OMG
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
uuu vidi ovog devila
Izgleda kao nesto sto je otpalo sa Transformera......
Vizualno mi se baš i ne sviđa al ako je to hibridno hlađenje ka i ovo moje onda topla preporuka jer je ružna al brutalno hladi
Koliko ti drzi temp u full loadu, ja bi sebi isto tako nesto smontiro, ali izgubio bi jamstvo
Koliko ti drzi temp u full loadu, ja bi sebi isto tako nesto smontiro, ali izgubio bi jamstvo
Ne prelazi 60-65c u normalnim uvjetima (mislim na oko 22-25c u sobi) a u ovim ekstremnim temperaturama di zna u prostoriji i priko 30c grafa se najviše popela na 74c
Obicno kada netko kupi bolji pc za gejming, zajedno sa istim dobije i veci racun za struju, medutim ponosni vlasnici 3xx serije, a 2xx takodjer, imaju jednu veliku prednost, preko zime nema potrebe za grijanjem prostorije, usijano kuciste je i previse sta se topline tice..dakle sto vise igrate, vise stedite ;)
Edit: za ekipu koja lupa dislike, nije pljuvanje, nego je sala....inace sam vlasnik 390x-a
Ja kako sam zamjenio r9 270 sa 7950, osjetio sam vecu razliku u temp na kucistu (dosta toplije) ali kad sam stavio jos 2 venta da izbacuju vazduh sa gornje strane (ukupno 6) sve se vratilo na normalu...

skocila cijena moje Fury X-ice u linksu sa 5700 na 6300
ima od xfx-a model ali je nesto jeftiniji i nedostupan....
Odmah na oglas :D možda i zaradiš nešto!
Nema shansone ;-)
Sto bi znacilo da je bila istina da ce amd imat vrlo ogranicene kolicine nove serije radi memorije........
ma sve je islo gore, ja sam bas gledao jucer, neke komponemnte su skuplje za 300-400 kn nego sto su bile pred mjesec dana...znam jer sam u Linksu kupio komp
Sto bi znacilo da je bila istina da ce amd imat vrlo ogranicene kolicine nove serije radi memorije........
Ili $$$ nikad nije bio jaci nego sad...

po toj logici cijena bi trebala pasti, a ne skakati u nebesa... tečaj $ opet pada, sa 7.2 od pred 15 dana na 6.8 kn (danas)
izglednije je da više nemaju na lageru
po toj logici cijena bi trebala pasti, a ne skakati u nebesa... tečaj $ opet pada, sa 7.2 od pred 15 dana na 6.8 kn (danas)
izglednije je da više nemaju na lageru
Ili su trenutne zalihe uzimali dok je USD bio npr. tih 7.2kn..
Jadan li smo svi skupa kad cijene (skoro) svih pc djelova ovise samo o dolaru.
pa kaj nije praksa da trgovac/banka/firma snosi dobitke i gubitke kod promjene tečaja?
pa kaj nije praksa da trgovac/banka/firma snosi dobitke i gubitke kod promjene tečaja?
Kakve veze oni imaju s tim? Uvoznik kupi po cijeni koja je aktualna, i prodaju dalje. Jedini tko snosi troškove su kupci.
Obicno kada netko kupi bolji pc za gejming, zajedno sa istim dobije i veci racun za struju, medutim ponosni vlasnici 3xx serije, a 2xx takodjer, imaju jednu veliku prednost, preko zime nema potrebe za grijanjem prostorije, usijano kuciste je i previse sta se topline tice..dakle sto vise igrate, vise stedite ;)
Edit: za ekipu koja lupa dislike, nije pljuvanje, nego je sala....inace sam vlasnik 390x-a
Grijanje i igranje u jednom.
Htio bi si uzet r9 390 (od kojeg proizvodaca jos neznam), pratim cijene od 6 mj. za sad su iste. Jel ima kakve sanse da padnu cijene krajem godine?
Gledo sam za trenutnu grafu(r9 270x) koju sam uzeo u 2. mj prosle godine mozda je pala cijena za kojih 100kn. Nejde mi bas u glavu ako su se pojavile nove grafe da nije pala cijena starijim.
http://www.extremetech.com/gaming/212314-directx-12-arrives-at-last-with-ashes-of-the-singularity-amd-and-nvidia-go-head-to-head/3
Interesantan clanak, prvi test dx 11 i 12 na amd/nvidia gpus.
Pozdrav svima, trebam još jedno mišljenje/pomoć oko odabira grafe.
Naime trenutni izbor je između GTX 970 i R9 390 koje bi zamjenile trenutnu 770-ku za koju sam dobio ponudu, igre će se vrtit na FHD i kako stvari stoje sigurno neće iznad toga još neko vrijeme.
Prema testovima ispada da su te dvije kartice skoro pa jednake po performansama na FHD, eventualno fps gore dolje ovisno o igri.
Brine me samo 4GB naspram 8 GB vrama. Ne igram baš najnovije igre nego većinom samo BF4 MP, GTA V u single playeru i još neke starije sp igre s vremena na vrijeme.
Što biste uzeli od ovo dvoje:
P.S Ako biste 390-ku, može li prijedlog za model koji biste odabrali, bio bih zahvalan.
22 | Gigabyte GTX 970 G1 |
---|---|
22 | R9 390 |
Pozdrav svima, trebam još jedno mišljenje/pomoć oko odabira grafe.
Naime trenutni izbor je između GTX 970 i R9 390 koje bi zamjenile trenutnu 770-ku za koju sam dobio ponudu, igre će se vrtit na FHD i kako stvari stoje sigurno neće iznad toga još neko vrijeme.
Prema testovima ispada da su te dvije kartice skoro pa jednake po performansama na FHD, eventualno fps gore dolje ovisno o igri.
Brine me samo 4GB naspram 8 GB vrama. Ne igram baš najnovije igre nego većinom samo BF4 MP, GTA V u single playeru i još neke starije sp igre s vremena na vrijeme.
Što biste uzeli od ovo dvoje:
P.S Ako biste 390-ku, može li prijedlog za model koji biste odabrali, bio bih zahvalan.
Kada u R9 300 temi GTX 970 ima vise glasova, onda ti je sve jasno. :)
kako gtx 970 ima vise glasova osim sto smo mi koji imamo gtx 970 glasali za istu :) haha
Pala je narudžba sa Gigabyte GTX 970 G1. Hvala svima na glasovanju. Case closed .
Bas lipo i bez argumenta ispaljenog, tema je sabotirana.
Koji je onda smisao ovakve teme?

Bas lipo i bez argumenta ispaljenog, tema je sabotirana.
Koji je onda smisao ovakve teme?
ja sam takoder stisnuo 970, iz razloga sto je u pitanju 390 model ne 390x..iako kolega s foruma prodaje 290x lightning staru 1mj. koja podere to sve...za 2500kn
Ma ta 290x je odlična, super model, top komponente i sve. Ali ja bi morao mjenjat napajanje za tu grafu da bi je mogao iskorištavat kako spada. Tako da opet to je još jedan trošak a ovo dvoje je u granicama.
Nek si se javio i stisnuo za gtx, glasovi vlasnika ionako vrijede.
Te grafe su skroz podjednake, al mi je princip funkcioniranja foruma u ovakvim situacijama blesav u najmanju ruku.
Sto je najsmjesnije, cak je i chaseLOL; dao suvisao argument za ostanak na 770 seriji, i nije predlozio HD290 za 1800 sa njuskala. :)
Di je tu logika? Ili smisao ove teme? Hvala.
p.s. stjepanj, bio bi red da ti uzmes tu MSI munju i spasis tu nastalu situaciju. Simpatije su ocite, a mozda bi pao i koji OC rekord.

Ma ta 290x je odlična, super model, top komponente i sve. Ali ja bi morao mjenjat napajanje za tu grafu da bi je mogao iskorištavat kako spada. Tako da opet to je još jedan trošak a ovo dvoje je u granicama.
da problem je u napajanju. to xfx nema niti cak 2x8, a ova 290x trazi 2x8+6...