AMD Radeon R9 300/Fury Series

poruka: 6.870
|
čitano: 645.478
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
protjeran
AMD Radeon R9 300 Series

Stjepko ne izvlaci se nego se odluci, jel 280X brza od 970-ke ili je i5 veliki bottleneck 970-ki?

Ili pod tri, pricas gluposti ko i obicno..

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Re: AMD Radeon R9 300 Series
ansha kaže...

Stjepko ne izvlaci se nego se odluci, jel 280X brza od 970-ke ili je i5 veliki bottleneck 970-ki?

Ovako:Anketa

0 280x je brza od 970
1 i5 je veliki bn za 970
44 Stjepko prica gluposti
13 godina
4mal kaže...

Drito sjeti se kak je dizao u nebesa sboju 7950dd i cijenio istu kasnije kao nevejrovatan ov primjerak jedini na svijetu koja ne bolja od nekih 7970bila...khmm khmm not ! :D

4mal ako me sjećanje služi Nikola the Toxic je imao dvije 7950 dd (jedna mu je radila ko vešmašina), Stjepan je imao Safirku...Još je sanjam i one klasifajd 580 od jednog jedinog Vlade...

Eee to su bili dani kad su banovi padali ko Karmarkove gluposti...

Poruka je uređivana zadnji put sub 7.11.2015 17:01 (DarthMarkus).
16 godina
odjavljen

Ja sam imao četiri pa dvije 7970DD i radile su savršeno, a najljepše je bilo što nisu grama prašine imale na ventovima kad sam ih vadio.

13 godina
toxic kaže...
ansha kaže...

Ovako:Anketa

e dugo me forum nije ovako nasmijao 

13 godina
AMD Radeon R9 300 Series

Ovo sa bojama, tj. tko ima "bolje" boje se stalno povlači. Trebalo bi to istražiti kako treba, u suprotnom nemaju smisla takve izjave. Malo sam guglao i ima dosta o tome, većina je upitne provjerljivosti jer se svodi na osobni dojam. Od konkretnijih stvari koje sam našao su izjave da amd po defaultu stavlja veću saturaciju boja u ccc-u te da se radi o metodi sličnoj nvidijinoj digital vibrance opciji. Uz to, ostaje i činjenica da nvidia po defaultu ograničava dinamički raspon boja u njihovom cp-u, te moguće razlike postavki kvalitete u 3d. Osobno ne vidim razlog zašto i kako bi uopće bilo razlike u prikazu boja kod zelenog i crvenog tabora, jedino vidim mogućnost različitih postavki u control panelu, tj. da "prave" razlike ne bi smjelo biti.

Tread softly because you tread on my dreams.
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
DarthMarkus kaže...
4mal kaže...

Drito sjeti se kak je dizao u nebesa sboju 7950dd i cijenio istu kasnije kao nevejrovatan ov primjerak jedini na svijetu koja ne bolja od nekih 7970bila...khmm khmm not ! :D

4mal ako me sjećanje služi Nikola the Toxic je imao dvije 7950 dd (jedna mu je radila ko vešmašina), Stjepan je imao Safirku...Još je sanjam i one klasifajd 580 od jednog jedinog Vlade...

Eee to su bili dani kad su banovi padali ko Karmarkove gluposti...

da ja sam imao dvije hd 7950dd 

uglavnom kada sam testirao maks oc i isao na hwbot roknuo sam mobilnu klimu na njih bile se malo manje tople :)

ali da bile su ko avion...

uglavnom to je ovaj pokušaj bio..

http://hwbot.org/submission/2386119_

17 godina
odjavljen
ElektričnaOvca kaže...

Ovo sa bojama, tj. tko ima "bolje" boje se stalno povlači. Trebalo bi to istražiti kako treba, u suprotnom nemaju smisla takve izjave. Malo sam guglao i ima dosta o tome, većina je upitne provjerljivosti jer se svodi na osobni dojam. Od konkretnijih stvari koje sam našao su izjave da amd po defaultu stavlja veću saturaciju boja u ccc-u te da se radi o metodi sličnoj nvidijinoj digital vibrance opciji. Uz to, ostaje i činjenica da nvidia po defaultu ograničava dinamički raspon boja u njihovom cp-u, te moguće razlike postavki kvalitete u 3d. Osobno ne vidim razlog zašto i kako bi uopće bilo razlike u prikazu boja kod zelenog i crvenog tabora, jedino vidim mogućnost različitih postavki u control panelu, tj. da "prave" razlike ne bi smjelo biti.

Ja kad god bi ubacio aticu u komp nakon nvidije, dobio bi dojam toplijih i življih boja. Ne može me osjećaj svaki puta prevariti da hebeš . Da li je to do kontrol panela...nemam pojma s obzirom da grafički softver nikada nemam uključen za regulaciju prikaza, nego to poriktam na samom monitoru i više nikada ne diram.

Poruka je uređivana zadnji put sub 7.11.2015 19:31 (XXX).
12 godina
neaktivan
AMD Radeon R9 300 Series

Ja sam vec pred par stranica napisao, imao sam 2 monitora jedan kraj drugog, na istim postavkama, jedan na R9 390 jedan na GTX 660 i vidjela se ocita razlika izmedu boja vec na desktopu s klasicnom Win 7 pozadinom. Isto tako se vidi razlika na laptopu koji ima Nvidiju GT 740 kad usporedim boje.

Samozadovoljstvo uništava perfekciju. | LoL EUNE: iScream | http://eune.op.gg/summoner/userName=iScream
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
AMD Radeon R9 300 Series

Ajde padate.na sarenilo i eyecandy, ko sta je receno, amd-ov default profil ima zasicenije boje pa vam djeluje zivlje. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
ansha kaže...

Ajde padate.na sarenilo i eyecandy, ko sta je receno, amd-ov default profil ima zasicenije boje pa vam djeluje zivlje. 

Dobro to je jasno, pitanje dal to utjece na performanse tj. dal ima impacta na perf.

http://valid.canardpc.com/cache/banner/gru6mh-4.png
11 godina
protjeran

a mozda se ipak vidi kompresija :D

sad bez zezancije meni su na nvidiji boje izgledale bolje na 8600gts nego na 280x kad san 280x odnia na garanciju .a najbolja slika ikad mi je bila sa matroks g450 dual na LG 720p panel priko vga.
po meni tribalo bi zanemarit graficke koje imaju samo digitalni izlaz u ovoj usporedbi jer virujen da kad je dac u monitoru , sve ima istu sliku jer je isti dac u pitanju  :D

Poruka je uređivana zadnji put sub 7.11.2015 21:56 (dabar_solta).
13 godina
ansha kaže...

Opće poznata stvar da je Stijepko u svom stažu na forumu izvalio toliko gluposti da je to čudo jedno,ali najjača do sad mi je bila ona afera s onim monitorom (1600x900) i bottelneckom,tako nešto u to stilu,kad se raspravljalo i onda rekao koju rezu ima!

A o poznatoj 7950 da i ne govorim!!

Ima toga,morao bih zapisivat!

Ali hrani ga to što mu mlađarija šalje PM-ove za savjete i dila sa SH hardwerom pa je i naučio nešto!!

AUDIOFIL
13 godina
AMD Radeon R9 300 Series

7950 master race

Ventovi na 100% sreca pa je zahladilo 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Poruka je uređivana zadnji put ned 8.11.2015 16:13 (chaselol).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
AMD Radeon R9 300 Series

dobro jesi ti odvrtio koji bench na tom taktu; molim za sve firestrike i unigine heaven!

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Stjepanj kaže...

dobro jesi ti odvrtio koji bench na tom taktu; molim za sve firestrike i unigine heaven!

Morao sam pozajmiti novo napajanje uz ovaj FX i ovaj OC, jer je voltaza 1.3V grafe, prethodne bencheve nije islo iznad 1200/1550 (uz 6300)

p.s. cim sam dizao iznad 1150/1450 nije dovoljno bilo 4.4ghz na FX-u da bi izguralo grafu, javljao se bn  4.7ghz je rijesilo stvar ali ne znam samo kako ce se ponijeti sa 1275/1615 (might catch fire )

13 godina
protjeran
AMD Radeon R9 300 Series

o kakvom bn pricas? to su sve 100% gpu bound testovi gdje je dovoljno cak 4 jezgre na 900mhz, ja osobno isprobao!

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Stjepanj kaže...

o kakvom bn pricas? to su sve 100% gpu bound testovi gdje je dovoljno cak 4 jezgre na 900mhz, ja osobno isprobao!

Ma mene ne interesuju toliko benchevi koliko igre :)
Ali heaven koliko ubija grafu to je smijesno, mozes naci odgovarajuci OC i voltazu da ti radi u igrama ali nema sanse da odvrti heaven, ali zato valley bez problema, on je vise prijateljski nastrojen u nekim situacijama 

15 godina
protjeran
chaselol kaže...

Ma mene ne interesuju toliko benchevi koliko igre :)
Ali heaven koliko ubija grafu to je smijesno, mozes naci odgovarajuci OC i voltazu da ti radi u igrama ali nema sanse da odvrti heaven, ali zato valley bez problema, on je vise prijateljski nastrojen u nekim situacijama 

Vidis ja sam sa 280x mogao vrtit heaven koliko hocu, ali dragon age inquisition bi pucao na tom taktu za minutu-dvije.

16 godina
odjavljen
AMD Radeon R9 300 Series

Pustio sam malo ovo gore kao "zdravu zajebanciju" u ekipi s GPU foruma, ali nema smisla da upiremo dalje, zar ne?

Moj PC  
6 0 hvala 4
13 godina
neaktivan
AMD Radeon R9 300 Series

Yebate,kad se Tonci obrati s plavim,znas da ste pretjerali...

Origin ID:Draksides,Steam ID:drakul101,Xfire-Darksides
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
AMD Radeon R9 300 Series
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
protjeran
4mal kaže...

Ni cijena nije losa s obzirom da ima skoro perfomanse kao gtx980 od 4500kn...bravo za Amd!

15 godina
protjeran
AMD Radeon R9 300 Series

3800kn je dobra cijena?? Vi ste pukli...

Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
protjeran
ansha kaže...

3800kn je dobra cijena?? Vi ste pukli...

pa koliko bi po tebi bilo realno traziti? istina 390-tka je 1000kn jeftinija, no tu je i konkurencija koja ima cijenu od 4500kn...

Poruka je uređivana zadnji put čet 12.11.2015 20:59 (Stjepanj).
17 godina
odjavljen
4mal kaže...

Fakat to nebi nikada kupio pored

http://www.futura-it.hr/katalog/komponente/graficke-kartice/ati/xfx-r9-390p-8db6/

Za razliku u parama kupiš 256 GB SSD + 1TB HDD. To uvijek dobro dođe a tih par FPS-a ni ne skužiš.

Poruka je uređivana zadnji put čet 12.11.2015 21:06 (XXX).
13 godina
protjeran
AMD Radeon R9 300 Series

covjek koji ima za grafu 3000kn valjda ima i ssd...mozemo tako u nedogled!

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
AMD Radeon R9 300 Series

Ja sam uzeo novu 390-ku za 2550kn, ta 390X-ica je max. 10% brza a kosta 50% vise. To ti je definicija lose kupnje.

Moj PC  
4 0 hvala 0
13 godina
protjeran
AMD Radeon R9 300 Series

reci to nvidiji...

Moj PC  
4 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Stjepanj kaže...

covjek koji ima za grafu 3000kn valjda ima i ssd...mozemo tako u nedogled!

Pa može imati i za novi Mercedes ali ako se može kupiti pametnije ne vidim zašto bacati novac.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice