AMD Radeon R9 300/Fury Series

poruka: 6.870
|
čitano: 632.210
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: AMD Radeon R9 300 Series
XXX kaže...

Ma grafička je zvijer ali ja i dalje čekam Nano...da se malo pokolju u cijenovnom rangu oko 3000 kn.

Da, kladim se da bi i obična Fury morala izaći sa nižom cijenom od najavljene 550$, jer 
sumnjam da će biti baš jača od gtx 980 koja je sad već i custom hlađena 500$. Posebna priča su im 
r9 300 modeli, to u ovim uvjetima mora ići dolje, ma koliko memorije nametali na njih.

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
14 godina

Nema šanse da Nano košta oko 3000kn, barem ne jedno godinu dana ako ne i više. Pa di će ti Nano koštat 3000 kn kad toliko košta R9 390 a imaš još R9 390X koja je skuplja 800 kn pa tek onda ide Nano. Ako budu cijene kako su ih sada poslagali i kako su prezentirali onda Nano mora koštat oko 4500 kn. R9 Fury oko 5000 kn a R9 Fury X oko 6000 kn. No, ja isto očekujem smanjivanje cijena ali tako brutalno ne.

14 godina
neaktivan
XXX kaže...

Ma grafička je zvijer ali ja i dalje čekam Nano...da se malo pokolju u cijenovnom rangu oko 3000 kn.

Ma kakvih 3k?? Sad bi ti rekao Pervan: " Šta pričaš?? Ne laži ovaj napaćeni narod kad sam ti reko! Ne širi ljudima lažne nade tamo gdje ih nema."

Bilo kako bilo nema šanse da je kad izađe dobiješ po toj cijeni. Bit će oko 4000, a možda i više. Manje od toga teško.

Poruka je uređivana zadnji put pet 26.6.2015 18:07 (axos).
17 godina
itomic009 kaže...

Nema šanse da Nano košta oko 3000kn, barem ne jedno godinu dana ako ne i više. Pa di će ti Nano koštat 3000 kn kad toliko košta R9 390 a imaš još R9 390X koja je skuplja 800 kn pa tek onda ide Nano. Ako budu cijene kako su ih sada poslagali i kako su prezentirali onda Nano mora koštat oko 4500 kn. R9 Fury oko 5000 kn a R9 Fury X oko 6000 kn. No, ja isto očekujem smanjivanje cijena ali tako brutalno ne.

A čuj, ja u biti nisam siguran da će nano biti brža od r9 390x?
http://www.eurogamer.net/articles/digitalfoundry-2015-radeon-r9-fury-x-review
Koliko vidim, r9 390x je jača od 980tke(barem u witcheru3), r9 390 bi trebala konkurirati 970tki, 
A fury i fury nano bi se mogle u biti preklapati u vlastitom taboru sa starim febrandanim flagshipovima.

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
Poruka je uređivana zadnji put pet 26.6.2015 18:09 (overhaul).
14 godina
neaktivan
overhaul kaže...

Na konferenciji su rekli da će nano biti značajno jača od 390x.

14 godina

A ono, trebala bi bit sličnih performansi ili malo brža a da troši osjetno manje i mala je. To će bit adut za prodaju tako da sigurno mora koštat više nego R9 390X, odnosno ni blizu 3000 kn. Najmanje 4000 kn. R9 390X je u globalu taman nešto malo sporije od GTX 980 na papiru a u praksi ista, slično kao R9 Fury X i GTX 980 Ti. A sad još između imamo i R9 Fury tako da treba to poslagat. Obična Fury u prosjeku bi trebala bit brža nekih 5 do 10% od GTX 980 a Nano možda ko GTX 980 ili mrvu sporija. Bit će tu zanimljivo. Ta Nano bi bila genijalna samo da bude jeftinija.

12 godina
axos kaže...
overhaul kaže...

Na konferenciji su rekli da će nano biti značajno jača od 390x.

rekli su oni svašta na toj konferenciji....

14 godina
AMD Radeon R9 300 Series
Fury x je sveukupno smještena između 980 i 980ti. Obična fury bi mogla biti puno bolje i isplativije rješenje ako bi imala performanse tik ispod fury x, nešto kao 290x i 290. + imat će zračna hlađenja od raznih proizvođača pa bi mogla imati veću OC slobodu
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
zuper kaže...
Fury x je sveukupno smještena između 980 i 980ti. Obična fury bi mogla biti puno bolje i isplativije rješenje ako bi imala performanse tik ispod fury x, nešto kao 290x i 290. + imat će zračna hlađenja od raznih proizvođača pa bi mogla imati veću OC slobodu

Sve bi to bilo super, ali dal' ima mjesta da se stavi odlicno hladjenje na nju? Dva venta ce stati (nekako), tri mozes zaboraviti odmah u startu

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
17 godina
chaselol kaže...
zuper kaže...

Sve bi to bilo super, ali dal' ima mjesta da se stavi odlicno hladjenje na nju? Dva venta ce stati (nekako), tri mozes zaboraviti odmah u startu

Ma produlje pcb vendori. Pa sjeti se one igračke gtx 750 ti, ono, grafi valjda dovoljno pasivno, i netreba uopće dodatno
napajanje, ovi joj nakaleme hladnjak od pola metra i dva 6 pinska. Nek se nađe. 

Standardna Standardna
vendori vendori
13 godina
AMD Radeon R9 300 Series

Dobro mogu malo produziti za dva venta eventualno ali da ce ici na tri cisto sumnjam, a high end je nekako 3 venta ili se meni cini :S

Plus zastitni znak Fury kartica je isto tako i velicina, da nisu velike....

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
AMD Radeon R9 300 Series
Pa Fury sa zračnim hlađenjem sigurno neće biti mala zbog 275W TDP. Tu će biti masivnih hladnjaka
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Pa kakve sad veze ima high end i broj ventilatora ??

13 godina
itomic009 kaže...

I onda govorimo o istoj cijeni kao 980ti.....

Naravno poštujem što AMD šiba inovacije (mantle, nova mema, default vodeno), ali ajde nek me netko uvjeri zašto bih kao krajnji korisnik kupio fury pored za sada evidentno bolje 980Ti, ako budu rame uz rame cijenom...

Mislim da imam viška love ili da mi je ćaća Đuro Glogoški, dakako...

14 godina

Zašto bi krajnji korisnik kupio Titan X pored bilo koje od te dvije ?

13 godina
AMD Radeon R9 300 Series

Pa ne bi... Nisam spomenuo titan x koji je cijenom dosta gore....Govorim o 980Ti vs fury x, ako cijenovno budu tu

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
AMD Radeon R9 300 Series

sorry ako je bilo

Moj PC  
2 2 hvala 0
15 godina
AMD Radeon R9 300 Series

EKWB je predstavio svoj full cover vodeni blok za Fury X.

Moj PC  
3 1 hvala 0
17 godina
pqweasdyxc kaže...

sorry ako je bilo

Sve to štima treba malo zahebancije, ali onaj koji je pisal tekst malo se zahebal, dakle HBM memorija je budučnost/najbolja opcija za grafe, a Titan X košta 1000+dolara.

http://www.radiocrash.net/category/category/ekipa
13 godina
AMD Radeon R9 300 Series

Dakle nema odgovora, samo ko Toxicu hrpa TD-ova...

Još jednom, jel meni može netko dati suvisli odgovor na pitanje, zašto uzeti SPORIJI , loše klokabilan FURY naspram 980Ti u istom cjenovnom rangu ?

Ovdje je stvarno objektivost ošla u klinac...

rambox kaže...

Sve to štima treba malo zahebancije, ali onaj koji je pisal tekst malo se zahebal, dakle HBM memorija je budučnost/najbolja opcija za grafe, a Titan X košta 1000+dolara.

Da ali se čeka HBM2...

Poruka je uređivana zadnji put pet 26.6.2015 23:10 (DarthMarkus).
Moj PC  
1 1 hvala 0
15 godina
AMD Radeon R9 300 Series

Meni je dovoljan razlog višak teraflops-a u korist Fury X koji razvija 8,2 teraflopsa dok 980Ti daje 5,6 teraflopsa.

Poruka je uređivana zadnji put pet 26.6.2015 23:20 (phoenix2003).
Moj PC  
2 0 hvala 1
15 godina

Možda netko baš želi AMD karticu i ne planira OC-at? Ili mu se sviđa AIO hladnjak i njegove pogodnosti, SFF, estetika, nešto treće. Nije da kartica nema šta za ponuditi. Problem AMD-a je što je 980ti relativno dostupna, a Furya ni za lijek. Evo gledam na Geizhals.eu i ako dobro vidim nitko nema Fury na lageru.

15 godina
dzejmshr kaže...

Možda netko baš želi AMD karticu i ne planira OC-at? Ili mu se sviđa AIO hladnjak i njegove pogodnosti, SFF, estetika, nešto treće. Nije da kartica nema šta za ponuditi. Problem AMD-a je što je 980ti relativno dostupna, a Furya ni za lijek. Evo gledam na Geizhals.eu i ako dobro vidim nitko nema Fury na lageru.

To su slatki problemi. Znači, prodaje se.

13 godina
protjeran
AMD Radeon R9 300 Series

je dostupna je ali tko normalan kupuje referentnjaču 980 Ti i jos ide iskesirati 6000kn dajte molim vas, nebi da je zadnja na svijetu!

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
Moj PC  
4 3 hvala 0
14 godina
DarthMarkus kaže...

Dakle nema odgovora, samo ko Toxicu hrpa TD-ova...

Ne gleda svatko u dva fps-a gore ili dole. Postoje i druge stvari od suhoparnih brojki. To ti je isto kao da kažeš da ćeš uzet recimo Insigniu pored Passata zato što Insignia ima top speed 205 km/h, a Passat recimo 202 km/h. 

13 godina
dzejmshr kaže...

Tugo moja, u BiH R9 Fury X se moze naci na piku fury X dok je u trgovinama nema 

Poruka je uređivana zadnji put pet 26.6.2015 23:50 (chaselol).
12 godina
dzejmshr kaže...

naravno da uvijek ima kupaca, evo anketa s techpowerupa

15 godina
phoenix2003 kaže...

To su slatki problemi. Znači, prodaje se.

Čuj, ako su prodali hrpu primjeraka super, samo se baš ne čini tako.

Stjepanj kaže...

je dostupna je ali tko normalan kupuje referentnjaču 980 Ti i jos ide iskesirati 6000kn dajte molim vas, nebi da je zadnja na svijetu!

Npr:

https://www.caseking.de/inno3d-geforce-gtx-980-ti-ichill-x3-air-boss-ultra-6144-mb-gddr5-gci3-068.html

https://www.caseking.de/gigabyte-geforce-gtx-980-ti-gaming-g1-windforce-3x-6144-mb-gddr5-gcgb-096.html

Referentne znaju biti dosta jeftinije i za nekoga tko će ih staviti pod vodu su dobar izbor. Uredno boostaju na 1500.

11 godina

Pogledaj malo bolje cijene:

https://www.alzashop.com/search.htm?exps=gtx%20980%20ti

http://www.idealo.de/preisvergleich/MainSearchProductCategory.html?q=GeForce+GTX980+Ti

http://www.computeruniverse.net/list.asp?searchname=gtx+980+ti

Nereferentna se bez problema nadje ispod 800 eura, tj. 6000kn. Sa dostavom je to od 5800-6050kn, zavisno o modelu.

EDIT: dzejmshr me prestigo.

Poruka je uređivana zadnji put pet 26.6.2015 23:57 (The_Fichek).
14 godina
Stjepanj kaže...

To si sad rekao kao da nema nereferentnih 980ti. Recimo u Computer Universeu je Gigabyte Windforce skuplji od Fury X za 11 €. Ja bih tu bez dileme uzeo 980ti. Bolja na stocku a još bolje kod OC-a a po tom pitanju bi očekivao pogotovo od tebe da daješ prednost GTX-ici Jedinu prednost Fury X-a je to hlađenje ali jebeš ti to kad se kloka za neku stvar, čovjek bi očekivao od takvog hlađenja duplo bolje rezultate a ne duplo lošije.

---Life is ours, we live it our way---
Poruka je uređivana zadnji put sub 27.6.2015 0:04 (vrinho).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice