AMD Radeon R9 300/Fury Series

poruka: 6.870
|
čitano: 653.967
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Poz svima htio bi kupiti graficku karticu, trenutno imam dve hd 7950 po 3 gb u crossfire i htjeo bi je zamjeniti za jednu graficku sa dual gpu posto imam problema sa crossfire u mnogim igricama pa bih presao na jednu dual gpu pa me zanima da li je to pametno, mnogi su mi govorili da uzmem gtx 980 ali necu iz razloga sto sam testirao gtx 980 i daje iste performanese kao dvije 7950 u crossfire, recimo na 1080p rezoluciji isti mi fps daje kao moje dvije tako da mi to nije resenje, razmisljao sam da predjem na jednu graficku karticu sa dual gpu cipom kao sto je SAPPHIRE Radeon R9 295X2 8GB, pa me zanima kakvo je vase misljenje, posto recimo u rainbow six seige imam recimo problem sa texturama kad je crossfire On znaci moram iskljuciti jednu graficku karticu da bi igrica radila normalno,pa me sad zanima da li ce to biti problem i sa jednom dual gpu karticom, posto sam citao na drugim forumima da SAPPHIRE Radeon R9 295X2 nema u control panelu da se ugasi crossfire odnosno nema uopste opcije za crossfire , inace konfiguracija mi je sledeca

FX 8350

ssd 120gb + 1TB

8gb ddr3 predator ram 1866

2hd 7950 crossfire

napajanje coler master 750w gx gold

windows 7 64 bit  

i usput da pitam da li ce ovo napajanje biti dovoljno za SAPPHIRE Radeon R9 295X2 8GB posto pise da zahtjeva 500W a rekli su mi da ovo moje napajanje daje 900W snage. i jos da pitam da li je ta dual gpu bolja od recimo gtx 980ti 6 gb

Poruka je uređivana zadnji put uto 8.12.2015 21:29 (soma).

0 0 hvala 0
17 godina

Jarane, dva čipa na istoj kartici su i dalje crossfire, dakle isti problemi.

Isto tako, 1080p ti je ograničenje za 980Ti kolikiko i za 2x 7950 ali i za 295x2.

Ako hoćeš jače, ili uzmi 980Ti ili pak neki Fury ili Fury X. I zamijeni monitor.

Al đaba ti sve to uz taj procesor. Jedva ti je on dovoljan za jednu 7950, a ne za dvije ili jače grafičke.

Twitter: @191x7
Poruka je uređivana zadnji put uto 8.12.2015 22:10 (191x7).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: AMD Radeon R9 300/Fury Series

Razmisljam o ovoj Zotac GTX 980 Ti Amp! Edition 6 GB gledam ima dobre specifikacije posto sa crossfire sam imao dosta problema pa se boim da dual gpu nebi opet pravio probleme, inace igram na 1920x1080p 24 inca monitor 60hz, ali recimo u vecini igrica kao sto je gta 5 imam 60 fps i onda fps padne na 40 a grafcike i dalje na samo 60% sto me uvjek nerviralo zato hocu da predjem na jednu, pa se razmisjlam i dalje koja je najbolja jedna graficka kartica 

17 godina
soma kaže...

Razmisljam o ovoj Zotac GTX 980 Ti Amp! Edition 6 GB gledam ima dobre specifikacije posto sa crossfire sam imao dosta problema pa se boim da dual gpu nebi opet pravio probleme, inace igram na 1920x1080p 24 inca monitor 60hz, ali recimo u vecini igrica kao sto je gta 5 imam 60 fps i onda fps padne na 40 a grafcike i dalje na samo 60% sto me uvjek nerviralo zato hocu da predjem na jednu, pa se razmisjlam i dalje koja je najbolja jedna graficka kartica 

To što ti je grafički sustav na 60% - to je više-manje maksimum što ti jedan FX 8-core može izgurati od dvije 7950 kartice. Isto bi ti bilo i s 980Ti, možda čak i gore jer je jača.

Poruka je uređivana zadnji put uto 8.12.2015 22:14 (191x7).
16 godina
neaktivan

u gta ukljucim vysnic na On da mi fps ne prelazi 60, a gledam procesor nijedan nije 100% svih 8 procesora mi budu oko 60% neki i manje ne znam sto bi bio problem gtx 980 ti

IMG]http://i64.tinypic.com/18eqer.jpg[/IMG]

https://www.photobox.co.uk/my/photo/full?photo_id=2682465904

Poruka je uređivana zadnji put uto 8.12.2015 22:23 (soma).
17 godina
soma kaže...

u gta ukljucim vysnic na On da mi fps ne prelazi 60, a gledam procesor nijedan nije 100% svih 8 procesora mi budu oko 60% neki i manje ne znam sto bi bio problem gtx 980 ti

U DirectX11 naslovima samo jedna procesorska jezgra može u dano vrijeme komunicirati s grafičkim čipom, dakle manje je bitna količina jezgri nego snaga pojedinih jezgri.

Uz to, mnoge igre ni ne znaju iskoristiti potencijal velikog broja procesorskih jezgri, a kao šlag na kraju AMD FX 8-core se u mnogo situacija koristi kao 4-jezgreni jerbo parovi jezgri dijele određene jedinice tojest jezgre nisu samostalne već se može dogoditi da jedna jezgra nešto izvršava a druga u to vrijeme ne može ništa jer eto ta prva koristi tu jedinicu koja je dijeljena pa druga ne može iako joj treba. 

Jasnije sada?

16 godina
neaktivan

ma ja sam narucio gtx 980 ti pa sta god bude, uglavnom vjerujem da cu imati manje problema nego ove dvije u crossfire :D

Poruka je uređivana zadnji put uto 8.12.2015 22:25 (soma).
16 godina
neaktivan
soma kaže...

ma ja sam narucio gtx 980 ti pa sta god bude, uglavnom vjerujem da cu imati manje problema nego ove dvije u crossfire :D

a gledam sad po specifikacijama Zotac GTX 980 Ti Amp! Edition 6 GB  je najjaci model gtx 980ti tako da sam se odlucio za ovaj model, jer nebi vise da imam problema sa crossfire ;D

17 godina

Uživaj. Samo nemoj reći da si se razočarao jer sam si si kriv.

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

ma meni je dovoljan 60fps u igricama ne treba mi 90-120 ko sto neki prikazuju na youtube, 60 je perfekt a mislim da cu dobit sa ovom grafiickom i procesorom :D

11 godina
protjeran
191x7 kaže...
Stjepanj kaže...

cisto sumnjam, ako se ne varam doticni cip nije skresan vec kakti novi, barem sto sam ja procitao!lp

Izgleda da si krivo informiran. Puni Tonga čip je 384-bitni. Tvornički su ga zakljućali na 256-bit jer "ne znaju u koju bi ga kategoriju svrstali s 384-bit".

Brijem da bi šišao r9 290-390X ili bio opako blizu.

Edit:

http://www.pcper.com/news/Graphics-Cards/AMD-Confirms-Tonga-384-bit-Memory-Bus-Not-Enabled-Any-Products

da je 384bitna onda bi trebala bit 6gb rama , tj 3*Xgb 128bit ,znaći ništa od otkljućavanja postojećih ako ovo i je istinita vjest.

17 godina
dabar_solta kaže...

da je 384bitna onda bi trebala bit 6gb rama , tj 3*Xgb 128bit ,znaći ništa od otkljućavanja postojećih ako ovo i je istinita vjest.

Mogla bi biti i 3GB, sasvim dovoljno. Otključaš u 384-bit i gubiš 1 GB vRAM. I opet neloše, dobiješ više na propusnosti.

13 godina
protjeran
soma kaže...

ja ti dam cijelu svoju konfu za tu gtx 980ti,

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Poruka je uređivana zadnji put uto 8.12.2015 22:48 (Stjepanj).
16 godina
neaktivan

dve hd 7950 sam vec prodao za 200 evra obadvije i sad cekam u januaru cu dobiti gta 980 ti evo sad sam narucio i stize u januaru, sad me zanima da li neko zna nesto o overkloku, da li bi dobio ista bolje performanse ako bi overklokovao procesor sa 4.0 na 4.5 imam maticnu plocu koja podrzava overklok asrock 990fx extreme 4  :D

17 godina
odjavljen
soma kaže...

ma meni je dovoljan 60fps u igricama ne treba mi 90-120 ko sto neki prikazuju na youtube, 60 je perfekt a mislim da cu dobit sa ovom grafiickom i procesorom :D

Otprilike igra radi jednakok kod mene sa jednom GTX 770 na kombinaciji visokih i maksimalnih detalja oz osnovni AA . Stavljanje te grafe na taj procesor ti je pucanj u prazno. Prodaj jednu grafu, ostavi drugu, spermi pare u džep i guštaj u igrama.

16 godina
neaktivan

sa jednom hd 7950 u gta 5 imam 30 fps na nekim mjestima i 28 sto je lose, sa dvije imam po gradu 57-60 negdje padne i 47 sve sam pojacao na ultra osim advanced options 3 prve opcije On ostalo of, hocu ih prodam jer mi prave problem nekad zaledi racunar iskjuci se crossfire pa moram ponovo upalit pa restartovat hiljadu stvari i to me nervira ovako cu biti miran sa jednom mozda cak i klokam proceros na 4.8 :D

Poruka je uređivana zadnji put uto 8.12.2015 23:11 (soma).
13 godina

Meni je ovo sa 384 bitnom Tongom skroz čudna priča, pogotovo ako gledamo tržišno. 380x je performansama, a s obzirom na cijenu, promašena kartica - daješ više novaca za praktički jednaku igrivost i detalje koje bi imao sa 380/gtx960, jedva da se može izjednačiti sa 280x. 384 bitna bi bila prirodnija opcija odmah u startu jer bi završila na mjestu/jako blizu 290-ke koja je ionako prošlost, a 390 bi ostala dovoljno daleko. Ako takva verzija postoji, meni je potpuno nerazumljivo zašto nije izbačena sa cijenom sličnom trenutnoj cijeni 380x, odnosno umjesto ove. Pogotovo jer nije za očekivati da bi proizvodnja iste bila nešto značajno skuplja od 380x. Po meni bi takvo planiranje bilo iznimno glupo s amd-ove strane. I nimalo "za raju" kako ih se često doživljava. Stoga mi je čitava priča sumnjiva.

Nvidia ima prilično dobro raspoređene kartice u sadašnjoj seriji, ne vidim zašto bi išli sa 960ti, vjerujem da su se okrenuli novoj seriji. Ja sam vagao nekoliko mjeseci i konačno odvagao, stiže mi gtx960 sa 4gb za  nekih 1650kn iz alzashopa. Bio sam skoro uvjeren da će mi sljedeća kartica biti 380x, no nije vrijedna 500kn razlike. Na kraju sam vagao između 380 sa 4gb i 960 sa 4gb i presudila je cijena - nekim su čudom gramzivi zeleni ipak jeftiniji heh.

Tread softly because you tread on my dreams.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

A vidiš, nVidia je najavila 960 Ti za siječanj.

Te ovo za 384-bit Tonga, to je AMD priznao, čip je zamiščjen za 384-bitnu sabirnicu.

Prve "Tonge"s 3GB vram su na internim testiranjima po proizvodnoj cijeni R9 280X sustizale R9 290, a trebalo je biti zamjena za 280 (7950). Zato su "zaključali".

11 godina
neaktivan

A koliko bi zapravo trebalo poboljšati performanse taj 384 boost ? Ne cini mi se kao nešto što bi moglo tako promjenit karticu... mozda sam u krivu

Battlelog: D3lBoy-00
Poruka je uređivana zadnji put uto 8.12.2015 23:23 (D3lBoy).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
soma kaže...

sa jednom hd 7950 u gta 5 imam 30 fps na nekim mjestima i 28 sto je lose, sa dvije imam po gradu 57-60 negdje padne i 47 sve sam pojacao na ultra osim advanced options 3 prve opcije On ostalo of, hocu ih prodam jer mi prave problem nekad zaledi racunar iskjuci se crossfire pa moram ponovo upalit pa restartovat hiljadu stvari i to me nervira ovako cu biti miran sa jednom mozda cak i klokam proceros na 4.8 :D

A uzmes i5 4690k, clockas ga, kupis R9 390 i mozes V-Syncat 60 FPS-a u GTA 5 sa SVIM advanced opcijama, svim ostalim opcijama na ultra i MSAA x4. Za istu lovu kao jedna 980Ti.

Sad ces imat isti k s 980Ti na tom FX-u kao i sa 7950 CF. Ne moze ti taj CPU nahranit toliko gladnu grafu.

Samozadovoljstvo uništava perfekciju. | LoL EUNE: iScream | http://eune.op.gg/summoner/userName=iScream
15 godina
neaktivan
soma kaže...

Ovdje možeš vidjeti kako bi ta kombinacija izgledala na 4k gdje će CPU opterećenje biti manje. Nije ti ni loša kombinacija sa R9 390.

That is not dead which can eternal lie, and with strange aeons even death may die.
13 godina
protjeran
D3lBoy kaže...

A koliko bi zapravo trebalo poboljšati performanse taj 384 boost ? Ne cini mi se kao nešto što bi moglo tako promjenit karticu... mozda sam u krivu

pa naravno da nije u pitanju samo sabirnica...s njom idu u kompletu i ostali shaderi,rops-ovi itd! jer po tome bi maxwell gtx-ice bile na razini  rive tnt...

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
13 godina
191x7 kaže...

A vidiš, nVidia je najavila 960 Ti za siječanj.

Te ovo za 384-bit Tonga, to je AMD priznao, čip je zamiščjen za 384-bitnu sabirnicu.

Prve "Tonge"s 3GB vram su na internim testiranjima po proizvodnoj cijeni R9 280X sustizale R9 290, a trebalo je biti zamjena za 280 (7950). Zato su "zaključali".

Ok, kužim da su zaključali nekad prije. No, ovakva 380x onda ispada izuzetno glup potez, sada su baš mogli izbaciti tu verziju. Nisam vidio tu najavu za 960ti u siječnju(vidio sam samo glasine od početka ove godine), daj nabaci link.

edit: nvm, našao sam vijest  na wccf

Poruka je uređivana zadnji put uto 8.12.2015 23:40 (ElektričnaOvca).
16 godina
neaktivan

sta bi sad trebo prodat ovaj procesor, pa kupit i5 pa novu maticnu plocu i zajebavat se, radije cu sacekat i vidjet ako ne bude radilla graficka fino  na fx 8350 kako treba onda cu kupit i7 4770k i cao 

13 godina
neaktivan

Taj fx mora ici preko 5ghz da bi radio s 980 ti

Origin ID:Draksides,Steam ID:drakul101,Xfire-Darksides
Moj PC  
6 0 hvala 0
17 godina
dabar_solta kaže...

Nije ti to točno zapravo. Trenutno je na R9 285/380/380X aktivno 4 64-bitna memorijska kontrolera, dakle 256-bit ukupno.

Tonga podržava 6 takvih kontrolera, dakle 6x 64-bit = 384 Bit. 4096MB je djeljivo s 64 koliko ja znam.

Dakle nema problema oko alociranja 4GB vRAM.

D3lBoy kaže...

4.096 (količina vRAM) * 1.500 MHz (osnovna frekvencija memorije) * 32B (odnosno 256b) =  196.608.000 MB/s (/1024) = 192 GB/s

4.096 (količina vRAM) * 1.500 MHz (osnovna frekvencija memorije) * 48B (odnosno 384b) =  294.912.000 MB/s (/1024) = 288 GB/s

Ilitiga mem propusnost bila bi 50% veća, 288 GB/s.

Ne bi drastično utjecalo na performanse u memorijski nezahtjevnim situacijama, ali bi zato u određenim situacijama i pri velikim rezolucijama performanse mogle biti i do 50% bolje.

Recimo, takav "380X" bio bi u stanju komotno šibati 1440p pa možda čak i veće rezolucije bez da mu performanse drastično opadnu u usporedbi s 1080p.

16 godina
neaktivan

Zanima me samo da li vi sto pricate ste testirali te graficke i procesore pa kazete ne radi ovako onako ili samo ste vidjeli preko youtube, posto sam i prije kad sam kupovao hd 7950 su mi govorili da je jedna 280x bolja od dve sto sam se uvjerio da nije, tako da dok ne dobijem to sve dok ja to licno ne testiram ja necu znati da li to radi ili ne, posto vecina od vas vjerujem da i nema takve procesore da samo na youtube gledate informacije sto pola nije tacno, tako da i ako dam te pare to je moja stvar  ali vjerujem da ce fino raditi sa ovim procesorom i bas cu kad dobijem testirati i postaviti slike ovde da ovi sto su govorili da ne radi vide da li su pogresili ili ne.

13 godina
soma kaže...

sta bi sad trebo prodat ovaj procesor, pa kupit i5 pa novu maticnu plocu i zajebavat se, radije cu sacekat i vidjet ako ne bude radilla graficka fino  na fx 8350 kako treba onda cu kupit i7 4770k i cao 

U gta5 se i najjaci CPU danas muce, a evo ovdje vidis da se nista losije ne nosi 8350 @4.5ghz

Ostavi, probaj pa ces vidjeti sam.

Ici sa 8350 na i5 (za 1080p gaming prvenstveno) nije pametna odluka nikako, bolje ustedjeti koju kintu i uzeti i7, kad vec radis upgrade da znas da uzimas najjace, a tvoja sreca pa je nvidia pa je manje zavisna o snazi samog CPU-a.

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
13 godina
soma kaže...

Zanima me samo da li vi sto pricate ste testirali te graficke i procesore pa kazete ne radi ovako onako ili samo ste vidjeli preko youtube, posto sam i prije kad sam kupovao hd 7950 su mi govorili da je jedna 280x bolja od dve sto sam se uvjerio da nije, tako da dok ne dobijem to sve dok ja to licno ne testiram ja necu znati da li to radi ili ne, posto vecina od vas vjerujem da i nema takve procesore da samo na youtube gledate informacije sto pola nije tacno, tako da i ako dam te pare to je moja stvar  ali vjerujem da ce fino raditi sa ovim procesorom i bas cu kad dobijem testirati i postaviti slike ovde da ovi sto su govorili da ne radi vide da li su pogresili ili ne.

U stvari, ovo je forum o pecanju, a o pc-ima samo gledamo klipove na YT i pokušavamo nešto zaključiti. Ja bih na tvom mjestu razmislio o dvije 980ti, tko zna kako će jedna držati 60fps u 1080p.

No ozbiljno, dobio si dobronamjerne savjete koje si i tražio - nitko ovdje tebe ne vuče da nešto uzimaš. Što se bottlenecka tiče, ovisi i o igrama koje igraš. To da ti je netko rekao da je jedna 280x jača od dvije 7950 je smiješno - s druge strane, netko ti je mogao reći da je bolje ići na jednu karticu nego na dvije (u što si se i sam uvjerio, dok ti resetiraš komp netko se sa jednom lijepo igra i ne gubi živce). Tvoja je stvar ako hoćeš imati 980ti za 1080p i na 8350 procesoru, no ako dođeš na forum i pitaš ljude što misle o ''tvojoj stvari'', onda ćeš dobiti i mišljenje. Jel ti sad malo jasnije kako funkcioniraju ti čudnovati interneti?

Poruka je uređivana zadnji put sri 9.12.2015 0:41 (ElektričnaOvca).
16 godina
neaktivan

Pa dosao sam po misjlenje ljudi a ne neko lupanje gluposti posto nisam ni ja budala to da bacam pare da se moze za manje para napravit nesto da valja ja bi sigurno uzeo, komsija kuca pored mene ima covjek i5 4670k i covjek ima graficku karticu gtx 970 i dobije isti fps kao i ja sa dve hd 7950 i fx 8350  i gta 5 tako da sigurno nebi dobio nista i da uzmem i5, znaci testirali smo kod njega sa istim detaljima na istim mjestima gta 5 kao kod mene i razlika je u 1-2 fps sto je jako smjesno, ja hocu jednu graficku koja je jaca od ove moje dvije to sigutno nije jedna gtx 970 , na 1080p ja sam siguran da ce raditi sasvim fino bez problema, na i5 sa gtx 970 kad se pojaca gta na max i u advanced opcijama sve dobije se 18-40 fps sto je smjesno kaze covjek da moze 60 fps ja sam se uvjerio da ne moze, tek kad se iskljuci advanced onda ima 50-60 fps kao i ja sa svoje dvije hd 7950, zato i hocu da umem jednu graficku prvo da rjesim problem koji imam sa crossfire da mi vise ne zablokira slika i takve gluposti, a drugo da imam stabilniji fps.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice