AMD Radeon R9 300/Fury Series

poruka: 6.870
|
čitano: 644.996
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
odjavljen
Re: AMD Radeon R9 300 Series
chaselol kaže...
XXX kaže...

A bumo vidli kad izbace nano da li se računa ili ne. S obzirom na dimenzije i performanse nema konkurencije od kako je izašla.

Ima, to je FuryX. U cjenovnom rangu 970 za tu velicinu nema konkurenciju 

FuryX je barem duplo veća grafička kartica. Znači nema. Radijator i cijevi ti ne vidiš ili misliš da Fury X može raditi bez toga?

13 godina
MEGATAMA kaže...

LOL ti ocekujes da ce nano bit identicna fury x ali sa manjom potrosnjom itd itd itd.....na to ukazuje tvoje povlacenje paralele.

Ne znam odakle si izvukao da ja pricam o Nano kartici, pogrijesio si.

XXX kaže...

FuryX je barem duplo veća grafička kartica. Znači nema. Radijator i cijevi ti ne vidiš ili misliš da Fury X može raditi bez toga? 

Aj sad stavi neku "full size" pa da ga mjerimo sto bi rekli :D
Zar smeta tih citavih par milimetara koliko treba za vodeno hladjenje kad imas karticu koja je duplo duza? :D
Prihvatite cinjenicu da je amd napravio vrhunski proizvod u veoma malim dimenzijama i prestanite da hejtate koji vam je, nece vas hejt smanjiti 980ti (doduse ko zna mozda se i tu desi fijasko s memorijom ili nesto trece kao i kod 970, cim je toliko hvale) 

fury x fury x
AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
17 godina
odjavljen
chaselol kaže...
Prihvatite cinjenicu da je amd napravio vrhunski proizvod u veoma malim dimenzijama i prestanite da hejtate koji vam je, nece vas hejt smanjiti 980ti (doduse ko zna mozda se i tu desi fijasko s memorijom ili nesto trece kao i kod 970, cim je toliko hvale) 

Jesam li ja riječ rekao protiv toga da je AMD napravio dobar posao u ovoj ili bilo kojoj drugoj temi? Što se činjenica tiče ti si slijep za iste. GTX 970 mini je izašla ohoho i na tim dimenzijama i po toj cijeni nema konkurencije. Fury X ima radijator koji je sastavni dio kartice, ne može raditi bez njega i daleko je veča. To su činjenice a ostalo su tvoja laprdanja.

Poruka je uređivana zadnji put ned 23.8.2015 18:35 (XXX).
13 godina
AMD Radeon R9 300 Series

Sto bi nas narod rekao, a da se kulturno izrazim: rdjavom penisu i dlaka smeta. 
Sad je vodeno hladjenje i cijevi problem iako bez problema stane u bilo koje kuciste 

Poruka je uređivana zadnji put ned 23.8.2015 18:42 (chaselol).
Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
odjavljen
AMD Radeon R9 300 Series

Ne vrijedi sa tobom raspravljati. Tko je rekao da je problem? Nisu istih dimenzija. GTX 970 mini je manja, Nano će tu konkurirati po dimenzijama. Da li su Nano i FuryX istih dimenzija?

Moj PC  
4 1 hvala 0
13 godina
AMD Radeon R9 300 Series

Aman covjece koga briga sto je 970 mala to je prkno od kartice u poredjenju sa FuryX!!!!

980ti kad izbace mini onda poredimo, do tad cao zdravo 

Moj PC  
1 2 hvala 0
17 godina
odjavljen
AMD Radeon R9 300 Series

Briga onog tko želi mali PC i nitko ne uspoređuje performanse GTX 970 i FurX. Niti je ista cijena niti su iste performanse. Na prošloj stranici si napisao 

chaselol kaže...
Realno, jedini napredak danas je Fiji pored laptopa koji se sve vise i vise smanjuju. Ocu kuciste velicine kutije za graficku, 2015 je vec 

Ja sam ti na to odgovorio da je napredak postignut već prije godinu dana sa GTX 970 mini, sa kojom možeš imati najamnje moguće kućište. Znači daleko prije Nano koja tek sada konkurira tome. Za vidjeti je koje će biti performanse i cijena.

Poruka je uređivana zadnji put ned 23.8.2015 19:10 (XXX).
Moj PC  
4 0 hvala 0
16 godina
AMD Radeon R9 300 Series

predviđam da će fury nano bit jaka kao 390x a koštat će oko 600 eura

kradem mine iz minskog polja
Poruka je uređivana zadnji put ned 23.8.2015 19:32 (dery).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
AMD Radeon R9 300 Series

Eto, mrzitelji AMD-a poput Chaselola i dalje pricaju kako je AMD izbacio super proizvode a firma dotle nezaustavljivo tone, dosli su na 18% udjela i vrlo brzo ce u jednoznamenkaste vode uplovit. Bitno da oni dotle izbacuju super proizvode...

Moj PC  
0 1 hvala 0
14 godina
ansha kaže...

Eto, mrzitelji AMD-a poput Chaselola i dalje pricaju kako je AMD izbacio super proizvode a firma dotle nezaustavljivo tone, dosli su na 18% udjela i vrlo brzo ce u jednoznamenkaste vode uplovit. Bitno da oni dotle izbacuju super proizvode...

Sto ces kad nvidia izbacuje proizvode poput nvidia quadro koje kupuje svaka firma u svijetu, a u praksi je ista kao high end gaming geforce kartice.

Ostalo su gameri kojima svi preporucuju nvidia kartice, a u stvarnosti amd kostaju manje i jednako su dobre kao high end nvidia kartice, također cpu.

Također cijena fx8300 je 1000kn, a najeftinij i7 s1150 danas je 3000 kn, pa usporedi a dobit ces do 20-max30 fpsa razlike kad rade na istom clocku. (pa sad reci sto je isplativo?)

Mislim kad amd izbaci AM4 Zen, da ce i7 Skylake potonuti iskreno...

13 godina
ansha kaže...

Kasno su izbacili novu generaciju, mada ja ne priznajem ni konkurentsku 9xx seriju inovativnom i smijesno je vidjeti da je 980ti jaca od novog titana u svim mogucim testovima, sto samo potvrdjuje koliko se zelena ekipa sprda sa svojim potrosacima a oni slijepo k'o ovce blejeci idu na klanje

Jedini prozivod next gena je Fiji cip, sve ostalo je staro a vi ako se mozete zadovoljiti istom tehnologijom zadnjih 4-5 godina, super.

Poruka je uređivana zadnji put pon 24.8.2015 10:36 (chaselol).
17 godina
neaktivan
chaselol kaže...

Jedini prozivod next gena je Fiji cip, sve ostalo je staro a vi ako se mozete zadovoljiti istom tehnologijom zadnjih 4-5 godina, super.

A ako je to staro jeftinije, efikasnije i brže od next-gena, šta onda?

I u čemu je to next-gen osim što ima 50% veću mem. propusnost od GTX980Ti a od koje nema koristi? Arhitektura je stara GCN od koje je čini se i AMD odustao, tj. dogodine dolazi neka nova.

Poruka je uređivana zadnji put pon 24.8.2015 10:47 (Penryn).
17 godina
AMD Radeon R9 300 Series

Fury/ x ima novu arhitekturu gnc 1.3 .

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
4mal kaže...

Fury/ x ima novu arhitekturu gnc 1.3 .

Je sad je nova(zapravo nije nova već nadograđeni stari GCN još tamo iz 2011.), al dogodine dolazi neka druga "nova", zasad iz AMD-a samo kažu da će bit duplo efikasnija od trenutne a koliko će veze imat s trenutnom GCN - tko zna. Također se očekuje da će HBM2 imat duplo veći bandwidth od Fury X i dolazit će s 8-16GB.

17 godina
neaktivan
AMD Radeon R9 300 Series

Evo jedan slajd vezan za Fury Nano. Usporedba je s R9 290X i Fury X u Far Cry 4. 

Moj PC  
0 0 hvala 2
12 godina
neaktivan
AMD Radeon R9 300 Series

Mnogo sam se zaleteo za 390 a svi mi preporucuju 970..hmmm

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
AMD Radeon R9 300 Series

Super mi je nano koncept, no cijena bi mogla biti šou. Kakva je vaša procjena, ~5000kn kod naših?

Tread softly because you tread on my dreams.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Penryn kaže...

Evo jedan slajd vezan za Fury Nano. Usporedba je s R9 290X i Fury X u Far Cry 4. 

that PPW daje nadu u bolje sutra definitivno...

Mene više muči običan fJuri vs nano...

12 godina
neaktivan
DarthMarkus kaže...
Penryn kaže...

that PPW daje nadu u bolje sutra definitivno...

Mene više muči običan fJuri vs nano...

Kolko je to Evra?? :D

17 godina
AMD Radeon R9 300 Series

Eto da i tu okačimo ovu fotku, dakle fizičke dimenzije Fury Nano vs jedan Pametnjakovič telefon.

http://www.radiocrash.net/category/category/ekipa
Moj PC  
6 0 hvala 6
17 godina
AMD Radeon R9 300 Series

pa taj nano mos u torbi furat, idealan za posudbu i cesto testiranje na razlicitim konfama tj. seljakanja naokolo 

Poruka je uređivana zadnji put pon 24.8.2015 16:12 (4mal).
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
4mal kaže...

pa taj nano mos u torbi furat

Bit će uskoro "tablet" sa odvojivom grafom...ccc

Poruka je uređivana zadnji put pon 24.8.2015 16:11 (DarthMarkus).
17 godina
AMD Radeon R9 300 Series

vis nano kao eGPU solucija uz neki prosjecan laptop

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
4mal kaže...

Ali, to će bit *ebeno... Mislim, imati konačno perf desktop high enda na laptopu mi je uvjek bio mokri san...Ako cjenovno bude prihvatljivo dakako

Poruka je uređivana zadnji put pon 24.8.2015 16:23 (DarthMarkus).
12 godina
DarthMarkus kaže...
4mal kaže...

Ali, to će bit *ebeno... Mislim, imati konačno perf desktop high enda na laptopu mi je uvjek bio mokri san...Ako cjenovno bude prihvatljivo dakako

Dzizus pa nije samo velicina bitna za laptope,potrosnja,toplina.....

13 godina
AMD Radeon R9 300 Series

Meni igranje na laptopu nikad neće biti prihvatljivo. Mini itx solucije su mi zanimljive, mala lijepa kutijica na stolu i monitor od 30-ak inča, kakav laptop :P

Tread softly because you tread on my dreams.
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
AMD Radeon R9 300 Series

nice

Moj PC  
3 0 hvala 2
13 godina
MEGATAMA kaže...
DarthMarkus kaže...
4mal kaže...

Dzizus pa nije samo velicina bitna za laptope,potrosnja,toplina.....

Đizus, zato sam stavio hvalospjev o PPW-u u post iznad kojeg je @penryn linkao

Poruka je uređivana zadnji put pon 24.8.2015 18:07 (DarthMarkus).
12 godina
neaktivan
cardadule kaže...

Mnogo sam se zaleteo za 390 a svi mi preporucuju 970..hmmm

Imao sam obje grafe u istom PC-u, 390 je jača od 970. Jednostavno receno, 5% jaca grafa za 5% manju cijenu, na globalnoj razini (330$ za 390, 350$ za 970 je preporucena cijena), kod nas su cijene kakve jesu pa su gotovo iste... Da budem precizniji, radi se o Sapphire Nitro R9 390 OC i Gigabyte GTX970 WF3 OC, naravno rijec je o tvornickom OC-anju, inace nista nije mijenjano.

Razlike su od 2 FPS-a u korist 390-tke (u FC4, na 74 FPS avg., prosjeci na 390-tki, cisto da se vidi razlika u postocima), do 10 FPS-a u korist 390-tke(!) (Metro:LL, na 64 FPS avg.), a osim toga npr. u GTA V je razlika 4-5 FPS (54 FPS avg.), GRID: Autosport 7 FPS (93 FPS avg.)... Samo da napomenem, kolko god cudno zvucilo za Nvidia fanboye, GTX nije pobijedila u niti jednom benchmarku. Za Havaje dosta neobicno, ali u 300 seriji cak ni temperature nisu problem, max. 74°C u stress testu, ne ide preko 68°C u igrama. Jedino sto je u korist Nvidije je potrosnja koja je kod 390-tke bome na razini GTX980 koja je dosta jaca grafa. Znaci ako te muce racuni za struju ides na 970, ako hoces jacu grafu ides na 390.

Moje misljenje je oduvijek bilo: AMD su grafe za gaming PC, Nvidia grafe su za laptope. Sad lupajte TD na ovu izjavu. 

Samozadovoljstvo uništava perfekciju. | LoL EUNE: iScream | http://eune.op.gg/summoner/userName=iScream
12 godina
AMD Radeon R9 300 Series

I opet se navode benchmark naslovi koji rade fantasticno...sta je sa onima koji rade lose i u kojima framerat oscilira....Pcars,Watch Dogs,MGS GZ,AC U,Dying Light,AC4,u svim tim igrama gtx970 pojede radeone i apsolutno me nije zanimao uzrok nego rijesenje kad sam imao 290 tri-x a amd rijesenje nije imao niti ce gaimat ubuduce.Dat par tisuca kuna za grafu da bi mi doslovno sacica novih igara radila vrhunski a vecina ne je besmisleno i ne smatram da je tu nvidia glavni krivac kad vidim kako se amd driveri snalaze sa dx11.....

Moj PC  
2 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice