AMD Radeon R9 300/Fury Series

poruka: 6.870
|
čitano: 644.848
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
AMD Radeon R9 300 Series

Ne mene zanima dali se moze pencil modat pa da istu pretvorim u fury x2 :-))))

Poruka je uređivana zadnji put sri 4.11.2015 14:21 (4mal).
Moj PC  
3 0 hvala 0
15 godina
protjeran
AMD Radeon R9 300 Series

Dosla mi 390-ka (Powercolor PCS+) danas i odma problemi. Dok idle-a u windowsima drzi napon na 1.25V sta je vise nego u igrama  pa je temperatura 57-58C dok u igrama ne ide preko 64C. Jel netko ima pojma zasto nece da spusti napon?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: AMD Radeon R9 300 Series
ansha kaže...

Dosla mi 390-ka (Powercolor PCS+) danas i odma problemi. Dok idle-a u windowsima drzi napon na 1.25V sta je vise nego u igrama  pa je temperatura 57-58C dok u igrama ne ide preko 64C. Jel netko ima pojma zasto nece da spusti napon?

prvo izbriši sve drivere koje imas u safe modu..

koristi driver sweeper ili sličan program..

a onda ceš dalje..

15 godina
protjeran
toxic kaže...
ansha kaže...

prvo izbriši sve drivere koje imas u safe modu..

koristi driver sweeper ili sličan program..

a onda ceš dalje..

Nisam levat, ucinjeno je tako..

13 godina
protjeran
AMD Radeon R9 300 Series

probaj s custom fanovima, da jos malo ohladis karticu(probaj joj skinuti cca 10°c cisto da se uvjeris) pa vidi dali ce ti napon pasti kao i klokovi(ako i oni ne padaju)...lp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Poruka je uređivana zadnji put sri 4.11.2015 18:51 (Stjepanj).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
ansha kaže...

Možda lupam ali vidi opcije u windowsima pod power opcijama za PCI expres..tj. vidi da li je sve skupa na balanced.

13 godina
protjeran
AMD Radeon R9 300 Series

ta opcija u windowsima nema veze s gpu-om vec samo s procesorom!

edit. sry pobrkao sam, pcix ima veze s duzinom budenja iz "sleep" stanja! sto je dublje duze ce grafi trebati da dode sebi!

Poruka je uređivana zadnji put sri 4.11.2015 19:17 (Stjepanj).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
ansha kaže...

Sounds like someone caught bitcoin miner trash 

Da mozda nisi upiknuo nesto ~ Force constant voltage, to imas u MSI afterburneru ako se ne varam 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
17 godina
odjavljen
AMD Radeon R9 300 Series

Ćudno da opcija za PCI expres sabirnicu ima veze sa time da li će procesor spuštati frekvenciju, s obzirom da postoji i opcija za processoer power managmet . Nekom logikom bi čovjek zaključio kako je opcija power opcija za PCI expres sabirnicu vezana uz komponentu koja je uključena u istu 

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
protjeran
AMD Radeon R9 300 Series

XXX brzoplet sam...

pa to je valjda prvo provjerio...ipak je to ansha! no mogu se kladiti da mu je kartica ipak prevruca i da mu iz tog razloga ne spusta napon...

Poruka je uređivana zadnji put sri 4.11.2015 19:20 (Stjepanj).
Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
odjavljen
AMD Radeon R9 300 Series

Ako je pre vruča onda bi tek trebala spuštati napon, to je valjda jedna od osnova biosa.

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
protjeran
XXX kaže...

Ako je pre vruča onda bi tek trebala spuštati napon, to je valjda jedna od osnova biosa.

pa nije prevruca, napon moze biti visok, njemu taj dio smeta, no amd boost to ne kuzi...velim mozda ce mu spustiti napon ako gpu padne ispod bezveze cu reci 55°c...

Poruka je uređivana zadnji put sri 4.11.2015 19:23 (Stjepanj).
11 godina
ansha kaže...

u igrama je manji napon jer se kad pređe određeni tem.limit  kartica sama downclocka i smanjuje napon tak da je taj dio normalan a za ovaj boost u desktopu moze bit do drivera ili afterburnera ili kaj već koristiš?!kod precisiona ima opcija keep constant boost koja je dost zbugana u win 10...

The Time is always righT
15 godina
protjeran
AMD Radeon R9 300 Series

Svi skupa pricate pizdalije, grafa je nakon sat vremena witchera gdje je konstantno na 100% dosla na max 64C, a u winsima je 5C nize. Problem je u tome sta cim digne memory clock u winsima, napon dize na 1.25V, a GOG Galaxy koji je download-ao u pozadini je iz nepoznatih razloga bio uzrok dizanja mem clocka.

Moj PC  
0 3 hvala 0
13 godina
protjeran
AMD Radeon R9 300 Series

a ti si sad kao ispadas pametan?

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Stjepanj kaže...

Sta si se ti nasao uvrijedjen? Ocito nitko nema pojma sta je problem, al svi imaju potrebu kazat par nebuloznih...

13 godina
protjeran
AMD Radeon R9 300 Series

mozda u tvojoj glavi...koji k uopce pitas onda! ljudi su pokusali pomoci, moze biti stotinu razloga!

edit. zamisli jos svima podjelis TD, to valjda nisam vidio u 5g pracenja foruma...

Poruka je uređivana zadnji put sri 4.11.2015 20:32 (Stjepanj).
Moj PC  
8 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
AMD Radeon R9 300 Series

Želiš jednu pamtnu? Šalji to na servis tamo gdje si kupio, i reci želim da radi ko i sve ostale grafe iz te serije i od tog proizvođača .

Moj PC  
5 0 hvala 0
13 godina
protjeran
XXX kaže...

Želiš jednu pamtnu? Šalji to na servis tamo gdje si kupio, i reci želim da radi ko i sve ostale grafe iz te serije i od tog proizvođača .

lol

15 godina
protjeran
XXX kaže...

Po svemu sudeci i radi kao i sve ostale. Valja napomenut da se u windowsima grafa hladi pasivno tj. gasi vent..

17 godina
odjavljen
AMD Radeon R9 300 Series

Onda drugi puta prouči materiju prije kupovine.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Stjepanj kaže...

mozda u tvojoj glavi...koji k uopce pitas onda! ljudi su pokusali pomoci, moze biti stotinu razloga!

edit. zamisli jos svima podjelis TD, to valjda nisam vidio u 5g pracenja foruma...

TD sam dao evidentnim nebulozama. Postoji razlika izmedju "pomoci/savjetovati" i "ispljunut prvu glupost koja ti padne na pamet".

17 godina
neaktivan
AMD Radeon R9 300 Series

Znači na leru em napuca napon em stoji pasivno? 

Možda samo laže da je 1.25v, za R9 390 mi ne bi bilo čudno da dođe do tih 50ak C u pasivnom modu čak i s "ler" naponom. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Penryn kaže...

Znači na leru em napuca napon em stoji pasivno? 

Možda samo laže da je 1.25v, za R9 390 mi ne bi bilo čudno da dođe do tih 50ak C u pasivnom modu čak i s "ler" naponom. 

Ne laze jer kad je na 0,8xxV u leru, onda temp bude oko 35-36C. Problem je sta driver ne za za stanje izmedju te dvije krajnosti kad je u winsima i to je cini se by design..

11 godina
neaktivan

Ako nisi riješio problem probaj s 2d i 3d profilima u postavkama afterburnera.
Sličan slučaj sam imao s 290 koja je držala vram i napon zbog dva ili više spojenih monitora na višim vrijednostima.
Nakon ove korekcije u afterburneru uredno spusti i napon i vram kad nema što intenzivno za raditi. 

Slobodno se skroz smanji napon i power za 2d profil na -100, -50%, ovo na slici su starije postavke dok još nisam istestirao.

11 godina
ansha kaže...
Stjepanj kaže...

Sta si se ti nasao uvrijedjen? Ocito nitko nema pojma sta je problem, al svi imaju potrebu kazat par nebuloznih...

kaj ima nebulozno u tome da se grafa u igrama pod vecim opterecenjem i tem. downclocka i smanjuje voltažu...to je po defaultu postavka u biosu kartice!

The Time is always righT
13 godina
AMD Radeon R9 300 Series

Stalno neke tenzije ovdje, dajte malo drugarstva :P. Moja je podizala taktove i voltažu na 3D performance kad god bih imao upaljen više od jednog monitora, iako ovdje to nije slučaj oduvijek mi je to bilo izuzetno blesavo.

Edit: čoek me pretekao, dobro da nisam jedini kojem je to palo na pamet :D

Tread softly because you tread on my dreams.
Poruka je uređivana zadnji put sri 4.11.2015 20:59 (ElektričnaOvca).
Moj PC  
3 0 hvala 0
15 godina
protjeran
ZGamer kaže...
ansha kaže...
Stjepanj kaže...

kaj ima nebulozno u tome da se grafa u igrama pod vecim opterecenjem i tem. downclocka i smanjuje voltažu...to je po defaultu postavka u biosu kartice!

Nebulozno je sta si pretpostavio da downclocka u igrama tj. da dolazi do thermal throtle-a. Zacementirana je na 1090mhz, i ne treba joj ni 1.2V za to. Pitanje je kog vraga radi na 1.25V u winsima @300mhz?

11 godina
ansha kaže...
ZGamer kaže...
ansha kaže...
Stjepanj kaže...

Nebulozno je sta si pretpostavio da downclocka u igrama tj. da dolazi do thermal throtle-a. 

nije nebulozno i nije nuzno thermal throtle jednostavno kartica ima u biosu postavljene tocke kod kojih spušta napon i opterećenje kad dode do nekih temperaturnih oznaka/granica nevezano za pregrijavanje...mislim da je prva već kad pređe cca 62 stupnja što bi bilo nebulozno nazvati throtlanje jer su to normalne temp?!

The Time is always righT
13 godina
AMD Radeon R9 300 Series

Da, izgleda da nije do prebacivanja na 3d jer su ti taktovi spušteni. Moja diže taktove, al tvoja spusti takt i diže voltažu, slažem se da je to skroz blesavo. Pitanje je zašto su ju uopće išli namještat na tu voltažu u 2D, ili je nekakva greška ili je namjerno pa je možda riječ o nekakvoj stabilnosti.

Tread softly because you tread on my dreams.
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice