AMD Radeon R9 300/Fury Series

poruka: 6.870
|
čitano: 646.286
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
protjeran
Re: AMD Radeon R9 300 Series
Pa po 99%speckama to je tahiti cip, potpuno novi cip? Daj molim te..
Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
13 godina
Tonči kaže...
ElektričnaOvca kaže...

Nekoć je na ovim podforumima bilo ekipe koja je znala koju suvislu prozborit o hardveru, a sada su ostala samo polupismena prepucavanja. Jadan onaj tko dođe ovdje po bilo kakvu informaciju. 

Što zamjeraš mojim tekstovima gore? Niti su nepismeni niti su pogrešni; dapače, siguran sam da većinu toga većina čitatelja ne zna. I ne mislim da sam jedini s korisnim informacijama i dobrim postovima.

Ma ne zamjeram, tvoji su tekstovi (meni) konstanta godinama, priznajem da sam pretjerao s uopćavanjem. Ima nešto ljudi od kojih izvučem dobar info, al' sam dojma da je toga puno manje - optimizam pamćenja možda. 

Tread softly because you tread on my dreams.
14 godina
AMD Radeon R9 300 Series
Tahiti je GCN 1.0. Tonga je 1.2, isto kao što će biti i ova 380x. Moderniji, nešto jači i štedljivi u odnosu na Tahiti.
Baš kartica koja fali jer je preveliki gap između 960/380 i 970/390
Moj PC  
4 0 hvala 1
13 godina
Stjepanj kaže...
Pa po 99%speckama to je tahiti cip, potpuno novi cip? Daj molim te..

Po navedenom je svakako veća promjena od 285-380. Tonga ima dovoljno značajnih razlika da se odvoji kao samostalna arhitektura, jedna od njih je delta kompresija boja koja kompenzira manju širinu sabirnice (mislim da je nešto slično nvidia napravila sa maxwellom).

Evo pa baci oko http://www.anandtech.com/show/8460/amd-radeon-r9-285-review/3

Mislim da će ova kartica biti apsolutni hit za tu cijenu, performanse bi trebale biti značajno bolje od 280x.

14 godina

Pa neće bit baš nešto značajno bolja od R9 280X kad nije ni R9 380 a ova će biti oko 10-ak % brža od R9 380 ako ih usporediš clock to clock.  Negdje generalno može biti 10 do 15% brža od R9 280X a svakako nije značajno.

P. S, I da, ne može bit brza kao R9 290 također nego isto tako nekoh 10 - 15% sporija. No međutim, novija arhiktektura (GCN 1.2) i niža potrošnja su plusevi tako da ako ne bude skupa bit će ok.

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.11.2015 14:24 (itomic009).
13 godina
itomic009 kaže...

Pa neće bit baš nešto značajno bolja od R9 280X kad nije ni R9 380 a ova će biti oko 10-ak % brža od R9 380 ako ih usporediš clock to clock.  Negdje generalno može biti 10 do 15% brža od R9 280X a svakako nije značajno.

P. S, I da, ne može bit brza kao R9 290 također nego isto tako nekoh 10 - 15% sporija. No međutim, novija arhiktektura (GCN 1.2) i niža potrošnja su plusevi tako da ako ne bude skupa bit će ok.

Ovisi. U nekim je stvarima i 285/380 već sada bolja (pogledaj link). Naravno da je 10-15% značajno, sve što nije reda veličine pogreške mjerenja je značajno, a to je li nekome 10-15% dovoljno je druga stvar. Sve je to ionako hipotetski dok ne dođu reviewi, no ako cijena bude prema najavama, ovo će biti odlična kupnja.

Btw, po tvojoj logici ako bude 10-15% sporija od 290, znači da nije značajno lošija :P

17 godina
AMD Radeon R9 300 Series

Meni ne deluje kao baš toliki hit, 25% više cena u odnosu na 380, a teoretki do 18% više performanse (uz idealno skaliranje sa clockom i brojem shadera).

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Ivan(4) kaže...

Meni ne deluje kao baš toliki hit, 25% više cena u odnosu na 380, a teoretki do 18% više performanse (uz idealno skaliranje sa clockom i brojem shadera).

Ne mozes ocekivat da cijena raste jednako koliko i performanse...

13 godina
Ivan(4) kaže...

Da, cijena će biti ključna. Ako bude ~2000kn, toliko su sada 4gb verzije 380-ke. 380 bi onda morala otići dolje, a trebala bi i gtx 960, pogotovo 4gb modeli. Ne znam, za mene koji uzimam karticu na period od cca 3 godine, to je super opcija.

12 godina
neaktivan
AMD Radeon R9 300 Series

Vezano za sve ovo gore, pa nije obicna 380 refreshana verzija 285? Onda bi 380x trebala biti neka super uber clockana 285?

Samozadovoljstvo uništava perfekciju. | LoL EUNE: iScream | http://eune.op.gg/summoner/userName=iScream
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
AMD Radeon R9 300 Series

Ne, ima više shadera. 285 i 380 imaju po 1788 shadera, a 380X će imati 2048. Ne znam da li to znači da su sve 285-ice i 380-ice iz nekog razloga dolazile delimično zaključane i zašto je to toliko trajalo?!

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
AMD Radeon R9 300 Series

Ili to ili je stvarno novi cip u pitanju(?!), bilo je spekulacija da ce 390/x imati GCN 1.3, a nemaju. Mozda je to slucaj s 380x, zato je toliko kasnije od ostatka 3xx drustva izasla?

EDIT: Sad vidim, za 380x pise Antigua XT, 380 je bila Antigua PRO, dok je 285 bila Tonga PRO. To bi znacilo da je 380x ustvari Tonga XT, a tog cipa nije bilo u 2xx seriji. I btw. Tonga XT je trebala imati 2048 procesora u 285x, koja na kraju nije nikad izasla. GCN 1.3 sigurno nije, ali je to onda taj famozni Tonga XT.

Samozadovoljstvo uništava perfekciju. | LoL EUNE: iScream | http://eune.op.gg/summoner/userName=iScream
Poruka je uređivana zadnji put pet 6.11.2015 16:49 (GamerX9).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Pa ti kao da si s Marsa pao GamerX9 ! R9 380 (ili R9 285) i sad ova nova R9 380X su ista stvar kao i HD 7970 i HD 7950 ili R9 280X i R9 280.

12 godina
neaktivan
AMD Radeon R9 300 Series

Ok, i? Nigdje nitko nije odgonetnuo na prosle 2 stranice koji refresh je doticna 380x. I to iz razloga jer nije refresh, nego "novi" release starog cipa koji do sad jos nije izasao, a ustvari je poboljsana Tonga tj, Tonga XT. Ne vidim zasto bi "s marsa pao" ako to dosad nitko na zadnje dvije stranice nije napisao. A ti si napisao upravo ono sto sam ja gore napisao, 380 je refreshana 285. I onda sam ja s marsa pao...

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Pa ne znam što ste svi skupa onda čitali kad se to zna već odavno da su R9 285, R9 380 i sad ova nadolazeća R9 380X iste grafe samo što ova ima više stream procesora.

13 godina
protjeran
AMD Radeon R9 300 Series

I sve izvdenice su bazirane na prastarom tahiti cipu...nije ukucano ni 5% novih stvari! Kamoli nekakva nova arhitektura! Ako netko i dalje misli da je to nesto sasvim novo, blago njemu! No bez obzira 380x ce popunit rupu od gtx960/r9 380 pa do gtx970/r9 390/x! Ako ce imati perfomanse kao 280x a po speckama bi trebala bit ce to ok, samo ljude vec odbija taj prikriveni rebrand tocnije uvaljuje im se ista stvar vise puta(nazalost ili na srecu gcn arhitektura to dopusta),ljudi su zeljni totalno novih stvar i u amdu ocigledno to ne kuze ili ne mogu to podnijeti dok nvidija radi upravo to i grabi svu lovu, jer drugacije ispada kad frendu velis uzeo sam novu gtx960 i ti zelis vidjeti kak izgleda i radi a ne prastari radeon novog imena i pakiranja, nema nesto znacajno sto bi vecinu interesiralo! Mislim da shvacate?!;) zivio amd!

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
AMD Radeon R9 300 Series

Za 4 keke se fura medium 4k nice 

380x cf ce bit bomba za skoro sichu ;-)

Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...

I sve izvdenice su bazirane na prastarom tahiti cipu...nije ukucano ni 5% novih stvari! Kamoli nekakva nova arhitektura! Ako netko i dalje misli da je to nesto sasvim novo, blago njemu! No bez obzira 380x ce popunit rupu od gtx960/r9 380 pa do gtx970/r9 390/x! Ako ce imati perfomanse kao 280x a po speckama bi trebala bit ce to ok, samo ljude vec odbija taj prikriveni rebrand tocnije uvaljuje im se ista stvar vise puta(nazalost ili na srecu gcn arhitektura to dopusta),ljudi su zeljni totalno novih stvar i u amdu ocigledno to ne kuze ili ne mogu to podnijeti dok nvidija radi upravo to i grabi svu lovu, jer drugacije ispada kad frendu velis uzeo sam novu gtx960 i ti zelis vidjeti kak izgleda i radi a ne prastari radeon novog imena i pakiranja, nema nesto znacajno sto bi vecinu interesiralo! Mislim da shvacate?!;) zivio amd!

Pa gle, ovaj Tonga XT nije bio na trzistu dosad pa je to tehnicki novi proizvod. 

13 godina
protjeran
AMD Radeon R9 300 Series

Ma lose je to, za 4+k kuna uzmes gtx980 koja ima te perfomanse! A do izlaska mozda i nesto pojeftine!

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
AMD Radeon R9 300 Series

Pa ziher ce bit soma i pol 

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
protjeran
Stjepanj kaže...

kako ti doktore znaš da nisu ništa minjali jesi možda proučava šeme ćipova pa znaš ? dali si ti elektronićar po struci ili vidoviti milan pa možeš tvrdit da je još ne viđeni ćip smeće?

a šta je neko reka prije delta kompresija ,pa onda su tu 4 gige rama i full fat silikon ne polu proizvod. u dx12 bude konkurencija 970 bez problema hh.

zamisli jos u kojem je kupusu nvidia po tvojoj logici kad se uspoređuje njihova nova arhitektura s amdovom od prije 5 godina ?!

ne svacam jel to pokusaj trolanja?

17 godina
AMD Radeon R9 300 Series

ma daj ga stipu opet su mu zeleni isprali mozak

Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina
Stjepanj kaže...

Ma lose je to, za 4+k kuna uzmes gtx980 koja ima te perfomanse! A do izlaska mozda i nesto pojeftine!

ja sam mislio da je r 280x bolja od gtx 970, pa što nije onda bolje piknuti dvije r 280x za 3 soma i manje i imati bolje performanse? 

17 godina
AMD Radeon R9 300 Series

nije bolja, od kud ti to ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
4mal kaže...

nije bolja, od kud ti to ?

Ne znam, mislim da je Stjepanj rekao da od kada je prešao na r9 280x sve mu radi bolje fluidnije... ipak dijeli svoje veliko znanje sa nama pa sam mu povjerovao ali sada kada ima opet gtx 970 nekak mi se čini da se zaletio 

No šalu na stranu, Stjepanje zašto plešeš kako vjetar puhne? Bar budi realan i dijeli svoje iskustvo sa forumašima kakvo zapravo i je.. 

Neme smisla uzidizati nešto što je lošije u bolje samo zato što to imaš jer to želiš brzo prodati...

Poruka je uređivana zadnji put sub 7.11.2015 11:57 (toxic).
12 godina
neaktivan
AMD Radeon R9 300 Series

Pa kod stjepka je najbolja grafa uvijek ona koju on ima. 

Pred 2 tjedna je 280x bila vrh svijeta, sad je to MSI GTX 970.

Moj PC  
4 0 hvala 0
13 godina
protjeran
AMD Radeon R9 300 Series

Na.koju foru 2x280x ili 380x ce da kostaju 3000kn?(govorim uvjek usporedba novo vs novo), 280x je radila fluidnije jer je cpu bio u stanju ispucati vise frejmova(slabija grafa naspram gtx780 i 970, no vi ste izvadili samo par rijeci iz mog sarkasticnog komentara koji je prepun smajlica itd), boje su definitivo izrazenije na amd! To se pogotovo vidi u gta5 koji je jako "coloristican" i s ovom trenutnom nvidijom 970(treca po redu)gta izgleda dosta tmurno i nenaglaseno! Samo djelim svoje iskustvo, nenamecem ja nitkome nista! Birao sam izmedu odlicne r9 290x matrix platinum za 2800 ili ove gtx970 msi gaming za 2400kn izbor je opet pao na nvidiju! Jbga trenutno jaci vjetar puse vec dugo prema nvidiji, nisam ja tome kriv...:)lp

Moj PC  
0 2 hvala 0
15 godina
protjeran
AMD Radeon R9 300 Series

Stjepku opet ne ide logika, znaci slabija grafa daje vise frame-ova jer je cpu slab?

Sta ne bi jaca grafa trebala u najgorem slucaju imati isti fps kad cpu bottlenecka? 

A sta, znaci debeli bottleneck je i5 za obicnu 970-ku?

Poruka je uređivana zadnji put sub 7.11.2015 13:43 (ansha).
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina

Drito sjeti se kak je dizao u nebesa sboju 7950dd i cijenio istu kasnije kao nevejrovatan ov primjerak jedini na svijetu koja ne bolja od nekih 7970bila...khmm khmm not ! :D

13 godina
protjeran
AMD Radeon R9 300 Series

4mal, lol, pa bila je, nisam ja kriv:p! Evo i sad dobio ne zlatnu nego dijamantnu gtx970 koja prozdire sve na 1615mhz( govorim uvjek i iskljucivo o stock biosu), jbga drugari kroz moje ruke prolazi hrpa grafickih pa smijem si neku zlatnu kokos i ostavit..:) samo mi je steta sto je r9 290x matrix bilo jedino u ED, a tamo nisam htio riskirat novce i zivce! Bit ce prilike..lp

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice