Poz svima htio bi kupiti graficku karticu, trenutno imam dve hd 7950 po 3 gb u crossfire i htjeo bi je zamjeniti za jednu graficku sa dual gpu posto imam problema sa crossfire u mnogim igricama pa bih presao na jednu dual gpu pa me zanima da li je to pametno, mnogi su mi govorili da uzmem gtx 980 ali necu iz razloga sto sam testirao gtx 980 i daje iste performanese kao dvije 7950 u crossfire, recimo na 1080p rezoluciji isti mi fps daje kao moje dvije tako da mi to nije resenje, razmisljao sam da predjem na jednu graficku karticu sa dual gpu cipom kao sto je SAPPHIRE Radeon R9 295X2 8GB, pa me zanima kakvo je vase misljenje, posto recimo u rainbow six seige imam recimo problem sa texturama kad je crossfire On znaci moram iskljuciti jednu graficku karticu da bi igrica radila normalno,pa me sad zanima da li ce to biti problem i sa jednom dual gpu karticom, posto sam citao na drugim forumima da SAPPHIRE Radeon R9 295X2 nema u control panelu da se ugasi crossfire odnosno nema uopste opcije za crossfire , inace konfiguracija mi je sledeca
FX 8350
ssd 120gb + 1TB
8gb ddr3 predator ram 1866
2hd 7950 crossfire
napajanje coler master 750w gx gold
windows 7 64 bit
i usput da pitam da li ce ovo napajanje biti dovoljno za SAPPHIRE Radeon R9 295X2 8GB posto pise da zahtjeva 500W a rekli su mi da ovo moje napajanje daje 900W snage. i jos da pitam da li je ta dual gpu bolja od recimo gtx 980ti 6 gb