AMD Radeon R9 300/Fury Series

poruka: 6.870
|
čitano: 653.909
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
odjavljen
Re: AMD Radeon R9 300/Fury Series
dabar_solta kaže...
da jednostavno.duplo više tranzistora na istu površinu, svi reklamiraju 2x performance per watt ne 2x performance.tako da je opet mutno šta će se dogodit i oče li bit toliko dobro koliko se reklamira. ili će cjene grafićkih opet bit paprene ali umisto 600mm2 na titanu će bit čip od 450mm2 sa 20 posto boljim performansama i z manjom potrošnjom.

Da, ovisi o tome što odluče. Veći čip je puno teže napraviti, nego manji. Yieldovi će biti očajni u početku pa će i to utjecati na rezultate. Ako dobijemo u startu 500mm2 čipove, bit će i to super. Generaciju iza, kad usavrše proces i kad postignu dobre rezultate, bit će opet na 600mm2.

Jonja kaže...

Ja mislin da ce izac 2 generacije grafickih na tom procesu, jednu ce namjerno malo osakatit da imaju sta prodavat. Marketing ce im bit potrosnja i slicne, po meni ne bitne stvari za krajnjeg korisnika.

Najmanje dvije. 10nm sigurno nećemo vidjeti do 2018. na GPU-ima.

dabar_solta kaže...
nemaju šta namjerno sakatit, svi procesi imaju probleme s heat spotovima i slićno.

Da, ništa tu nema "namjernog osakaćivanja". To su gluposti.

14 godina

Nekako mi pari kao "to good to be true"!!

AUDIOFIL
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
volegradele kaže...

Nekako mi pari kao "to good to be true"!!

Uvijek je tako, bolje bude u hypeu nego u realnosti tako da ja ipak ne ocekujem ništa abnormalno u 2016. vec regularni gradacijski upgrade kao svake generacije

Battlelog: D3lBoy-00
15 godina
protjeran

Sa duplo vise tranzistora nikako ne moze biti regularni upgrade..

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

Duplo više tranzistora i veliki memorijski skok. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
protjeran
duplo više tranzistora ,duplo više spojeva na te tranzistore . triba to sve spakovat nekako.
http://www.optics.rochester.edu/workgroups/cml/opt307/spr06/alex/
zanimljive slike
16 godina
odjavljen

Ta priča je samo donekle takva. Broj tranzistora nije nužno osnova za direktnu komparaciju. Dennardov zakon više ne vrijedi (već nekoliko godina) i niži proizvodni procesi su sve kompliciraniji i sve je veći problem proizvoditi velike čipove (i smanjenjem procesa). Iskreno, iako očekujem jako puno od duplog broja tranzistora na istim čipovima i više od "do 40%" ubrzanja koje smo imali ove godine, moramo priznati da postoje fizikalni problemi koji će se sve teže rješavati. "Dark silicon" problem je i dalje tu, skaliranje voltaže, temperature ("microprocessor hot spot") i takt na kojem će sve to raditi postaju sve "upitniji". Zbog kompleksnog dizajna (koji je nužan zbog procesa) dio novih tranzistora bit će "izgubljen" na razne načine. 

Idealno bi bilo kad bismo dobili linearno skaliranje performansi (što se vrlo vjerojatno neće dogoditi), moguće je da ćemo dobiti do 75% kod Nvidije (HBM2) i nešto manje kod AMD-a (već su prešli na HBM pa vjerojatno neće ostvariti skok kao sada), ali minimalno očekujem 50%. Bit ću zapravo jako razočaran ne bude li idući Titan brži od toga ili idući FuryX barem toliko.

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Tonči kaže...

moguće je da ćemo dobiti do 75% kod Nvidije (HBM2) i nešto manje kod AMD-a (već su prešli na HBM pa vjerojatno neće ostvariti skok kao sada),

neznam za postotke no ovoga je i mene "strah" da nebude prevelik!

i volio bi da mi netko s fury ili fury-x modelom odvrti unigine valey "stock" i s "nabrijanom" memorijom koliko ide! zanima me skok u perfomansama s tom hbm memorijom! moze i na pm!

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
16 godina
odjavljen

:D 

Ali, ne možeš provjeravati stock i oc HBM. Trebala bi ti identična kartica s GDDR5 i HBM memorijom. :)

13 godina
protjeran
Tonči kaže...

Ali, ne možeš provjeravati stock i oc HBM. Trebala bi ti identična kartica s GDDR5 i HBM memorijom. :)

zanima me cisto nekakav postotak, dalje cu ja sam racunati i raditi teoriju

17 godina

Dobra vijest active 1.2 dp to 2.0 hdmi adapter ce biti dostupan krajem 12 mj.

Javio je tweetom lik koji radi u Club3D-u....

Poruka je uređivana zadnji put ned 6.12.2015 23:29 (4mal).
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
odjavljen
Stjepanj kaže...
Tonči kaže...

zanima me cisto nekakav postotak, dalje cu ja sam racunati i raditi teoriju

Bez 4K rezolucija i vrlo memorijski kompleksnih scena, nećeš osjetiti razliku. Prednosti HBM-a su na nivou koji tek tada ima smisla (u kontekstu vidljivih performansi). Ono što je puno bitnije je 500MHz clock u odnosu na skoro 2GHz GDDR5, a s manje voltaže i drastično manje površine PCB-a.

13 godina
protjeran

zanima me "skaliranje" te memorije, u valey-u memorija jako utjece na fps, znam da se moze malo klokat no probat cu izvuci neki zakljucak iz toga, imam iskustva pa nebi trebao previse pogrijesiti... no i da nesto konkretno radimo!

edit. i ne radim nikakvu usporedbu s ddr5 niti namjeravam! iako i to testiram u zadnje vrijeme tj njen "pad" kad memoriju spustam ispod nazivne, dubrad :p su tocno izracunala na koliko minimalno mhz(propusnost) mora raditi memorija da bi sam cip davao adekvatne perfomanse, no desava se obrnuto da core jezgru mozes drasticno podici, no perfomanse ne rastu zbog spore memorije! ima tu svega zanimljivog!

Poruka je uređivana zadnji put ned 6.12.2015 23:44 (Stjepanj).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
4mal kaže...

Dobra vijest active 1.2 dp to 2.0 hdmi adapter ce biti dostupan krajem 12 mj.

Javio je tweetom lik koji radi u Club3D-u....

meni ne treba hihih

sve radi iznad 30 fpsa bez hebemti.. ne kužim zašto trebi blokira

Poruka je uređivana zadnji put pon 7.12.2015 14:30 (toxic).
17 godina

Vec sam ti prical u cemu ja caka ;-)

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
4mal kaže...

Vec sam ti prical u cemu ja caka ;-)

Znam, samo malo zezam ... :)

11 godina
neaktivan

Bas sad vidio, totalno shupacki od njih

Battlelog: D3lBoy-00
Poruka je uređivana zadnji put pon 7.12.2015 18:57 (D3lBoy).
17 godina

Evo ljudi, uzeo sam si vremena i slozio maks kolko sam mogo.

Što kažete?

Bolje od ovoga trenutno ne mogu.

Sada mi je iduća misija nabavit super tihe i super mocne ventove i postavljat ih. Btw kučište ima toliko opcija da ne znaš od kuda bi krenuo

Moj PC  
13 0 hvala 2
14 godina
neaktivan
toxic kaže...

Evo ljudi, uzeo sam si vremena i slozio maks kolko sam mogo.

Što kažete?

Bolje od ovoga trenutno ne mogu.

Sada mi je iduća misija nabavit super tihe i super mocne ventove i postavljat ih. Btw kučište ima toliko opcija da ne znaš od kuda bi krenuo

Ne izgleda to lose fino si si dao truda i ljepo sve doveo u red najs.

Kakvi su ti ventovi u planu mozda neki sa led diodicam svjetlucavi da bude fensi shmensi il ces ici na performanse ventove da ti bude bolji protok zraka u kucistu kad zatvoris taj svoj case?

17 godina

s obzirom da mi stranica kucista nije prozirna te da ne vidim unutra i kuciste je parkticki na podu ici cu na perfomanse i tišinu.

Ovakas setup kojeg sam si sada napravio mi nosi par stupnjeva niže temperature grafi i to je odlično.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Aha ma ja isto u zadnje vrijeme gledam si ventove za kuciste novo posto kroz 2-3 tjedna narucujem si novu konfu pa sam gledao malo Noctua ventove i oni su dosta dobri sto se tice performansi i tisine ali naravno oni su i skuplji malo uglavnom malo si pogledaj recenzije i to mozda nadjes sta si od njih.

Al najgore mi je sad se dvoumim koje kuciste uzet dal prozirno il ne a sto je najgore bas za oko mi zapeli phanteks enthoo pro i fractal designe define r5 prozirni :)

Sry ljudi malo smo osli offtopic :/

Poruka je uređivana zadnji put uto 8.12.2015 0:17 (marac1988).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
protjeran
stvarno zanimljiv build. meni je nepton dava par stupnjeva manju temperaturu s ventilatorima samo push.
13 godina
toxic kaže...

s obzirom da mi stranica kucista nije prozirna te da ne vidim unutra i kuciste je parkticki na podu ici cu na perfomanse i tišinu.

Ovakas setup kojeg sam si sada napravio mi nosi par stupnjeva niže temperature grafi i to je odlično.

Kolega, jesi probao bez ovog venta na dnu kučišta, npr. to zatvorit nekom naljepnicom?

Izgleda kao da remeti prednji usis struje zraka prema kraju i vrhu kučišta...

edit: bravo za hladni CF.

coffe,coffe,coffe.....
Poruka je uređivana zadnji put uto 8.12.2015 12:56 (metallic).
17 godina
metallic kaže...
toxic kaže...

Kolega, jesi probao bez ovog venta na dnu kučišta, npr. to zatvorit nekom naljepnicom?

Izgleda kao da remeti prednji usis struje zraka prema kraju i vrhu kučišta...

Ne ta dva doljnja (jedan je ispod diskova ne vidi se)to su Sickle flow od CM-a su spojeni na potencimetar i nisu mi upaljeni za normalan režim rada tako da njih palim ručno kada to želim a to su nekakvi benchmarci i slicno.

Poruka je uređivana zadnji put uto 8.12.2015 12:06 (toxic).
17 godina

Jeste čuli da će Tongu (R9 285/380/380X) možda biti moguće otključati u 384-bit?

Navodno to AMD drži kao as u rukavu, kad nVidia pusti GTX 960 Ti (i ako time sahrani 380X) da bi nam mogle stići nadogradnje vGA biosa.

Recimo, Sapphire 380X čak ima i dual-bios (pretpostavka - zaštita za slučaj da flashanje ne uspje!).

Twitter: @191x7
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
191x7 kaže...

Jeste čuli da će Tongu (R9 285/380/380X) možda biti moguće otključati u 384-bit?

Navodno to AMD drži kao as u rukavu, kad nVidia pusti GTX 960 Ti (i ako time sahrani 380X) da bi nam mogle stići nadogradnje vGA biosa.

Recimo, Sapphire 380X čak ima i dual-bios (pretpostavka - zaštita za slučaj da flashanje ne uspje!).

cisto sumnjam, ako se ne varam doticni cip nije skresan vec kakti novi, barem sto sam ja procitao!lp

17 godina
Stjepanj kaže...

cisto sumnjam, ako se ne varam doticni cip nije skresan vec kakti novi, barem sto sam ja procitao!lp

Izgleda da si krivo informiran. Puni Tonga čip je 384-bitni. Tvornički su ga zakljućali na 256-bit jer "ne znaju u koju bi ga kategoriju svrstali s 384-bit".

Brijem da bi šišao r9 290-390X ili bio opako blizu.

Edit:

http://www.pcper.com/news/Graphics-Cards/AMD-Confirms-Tonga-384-bit-Memory-Bus-Not-Enabled-Any-Products

Twitter: @191x7
Poruka je uređivana zadnji put uto 8.12.2015 19:43 (191x7).
13 godina
191x7 kaže...

To ako su uradili mogu komotno poceti prodavati kifle a ne graficke kartice. 380X je sama po sebi malo razocarenje jer su njeni "prethodnici" 7970/280X u nekim testovima i brzi od nje.
Kad nvidia ima toliki % na trzistu oni tako nesto da urade....strasno 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Poruka je uređivana zadnji put uto 8.12.2015 19:55 (chaselol).
13 godina
protjeran
chaselol kaže...

To ako su uradili mogu komotno poceti prodavati kifle a ne graficke kartice. 380X je sama po sebi malo razocarenje jer su njeni "prethodnici" 7970/280X u nekim testovima i brzi od nje.
Kad nvidia ima toliki % na trzistu oni tako nesto da urade....strasno 

umjesto da ih razore...

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice