AMD Radeon R9 300/Fury Series

poruka: 6.870
|
čitano: 632.011
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
AMD Radeon R9 300 Series

Da, ali pošto je standard općeprihvaćen, neće Hynix ostati sam u proizvodnji. Koliko znam Nvidijin Pascal se sprema također sa HDM?
Evo ova slikica u privitku, to mi izgleda HDM bez greške.
Iako je u biti konkurencija Micronovom Hybrid Memory Cube, mislim da će potonji vjerojatno više biti rješenje kao alternativa/nasljednik ddr4.
Problem sa sadašnjim HDM je što je integriran na soc, pa ljudi nemogu OCati
GPU (poslije valjda i APU) bez da pregriju sve skupa, ne?

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
Poruka je uređivana zadnji put čet 25.6.2015 5:25 (overhaul).
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
AMD Radeon R9 300 Series

Sad sam definitivno siguran da NIKAD neće ni nvidia potući performansama amd-a a niti će biti obrnuto.

Nisu ludi ni jedni ni drugi da se uništavaju,jedni druge prate u stopu,i tako bude uvijek jer su jedini prizvođači.

Koliko god oni bili mrski suparnici ipak mislim da su tu 'pregovori ispod stola'.Toliko o tome da će neko nekoga u performansama 'otpuhati'.

A sad na grafu.

Nudi ekstremno veliki compute power,nudi za high end grafu vrlo male dimenzije,performanse usporedive sa onim što nudi nvidia u tom segmentu,smanjena potrošnja prema r9 200 seriji,tiha,hladna....sve u svemu zadovoljan.

Biti ili ne biti pitanje je sada.
Moj PC  
2 0 hvala 0
12 godina
Re: AMD Radeon R9 300 Series
The_Fichek kaže...

picajzla0707

Tako je kako je, trenutno sa single grafom nema 60fps na 4K sa izmaxanim detaljiima u novijim igrama. Pomiri se sa time. Znam da te smeta jer si picajzla, al daj se schillaj. Tehnologija će napredovati. Ne brini, sve će biti u redu 

ma ne smeta me, samo kažem da je 4k trenutno u gejmingu još prezahtjevna rezolucija

sčilan sam, ne brini, samo volim dobru i argumentiranu raspravu

itomic009 kaže...

Tak da može se sasvim super igrat na UHD sa GTX 980 Ti ili R9 Fury X ali za magično "ultra, turbo, maxed out" treba pričekat top end grafe iz nove generacije. 

može naravno, ne mora sve biti uber da bi bilo prekrasno i igrivo - referirao sam se na većinu ljudi koji kupuju gaming konfe i koji automatizmom stavljaju uber postavke i onda se razočaraju

kako je netko gore spomenuo, većina tih šljokica nema toliko velikog utjecaja na krajnji dojam, koliko ima na opterećenje grafe, proca ili rama, ali ajd ti to objasni tatinom sinu od 13 godina koji je dobio uberstroj za rođendan i koji na grafičkim postavkama traži samo onaj jedan gumb koji stavlja sve na max

13 godina
neaktivan
Rasho kaže...
axos kaže...

Sry na offtopicu ali gdje je onaj lik koji brzo govori? Inaće on vodi rasprave na linusu.

i mene je začudilo da ga nema, ovaj lik zna pri kraju neke statistike pričati.. ocito je covjek na godisnjem :D

ili se igra na fury x? :P

axos kaže...
Rasho kaže...
axos kaže...

Sry na offtopicu ali gdje je onaj lik koji brzo govori? Inaće on vodi rasprave na linusu.

i mene je začudilo da ga nema, ovaj lik zna pri kraju neke statistike pričati.. ocito je covjek na godisnjem :D

ili se igra na fury x? :P

A mi kao nebi da je imamo  

Lik je zakon. Izbaci brdo informacija u kratko vremena i to je ono što treba kod takvih videa. Nadam se da će ga vratit bar za review fury bez "x"

Čovijek se zove Luke.Odlican tip,pobjedit ce u scrappyardwarsu:D

Origin ID:Draksides,Steam ID:drakul101,Xfire-Darksides
13 godina
AMD Radeon R9 300 Series

Ma amd se treba više usmjeriti na drivere i suradnju s developerima, imho. Prije 3+ godine su imali hardver za današnje zahtjeve, ogromne propusnosti, tflopsa, svega, no nekako se već dugo čeka da dođe nešto što će to sve upogoniti - bolji driver, dx12 (kratka mantle epizoda između). Činjenica je da to više nisu grafičke za ''raju'' - veća potrošnja nerijetko traži jače napajanje (nikad nije ni bio problem u računima za struju, već u ovome), loš cpu overhead traži bolji/skuplji cpu, a onda još nerijetke situacije da izađe igra gdje ''crveni'' baš i ne rade najbolje. Nema tu fanboy pi*darija, netko tko se hoće igrati treba dati što manje za što više, a uštede na napajanju i procesoru su značajno na strani zelenih, cijene jednih i drugih su u većini segmenata ionako sada li-la, plus očigledno bolja driverska podrška u zadnjih nekoliko godina. Netko tko sada sastavlja konfiguraciju ili nadograđuje stariju će, u prosjeku, dobiti više za manje kod zelenih.

Tread softly because you tread on my dreams.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
AMD Radeon R9 300 Series
Fury Fury
AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Poruka je uređivana zadnji put čet 25.6.2015 18:40 (chaselol).
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
overhaul kaže...

Da, ali pošto je standard općeprihvaćen, neće Hynix ostati sam u proizvodnji. Koliko znam Nvidijin Pascal se sprema također sa HBM2?
Evo ova slikica u privitku, to mi izgleda HDM bez greške.
Iako je u biti konkurencija Micronovom Hybrid Memory Cube, mislim da će potonji vjerojatno više biti rješenje kao alternativa/nasljednik ddr4.
Problem sa sadašnjim HDM je što je integriran na soc, pa ljudi nemogu OCati
GPU (poslije valjda i APU) bez da pregriju sve skupa, ne?

Za sad je samo Hynix proizvođač HBM memorije, a to pogotovo vrjedi za njihovu HBM2 memoriju druge generacije.

Na kraju če i Nvidia izabrat HBM2 memoriju, to je ipak najrealnija opcija, uostalom to je vrlo očito najbolje rješenje u praksi.

Oče li se ili neče moč klokat Zen APU, nemam poima i to trenutno nije niti bitno. HMB2 memorija rješava največi problem AMD APU procesora a to je nedovoljna memorijska propusnost.

I današnji Kaveri APU ima dovoljno grafičke snage za igrice, ali ga gadno koči nedovoljna memorijska propusnost šepave ddr3/ddr4 memorije.Ipak je Zen CPU High IPC dizajn, dakle kaj se tiče CPU performansi tu neče bit problema i bez klokanja procesora.Dakle na kraju HBM2 rješava največi problem AMD APU procesora i to je to.

http://www.radiocrash.net/category/category/ekipa
17 godina
AMD Radeon R9 300 Series

To bi sad moglo biti dobro rješenje za moćnije laptope. Fury portable ftw :)

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
Moj PC  
1 1 hvala 0
13 godina
AMD Radeon R9 300 Series

Evo, neznam jel već netko postao, ali Nvidia reže 980Ti cijenu

http://www.overclock3d.net/articles/gpu_displays/reference_gtx_980ti_reduced_to_509_99_to_combat_the_r9_fury_x/1

Biti će još tu svašta

Moj PC  
0 2 hvala 0
14 godina
neaktivan
DarthMarkus kaže...

Evo, neznam jel već netko postao, ali Nvidia reže 980Ti cijenu

http://www.overclock3d.net/articles/gpu_displays/reference_gtx_980ti_reduced_to_509_99_to_combat_the_r9_fury_x/1

Biti će još tu svašta

"reže" je na 800+ dolara. A koliko je bila prije?

13 godina
protjeran
AMD Radeon R9 300 Series

700

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
Moj PC  
3 1 hvala 0
14 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...

700

Valjam se od smjeha xD

Sreća za Nvidiu to je u UK pa je sigurno bila tipa 900tinjak dolara. Al sve jedno

12 godina
AMD Radeon R9 300 Series
http://valid.canardpc.com/cache/banner/gru6mh-4.png
Moj PC  
4 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Nije ih bilo ni na ebay danas, sve se rasprodalo 

15 godina

Pitanje je koliko su kartica uopće imali...

15 godina
protjeran
dzejmshr kaže...

Pitanje je koliko su kartica uopće imali...

Oko 60 navodno 

15 godina
AMD Radeon R9 300 Series

Evo i Asus predstavlja svoj Fury X: http://www.asus.com/Graphics_Cards/R9FURYX4G/

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
phoenix2003 kaže...

Evo i Asus predstavlja svoj Fury X: http://www.asus.com/Graphics_Cards/R9FURYX4G/

i koja je sada razlika u izvedbama?

prije je bilo tko ce kako izvest zracno hladenje a sada to meni sve isto izgleda...

Poruka je uređivana zadnji put pet 26.6.2015 15:44 (toxic).
13 godina
neaktivan
toxic kaže...
phoenix2003 kaže...

i koja je sada razlika u izvedbama?

Ovako na prvu malo drugaciji ventilator ovako kad pogledas ostale proizvodjace.

14 godina
AMD Radeon R9 300 Series
Sve fury x će biti iste što se tiče hlađenja. Prodavači samo naljepe svoje naljepnice i to je to
Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
protjeran
AMD Radeon R9 300 Series

yebe ih to sto nemogu staviti svoju memoriju, hbm valjda koliko je dobar toliko i nevalja! netko je na forumu rekao da ce izaci i nerefernetne sad dali je istina ili ne vidjet cemo!

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
Moj PC  
0 3 hvala 0
17 godina
zuper kaže...
Sve fury x će biti iste što se tiče hlađenja. Prodavači samo naljepe svoje naljepnice i to je to

Nadam se da će i cijene biti ister jer sada ti je svejedno da li je powercoolor ili asus jer su to iste grafe sa istim hlađenjem samo je drugačija naljepnica...

meni je ovo totalni shit.. baš sam volio vidjeti više izvedbi.........

evo i powercoolor

Poruka je uređivana zadnji put pet 26.6.2015 16:13 (toxic).
17 godina
toxic kaže...
zuper kaže...

Nadam se da će i cijene biti ister jer sada ti je svejedno da li je powercoolor ili asus jer su to iste grafe sa istim hlađenjem samo je drugačija naljepnica...

evo i powercoolor

Ma vraga će bit iste. Pogledaj starije referentne kartice, oduvijek ih nude svi proizvođači svih firmi.
Prvo neki daju bolje rabate, neki su u startu jeftiniji jer imaju manje raskošnu kutiju i bez kojekakvih vauchera, 
a drugo jasno, zamisli sramote da si asus dopusti da bude u amd domeni jednake cijene kao powercolor ili
u nvidija domeni kao zotac.
Nego evo kako to izgleda raskopano. 
http://www.legitreviews.com/amd-radeon-r9-fury-x-complete-teardown_166851
Citat: The pump is by Cooler Master (I'd assume it's the same or similar to what's on the Nepton CPU coolers, which have very great pumps), and the fan is a rebranded scythe gentle typhoon.
koliko sam kopao, fury X izgleda neće biti u dogledno vrijeme sa nikakvim custom hladnjacima. U tom smislu sad recenzenti koji nisu toliko diplomatski, savjetuju ljude da pričekaju "obične" fury i Fury nano, jer će ovo ljeto po svemu sudeći biti gurkanja sa cijenama (nvidija razmatra posebne cijene za posebna tržišta, jer su u europi preskupi) i potonje bi mogle kad izađu, 
imati vrlo povoljni odnos cijene-performanse, (obična 300 serija bi pogotovomorala pojeftiniti) plus jasno svi očekuju tweakanje drivera za prilagodbu
toj novoj memorijskoj propusnosti. 

Poruka je uređivana zadnji put pet 26.6.2015 16:38 (overhaul).
17 godina
AMD Radeon R9 300 Series

Koliko sam ukapirao jednog reviewera, za FuryX ide obavezno vodeno hlađenje i mislim da tu neće biti nereferentnih dizajna, a za obični Fury će partnerima biti dato više slobode.

Poruka je uređivana zadnji put pet 26.6.2015 16:35 (Ivan(4)).
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
overhaul kaže...
toxic kaže...
zuper kaže...

evo i powercoolor

Ma vraga će bit iste. Pogledaj starije referentne kartice, oduvijek ih nude svi proizvođači svih firmi.
Prvo neki daju bolje rabate, neki su u startu jeftiniji jer imaju manje raskošnu kutiju i bez kojekakvih vauchera, 
a drugo jasno, zamisli sramote da si asus dopusti da bude u amd domeni jednake cijene kao powercolor ili
u nvidija domeni kao zotac.
Nego evo kako to izgleda raskopano. 
http://www.legitreviews.com/amd-radeon-r9-fury-x-complete-teardown_166851

op op, to oni sa cm-om sklopili ugovor?

17 godina
toxic kaže...

da, izgleda coolermaster vodeno i scythe ventilacija, nadopunio sam post.
Skupo je to i kvalitetnije od bilo kojeg zračnog, uključujući directCU i slične. Brijem da je bar 50 eura samo hlađenje. Mislim, stvarno, tko želi tišinu i snagu, ovoje jedno vrlo dobro rješenje, ca CF također. Nije za entuzijaste koji vole OCati, ali opet pitanje je koliko je takvih koji dodatno clockaju flagshipove. I dimencije su vjerojatno prikladnije za manja kućišta. U Mini itx baš ne paše (meni je zauzeto s vodenim za proc. npr. ) Ali sigurno se da neko manje midi kućište lijepo posložiti.

17 godina
overhaul kaže...
toxic kaže...

da, izgleda coolermaster vodeno i scythe ventilacija, nadopunio sam post.
Skupo je to i kvalitetnije od bilo kojeg zračnog, uključujući directCU i slične. Brijem da je bar 50 eura samo hlađenje. Mislim, stvarno, tko želi tišinu i snagu, ovoje jedno vrlo dobro rješenje, ca CF također. Nije za entuzijaste koji vole OCati, ali opet pitanje je koliko je takvih koji dodatno clockaju flagshipove. I dimencije su vjerojatno prikladnije za manja kućišta. U Mini itx baš ne paše (meni je zauzeto s vodenim za proc. npr. ) Ali sigurno se da neko manje midi kućište lijepo posložiti.

definitivno se slažem. Znači imaju pravu pumpu.. Iako su sigurno pitali i Corsair pa im ovi bili preskupi ?

Uglavnom to je fakat dobra grafa..

17 godina
AMD Radeon R9 300 Series

Navodni termalni kapacitet upotrebljenog sistema je 500W, ali se koliko sam video, u praksi kartica da podići jedno 5%. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Da, odlična grafa i šteta samo što nije malo brža u startu pa da ovi dosadnjakovići nemaju po čem srat. Odlično je to hlađenje, pogotovo za CF. Ako staviš dvije Fury X u CF nemaš nikakvog porasta buke ni zagrijavanja kućišta cijelog radi tog vodenog tako da je to stvarno odličan potez što na tako skup flagship stave i vodeno u startu. Isto je za entuzijaste naravno minus što se mizerno clocka, mada mi to nije baš jasno s obzirom na hladnak. A ove početne performanse će sigurno još malo popravit s driverima tako da će sigurno biti jednaka sa GTX 980 Ti i Titan X na 1440p i 2160p. Poznato je da Nvidia ne ubrzava kartice s vremenom kroz nove drivere dok AMD ponekad ubrza kartice i to osjetno.

Poruka je uređivana zadnji put pet 26.6.2015 20:12 (itomic009).
17 godina
odjavljen
AMD Radeon R9 300 Series

Ma grafička je zvijer ali ja i dalje čekam Nano...da se malo pokolju u cijenovnom rangu oko 3000 kn.

Moj PC  
1 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice