AMD Radeon R9 300/Fury Series

poruka: 6.870
|
čitano: 644.835
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
AMD Radeon R9 300 Series
Tread softly because you tread on my dreams.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
AMD Radeon R9 300 Series

R9 FURY X UPDATE Čovijek dodao neke nove stvari u oglas i čini se da ih ima više komada.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Re: AMD Radeon R9 300 Series

Jezgra je 300mhz i na 3d ukoliko nema što za raditi, ali valja baciti oko na frekvu vram-a zato što ti je i na 3d profilu pri zujanju po desktopu i netu frekva jezgre 300mhz, dok vram može biti na 1500mhz ili koliko već što za sobom inače povlači nešto veći napon radi stabilnosti (problemi s crnim ekranom prvih 290/x serija), iako ne ovoliko visoki.

Uglavnom neka baci prvo pogled na trenutne klokove jezgre i memorije.
Nakon toga postaviti 3d profil i 2d profil u afterburneru te pogledati da li se kartica urazimila.
Također postoji mogućnost da neki program u pozadini forsa 3d profil, TeamViwer primjerice čak i ukoliko je u pozadini na mojoj kartici baca 3d profil.

11 godina
protjeran
Remzi kaže...

R9 FURY X UPDATE Čovijek dodao neke nove stvari u oglas i čini se da ih ima više komada.

jos da je imat, pa mu ponudit za dvi 6000kn i eto veselja

13 godina
Remzi kaže...

Čitao je forum izgleda, naveo je da ima tihu pumpu i zaključao je shadere ...

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.11.2015 9:49 (DarthMarkus).
16 godina
odjavljen
AMD Radeon R9 300 Series

S obzirom da je bez garancije, a da je pumpa u pitanju, ne znam baš mogu li mu dati 4k... Nije mi jasno što mu znači "otključani/zaključani" shaderi. Taj pojam se koristi kad se Fury prebacuje u FuryX otključavanjem zaključanog seta zbog defekta na jednom dijelu, ali na FuryX??

Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
AMD Radeon R9 300 Series

U najboljem slučaju je lupio pa ostao živ, a ne verujem mu ni da je inženjerski primerak. Možda je neka benigna stvar, tipa skoro sam kupio telefon od prodavnice koja se reklamira u besplatnim malim oglasima, pa su, da se ne bi provalilo da su firma, u oglasu napisali "moguća zamena".

Dobra stvar je da običan Fury ne dolazi sa vodenim hlađenjem. Svakako ne bih kupovao, a da prethodno ne uzmem karticu u svoje ruke i ne uverim se o čemu se tačno radi. 

EDIT: Vidim da je sad napisao da je "retail" verzija kartice, tj više se ne pominju "inženjerski primerak" i "otključanost".

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.11.2015 10:22 (Ivan(4)).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Pa FuryX ima sve "otključano" jer je potpuno funkcionalan čip. :) Da, Fury ne dolazi s vodenim, a inženjerski primjerci nisu imali Radeon natpis ni backplate i nisu imali ovaj identični AIO cooler, nego je blok bio drugačiji i ružniji.

Moguće da je stavio modani BIOS na karticu, što je OK. 

15 godina
protjeran
AMD Radeon R9 300 Series

Za vlasnike r9 390-ki - kad ste u windowsima, izmedju kojih vrijednosti vam skace gpu core voltage i mem clock dok browsate i radite svakodnevne radnje?

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.11.2015 11:42 (ansha).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Tonči kaže...

Pa FuryX ima sve "otključano" jer je potpuno funkcionalan čip. :) Da, Fury ne dolazi s vodenim, a inženjerski primjerci nisu imali Radeon natpis ni backplate i nisu imali ovaj identični AIO cooler, nego je blok bio drugačiji i ružniji.

Moguće da je stavio modani BIOS na karticu, što je OK. 

Zato i je smiješno

17 godina
ansha kaže...

Za vlasnike r9 390-ki - kad ste u windowsima, izmedju kojih vrijednosti vam skace gpu core voltage i mem clock dok browsate i radite svakodnevne radnje?

Pa nisi levat, istraži malo. S obzirom na tvoj bahati stav u prethodnim postovima sumnjam da će ti netko odgovoriti.

Nekad i najgluplje stvari i najbizarnije budu riješenje.

15 godina
protjeran
toxic kaže...

Pa nisi levat, istraži malo. S obzirom na tvoj bahati stav u prethodnim postovima sumnjam da će ti netko odgovoriti.

Oh, jos jedan uvrijedjeni.. Rijesenje cega? Nitko od ovih "pametnih" sta su odgovarali ni nema karticu...

11 godina
protjeran
ansha kaže...
toxic kaže...

Oh, jos jedan uvrijedjeni.. Rijesenje cega? Nitko od ovih "pametnih" sta su odgovarali ni nema karticu...

ima san 290x jako los primjerak , isto je radila ko ta tvoja, znaci smece baci je ili prodaj za siću ako nemas garancije .

e da 1.175v vcore na 1ghz da nebude black screen i 6ghz ram ,to su bile min vrjednosti . uvik je bila dobro priko 50 stupnjeva s ventilatorima na 30ak posto.

12 godina
neaktivan
AMD Radeon R9 300 Series

Imam jedno pitanje gluplje od svih prethodnih. Ako mi ventovi na grafi ne rade, zasto mi GPU-Z pokazuje 1100 RPM-a i 21% vent speeda?

Samozadovoljstvo uništava perfekciju. | LoL EUNE: iScream | http://eune.op.gg/summoner/userName=iScream
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
AMD Radeon R9 300 Series

Pitaj anshu

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Moj PC  
4 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Stjepanj kaže...

Pitaj anshu

A ne tebe ce pitat 

On topic: krivo pokazuje je tocan odgovor..

13 godina
protjeran
ansha kaže...

pitaj anshu

13 godina
AMD Radeon R9 300 Series

Nekoć je na ovim podforumima bilo ekipe koja je znala koju suvislu prozborit o hardveru, a sada su ostala samo polupismena prepucavanja. Jadan onaj tko dođe ovdje po bilo kakvu informaciju. 

Imaš onaj post na redditu koji sam stavio, a mogao bi biti vezan uz tvoj problem. Ja bih na tvom mjestu ubo monitor u dvi izlaz i vidio događa li se ista stvar. Tip koji je tamo pisao je imao vrlo sličan problem kada je koristio hdmi izlaz.

Moj PC  
2 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
AMD Radeon R9 300 Series

Visoka voltaža i brzina memorije je ugl. problem kada je spojeno više monitora, tako i kod mene na 290X, core se spusti na 300mhz dok memory je na 1500mhz cak i kada ništa ne radim, kao i voltaža. Ištekam drugi monitor i sve se spusti. To sam jednostavno riješio namještanjem 2D i 3D profila, mislim da je to i bolja opcija nego držanje na automatski jer si možeš sve spustit full nisko. Meni je Core i Memory u 2D na naj niže, a Power limit, Core Voltage, Aux Voltage, memory voltage drasticno spušten, tako da mi sad radi na 800 i nest mV hladna, tiha i stabilna

Battlelog: D3lBoy-00
Poruka je uređivana zadnji put čet 5.11.2015 23:10 (D3lBoy).
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
AMD Radeon R9 300 Series

uskoro stiže dobra grafa za 2000 kn klik

kradem mine iz minskog polja
Moj PC  
6 0 hvala 4
11 godina
odjavljen
AMD Radeon R9 300 Series

Sasvim uredu cijena za takvu grafu.

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
dery kaže...

uskoro stiže dobra grafa za 2000 kn klik

ajme evo je ponovno...

13 godina
AMD Radeon R9 300 Series

Uuu, super. Ovo bi lako mogla postati moja sljedeća grafa, ovako nešto sam čekao.

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
AMD Radeon R9 300 Series

Koji q ? Jel im nije dosta jednom rebrandirat !? Neke bolje izbace vintage edition 7970 i mirna Bosna

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
ElektričnaOvca kaže...

Nekoć je na ovim podforumima bilo ekipe koja je znala koju suvislu prozborit o hardveru, a sada su ostala samo polupismena prepucavanja. Jadan onaj tko dođe ovdje po bilo kakvu informaciju. 

Što zamjeraš mojim tekstovima gore? Niti su nepismeni niti su pogrešni; dapače, siguran sam da većinu toga većina čitatelja ne zna. I ne mislim da sam jedini s korisnim informacijama i dobrim postovima.

13 godina
protjeran
Vintage hd7970ghz edition! Haha, samo koliko pise skresali su je na 256bitnu, no mislim da to uopce nece utjecat na perfomanse doticnoj je i to previse!
16 godina
AMD Radeon R9 300 Series

trebala bi bit podjednaka R9 290

kradem mine iz minskog polja
Poruka je uređivana zadnji put pet 6.11.2015 11:44 (dery).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Stjepanj kaže...
Vintage hd7970ghz edition! Haha, samo koliko pise skresali su je na 256bitnu, no mislim da to uopce nece utjecat na perfomanse doticnoj je i to previse!

Slično, ali ne baš, ovo bi trebalo da bude puna (tj pojačana, sa više shadera) verzija R9 285, koji je malo moderniji.

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.11.2015 12:13 (Ivan(4)).
11 godina
protjeran
Stjepanj kaže...

nisu tahiti , tonga je full fat,ni nema nego 256bitna,i ova je s 4 gige rama

11 godina
neaktivan
AMD Radeon R9 300 Series

Da to je refreshani 285 koji je naj noviji chip iz 200 serije, nema veze sa 280/7970

Battlelog: D3lBoy-00
Moj PC  
1 1 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice