Digresija : meni su i dalje smiješni izrazi "kolje, ubija, dere, guta prašinu, šamara" kod usporedbi dviju kartica istog ranga (390/970)...
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Raspravljamo oko gluposti, koja je brža za neprimjetna 2-3 fpsa od druge, al eto..
I ima 4.5GB vise 100% operativne memorije a svejedno brza je a ti opet trolas.
P.S. pise se džabe ne đabe
Koja je btw presudna na full HD gamingu za koji je ta kartica namjenjena
Jbg kad tipkam 100 na sat i ne osvrćem se nazad što sam napisao. A pogledaj svoj prvi post na ovoj stranici: "prijavicu", "vrijedjas"..
Nikakva korist od tih 8GB na R9 390, dokazano nekoliko puta već. Čak se i Fury X s 4GB dobro drži na 4K rezi a da ne govorimo za 1080p i 1440p.
Raspravljamo oko gluposti, koja je brža za neprimjetna 2-3 fpsa od druge, al eto..
Ispravljaš nečije gramatičke pogreške a sam ih imaš tonu. Čemu to sve?
Jel ti veći e-penis ako ti se prizna da je r9 390 jača? Ako ti je to gušt eto r9 390 je jača 5% .
Otkad je to 970/390 kartica za full HD gaming
Sta sve covjek nece procitati u ovoj temi, pa to je strasno
P.S. ja sam veca budala sto se upustam u raspravu sa dva nvidia fanboya
Ispravljeno izvinite
P.S. ja sam veca budala sto se upustam u raspravu sa tri nvidia fanboya
To je to 100%, ja bih ti preporučio da pogledaš povijest bug foruma i moje kartice a zatim me nazovi fanboyem - fanboyu
Nego za što je ? 1440p ? 4 k ? Govorim o Ultra postavkama i okvirnih 60 fps-a...
To je to 100%, ja bih ti preporučio da pogledaš povijest bug foruma i moje kartice a zatim me nazovi fanboyem - fanboyu
Da, 3 nvidia fanboya a ja imam 290-tku u kompu, ti si dosad imao 70% radeona, jedino Penryn mi je sumljiv ...
Da, 3 nvidia fanboya a ja imam 290-tku u kompu, ti si dosad imao 70% radeona, jedino Penryn mi je sumljiv ...
a imao sam je fest i nvidia evo i popisa čega sam se sjetio.
gtx8800
gtx9800 3x tj. 3 way sli
gtx295
gtx460
gtx560
gtx560ti
gtx670
gtx680
gtx780
gtx970
Radeonka:
hd3870
hd 4850
hd 4870
hd 4890 cf
hd 5870
hd 5970
hd 6950
hd 7950 cf
hd 7970
ove r9 još nisam probavao
Ja mjenjam grafe od prvog 4 megabajtnog voodoo 3d ubrzivača za igranje Quake-a, pa Rive TNT koju sam kupio u Ausriji , matroxice milenium, tako da ni u ludilu ne mogu napravit listu što sam sve promjenio...
Ali eto uvijek se nađe netko tko je popio iz vrutka znanja i iskustva pa nas baci na noge
Ma dobro, misli ti kaj hoces. Idi tamo kupi jos 3, 4 970-tke pa se igraj. :)
Gledaj, nije uopće stvar što ja imam ili preferiram već stvar zdravog razuma. Imao sam gtx970 i 770 i prodao ih obje u zadnja 2 tjedna dok još ovako dobro drže cijenu, a dolar pada i pada pa računam ubost i7-5820k i fury nano ili što već naleti..
Stvar je u tome što ste i ti i chaselol klinci koji uzimaju grafu jednom u 5 godina i onda svim silama uvjeravaju druge a tješe sebe da je ta njihova kartica naj, da je neće morati mijenjati sljedećih 5 godina itd itd.
MEGATAMA je s druge strane odrasli čovjek koji je imao i r9 290x a sad ima gtx970. R9 290X se riješio iz jednostavnog razloga što nije bio zadovoljan s njenim performansama.. on za razliku od vas nema nikakvog razloga bit fanboy, ako ga pukne ode u dućan i kupi fury x ili što već poželi.
Cijena GTX970 i R9 390 je ista, +-100kn. Performanse su im praktički identične, uz razliku što se skoro svaka clocka do 1500MHz(+20%) boosta a vram do 8GHz(+15%). A uz to loče 100W manje.
Znači nema aposolutno nikakvog razloga da b ise išlo na R9 390: cijene su im iste, kad se obje clockaju GTX970 je jača, GTX970 troši 100w manje..
Daj ajde vise ne pricaj gluposti. Balavis tu citavu temu i spamas sa totalnim dezinformacijama i glupostima.Naporan si.
Ja mjenjam grafe od prvog 4 megabajtnog voodoo 3d ubrzivača za igranje Quake-a, pa Rive TNT koju sam kupio u Ausriji , matroxice milenium, tako da ni u ludilu ne mogu napravit listu što sam sve promjenio...
Ali eto uvijek se nađe netko tko je popio iz vrutka znanja i iskustva pa nas baci na noge
dobro ja nisam imao voodo
ali sam imao riva tnt sa 32mb ja mislim da je bila
ma popis mi je puno širi
a najjaca mi je bila 9550ge i 2900xt ova potonja vrti crysis 2 na 720p bez problema :)
promašaj su mi fx 5200 to je valjda najjadnija kartica koju sam kupio.
ove gore su onako u posljednje vrijeme.
dobro ja nisam imao voodo
ali sam imao riva rivaTNT 2 sa 32mb ja mislim da je bila
ma popis mi je puno širi
a najjaca mi je bila 9550ge i 2900xt ova potonja vrti crysis 2 na 720p bez problema :)
promašaj su mi fx 5200 to je valjda najjadnija kartica koju sam kupio.
ove gore su onako u posljednje vrijeme.
FTFY..
Meni je najdugovječnija bila 8800 gts, vidim ti si imao gtx, znači imalo se repa...hehe
E jbg, sad je ovo vec preraslo u medusobno vrijedanje. Napravio sam benchmark STOCK vs. STOCK grafa na 1080p max postavkama i tu je 390 jaca. E sad sto ste vi overclockali, kolko vam troši i kak idu grafe na 4k nije bitno u ovom slucaju, ali stock vs. stock 390 je jaca i to je to, htjeli vi priznati ili ne.
Benchmark nije bio s ciljem da se pokaze da je Radeon bog i batina jer su obje grafe dobre, a razlika je neznatna (tko ce na 60+ FPS primijetiti 3 FPS-a ili 5 FPS-a razlike, molim vas...) nego cisto da se usporede grafe.
Imam i imao sam i Nvidia grafi kao i Radeona i potpuno sam nepristran jer do sad nisam imao problema ni s jednom tvrtkom, osim sto mi je na jednoj radeonki (stara 4650) i na jednoj Nvidiji (8800GT) krepao vent, al to doduse ide na racun PowerColora i Gigabyta.
Eto toliko, a vama ako se raspravlja o 4k onda napravite svoju temu Radeon VS Nvidia 4k ili kaj ja znam i tamo se svadajte :)
^^ Nigga please, ti si izjavio mega glupost kad si rekao da su nvidia grafe više za laptope i zakoračio u sferu najvećih provala Bug foruma 21. stoljeća
Nemojte vise kvarit temu.
Ovo prelazi u flame war i hrpu gluposti sa ponekim suvislim postom starijih forumasa.
Drzite se topica i okanite se suhoparnih grafova i usporedbi sa par posto razlike. Ionako se lipo igra na svemu o cemu se prica.

Nije ni 30%, imao sam 2 nvidia grafe i to GeForce 2MX i GeForce 4Ti 4400, ostalo je Radeon
Da 970/390 ce gurati naslove u 1440p kad igru optimizujes kako treba. Imas primjera gdje ljudi optimizuju Witchera 3 1080p high texture (pogasene neke gluposti sto bezveze nepotrebno opterecuju grafu) da radi igra na stabilnih 45fps na 660Ti karticama!!!!
Ako si jedan od onih koji instaliraju igru i samo je pokrenu, ne raspituju se kako pravilno optimizovati igru onda ti nece biti dovljna za 1440p naravski
P.S. ja sam veca budala sto se upustam u raspravu sa dva nvidia fanboya
Ispravljeno izvinite
Pa za 144hz na fullhd, te su grafe dusu dale za to. Oznojile bi se vjeruj mi.

R9 Nano specs "perolaka" kategorija
Ja sam se nedavno interesirao za novi GPU i to bas izmedu GTX970 i R9 390.
Jaaaaaako dobro sam ih proucio prije kupnje pa slucajno znam dosta bas o te dve kartice, precizno sam izvagao pluseve i minuse kako bi moja kupnja bila najbolja.
R9 390 je u prosjeku u svim igrama brza nekih 3-4 FPS-a i to je to s trenutnim performansama.
No ako niste mamin sin kojem ce mama iz carape za 4 mjeseca izvuc novce kad ovaj zakmeci za novom grafickom, 10% boljom od prosle ili ako niste PC entuzijaist kroz kojeg prolaze sve graficke na trzistu onda valjda gledate i na duge staze, proucavate kako se trziste krece itd.
Ono sto ja primjecujem jest da ce ATIeva vrlo vjerojatno biti bolja u DX12 naslova jer su ATI/AMD vec dugo radene za Mantle koji funkcionira slicno kao i DX12.
Ako primjecujete da next gen konzole, za koje se igre primarno rade imaju 8 Gb VRAM memorije (shared ali svejedno dosta vise od 4) te da su SOC sa velikim bandwidthom, te ako toj informaciji pridodate cinjenicu da nove graficke za PC izlaze sa high bandwith memorijom/HBM, te da ce nove graficke imati OD 8GB DO 32GB VRAM-a, shvacate da se trziste krece u smjeru povecanja radne memorije graficke i memorijskog pojasa.
Koja ce graficka onda biti bolja na duge staze?
Jel to R9 390 sa duplo vise memorije i duplo vecim bandwidthom ili kartica sa duplo manje memorije i duplo manjim bandwidthom?
Neka svatko donese sam svoj zakljucak.
Ali kada DX12 donese povecanje performansi od 100%, sto u prijevodu moze znaciti i povecanje detalja za 100%, sva ta informacija ce se morati spremati negdje.
TSOM ne mozete pokrenuti na ultra postavke tekstura bez vise od 6 GB VRAMA vec sad...
Osim ako ne stedite na struji...sami zakljucite LOL.
Dakle nano je manji fury x sa spustenim klokovima i gpu power faze-om koji ima zrachno turbinsko hladjene..nice ! ;-)
Sto znaci da moze nano u cf sa fury x nema jebade sa dodatnim vodenim ako je mid high kuciste ;-)
Ja sam se nedavno interesirao za novi GPU i to bas izmedu GTX970 i R9 390.
Jaaaaaako dobro sam ih proucio prije kupnje pa slucajno znam dosta bas o te dve kartice, precizno sam izvagao pluseve i minuse kako bi moja kupnja bila najbolja.
R9 390 je u prosjeku u svim igrama brza nekih 3-4 FPS-a i to je to s trenutnim performansama.
No ako niste mamin sin kojem ce mama iz carape za 4 mjeseca izvuc novce kad ovaj zakmeci za novom grafickom, 10% boljom od prosle ili ako niste PC entuzijaist kroz kojeg prolaze sve graficke na trzistu onda valjda gledate i na duge staze, proucavate kako se trziste krece itd.
Ono sto ja primjecujem jest da ce ATIeva vrlo vjerojatno biti bolja u DX12 naslova jer su ATI/AMD vec dugo radene za Mantle koji funkcionira slicno kao i DX12.
Ako primjecujete da next gen konzole, za koje se igre primarno rade imaju 8 Gb VRAM memorije (shared ali svejedno dosta vise od 4) te da su SOC sa velikim bandwidthom, te ako toj informaciji pridodate cinjenicu da nove graficke za PC izlaze sa high bandwith memorijom/HBM, te da ce nove graficke imati OD 8GB DO 32GB VRAM-a, shvacate da se trziste krece u smjeru povecanja radne memorije graficke i memorijskog pojasa.
Koja ce graficka onda biti bolja na duge staze?
Jel to R9 390 sa duplo vise memorije i duplo vecim bandwidthom ili kartica sa duplo manje memorije i duplo manjim bandwidthom?
Neka svatko donese sam svoj zakljucak.
Ali kada DX12 donese povecanje performansi od 100%, sto u prijevodu moze znaciti i povecanje detalja za 100%, sva ta informacija ce se morati spremati negdje.
TSOM ne mozete pokrenuti na ultra postavke tekstura bez vise od 6 GB VRAMA vec sad...
Osim ako ne stedite na struji...sami zakljucite LOL.
Mantle je prisutan u tek par igara i GCN grafe podrzavaju dx12 feature level 12_0 dok nvidia podrzava dx12 feature level 12_1
dx12 igre mislim da necemo vidjeti jos dugo (ako je suditi koliko dugo je trebalo da dx10 i dx11 zazive - s tim da dx10 nikad nije posteno zazivio)
a graficke od 8+GB memorije ce biti vecinom beskorisne zato sto ce i dalje vecina igara biti portovi sa konzola koje se vrte na 3g starom hardveru - imat ce smisla za 4K i VR gaming jedino..
btw nema sanse da dx12 donese poboljsanje performansi od 100% niti ce se kolicina detalja povecati za 100%..lol
Mnogo sam se zaleteo za 390 a svi mi preporucuju 970..hmmm
Imao sam obje grafe u istom PC-u, 390 je jača od 970. Jednostavno receno, 5% jaca grafa za 5% manju cijenu, na globalnoj razini (330$ za 390, 350$ za 970 je preporucena cijena), kod nas su cijene kakve jesu pa su gotovo iste... Da budem precizniji, radi se o Sapphire Nitro R9 390 OC i Gigabyte GTX970 WF3 OC, naravno rijec je o tvornickom OC-anju, inace nista nije mijenjano.
Razlike su od 2 FPS-a u korist 390-tke (u FC4, na 74 FPS avg., prosjeci na 390-tki, cisto da se vidi razlika u postocima), do 10 FPS-a u korist 390-tke(!) (Metro:LL, na 64 FPS avg.), a osim toga npr. u GTA V je razlika 4-5 FPS (54 FPS avg.), GRID: Autosport 7 FPS (93 FPS avg.)... Samo da napomenem, kolko god cudno zvucilo za Nvidia fanboye, GTX nije pobijedila u niti jednom benchmarku. Za Havaje dosta neobicno, ali u 300 seriji cak ni temperature nisu problem, max. 74°C u stress testu, ne ide preko 68°C u igrama. Jedino sto je u korist Nvidije je potrosnja koja je kod 390-tke bome na razini GTX980 koja je dosta jaca grafa. Znaci ako te muce racuni za struju ides na 970, ako hoces jacu grafu ides na 390.
Moje misljenje je oduvijek bilo: AMD su grafe za gaming PC, Nvidia grafe su za laptope. Sad lupajte TD na ovu izjavu.
Znao sam da su mi ovi tvoji benchevi onak pa sam provjerio Grid Autosport.....1080p SVE max ukljucujuci i MSAA x8 i average fps kod mene je 109.77 fps......16 fps vise nego na tvojoj 390....naravno ovo je na overclockanoj grafi ali igram sve igre sa tim overclockom.
BAS me zanima sta ces sad izmislit......da si mislio 193fps?
293.
Btw. ne znam kakvu ti to verziju igre imas, ali Grid Autosport nema Anti Aliasing medu opcijama. ;)

293.
Btw. ne znam kakvu ti to verziju igre imas, ali Grid Autosport nema Anti Aliasing medu opcijama. ;)
Ti mene zezas?Ovo postaje sve gore po tebe jer vidim da ti igru nisi niti dodirnuo a ispucavas ovdje svoje bench rezultate i vrsis usporedbe.
Dali da te reportam za laganje i muljanje za apsolutno sve ove tvoje postove koji su se dodirnuli teme i potaknuli raspravu?
A vidim da je clan Penryn ili kako se zove banan prvenstveno jer je odgovarao na tvoje gluposti.....
EDIT:
http://www.dsogaming.com/pc-performance-analyses/grid-autosport-pc-performance-analysis/
Imas itekako AA opcija za birat.
Totalno su pukli u AMD-u, misle prodavat nano po cijeni 980Ti.. Udio na trzistu ce im past ispod 10% u roku keks. Kakvi debili...
293.
Ti mene zezas?Ovo postaje sve gore po tebe jer vidim da ti igru nisi niti dodirnuo a ispucavas ovdje svoje bench rezultate i vrsis usporedbe.
Dali da te reportam za laganje i muljanje za apsolutno sve ove tvoje postove koji su se dodirnuli teme i potaknuli raspravu?
A vidim da je clan Penryn ili kako se zove banan prvenstveno jer je odgovarao na tvoje gluposti.....
EDIT:
http://www.dsogaming.com/pc-performance-analyses/grid-autosport-pc-performance-analysis/
Imas itekako AA opcija za birat.
Evo ti .xml file od danas. S kolegom toxicom sam se dogovorio za usporedbu grafi s obzirom da je on jedini objektivan vlasnik 970-tke, da vi koji svrsavate na nvidiju mozete mirno spavati. Ocekujte topic i rezultate kroz par dana.
EDIT: Moje duboke isprike, sad sam pronasao u xml-u da je MSAA x8.