AMD Catalyst/Crimson/Adrenalin - Topic o Driverima izdvojena tema

poruka: 7.968
|
čitano: 1.918.903
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
AMD Catalyst - Topic o Driverima

http://n4g.com/news/clickout/1446470 Evo ga NAPOKON Mantle!! Neka nova era PC gaminga pocne :)

Ajmo brzo dojmove vlasnika Radeona a bome na ovom forumu vas ima :)

Moj PC  
1 2 hvala 2
14 godina
Re: AMD Catalyst - Topic o Driverima
Ništa od Mantlea dok AMD ne izda nove beta drivere koji još nisu online
robimarko@gmail.com
14 godina

Kako provjeriti koju verziju drivera imam??

Kako nadograditi drivere ako su isti zastarjeli??

Imam HD7770 pa ako nadogradim na najjzadnje((Ako treba)) kakva su iskustva, gubitak peformanci?

Strm
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Strm kaže...

Imam HD7770 pa ako nadogradim na najjzadnje((Ako treba)) kakva su iskustva, gubitak peformanci?

Catalyst Control Center ( CCC ) , GPU-Z ... !

Pa nije vrag da neznas skunit drivere sa sluzbene stranice i iste instalirati ?

Nemora biti gubitak performansi ! Ako su najnoviji driveri , ne znaci da su i najbolji ( stabilnost , performanse ) !

Music As A Weapon !!
14 godina
Haf932 kaže...
Strm kaže...

Catalyst Control Center ( CCC ) , GPU-Z ... !

Pa nije vrag da neznas skunit drivere sa sluzbene stranice i iste instalirati ?

Nemora biti gubitak performansi ! Ako su najnoviji driveri , ne znaci da su i najbolji ( stabilnost , performanse ) !

Ma znam ih staviti, samo me zanima dali moram iči u My Computer\Hardware manager\ i tamo ih prvo obrisati i onda staviti nove ili jednostavno staviti nove, i gdje točno u Catalyist-u mogu vidjeti verziju udrivera-pa da usput i pitam koja je najnovija stabilna verzija?

Strm
14 godina

Ovo je iznenađujuća vijest, nisam mislio da će Mantle tak brzo doć. Sad se čeka još AMD i I'm good to go. Zanima me koliko će poboljšat performanse jer mi je CPU bottleneck u skoro svakoj mapi na određenim mjestima. BTW - opet su neš pokvarili updateom, ovaj puta backend.

17 godina
buljo781 kaže...

Ovo je iznenađujuća vijest, nisam mislio da će Mantle tak brzo doć. Sad se čeka još AMD i I'm good to go. Zanima me koliko će poboljšat performanse jer mi je CPU bottleneck u skoro svakoj mapi na određenim mjestima. BTW - opet su neš pokvarili updateom, ovaj puta backend.

1. CPU ti nije bottleneck toj grafi. Framedropovi na nekim mjestima nemaju veze s tim.

2. Načekat ćeš se do drivera s kojim će mantle doć na seriju HD 7000.

Twitter: @191x7
14 godina

Framedropovi su vezani uz CPU, to mislim, Mantle bi tome trebao uvelike pomoći i rečeno je da će danas 14.1 beta driveri doć.

15 godina
Strm kaže...

Ma znam ih staviti, samo me zanima dali moram iči u My Computer\Hardware manager\ i tamo ih prvo obrisati i onda staviti nove ili jednostavno staviti nove, i gdje točno u Catalyist-u mogu vidjeti verziju udrivera-pa da usput i pitam koja je najnovija stabilna verzija?

Na pocetku instalacije imas opciju da prvo deisnatliras stare , pa mozes tako ili npr. S Driver Sweeper-om obrisat !

Mozes ih instalirat i na stare , meni su radili OK u oba slucaja !

Koja je najnovija stabilna verzija - pojma nemam ! Grafa mi ne podrzava novije drivere , pa ih iz tog razloga niti ne trazim !

Music As A Weapon !!
12 godina
Moj PC  
2 0 hvala 2
14 godina

Evo sad sam se i ja lijepo načitao, Mantle driveri će zasad samo podržavati R9 260x/290/290x, HD7xxx serija će se načekat za drugi driver, 191x7 je u pravu.

Je**ni AMD.

16 godina
buljo781 kaže...

Evo sad sam se i ja lijepo načitao, Mantle driveri će zasad samo podržavati R9 260x/290/290x, HD7xxx serija će se načekat za drugi driver, 191x7 je u pravu.

Je**ni AMD.

uradili posao za dva gpu-a,amd jesi ga opravio svaka ti čast {#}

kradem mine iz minskog polja
Poruka je uređivana zadnji put čet 30.1.2014 16:13 (dery).
16 godina
buljo781 kaže...

Je**ni AMD.

HD7xxx i R7 2xx.{#}

14 godina

Update:

AMD fejsbuk kaže:
AMD Catalyst 14.1 Beta will support ALL desktop GCN products, though we are working with EA to further optimize performance on 280X, 270X, HD 7000 and HD 8000. We have asked EA to update their blog to reflect this.
14 godina
A da napišu kada će ga konačno izdati
robimarko@gmail.com
14 godina

Final touches, trebao bi danas bit vani (tj po našem vremenu možda sutra)

17 godina
4mal kaže...

shapnula mi ptichica da 14.1 beta za mantleom ,dx11.2 i true audiom dolazi 30. Ovog mjeseca !!!!!!!!!

eto sto sam rekao da dolazi dns ;)

16 godina

ma radi to i na seriji hd7xxx jer vidim na battlelogu test sa hd7970 dobitak 25 %

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
dery kaže...

ma radi to i na seriji hd7xxx jer vidim na battlelogu test sa hd7970 dobitak 25 %

Baš me zanima koliki če biti s HD7770 :D Koja je još u bottlenecku :D

Strm
17 godina
Strm kaže...
dery kaže...

Baš me zanima koliki če biti s HD7770 :D Koja je još u bottlenecku :D

I mene zanima. XD

Dobitak zavisi najviše o kombinaciji procesor+grafička.

Npr ako je i5 4670K i HD 7770, dobitak će biti vrlo mali, a ako je i3 2100 dobitak će biti znatno veći.

Twitter: @191x7
14 godina

Meni bi onda trebao biti dobitak kao onaj s FX8350 i HD7970 = 25%.

Poruka je uređivana zadnji put čet 30.1.2014 18:41 (buljo781).
12 godina

Po AMD-u od Mantlea najviše ima vidljivog benefita slabiji CPU tj ono što je u DX bilo neigrivo i bottleneck to sa Mantel neće biti slučaj ali Mantle netraži speed od CPU-u nego što više jezgri

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

i ljudi sa CF-om ce takodjer profitirat tj. sklairanjem istog do oko 60% veci frame rate u bf4 @ 4x MSAA @ 1080p sto jao puno tj i bez njega je puno !

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

onaj kome je cpu bio usko grlo sad bi to moglo popravit

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina

pa to je super stvar za one koji se nemogu priustit odgovarajuci cpu za neku high end grafu ! {#}

daklem ako to zazivi kak spada (nadam se da oce) onda kod slaganja konfi se nece toliko gledat koji imas cpu (mid je cisto dosta)

nego grafu sto je i logicno ako se tice samo gaminga {#}

Poruka je uređivana zadnji put čet 30.1.2014 21:48 (4mal).
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina

Zato što je grafa puno jača od CPU i u igrama sad je koči CPU ali sa Mantleom sav posao prelazi na grafe, CPU tu više nije toliko bitna komponenta da bi bio kočničar

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

AMD: We are putting the finishing touches on the AMD Catalyst™ 14.1 Beta driver, which enables support for Mantle. We appreciate your patience. 

12 godina
neaktivan

Imam pitanje: 

Znaci na laptopu imam windows 8, laptop je HP Pavilion g6 2240sm (http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/document?cc=us&lc=en&docname=c03552078).

Moj problem je to sto kad sam instalirao drivere za grafu, driveri se stalno ruše, kaze mi da imam raptr a nemam ga, radi mi ogrooomne dropove fps u battlefieldu 3...

Ako znate kako rijesiti ovaj problem javite mi, hvala. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Polako, prvo da stignu driveri!

StariGad_HR @battlefield
E-mail:
Lozinka: