AMD Radeon 6xxx

poruka: 4.994
|
čitano: 550.410
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
odjavljen
RE: ATI Radeon 6XXX
djdomi kaže...

cod2, cod4-ne treba im steam. dakle, za ovaj broj ljudi se može sve promijenit, jer ih je tona!!!

lol? Za vrlo mali broj igara treba steam. A velika vecina gamera koriste Steam. Pa cak i oni koji igraju Call of Duty.

Steam je dobar pokazatelj da nvidia drzi ogroman dio trzista i da su sanse da propadnu vjerovatno jednake onoj kao da sutra u cjeloj hrvatskoj bude snjeg.

Ljepo ih je ATi spustio ovu seriju (tako i treba), al jedan dio trzista (koji je puno manj) je skoro pa potpuno njihov - Tesla, GPGPU.

Ono što ja govorim da nvidia treba brzo reagirati   je to što ce cjene otici u nebesa ako nebude nijedna kartica od nvidije do kraja 2011.

One death is tragedy, but million deaths is statistics - Joseph Staljin [One to all Units Let's toast some russians - By James Gastovski ] // OPF Fan
15 godina
neaktivan
ATI Radeon 6XXX

Pa daj se slusaj covjece!!!

Fakin steam kao mjerilo zastupljenosti grafickih u kompovima??!!

Isuse jeeni boze.. Sta svako tko posjeduje graficku je gamer? I svako tko je gamer ima steam??

Ne vjerujem da citam ova sranja. Ako 1 od 50 kompova ima steam onda vise necu ni jednu rijec napisat vezanu uz racunala..

A sto se tice onog da je 460 uz rame 5850, ova izjava stvarno nije vrijedna obaziranja..

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=773925 http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=887951
Moj PC  
1 9 hvala 0
16 godina
neaktivan
C.J.B. kaže...

Pa daj se slusaj covjece!!!

Fakin steam kao mjerilo zastupljenosti grafickih u kompovima??!!

Isuse jeeni boze.. Sta svako tko posjeduje graficku je gamer? I svako tko je gamer ima steam??

Ne vjerujem da citam ova sranja. Ako 1 od 50 kompova ima steam onda vise necu ni jednu rijec napisat vezanu uz racunala..

A sto se tice onog da je 460 uz rame 5850, ova izjava stvarno nije vrijedna obaziranja..

Moje računalo ima Steam, dva moderatora za koje ja znam sa ovoga foruma koriste Steam, neki od forumaša   (kuky i pirat) koriste Steam itd....

Dakle, više nećš napisati ni jednu riječ?

Jedan od moderatora Jedan od moderatora
15 godina
protjeran
razorst3 kaže...

http://www.trubritarforums.com/forum/index.php?showtopic=5443

* Caicos scheduled for the end of 2010 that would be the successor of Cedar (Radeon HD5450)
* Turks planned for the end of 2010 that would be the successor of Redwood (HD55xx/HD5670)
* Scheduled for early 2011, which is the successor of Juniper (Radeon HD57xx) Barts
* Cayman scheduled for early 2011, which is the successor of Cypress (Radeon HD58xx)
* Caribbean scheduled for early 2011, which is the successor of Hemlock (Radeon HD5970)

omfg koji kaos, ovi pak (tj njihov spanjolski izvor) opet pice neku svoju provjerenu verziju

ukratko ili su Spanjolci pukli ko kokice (pa drobe svasta) ili ovi u ATI-u jer ako sam ja dobro skuzio, ATI je od kako je 32nm otkazan podjelio HD6xxx seriju na dva dijela: pocetni modeli/chipovi iz serije tj. proizvodit ce se u 40nm i idu ove godine a jaci idu u 28nm i to odmah pocetkom sljedece - WTF ?!?

evo ovo dovoljno govori

• Stream Processor Architecture with great improvements.
  • Tessel unit performance improved with 3 or 4 times higher than the Radeon HD 5870.
  • Enhanced rasterization unit for efficiency.
  • Upgraded engine UVD hardware accelerated video.
  • Improved cache architecture to provide higher performance in GPGPU.
  • Radeon HD 6600 Series: Has a "module SP", manufactured in 40nm, will have between 640-768 SP, will launch in the fourth quarter of 2010.
  • Radeon HD 6700 Series: It has two "modules SP", manufactured in 40nm, will have between 1280-1536 SP, their performance will be between 10% to 20% higher than GF100, will have a die size of 400 to 440mm2, will be launched during the 3rd quarter of 2010.
  • Radeon HD 6800 Series: Has 4 "SP modules, manufactured 28nm, will have between 2560-3072 SP memory bus of 512 bits, will be launched during the 1st quarter of 2011.
    Number of Shader Processors calculated taking into account that SP module includes a block of 10 to 12 SIMD.

We need the HD 6700 has a die size of between 20% to 30% higher than that of HD 5800, but still between 20% to 32% below Fermi/GF100 Nvidia, but offering a yield of 10% to 20% higher, which would continue to maintain ATI chips smaller and cheaper to manufacture than Nvidia.

po meni ovo su ciste gluposti ali opet postoji neka mikronska sansa da ovo sta trenutno curi u javnost su samo dezinformacije iz ATI-jevog tabora 

"To Start Press Any Key. A gdje je ANY tipka?"
Poruka je uređivana zadnji put ned 29.8.2010 19:16 (dado8).
15 godina
neaktivan
ATI Radeon 6XXX

Dal firma u kojoj radis ima steam na kompovima? A jel ti kompovi imaju graficku? A jel ti zakljucivanje jaca strana?

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=773925 http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=887951
Moj PC  
1 1 hvala 0
16 godina
neaktivan
C.J.B. kaže...

Dal firma u kojoj radis ima steam na kompovima? A jel ti kompovi imaju graficku? A jel ti zakljucivanje jaca strana?

Da li firma u kojoj radiš dozvoljava da se igraju video igre?

Da li si ti nakon što sam ti dao dokaz da više od jednog igrača za koje ja znam koriste Steam i dalje pišeš, a rekao si da nećeš?

Budući da vidim da neznaš o čemu pišeš pojasnit ću ti malo kako Steam "zna" tko što ima od hardwarea na računalu.

Steam će svakom novom igraču koji koristi Steam da ti nakon nekog vremena anketu  . Iz te ankete se jako lijepo vidi tko što ima. Isto tako Steam bilježi koliko se koja igra igra.

Prikaz trenutnog broja igrača u igrama i na Steamu Prikaz trenutnog broja igrača u igrama i na Steamu
Poruka je uređivana zadnji put ned 29.8.2010 19:21 (MegaMass 2000).
14 godina
neaktivan
dado8 kaže...
  • Tessel unit performance improved with 3 or 4 times higher than the Radeon HD 5870.

Necu ostalo komentirati jer ne zelim spelukirati previse, ali ovo sto sam izdvojio zapravo i nije nesto nepojmljivo nego je ocekivano. Vjerojatno su samo povecali broj jezgri koje se bave teselacijom te su time postigli ubrzanje od nekoliko redova velicine...

Zapravo su to i morali napraviti, jer to konkurencija (citaj: Nvidia) radi na taj nacin od pocetka.

Pathogenic fundamentals clearly indicate that homogenous populations are most vulnerable.
15 godina
neaktivan
ATI Radeon 6XXX

Jel se ti pravis glup ili stvarno jesi?

Hoces reci da vise od 1/50 kompova po kucanstvima i tvrtkama sirom svijeta imaju na sistemu instaliran steam?

Ili mi govorimo samo o bug forumu, kvazi gamerima i high end grafama?

I napisat cu jos jednom u slucaju da jos nisi shvatio, DA LI SAMO GAMERI KORISTE GRAFICKE KARTICE???

Poruka je uređivana zadnji put ned 29.8.2010 19:21 (C.J.B.).
Moj PC  
0 2 hvala 0
14 godina
neaktivan
C.J.B. kaže...

Hoces reci da vise od 1/50 kompova po kucanstvima i tvrtkama sirom svijeta imaju na sistemu instaliran steam?

I napisat cu jos jednom u slucaju da jos nisi shvatio, DA LI SAMO GAMERI KORISTE GRAFICKE KARTICE???

Ajde stari ti lagano ušuti , gore si ispao glup pa se sad izvlacis a usput jos radis ogromni spam , da te netko čuje dao bi ti plesku , 1/50 kompova ima steam , ajde nemoras se crnit vise , stfu.

16 godina
neaktivan
C.J.B. kaže...

Ja sam majstore poprilično siguran da si ti u ovoj priči ono što si me nazvao. Ja bih te lijepo zamolio da instaliraš Steam prije nego kreneš pisati.

Računala u tvrtkama ne bi smjela služiti za igranje i tu nećemo ulaziti.

Trenutno (sada dok ovo pišem) Steam ima dva i pol milijuna korisnika. Trenutno (sada dok ovo pišem) Steam ima dva i pol milijuna korisnika.
Poruka je uređivana zadnji put ned 29.8.2010 19:28 (MegaMass 2000).
15 godina
neaktivan
ATI Radeon 6XXX

a jeenti zivot Plač

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
C.J.B. kaže...

PALIT GTX460 Sonic Platinum je u većini testova i bolja od 5850 Izlanuo se

ššššš - možda su u šumi
Poruka je uređivana zadnji put ned 29.8.2010 19:30 (doktor1).
14 godina
odjavljen
dado8 kaže...

omfg koji kaos, ovi pak  (tj njihov spanjolski izvor) opet pice neku svoju provjerenu verziju

ukratko  ili su Spanjolci  pukli ko kokice  (pa drobe svasta)  ili ovi u ATI-u jer ako sam ja dobro skuzio,  ATI je od  kako je 32nm  otkazan podjelio HD6xxx seriju na dva dijela: pocetni modeli/chipovi  iz serije tj.  proizvodit ce se u 40nm  i idu ove godine a  jaci  idu u  28nm i to odmah pocetkom sljedece - WTF ?!?

evo ovo dovoljno govori

• Stream Processor Architecture with great improvements.
  • Enhanced rasterization unit for efficiency.
  • Upgraded engine UVD hardware accelerated video.
  • Improved cache architecture to provide higher performance in GPGPU.
  • Radeon HD 6600 Series: Has a "module SP", manufactured in 40nm, will have between 640-768 SP, will launch in the fourth quarter of 2010.
  • Radeon HD 6700 Series: It has two "modules SP", manufactured in 40nm, will have between 1280-1536 SP, their performance will be between 10% to 20% higher than GF100, will have a die size of 400 to 440mm2, will be launched during the 3rd quarter of 2010.
  • Radeon HD 6800 Series: Has 4 "SP modules, manufactured 28nm, will have between 2560-3072 SP memory bus of 512 bits, will be launched during the 1st quarter of 2011.
    Number of Shader Processors calculated taking into account that SP module includes a block of 10 to 12 SIMD.

We need the HD 6700 has a die size of between 20% to 30% higher than that of HD 5800, but still between 20% to 32% below Fermi/GF100 Nvidia, but offering a yield of 10% to 20% higher, which would continue to maintain ATI chips smaller and cheaper to manufacture than Nvidia.

po meni ovo su ciste gluposti ali opet postoji neka mikronska sansa da ovo sta trenutno curi u javnost su samo  dezinformacije iz ATI-jevog  tabora 

Mislim da je taj post prilično star jer tu piše da je HD 6800 u 32nm.... Dakle moguce da su to spekulacije kad je tek trebao izici/izasao Cypress.

rustweaver kaže...

Necu ostalo komentirati jer ne zelim spelukirati previse, ali ovo sto sam izdvojio zapravo i nije nesto nepojmljivo nego je ocekivano. Vjerojatno su samo povecali broj jezgri koje se bave teselacijom te su time postigli ubrzanje od nekoliko redova velicine...

Zapravo su to i morali napraviti, jer to konkurencija (citaj: Nvidia) radi na taj nacin od pocetka.

Upravo to, ono o čemu smo razgovarali nas dvojica.

One death is tragedy, but million deaths is statistics - Joseph Staljin [One to all Units Let's toast some russians - By James Gastovski ] // OPF Fan
16 godina
neaktivan
MegaMass 2000 kaže...
C.J.B. kaže...

Ja sam majstore poprilično siguran da si ti u ovoj priči ono što si me nazvao. Ja bih te lijepo zamolio da instaliraš Steam prije nego kreneš pisati.

2 i pol milijuna... a kolko je pc-eva?

100 milijuna...lol

SAMI PROTIV SVIH!!!! ARMADA RIJEKA!!!! Prodajem JBL 2200w pojacalo za auto(za natjecanja)-PM
15 godina
ATI Radeon 6XXX

Znači treba sačekati malo za grafu novu, a baš sam mislio nešto nabaviti.

Ispada da će serija 6700 doći ubrzo.

I da će biti u rangu 5800 koliko sam na brzinu preletio. 

BE HAPPY xD : )
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
ATI Radeon 6XXX

Izlazak te serije će nadam se podosta srušiti cijene serije 5xxx.

Prodali su naše snove, judini sinovi, suho zlato bacili u blato!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
ATI Radeon 6XXX

i ja se tome nadam.....ili ce 5xxx ostati cijene iste a nova serija bit jos skuplja?

jel mozemo seriji 5xxx ocekivati cijene ko sto je sad 4xxx?

Poruka je uređivana zadnji put ned 29.8.2010 19:36 (Toni2000).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
šiloman kaže...
MegaMass 2000 kaže...
C.J.B. kaže...

2 i pol milijuna... a kolko je pc-eva?

100 milijuna...lol

To je statistički podatak unutar 48 sati. Nadam se da si čitao kako spada, jer da si čitao kako spada vidio bi da sam napisao brojku od dva i pol milijuna dok ja ovo pišem. Steam je 2009 dobio broj 25 milijuna korisnika. E sad, tom podatku dodaj Steam hardware survey i dobivaš popriličnio točno gledište tko što koristi na računalu.

Dakle, više od 1 igrača ima Steam.

Case closed!

Poruka je uređivana zadnji put ned 29.8.2010 19:39 (MegaMass 2000).
15 godina
neaktivan
ATI Radeon 6XXX

Sad kad sam ja kupio 5870. Nek se teraju u ......

FAIL

0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
Toni2000 kaže...

i ja se tome nadam.....ili ce 5xxx ostati cijene iste a nova serija bit jos skuplja?

jel mozemo seriji 5xxx ocekivati cijene ko sto je sad 4xxx?

Morat ce se rjesavat zaliha od 5xxx serije, gotovo pa sigurno cjene ce s vremenom padati podosta.

14 godina
neaktivan

po meni ovo su ciste gluposti ali opet postoji neka mikronska sansa da ovo sta trenutno curi u javnost su samo dezinformacije iz ATI-jevog tabora 

Ja sam samo kopirao link na koji sam naišao na drugom forumu jer sam mislio da bi bilo korisno za daljnju raspravu.

A što se tiče steama- reci cu samo haha.Ako vi mislite da se preko steama moze saznat bilo kakva informacija tipa te vaše.

Kao prvo  steam koriste SAMO gameri.(što je s ostalim ljudima?), a kao drugo

steam koriste samo ODREĐENI gameri (neki kupe igru u trgovini i igraju kao većina  ljudi, a drugi pak ni ne trebaju steam kao npr. gameri cod serijala)

14 godina
odjavljen
razorst3 kaže... 

A što se tiče steama- reci cu samo haha.Ako vi mislite da se preko steama moze saznat bilo kakva informacija tipa te vaše.

steam koriste samo ODREĐENI gameri (neki kupe igru u trgovini i igraju kao većina  ljudi, a drugi pak ni ne trebaju steam kao npr. gameri cod serijala)

A tko priča o drugom trzistu? Čemu je namjenjena 6870 kartica? Foldanju u F@H klijentu ili perfomansama u Metrou 2033 ili Crysisu?

Steam koristi vecina gamera. Da vecina jer svatko normalan tko kupuje igre koristi Steam. Steam nije 100% točan ni pouzdan pokazatelj, ali donekle je pokazatelj realnog Desktop trzista i nije potpuno nebitan.

A i ptice na grani znaju kakvo je stanje nvidije sa GPGPU trzistem, profesjonalnim tesla karticama i ostatkom ponude.

14 godina
neaktivan

Istina , namjenjena je igrama kao metro 2033 i crysis, ali i da steam je 100% točan i pouzdan pokazatelj nemozes NIKADA sigurno reći da steam koristi većina gamera jer nikada neznamo koliko ih je zapravo

16 godina
neaktivan
razorst3 kaže...

Igru možeš kupiti u trgovini i onda ju naknadno dodati u Steam (ako ju Steam podržava) i na taj način ne moraš žonglirati DVD-ovima. Isto tako, imaš igre koje isključivo za svoj rad traže Steam, a možeš ih kupiti u trgovini. Sada mi na pamet padaju Dawn Of War 2, njena ekspanzija i MW2. Ove dvije igre imam na dvd ali za njihov rad moram koristiti Steam.

Poruka je uređivana zadnji put ned 29.8.2010 19:50 (MegaMass 2000).
15 godina
protjeran
ATI Radeon 6XXX

DA JEDNOM ZA SVAGDA RACISTIMO TO SPAMANJE S STEAMOM jer inace ce ovdje pocet letjet nozevi i boceSmijeh

Steam je dobar pokazatelj sveukupnog odnosa medju proizvodjacima ali nije bas tolko realan ni i idealan kao sto tvrdi Weky jer daleko najveci broj korsinika Steama je sa bogatog zapada dok trziste i dobar dio prodaje cini "istok" gdje je je realno ATI zbog dugogodisnjeg bolje omjera performasni imao daleko bolje udjele nego na zapadu

Dalje Steam nije niti odraz trenutnog stanja na trzistu vec je pokazatelj kumulativne prodaje unazad ohohohoho godina tj. gotovo siguran sam da najveci broj gamere na Steamu u konfi ima 8800GT/9800GT tj. HD4850

I zadnje koliko sam ja upoznat Steam ne koristi tj ne smije na taj nacin prikupljat podatke(zastita privatnosti/podataka) vec provodi medju svojim korisnicima ankete koje su na dobrovoljnoj bazi.

Zakljucak: gamera s Geforsicom je sigurno vise nego onih s Radeonkom ali ne u tom omjeru niti taj broj ima kakve veze s trenutnom prodajom 

"To Start Press Any Key. A gdje je ANY tipka?"
Poruka je uređivana zadnji put ned 29.8.2010 19:53 (dado8).
Moj PC  
8 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
dado8 kaže...Steam je dobar pokazatelj sveukupnog odnosa medju proizvodjacima ali nije bas tolko realan ni i idealan kao sto tvrdi Weky jer daleko najveci broj korsinika Steama je sa bogatog zapada dok trziste i dobar dio prodaje cini "istok" gdje je je realno ATI zbog dugogodisnjeg bolje omjera performasni imao daleko bolje udjele nego na zapadu

Dalje Steam nije niti odraz trenutnog stanja na trzistu vec je pokazatelj kumulativne prodaje unazad ohohohoho godina tj. gotovo siguran sam da najveci broj gamere na Steamu u konfi ima 8800GT/9800GT tj. HD4850

I zadnje koliko sam ja upoznat Steam ne koristi tj ne smije na taj nacin prikupljat podatke vec provodi ankete koje su na dobrovoljnoj bazi

Zakljucak: gamera s Geforsicom je sigurno vise nego onih s Radeonkom ali ne u tom omjeru niti taj broj ima kakve veze s trenutnom prodajom 

potpisujem od A do Ž

15 godina
neaktivan
MegaMass 2000 kaže...

To je statistički podatak unutar 48 sati. Nadam se da si čitao kako spada, jer da si čitao kako spada vidio bi da sam napisao brojku od dva i pol milijuna dok ja ovo pišem. Steam je 2009 dobio broj 25 milijuna korisnika. E sad, tom podatku dodaj Steam hardware survey i dobivaš popriličnio točno gledište tko što koristi na računalu.

Dakle, više od 1 igrača ima Steam.

Case closed!

Ajd stvano da zavrsimo vise s ovim Sramim se

25 miljuna ljudi koristi steam, ok.

2008. broj osobnih racunala je premasio brojku od 1 miljardu sa godisnjim rastom od 12%, znaci danas ih ima izmedu 1,4 i 1.5 miljardi.

Po toj racunici ispada da na svaki komp sa instaliranim steamom dolazi oko 58 onih bez steama...

1/58 znaci, nisam bio daleko...eto sad mozemo stvarno reci case closedNamigiva

16 godina
neaktivan
ATI Radeon 6XXX

dobro, okanite se steama i kog je više. ajmo mi na 6000.

(kasnije na 7000, i bulldozer ofc ^^)

"Win7 je glupost ziva.....neke jako dobre igrice nemogu na njega zato sto je prenov...za nekih 2-3 god. ce bit dobro imat" -Atom
Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
ATI Radeon 6XXX

Evo da se vratimo na temu... direktna usporedba 480 i 6870 u unigine...

Moj PC  
8 0 hvala 9
14 godina
odjavljen
Babo kaže...

Evo da se vratimo na temu... direktna usporedba 480 i 6870 u unigine...

Brutalno.... Samo tako da sruše nvidijinu (toliko najavljivanu) efikasnu arhitekturu za Teselacijske perfomanse.... Odličan posao.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice