AMD Radeon R9 300/Fury Series

poruka: 6.870
|
čitano: 633.631
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Re: AMD Radeon R9 300 Series
XXX kaže...

Ja sam njih par išprdao kad smo išli van u Zagrebu pa smo 1:1. Bureka koliko želiš i od čega želiš...oš motani, oš trokut i sve na komad. 

Što se teme tiče evo još jedne recenzije :D

http://www.hardwarecanucks.com/forum/hardware-canucks-reviews/69792-amd-r9-fury-performance-review-19.html

Navedena upravo najbitnija stavka.....amd ima genijalne inzinjere i doslovno uvjek daju vise vrama od nvidie ali sam dojma da je amd svoj driver team bacio krokodilima negdje nakon izlaska OMEGA drivera.......

Poruka je uređivana zadnji put sub 11.7.2015 16:50 (MEGATAMA).
10 godina
AMD Radeon R9 300 Series

Samo da AMD nabaci malo jači i agresivniji marketing i malo bolje drivere i opet su na konju. Treba tržištu rivalstva.

4 0 hvala 0
13 godina
AMD Radeon R9 300 Series

A šta znači ona fraza u mnogim igrama "Nvidia-The way it's meant to be played". Dali to znači da se sve te igre bolje ponašaju na Nvidinijim karticama. Ja sam uvijek imao AMD kartice. Dali sam nešto propustio?

Uskoro kupujem novu grafu i planiram opet AMD (vjerojatno fury X) . Dali griješim?

http://www.youtube.com/user/SylarSilent
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
AMD Radeon R9 300 Series

da ali nemora bit,to je njihov marketing malo agresivan...

uzimash fury x nice...ne grijesis nista... , to ce bit druga na forumu ako te iz prve ruke nes zanima oko nje javi mi se na pp imas pola rece tu u temi sto sam nbzr

napiso..bdw 15.7 driveri idealni za r9 seriju pogotovo fury/x a bit ce i bolji 

Poruka je uređivana zadnji put pon 13.7.2015 19:13 (4mal).
Moj PC  
4 0 hvala 0
13 godina
4mal kaže...

uzimash fury x nice...ne grijesis nista... , to ce bit druga na forumu ako te iz prve ruke nes zanima oko nje javi mi se na pp imas pola rece tu u temi sto sam nbzr

mislio sam prošli tjedan uzeti novu grafu (r9 390) međutim i ovdje na forumu, a i u linksu su mi preporučili da se strpim još par mjeseci da malo padnu cijene tako da ću pričekati kraj ljeta samo onda neću 390 nego fury ili fury x...

već kad si se ponudio pitao bih te (pošto planiram uzeti samo grafu) kako će to podnositi moj I5 3550 3,30Ghz i matična asrock h77 pro mvp... Hoće li biti nekog bottlenecka mada planiram 1080p gaming

Poruka je uređivana zadnji put pon 13.7.2015 21:46 (sylar951).
17 godina
AMD Radeon R9 300 Series

nebi trebalo...jel ide do 3.8 4.0... spreman si i za vece reze 

Poruka je uređivana zadnji put pon 13.7.2015 21:52 (4mal).
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
protjeran
sylar951 kaže...
4mal kaže...

mislio sam prošli tjedan uzeti novu grafu (r9 390) međutim i ovdje na forumu, a i u linksu su mi preporučili da se strpim još par mjeseci da malo padnu cijene tako da ću pričekati kraj ljeta samo onda neću 390 nego fury ili fury x...

već kad si se ponudio pitao bih te (pošto planiram uzeti samo grafu) kako će to podnositi moj I5 3550 3,30Ghz i matična asrock h77 pro mvp... Hoće li biti nekog bottlenecka mada planiram 1080p gaming

bit ce jako lose, problem i je u tome sto manja reza veci cpu load, kombinacija tog "slabasnog" i5 i monstruozne fury/x nikao nije dobro! sva sreca uvjek se nadu jeftino i7 na njusci:)

evo pogledaj sta se desava kad stavis rezu na 2k i 4k(moj osobni primjer u gta5 ali na novijem i mocnijem i5 no slabijom grafom za cca 30-50% od fury/x:)

2k-cpu usage varira od cca 80-100% 2k-cpu usage varira od cca 80-100%
vs
4k-cpu usage varira od cca 60-80% 4k-cpu usage varira od cca 60-80%
lp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
Poruka je uređivana zadnji put uto 14.7.2015 2:40 (Stjepanj).
13 godina
Stjepanj kaže...

bit ce jako lose, problem i je u tome sto manja reza veci cpu load, kombinacija tog "slabasnog" i5 i monstruozne fury/x nikao nije dobro! sva sreca uvjek se nadu jeftino i7 na njusci:)

evo pogledaj sta se desava kad stavis rezu na 2k i 4k(moj osobni primjer u gta5 ali na novijem i mocnijem i5 no slabijom grafom za cca 30-50% od fury/x:)

hmmm, naravno ne mislim ostati na tom procesoru ali neću baš uskoro biti u mogućnosti uz fury još iskeširati i neki bijesni I7 i mijenjati matičnu... taj dio bi si ostavio za kraj ove godine ili početak sljedeće. Onda bi vjerojatno prešao na 2011 socket i uzeo neki dobar I7 5xxx. (pošto procesori ne zastarijevaju tolikom brzinom kao grafičke mislim da bi to bio dugoročan ulog)

Poruka je uređivana zadnji put uto 14.7.2015 5:30 (sylar951).
16 godina
sylar951 kaže...
Stjepanj kaže...

hmmm, naravno ne mislim ostati na tom procesoru ali neću baš uskoro biti u mogućnosti uz fury još iskeširati i neki bijesni I7 i mijenjati matičnu... taj dio bi si ostavio za kraj ove godine ili početak sljedeće. Onda bi vjerojatno prešao na 2011 socket i uzeo neki dobar I7 5xxx. (pošto procesori ne zastarijevaju tolikom brzinom kao grafičke mislim da bi to bio dugoročan ulog)

Kao prvo ne slušaj svašta ovdje jer sve te priče o bottleneckovima u 90% slučajeva uopće ne drže vodu. Naravno, i5 3550 (3,3Ghz) je daleko od top procesora ali je dovoljan za veliku većinu igri i nećeš uopće vidjeti razliku (ili će biti vrlo malena - kojih 5-10% u vrh glave) naspram i7 3770K, ako gledamo tu generaciju. Koristio ti Fury X ili R9 390, s tim procesorom koji imaš ćeš bez problema odigrati sve igre na 1080p. Probaj malo progooglati po netu ako imaš vremena, jer ovdje na temi se priča svakakvih gluposti.

U prilogu imaš jedan od milijun cpu testova u današnjim igrama - ovaj na primjer koristi TitanX (trenutno najbolji single gpu) kroz GTA5 koji Stjepanj navodi kao veliki problem.

Moj Portfolio: http://3docean.net/user/tomislavn -- twitch.tv/Gaapster -- Origin: MrSmith_Cro -- Steam: MRSmith
17 godina
AMD Radeon R9 300 Series

Ukratko ako rokash sp /gpu based igre onda si ok ako mp ,onda ces imat bn al opet zanemariv.  :-)

Poruka je uređivana zadnji put uto 14.7.2015 9:32 (4mal).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
mrsmith kaže...
sylar951 kaže...
Stjepanj kaže...

Kao prvo ne slušaj svašta ovdje jer sve te priče o bottleneckovima u 90% slučajeva uopće ne drže vodu. Naravno, i5 3550 (3,3Ghz) je daleko od top procesora ali je dovoljan za veliku većinu igri i nećeš uopće vidjeti razliku (ili će biti vrlo malena - kojih 5-10% u vrh glave) naspram i7 3770K, ako gledamo tu generaciju. Koristio ti Fury X ili R9 390, s tim procesorom koji imaš ćeš bez problema odigrati sve igre na 1080p. Probaj malo progooglati po netu ako imaš vremena, jer ovdje na temi se priča svakakvih gluposti.

U prilogu imaš jedan od milijun cpu testova u današnjim igrama - ovaj na primjer koristi TitanX (trenutno najbolji single gpu) kroz GTA5 koji Stjepanj navodi kao veliki problem.

Slažem se u svemu ali ono što je meni zanimljivo su ovi on line testovi koji prektički nikada ne odgovaraju istini, barem ne onome što vidim na vlastitom kompu. Već mi je to lagano smješno. Znači nemam ovakev postavke u igri jer nemam titana ali valjda se svi možemo složiti da titan nije usko grlo za ovu igru bez obzira na detalje na toj rezoluciji. Znači imam prilagođene detalje koji su još uvijek sasvim pristojni( teksture na maksimumu, detlji kombinacija visoki i vrlo visoki uz osnovni AA) i skoro stalno imam preko 60 fps-a u igri. Padne ispod toga tj, na nekih 40 kad je baš neka ludnica na cesti u vidu više sudara i sl. ali to nije ni približno kao na ovom grafu...jer ja imam prosjećno 70 fps-a a ne 40 sa procesorom koji radi na samo 4.0.

Evo slika

http://www.pohrani.com/f/V/x/26J2CsJU/screen-shot-07-14-15-at-.png

http://www.pohrani.com/f/2e/4I/265eh9oS/screen-shot-07-14-15-at-.png

14 godina
neaktivan
AMD Radeon R9 300 Series

Bottlencek nije isti za svaku igru. Neka traži više CPUa, neka više GPUa. Imate alate koji mjere između ostaloga i load. Instalirate jedan takav, malo odigrate i vidite što je bottleneck i koliki je otprilike.

3 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
AMD Radeon R9 300 Series

Inače po nekim novim informacijama AMD bi mogao imati monopol na HBM2 memoriju. Izgleda da će oni diktirati koliko će takve memorije biti dostupno konkurenciji pa bi to moglo poremetiti planove nvidiji i novim pascal karticama. 

http://wccftech.com/amd-working-entire-range-hbm-gpus-follow-fiji-fury-lineup/

"This is we’re told is to take advantage of a deal established with SK Hynix which gives AMD priority to HBM2 capacity which is going to be in limited supply initially. Capturing as much of the initial production capacity as possible would give AMD an edge against its main rival, Nvidia, going into the next generation of GPUs featuring second generation HBM technology. Which is exactly what the company is gunning for."

Read more: http://wccftech.com/amd-working-entire-range-hbm-gpus-follow-fiji-fury-lineup/#ixzz3fqzHyvGO

Moj PC  
3 0 hvala 3
12 godina
XXX kaže...

Inače po nekim novim informacijama AMD bi mogao imati monopol na HBM2 memoriju. Izgleda da će oni diktirati koliko će takve memorije biti dostupno konkurenciji pa bi to moglo poremetiti planove nvidiji i novim pascal karticama. 

http://wccftech.com/amd-working-entire-range-hbm-gpus-follow-fiji-fury-lineup/

"This is we’re told is to take advantage of a deal established with SK Hynix which gives AMD priority to HBM2 capacity which is going to be in limited supply initially. Capturing as much of the initial production capacity as possible would give AMD an edge against its main rival, Nvidia, going into the next generation of GPUs featuring second generation HBM technology. Which is exactly what the company is gunning for."

Read more: http://wccftech.com/amd-working-entire-range-hbm-gpus-follow-fiji-fury-lineup/#ixzz3fqzHyvGO

Sto u prijevodu znaci da ce se prednosti te memorije onda pocet koristit tek za par godina........za sada prva generacija memorije ne daje nikakvu stvarnu prednost radeonu niti u benchevima niti u igrama....

Ako sa jedne strane imamo konzole sa enormno manjom propusnoscu sa druge strane nvidiu koja takodjer nema tu memoriju i sa trece strane solo AMD sa podosta manjim zauzecem trzista grafa od nvidie tesko je zamislit iskoristavanje punog potencijala te tehnologije u igrama pogotovo jer doslovno u svakoj drugoj igri...ili cesce....vidim onaj nvidia logo.

17 godina
odjavljen
AMD Radeon R9 300 Series

Onda me iznenađuje najva nvidije da na pascalu želi HBM2...baš su smješno nesposobni. Što će iim taj shit

Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
XXX kaže...

Onda me iznenađuje najva nvidije da na pascalu želi HBM2...baš su smješno nesposobni. Što će iim taj shit

Ta memorija je buducnost ali nece dobit "podrsku" u igrama ako ce bit samo na amd grafama....osim ako Fury serija ne pohara trziste pa amd izlevelira omjere....

14 godina
neaktivan
AMD Radeon R9 300 Series

Zna li se kad izlazi nano ili njena cijena? Za karticu ima dosta interesa i mogla bi bit pun pogodak ako ne bude pre skupa.

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
MEGATAMA kaže...
XXX kaže...

Ta memorija je buducnost ali nece dobit "podrsku" u igrama ako ce bit samo na amd grafama....osim ako Fury serija ne pohara trziste pa amd izlevelira omjere....

U stvari glavni cilj te memorije su ZEN APU-i gdje će doći do mini revolucije sa  APU performansama. To će biti snažne igračke ali to su onda već konzole po mojoj filozofiji. Što se trenutne generacije grafa tiče ne vidim nikakav problem. Fury je konkurentan sa svojih 4GB ultra brze memorije koja nadoknađuje gubitak u kapacitetu. Vidi 4K testove u odnosu na titanovih 12 GB. Razlike su minimalne.

12 godina
XXX kaže...
MEGATAMA kaže...
XXX kaže...

U stvari glavni cilj te memorije su ZEN APU-i gdje će doći do mini revolucije sa  APU performansama. To će biti snažne igračke ali to su onda već konzole po mojoj filozofiji. Što se trenutne generacije grafa tiče ne vidim nikakav problem. Fury je konkurentan sa svojih 4GB ultra brze memorije koja nadoknađuje gubitak u kapacitetu. Vidi 4K testove u odnosu na titanovih 12 GB. Razlike su minimalne.

Ova tehnologija bi bila savrsena za konzole,nebih se zacudio da to vidimo na Nintendo NXu.

17 godina
odjavljen
AMD Radeon R9 300 Series

Vjerovatno se i fokusiraju na to tržište kako bi praktički zadržali monopol i u budućim genaracijama konzola. Jedini nude cjelovito i dovoljno snažno rješenje za next gen naslove. 

Moj PC  
3 0 hvala 0
13 godina
AMD Radeon R9 300 Series

Kako je AMD kreno može lahko i firma propast do idućih konzola (6+ godina)

Moj PC  
1 3 hvala 0
12 godina
kenan.M kaže...

Da se to desi nvidia bi nas zive pojela sa cjenama.....

17 godina
odjavljen
kenan.M kaže...

Do novih konzola još jedno 3 godine..pa PS 4 je tu već dvije godine. Što se propasti tiče misliš da ih nitko ne bi želio kupiti. Pričalo se o Samsungu i Microsftu. To što su dugovima ne znači da će propasti ili da ih nitko neče kupiti i nastaviti sa proizvodnjom, možda i boljom.

13 godina
protjeran
Pa i Todoric je u dugovima a eno ga "radi":p
Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
17 godina
Stjepanj kaže...
Pa i Todoric je u dugovima a eno ga "radi":p

on ili njegovi "super plaćeni radnici u konzumu i sličnim trgovinama" ??

17 godina
AMD Radeon R9 300 Series

opet ujebashe temu...postepeno 

Moj PC  
7 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
GamerX9 kaže...
VedranMik kaže...

Gledajući JayzTwoCentsovu usporedbu, unatoć većem TDPu, razlike su od 1-3C, MSI R9 390 vs. EVGA 970 SSC
Ipak nekako mislim na Sapphire, čisto jer imam iskustva dobrih s njima, evo 1200/1600 na R9 280, ovaj cooler (dual-x) je na 50% drži na 70 i kusur Celzija prilikom igranja Dirt Rally (trenutno jedina igra koja radi na ovome clocku, inače mi moddani Skyrim s ENB počne artefakte bacati kao lud, Unigine heaven stvara vatromet na ekranu i dođe do sredine i spusti se Heaven i ne mogu ga vratiti u full screen), prezadovoljan sam, bilo bi i hladnije da imam bolji airflow/bolji case.

GTA V max settings, 54°C sa 30% fan speeda na 100% GPU loada na Sapphire R9 390 Nitro Tri-X, hladnokrvni ubojica. 

Pas mater, Sapphire dobro hladi moj 280, al' ovaj novi cooler je baš divljak. :D 30% bi trebalo bit' nečujno jer ima Dual-X skoro pa iste fanove, tek se pri 45-50% počne čuti.

13 godina
AMD Radeon R9 300 Series

Jucer gledao puno videa etc.
Reko ma **** ti 970, R9 390 je tu!

Onda sto kazete GIGABYTE AMD Radeon R9 390 G1 GAMING ili Sapphire NITRO R9 390 8G GDDR5 TRI-X OC ??

Gigabyte mi je kao firma bolja, i daje 3 godine jamstva, sapphire 2 godine jamstva obije su u istom ranku, placa bi trebala sjesti danas, pa lijepo narucujem da nebi bilo... (opet trolla, od stjepanja).

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Luka123 kaže...

Onda sto kazete GIGABYTE AMD Radeon R9 390 G1 GAMING ili Sapphire NITRO R9 390 8G GDDR5 TRI-X OC ??

Gigabyte mi je kao firma bolja, i daje 3 godine jamstva, sapphire 2 godine jamstva obije su u istom ranku, placa bi trebala sjesti danas, pa lijepo narucujem da nebi bilo... (opet trolla, od stjepanja).

Uzmeš jeftiniju. Ako je cijena ista uzmeš ovu radi 3 godine jamstva. Sapphire mi ima par frendova, a imao sam i ja par komada i nikad kvara. Gigabyte sam imao samo jednu matičnu i crkla nakon 5 godina rada. Naravno da ja nisam reprezentativni uzorak, ali to su moja iskustva.

13 godina
axos kaže...
Luka123 kaže...

Uzmeš jeftiniju. Ako je cijena ista uzmeš ovu radi 3 godine jamstva. Sapphire mi ima par frendova, a imao sam i ja par komada i nikad kvara. Gigabyte sam imao samo jednu matičnu i crkla nakon 5 godina rada. Naravno da ja nisam reprezentativni uzorak, ali to su moja iskustva.

Imo sam i ja losa iskustva sa gigabyte! Sapphire sam sad citao reviews, i svi govore da se uzme sapphire po drugim forumima zbog kvalitete izgrade.

Uglavnom naruceno iz future - it, Sapphire NITRO R9 390 8G GDDR5 TRI-X OC,

kurirska sluzba sutra da ce vec doci :P

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice