije kad sam kupovao hd 7950 su mi govorili da je jedna 280x bolja od dve sto sam se uvjerio da nije
Jedna 280X sigurno ni ne može biti bolja od dvije 7950. 280X je malo bolja 7970GE. Očito si čitao neke gluposti negdje. Zato postoje testovi u kojima vidiš.
da je 384bitna onda bi trebala bit 6gb rama , tj 3*Xgb 128bit ,znaći ništa od otkljućavanja postojećih ako ovo i je istinita vjest.
Nije ti to točno zapravo. Trenutno je na R9 285/380/380X aktivno 4 64-bitna memorijska kontrolera, dakle 256-bit ukupno.
Tonga podržava 6 takvih kontrolera, dakle 6x 64-bit = 384 Bit. 4096MB je djeljivo s 64 koliko ja znam.
Dakle nema problema oko alociranja 4GB vRAM.
na papiru sve to lipo i krasno izgleda. ali je problem šta tih 4x32bit ili 4x512mb(4x256mb u slućaju 285) ćipovi nisu fizićki spojeni, to je isto ko da rećeš da moš od 1 slota rama sistemskog napravit dual kanal sa updateom biosa. ovo govorim pod pretpostavkom da je ona slika šeme ćipa toćna i potpuna a virujen da je.
256bit verzija r9 285 dolazi s 8kom 256mb(2048mb) ćipova,
384bit verzija r9 380(?) s 12kom 256mb(3072mb) .
šta je problem za proizvodnju jer vuće za sobom više slojeva na pcb i dodatne komplikacije veću potrošnju struje i više mista na pcb. a pošto ima tonga delta kompresiju dobici bi bili minimalni u odnosu na sirovo povećanje memorije na duplo pa su jednostavno izbacili 380x s 8 ćipova po 512mb šta in je poskupilo proizvodnju minimalno a dobili su više performansi u odnosu na 3072mb 384bitnu verziju,najbolje od svega nisu morali radit novi pcb već su mogli iskoristit provjereni koji sama 285 već koristi.
Na postavkama dolje osim MSAA x8 (to je na x4) mozes komotno lockat 60 FPS-a s mojom konfom, s tim da kad iskljucim V-Sync penje se i do 80 FPS na manje zahtjevnim scenama, vecinom nocu. Ako stavim na x8, benchmark avg. mi ispada 54 FPS, a u igri pada na minimalno 40 i varira izmedu 40 i 60 vecinu vremena. Ako on dobiva 18-40 FPS sa 970 koja je ekvivalent mojoj, onda ste ili nesto syebali kod testiranja ili ima neki problem s grafom.
Najjace mi je kad neki padobranac trazi savjet, da mu se savjet, ne slusa ga i onda jos optuzuje ljude da "lupaju gluposti". Prosla je dobra kolicina hardvera kroz ruke svakog od nas u temi i ne govorimo napamet. Sad jos da mi napise da i on ima skladiste hardvera doma i da mu ja nemam kaj govoriti i dosegli smo vrhunac. :)
Pa neka uzme 980ti proba, vjerujem da će za par dana ići na neki i7 ili u najmanju ruku neki dobar i5..
fx je jednsotavno preslab za tu grafu na 1080p, možda bi bila bolja situacija na 1440p monitoru novo ovo je tema o r9 katicama a ne o nvidiji pa se prebacite u gtx 9xx temu.
Tnx
Dobio sam danas graficku karticu Zotac GTX 980 Ti Amp Extreme testirao sam je u mnogim igricama koje sam imao i prije na racunaru i graficka je zvjer i radi savrseno sa ovim procesorom fx 8350, gta 5 sve pojacam na max MSA 4x vysnic ON 1080p i imam cistih 60 fps sta god da radio, na mjestima gdje mi je prije padao fps sa dvije hd 7950 na 47 fps sada imam 60 fps bez problema, grafika je 98% skoro stalno load ali radi savrseno, svih 8 core su po 70% neki su po 60% i radi gta bez problema mnogo bolje nego prije, project cars na ultra isto zakuca na 60 fps, graficka nije toliko bucna mnogo se manje cuje nego prosle dvije, skoro da se i necuje, tomb raider isto zakuca na 60 fps bez ikakvih problema, rainbow six seige nema vise problema sa texturama sve radi savrseno i ja sam zadovoljan sa ovim procesorom, danas sam cak ubacio u gta sweetfx i graficki mod za texture, 4k wather i mnogo je jos bolja slika nego prije, mnogo bolja graficka i mnogo bolje radi gta sa ovom grafickom karticom ja sam preazdovoljan, nemam uopste potrebe mjenjat procesor kao sto su neki rekli da necu moc ja sam se sam uvjerio da moze i netrebam ga mjenjat jos nekoliko godina moce on izdrzat.
Dobio sam danas graficku karticu Zotac GTX 980 Ti Amp Extreme testirao sam je u mnogim igricama koje sam imao i prije na racunaru i graficka je zvjer i radi savrseno sa ovim procesorom fx 8350, gta 5 sve pojacam na max MSA 4x vysnic ON 1080p i imam cistih 60 fps sta god da radio, na mjestima gdje mi je prije padao fps sa dvije hd 7950 na 47 fps sada imam 60 fps bez problema, grafika je 98% skoro stalno load ali radi savrseno, svih 8 core su po 70% neki su po 60% i radi gta bez problema mnogo bolje nego prije, project cars na ultra isto zakuca na 60 fps, graficka nije toliko bucna mnogo se manje cuje nego prosle dvije, skoro da se i necuje, tomb raider isto zakuca na 60 fps bez ikakvih problema, rainbow six seige nema vise problema sa texturama sve radi savrseno i ja sam zadovoljan sa ovim procesorom, danas sam cak ubacio u gta sweetfx i graficki mod za texture, 4k wather i mnogo je jos bolja slika nego prije, mnogo bolja graficka i mnogo bolje radi gta sa ovom grafickom karticom ja sam preazdovoljan, nemam uopste potrebe mjenjat procesor kao sto su neki rekli da necu moc ja sam se sam uvjerio da moze i netrebam ga mjenjat jos nekoliko godina moce on izdrzat.
Bravo za tebe. Uživaj kad imaš priliku
Mogso si komotno stavit titan x sli na taj FX
Edit: u sk sam lool

Problem je sto nisi uopce shvatio stvar koju ti govorimo cijelo vrijeme, normalno da ce radit i normalno da ce radit brze nego cross 7950, ali ne dobivaš ni blizu koliko bi trebao, a ovo za 98% load skroz sorry al ne vjerujem, možda u nekim igrama kad nabacaš efekata sve na ultra i staviš rez. scale na 150% Ako je meni 290X gušio FX šta je onda tek sa 980ti... al dobro na kraju krajeva je naj bitnije da si ti zadovoljan
Zapravo je napravio super stvar. i ono što svi trebaju raditi..
a on je ciljao na 60 fpsa.. ja gledam da to ide iznad a nema potrebe.
Da, on može sa i7 dobiti puno više nego sa tim fx-om ali zaista nema potrebe.
Uživaj u grafičkoj i igrama, za razliku od nas nemoj se opterečivat sa fps u igrama.
Lako on sada može to za godinu dana upgrejdat na i7 to ga nece doci ukupno više od uloga u ovu grafičku..
proc nađeš novi za 2800kn i 1000 kn plocu . od ovoga što proda ukupan ulog ce mu biti mozda 2500kn u taj prelazak.
Još jednom sretno.
Meni samo nije jasno kako to da 2x7950 nisu u stanju da ispumpaju 60fps na 1080p
Al nikako
Mislim ljudi s tim igraju na 1440p (r9 280/285/380 karticama u CF) bio je forumas sa dvije 7950 u cf 1440p pa nek se javi ako se prepozna
Frame rate*
Uživaj u grafičkoj i igrama, za razliku od nas nemoj se opterečivat sa fps u igrama.
Lako on sada može to za godinu dana upgrejdat na i7 to ga nece doci ukupno više od uloga u ovu grafičku..
proc nađeš novi za 2800kn i 1000 kn plocu . od ovoga što proda ukupan ulog ce mu biti mozda 2500kn u taj prelazak.
Još jednom sretno.
Ček, pa čovjek si je zadao da mora imati 60fps i ništa ispod i onda ispada da nije opterećen fps-om i da svi tako trebaju raditi :D.
Mislim, jedno je njegov izbor i sasvim je legitimno za bilo koga da uzme što god želi i tako igra. No, reći da je ono što svi trebaju raditi uzimanje kartice koja košta kao čitava best buy konfiguracija da bi imao 60 fps-a u 1080p je meni poprilično ''out there''. Inače je problem sa vrlo striktnim ''kačenjem'' na 60fps taj što ne ovisiš ni o hardveru kojeg kupuješ, već o stvarima na koje ne možeš utjecati (softver). Kad se striktno držiš 60 fpsa, onda ti se događa da daš za karticu 5-6 tisuća kuna i upališ jednog Witchera, kad ono :P
dve hd 7950 sam vec prodao za 200 evra obadvije i sad cekam u januaru cu dobiti gta 980 ti evo sad sam narucio i stize u januaru, sad me zanima da li neko zna nesto o overkloku, da li bi dobio ista bolje performanse ako bi overklokovao procesor sa 4.0 na 4.5 imam maticnu plocu koja podrzava overklok asrock 990fx extreme 4 :D
U yebo ga, brzo je dosao taj januar. Daj neke slikice od tih FPS-a, ili barem GPU-Z da vidimo tu tvoju karticu.
Radio sam danas benchmark Unigine Valley 1920x1080 8AA Extreme HD i dobio sam skor 3817 min fps:30 max fps:173 avg fps 90.1, testirao sam jos par igrica:
The Witcher 3 : ultra zakuca 60 fps vysnic ON graficka 97%
Metal Gear Solid V The Phantom Pain: ultra isto 60 fps vysnic On graficka 94%
Call of Duty Black Ops 3: ultra 60 fps vysnic On graficka 95% negdje ide 98 nagdje 94
Project Cars: ultra 60 fps vysnic On graficka zavisi koliko stavim protivnika 10 protivnika 78% 20 protivnika 95%
Far Cry 4 : ultra 60 fps Vsynic On graficka 91% na nekim mjestima 98%
sto se tice procesora u nekim igricama su svih 8 jezgra na 70-80% procesor je na 4.0 nije overklokovan citao sam na netu neki su ga overklokovali na 4.5 ali nisam probavao jer ne znam o tome nista, samo cu za mozda nekoliko mjeseci kad skupim para uzeti jedan dobar i7 zadnje serije.
ovi podatci s upaljenim vsyncom su u najmanju ruku neiskoristivi, barem sto se tice stvari o kojoj se prica cijelo vrijeme a to je bottleneck grafe
dve hd 7950 sam vec prodao za 200 evra obadvije i sad cekam u januaru cu dobiti gta 980 ti evo sad sam narucio i stize u januaru, sad me zanima da li neko zna nesto o overkloku, da li bi dobio ista bolje performanse ako bi overklokovao procesor sa 4.0 na 4.5 imam maticnu plocu koja podrzava overklok asrock 990fx extreme 4 :D
U yebo ga, brzo je dosao taj januar. Daj neke slikice od tih FPS-a, ili barem GPU-Z da vidimo tu tvoju karticu.
baš :)
Jel Wicher patchiran nakon review-a koji su po netu? Pitam jer vidim da i jedna 980ti ima padove ispod 60fps-a na 1080p, a kolegi je zakucano.
Radio sam danas benchmark Unigine Valley 1920x1080 8AA Extreme HD i dobio sam skor 3817 min fps:30 max fps:173 avg fps 90.1, testirao sam jos par igrica:
The Witcher 3 : ultra zakuca 60 fps vysnic ON graficka 97%
Metal Gear Solid V The Phantom Pain: ultra isto 60 fps vysnic On graficka 94%
Call of Duty Black Ops 3: ultra 60 fps vysnic On graficka 95% negdje ide 98 nagdje 94
Project Cars: ultra 60 fps vysnic On graficka zavisi koliko stavim protivnika 10 protivnika 78% 20 protivnika 95%
Far Cry 4 : ultra 60 fps Vsynic On graficka 91% na nekim mjestima 98%
sto se tice procesora u nekim igricama su svih 8 jezgra na 70-80% procesor je na 4.0 nije overklokovan citao sam na netu neki su ga overklokovali na 4.5 ali nisam probavao jer ne znam o tome nista, samo cu za mozda nekoliko mjeseci kad skupim para uzeti jedan dobar i7 zadnje serije.
Daj link benchmarka i koju snimčicu...
Jel Wicher patchiran nakon review-a koji su po netu? Pitam jer vidim da i jedna 980ti ima padove ispod 60fps-a na 1080p, a kolegi je zakucano.
A j ga to jedan od onih čudotvornih HW na forumu koji igrom slučaja daje 3 -put više nego kod prosječnog korisnika...
Još jednom sretno.
Ovako nekako ? :D
Witcher 3 sam skinuo sa no steam stranice i The Witcher 3 Wild Hunt patch 1.11 nosTEAM i sve pojacam na ultra full AA sve max i imam 60 fps bez ikakvih problema i bez padova fps sad trenutno hocu da overklokujem procesor na 4.5 pa cackam po forumima :D
Još jednom sretno.
Ovako nekako ? :D
tako da :) mah zamaramo se sa time previše. htio je gtx 980ti dobio je.
samo što bi i sa slabijom grafom imao isti rezultat :)
Witcher 3 sam skinuo sa no steam stranice i The Witcher 3 Wild Hunt patch 1.11 nosTEAM i sve pojacam na ultra full AA sve max i imam 60 fps bez ikakvih problema i bez padova fps sad trenutno hocu da overklokujem procesor na 4.5 pa cackam po forumima :D
poslikaj ti to..
da ali ima dobru podlogu za i7 radi jace grafe