AMD Catalyst/Crimson/Adrenalin - Topic o Driverima izdvojena tema

poruka: 7.968
|
čitano: 1.914.093
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
protjeran
Re: AMD Catalyst - Topic o Driverima
Jack Sparrow kaže...

Jesi izbrisao prvo stare pa tek onda instalirao nove drivere kao što ti piše na njihovoj stranici?

Da ali kad izbrišem stari ccc prestanu mi radit usb portovi {#}!!! I svejedno piše da nije 14,1 verzija i nemam pola kućica s ljeve strane.

Edited: Reci mi dali ja imam mogućnost korištenja matlea sa svojom grafičkom ili čekam neki updejt ili tako nešto

Poruka je uređivana zadnji put čet 13.2.2014 20:18 (Du_Jo_Cro).
14 godina

Koliko se sjećam DICE je rekao da BF4 Mantle trenutno ne podržava mobility grafičke.

11 godina
protjeran
buljo781 kaže...

Koliko se sjećam DICE je rekao da BF4 Mantle trenutno ne podržava mobility grafičke.

Zato i pitam jer nisam siguran, još nitko nije ništa pisao za laptope, ali svejedno zašto mi ovaj ccc je*e život.

15 godina
neaktivan
AMD Catalyst - Topic o Driverima

Zašto kad u panelu od drivera uključim Vsync ili bilo koju drugu opciju jednostavno neće to primjenit u igrama?

Znači za koju kod igru ja da si složim nešto u control panelu igra to ne prepoznaje. Probo sam posebno dodavat profil za svaku igru i probao sam globalno za sve aplikacije ali ništa??

EDIT: Pošto mi ne radi preko drivera onda koristim Radeon pro program, on radi odlično.

Poruka je uređivana zadnji put čet 13.2.2014 20:42 (Praetorian1).
Moj PC  
0 1 hvala 0
13 godina
neaktivan

eeeh ljudi evo mene sa mojom novom R9 270X

kao sto znate od prije(par postova prije objasnjeno)

imao sam GTX 660 asusovu i u BF4 je radila katastrofalno i bila bottleneckana od procesora i5 3350p i radila je na 60-70%(naravno skoci u nekim momentima i malo vise al pricam o prosjeku)

ehh sad na ovoj novoj grafi na DX 11 znaci NIJE na mantleu grafa radi konstantno na 99% na serveru 64 igraca paracel storm(cak sam usao i u helikopter da vidim kakva je kad mora gledat cijelu mapu)

joj kako volim AMD necu nvidiu nikad vise kupit,ev uslikao sam,samo dok je izaslo iz igre naravno je pao i usage hehe,ali i u igri sam pratio cijelo vrijeme afterburnerom na mobitelu sa remote serverom

znaci ne znam sta je fora pa ove AMDove graficke rade toliko bolje sa slabijim procesorima,uvijek imam bottlenecka sa nvidia grafickim

isto bilo tako i prije sa GTX 460 naspram 6870ke,nvidia bila bottleneckana dok je 6870ka radila perfektno

pa evo ponavlja se ista prica i volim ovu graficku,temperature su smijesne,grafa necujna 

sve u svemu prezadovoljan sam sa izborom

sapphire R9 270x dual X with boost + oc  {#}

AMD RULEZZZ AMD RULEZZZ
Moj PC  
10 2 hvala 2
12 godina
mersimh kaže...

eeeh ljudi evo mene sa mojom novom R9 270X

kao sto znate od prije(par postova prije objasnjeno)

imao sam GTX 660 asusovu i u BF4 je radila katastrofalno i bila bottleneckana od procesora i5 3350p i radila je na 60-70%(naravno skoci u nekim momentima i malo vise al pricam o prosjeku)

ehh sad na ovoj novoj grafi na DX 11 znaci NIJE na mantleu grafa radi konstantno na 99% na serveru 64 igraca paracel storm(cak sam usao i u helikopter da vidim kakva je kad mora gledat cijelu mapu)

joj kako volim AMD necu nvidiu nikad vise kupit,ev uslikao sam,samo dok je izaslo iz igre naravno je pao i usage hehe,ali i u igri sam pratio cijelo vrijeme afterburnerom na mobitelu sa remote serverom

znaci ne znam sta je fora pa ove AMDove graficke rade toliko bolje sa slabijim procesorima,uvijek imam bottlenecka sa nvidia grafickim

isto bilo tako i prije sa GTX 460 naspram 6870ke,nvidia bila bottleneckana dok je 6870ka radila perfektno

pa evo ponavlja se ista prica i volim ovu graficku,temperature su smijesne,grafa necujna 

sve u svemu prezadovoljan sam sa izborom

sapphire R9 270x dual X with boost + oc  {#}

makar će me razapet Nvidia fanovi, ovo je situacija gdje bolji driver izvlači max iz grafe :) opet mi nije jasno kako je taj i5 bottleneck za GTX660, što onda tjera 780 u SLI-u?

14 godina

A opet imaš ljudi na ovom forumu koji izvlače sve iz GTX 770 s i5 na 4GHz, a meni s HD7850 usage zna bit katastrofa na nekim mapama :) Battlefield 4 svakom drugačije radi, a sudeći kolektivno prema postovima na ovom forumu većini Nvidia bolje radi u BF4.

Sve ti je to kak vjetar puše s BF4.

12 godina

Upravo tako,problem je sa igrom.

Moj PC  
0 1 hvala 0
13 godina
neaktivan

ljudi ne pricam samo o BF4 probao sam ja i druge igre i stvarno GTX 660 je uvijek bila bottleneckana(barem u vecini igara)

ne znam sta je al kako god ova grafa je perverzija,bolje mi ne treba

Moj PC  
0 1 hvala 0
12 godina

evo kako meni radi Bugfield 4

13 godina
protjeran
mersimh kaže...

ljudi ne pricam samo o BF4 probao sam ja i druge igre i stvarno GTX 660 je uvijek bila bottleneckana(barem u vecini igara)

super sto si zadovoljan novom grafom, no govoriti da i5 3350p nemre tjerati gtx660 su ciste lazi jer taj proc tjera bez problema 660ti koju sam provjerio, a tebi sad tjera grafu koja je 12-14% jaca od gtx660? nema smisla, ocigledno ti nesto sa setupom nije valjalo ili ti je metoda testiranja bila kriva...no nek si se ti rijesio problema to je najvaznije!{#}LP

Intel® Core™ i7-4770S inside
15 godina
Stjepanj kaže...
mersimh kaže...

super sto si zadovoljan novom grafom, no govoriti da i5 3350p nemre tjerati gtx660 su ciste lazi jer taj proc tjera bez problema 660ti koju sam provjerio, a tebi sad tjera grafu koja je 12-14% jaca od gtx660? nema smisla, ocigledno ti nesto sa setupom nije valjalo ili ti je metoda testiranja bila kriva...no nek si se ti rijesio problema to je najvaznije!{#}LP

postao si naporan s tim tjeranjem procesora.pa u skoro svakoj temi to spominjes..gtx 7xx klub, r9 290x klub, r9 280x klub itd itd.. pa sto te toliko buci taj BN?? ohladi malo oko toga..{#}

Poruka je uređivana zadnji put sub 15.2.2014 9:06 (zagy15061984).
13 godina
protjeran
Aj ti procitaj njegov post ponovno!
Intel® Core™ i7-4770S inside
Moj PC  
1 1 hvala 0
12 godina

Ljudi zna li itko od vas dali mantle podrska dolazi u Thiefu day one ili naknadno kroz patch?Za sad je jedina nativna mantle igra Biljke protiv zombija zar ne?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Koliko znam, day one support. Thief nije baš igra koju će ljudi igrat mjesecima da bi se isplatilo tek naknadno izbacit Mantle.

15 godina

jel moguće da su mi novi driveri  13,12 mogli spustiti temperaturu čak za nekih 7-8

sad je 28-29 stupnjeva u mirovanu  prije je bilo nekih 36-38stupnjeva

dnl
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Moguće ako je u prijašnjoj verziji drivera neki program u pozadini dizao frekvencije grafe, primjerice Flash player.

PS:

Ja bi ti preporučio da umjesto Trixx-a koristiš ASUS GPU Tweak. Isto možeš podešavat krivulju ventilatora, overclockat van zadanih ograničenja, podešavat voltažu, ali GPU Tweak ima i OSD poput Afterburnera kojim možeš pratiti GPU usage, temperaturu, memory usage, frekvenciju, a iz osobnog iskustva pouzdaniji je od Trixx-a.

Poruka je uređivana zadnji put ned 16.2.2014 19:23 (buljo781).
15 godina

OK,hvala ti,

budem ga stavio

dnl
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

kad ce odprilike 14.2 beta jel zna neko ili neka druga vezija ugl novi :)  ????

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
psihoroba kaže...

kad ce odprilike 14.2 beta jel zna neko ili neka druga vezija ugl novi :)  ????

Moja pretpostavka negdje oko izlaska igre Thief, a Thief izlazi 25.02.

Zašto oko izlaska Thiefa? Thief koristi Mantle i AMD TrueAudio.

Twitter: @191x7
Poruka je uređivana zadnji put pon 17.2.2014 18:55 (191x7).
13 godina

Thx za info , napokon su se sjetili da implementiraju OSD u GPU Tweak..

12 godina

Prilikom brisanja drivera iz safe moda imao sam opciju brisanja nvidia i intel drivera,obrisao sam samo nvidia i onda instalirao ovu betu sa mantleom,dali sam mozda trebao i intelove?tnx na odgovoru

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Moja predviđanja se pokazala točnima... #ICanSeeTheFuture

@CatalystMaker kaže novi driveri idući tjedan:

https://twitter.com/CatalystMaker

Nadamo se popravku Mantlea na starijim karticama i podršci za Thief.

Twitter: @191x7
Moj PC  
10 0 hvala 4
17 godina

mantle cfx 290/x  support , fuck yeah ! {#}

Poruka je uređivana zadnji put pet 21.2.2014 18:02 (4mal).
Moj PC  
1 2 hvala 0
12 godina
15 godina

Thief je glavna tema 14.2 beta.

AMD will roll out Catalyst 14.2 Beta in a few hours and the new driver is all about Thief. The game launches today and it’s part of AMD’s Gaming Evolved programme.

Thief and the new driver bring a few interesting features. Support for 4K/UHD resolutions is on board from day one. The shadowing system is all new and AMD says a “notable percentage” of the rendering budget is spent on new shadowing algorithms. Compute shader-accelerated depth of field should deliver realistic focal lengths, silhouette enhancing tessellation should improve character geometry and SSAA is there to provide “buttery smooth” edges.

As for Mantle – nope, not yet. AMD says Thief will be patched to support Mantle and TrueAudio in early March.

Still, there is some news on the Mantle front. Catalyst 14.2 Beta resolves hangs and stuttering for the Mantle codepath in BF4. It enables multi-GPU frame pacing in BF3 and BF4 on non-XDMA configurations. AMD says Minecraft has also been fixed, although we still believe the only way to truly fix Minecraft is to uninstall it.

The Linux community is also getting a few interesting tweaks and features, including VCE functionality and improved UVD performance Hawai, Kaveri and Kabini products. GLAMOR library support has been added, too, and AMD says improvements to overall video transcode applications have been “substantially” improved.

Moj PC  
1 0 hvala 3
13 godina
neaktivan

Evo izasli novi beta driveri, 14.2, mozete download lagano :D

http://support.amd.com/en-us/kb-articles/Pages/latest-catalyst-windows-beta.aspx

Poruka je uređivana zadnji put uto 25.2.2014 16:29 (Neonyziee).
Moj PC  
3 0 hvala 3
13 godina
neaktivan
Neonyziee kaže...

http://support.amd.com/en-us/kb-articles/Pages/latest-catalyst-windows-beta.aspx

i naravno BF4 ne radi sad nikako na ovom driveru,svaka cast AMD svaka cast {#}

15 godina
mersimh kaže...
Neonyziee kaže...

i naravno BF4 ne radi sad nikako na ovom driveru,svaka cast AMD svaka cast {#}

Daj me nemoj **bat pa cekam sto godina drivere da izadju -.-

13 godina
neaktivan
psihoroba kaže...

Daj me nemoj **bat pa cekam sto godina drivere da izadju -.-

slobodno skini i probaj,i ja i jaran ev probali,u mene igra nece ni da krene u njeg ogromni spikovi isto kao i 14.1

naravno izbrisali smo prijasnje drivere sve fino i ove instal al sipak,AMD kariina sa ovim driverima ko i proslim

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice